Προφίλ

Το όνομά μου είναι Άρης Σωτηρίου και σας καλωσορίζω στο blog Nεανικόν!

arisnew

Το blog ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2014 μέσα από την επιθυμία να μοιραστώ τις συνταγές που τότε με ενθουσιασμό σχεδίαζα.

Οι συνταγές μου που με το ίδιο πάθος συνεχίζω να δημιουργώ και σήμερα αφορούν μόνο γλυκές γεύσεις. Είναι ιδιαίτερες και διαφορετικές διότι βασίζονται αποκλειστικά σε ακατέργαστες πρώτες ύλες.

rawwalnutcakemain

Τρέφω μια τεράστια αγάπη προς όλα τα φρούτα – φρέσκα & αποξηραμένα, στους ξηρούς καρπούς, στα δημητριακά ολικής, στο μέλι, στο πετιμέζι, στο χαρούπι, στο κακάο, στα αρωματικά και στα μπαχάρια. Ακολουθώ με ενθουσιασμό την κάθε εποχή και αξιοποιώ περισσότερο τοπικά προϊόντα, πάντα βιολογικής καλλιέργειας.

Στο ξεκίνημα της προσπάθειάς δυσκολεύτηκα υπερβολικά και απογοητεύτηκα πάμπολλες φορές μέχρι να πλησιάσω τη γεύση, την υφή και την εμφάνιση που επιδίωκα. Αισθανόμουν πως τα εμπόδια που συναντούσα ήταν ανυπέρβλητα σε σχέση με την συμβατική ζαχαροπλαστική. Με το καιρό όμως όλα άρχισαν σιγά σιγά να λειτουργούν προς όφελός μου με αποτέλεσμα σήμερα να αισθάνομαι πολύ πιο ελεύθερος δημιουργικά.

Κέικ Μανταρίνι

H χαρά να υλοποιώ γλυκά με απλά υλικά με οδήγησε στην ανάγκη να δημιουργήσω και σε άλλους τομείς που κατά την άποψή μου θα ταίριαζαν στο blog. Το παιδικό μου πάθος για την χειροτεχνία αναβίωσε και έτσι το χαρτί ξαναμπήκε στη ζωή μου. Είτε σχεδιάζοντας συσκευασίες για τα γλυκά ώστε να μετατρέπονται σε δώρα είτε δημιουργώντας αντικείμενα stationary.

Χειροποίητες Προσκλήσεις Για Παιδικό Πάρτυ

Το ενδιαφέρον μου φούντωσε όταν άρχισα χαράσσω σφραγίδες πάνω σε λινόλεουμ και να τυπώνω σχέδια σε χαρτί. Όταν μάλιστα βρήκα και αγόρασα ένα παλιό τυπογραφικό πιεστήριο στο Μοναστηράκι το ενδιαφέρον για την χειροποίητη τυπογραφία μετατράπηκε σε πάθος.

To πρώτο μου τυπογραφικό πιεστήριο

Το πρώτο μου τυπογραφικό πιεστήριο

Πλέον μοιράζω το περιεχόμενο του blog ανάμεσα σε συνταγές και χάρτινες κατασκευές. Όλα όμως κάτω από την ίδια φιλοσοφία: ό,τι δημιουργώ να βασίζεται σε απλές πρώτες ύλες και να στοχεύει σε κάτι που θα ομορφαίνει εμάς και την καθημερινότητά μας.

Μεγάλο κεφάλαιο αποτελεί και η φωτογραφία. Πριν το blοg δεν είχα πραγματικά ιδέα! Είχα δανειστεί μια δεκαετίας point&shοot για τα πρώτα μου posts, και προσπαθούσα σχεδόν στα τυφλά. Η ποιότητα μου φαινόταν ενοχλητικά χαμηλή και έψαχνα να βρω τι στο καλό χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες. Η έρευνα με οδήγησε στην αγορά μίας DSLR αλλά και πάλι το αποτέλεσμα που οραματιζόμουν δεν εμφανίστηκε. Με πολλή προσπάθεια (σχεδόν έβαλα τα κλάματα μια μέρα γιατί δεν μπορούσα να μεταφέρω στο φακό αυτό που ήθελα) επανάληψη και πρωινά ξυπνήματα για να προλάβω το γλυκό φως της ανατολής πλησίαζα σιγά σιγά στην αισθητική και ποιότητα που ήθελα. Εξακολουθώ να απέχω πάρα πολύ από τους στόχους που ονειρεύομαι για αυτό και συνεχίζω με την ίδια πίεση να μαθαίνω. Μάλιστα σε λίγους μήνες θα πειραματιστώ με το πρώτο μου βίντεο – για να δούμε …

Τούρτα Σοκολάτα με γλυκοπάτα

Η αισθητική του Νεανικόν είναι έντονα νοσταλγική, επηρεασμένη από τις δεκαετίες του 20 μέχρι και του 60. Πάντα όμως διοχετεύεται μέσα από σημερινά φίλτρα ώστε να καταλήξει στην τελική της εικόνα επιχρωματισμένη με αρκετή νεανική διάθεση.

Αναζητώ συνεχώς props, κυρίως vintage αντικείμενα για να πλαισιώνουν τις ιστορίες που μέσα από τις φωτογραφίες προσπαθώ να παρουσιάσω. Για μένα, κάθε post είναι μια μικρή ιστορία, και ιδανικά επιθυμώ πέρα από την επικοινωνία της συνταγής ή της κατασκευής να προκαλέσω όμορφα συναισθήματα στον αναγνώστη.

Σοκολατένια Κρέμα

Έμπνευση για την ονομασία Νεανικόν είναι η άποψη πως η φυσική διατροφή, η άσκηση, η δημιουργικότητα, η επικοινωνία αλλά και η ύπαρξη αισθητικής στη ζωή μας κρατά νέους, δυνατούς και παραγωγικούς ανεξάρτητα από την βιολογική μας ηλικία.

Κλείνοντας, να σας θυμίσω πως όποιος επιθυμεί μπορεί να ακολουθήσει το όμορφο μου ταξίδι και μέσα από τα social media: facebook, twitter, google+, pinterest & instagram.

Λίγες ακόμα πληροφορίες για μένα και το blog μπορείτε να βρείτε στην σελίδα Ερωτήσεις.

UPDATE: Από τον Οκτώβριο του 2016 το Νεανικόν απέκτησε ένα μικροσκοπικό e-shop, το Νεανικόν Peparie όπου όλες οι τελευταίες  χάρτινες δημιουργίες μου είναι διαθέσιμες 🙂

 

UPDATE: Που βρίσκω το Νεανικόν ;;;;

 

34 Σχόλια to “Προφίλ”

  1. Magda 22/12/2014 at 13:46 #

    Καλησπέρα Άρη. Μου αρέσει πολύ το concept του blog σου, αν και χρησιμοποιώ όλα τα επεξεργασμένα υλικά που εσύ αποφεύγεις. 🙂 Σου εύχομαι καλά μαγειρέματα!

    • aris 22/12/2014 at 18:04 #

      Ευχαριστώ !! Τι να πω και εγώ για το blog σου που είναι χάρμα οφθαλμών !!

  2. stylencritics 23/12/2014 at 22:50 #

    Καλησπέρα!!! Πολύ ωραία η ιδέα σου για το Νεανικόν καθώς και για τα εδέσματα που μας προσφέρεις!! Καλή συνέχεια!!

  3. ολγα 16/01/2015 at 12:57 #

    Aρη καλησπερα!!!Θελω να ρωτησω??Πηγα σημερα στο βουνο,στου φιλοπαππου και εννοειται πως συναντησα δεκαδες χαρουπιες!!!,σχεδον οι μισες ειχαν καρπο,δοκιμασα εναν απ’αυτους τους καρπους και ηταν ωραιος ,γλυκος,λιγο βεβαια παραγινωμενος….αναρωτιεμαι αν ολα αυτα μου δειχνουν πως ειναι θυληκες και μπορω να μαζεψω τον καρπο τους!?

    • aris 16/01/2015 at 18:06 #

      Όλγα καλησπέρα! Από όσο ξέρω η συγκομιδή των χαρουπιών γίνεται κάπου τον Οκτώβριο, πριν δηλαδή τις βροχές. Τώρα οι καρποί θα είναι ταλαιπωρημένοι και επιβαρυμένοι με περισσότερους ρύπους. Νομίζω καλύτερα να περιμένουμε τη νέα σοδειά ! 🙂

  4. ολγα 16/01/2015 at 21:01 #

    οκ,ευχαριστω!

  5. ολγα 17/01/2015 at 10:48 #

    Aρη ειναι πολυ ωραιο το νεο look του site σου!!!Ειχες δικιο για τη νεα γραμματοσειρα!Καλημερα!

    • aris 17/01/2015 at 15:28 #

      Δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι που σου αρέσει !!! Τη λατρεύω αυτή τη γραμματοσειρά αλλά και εκτιμώ όλη την προσπάθεια του συγκεκριμένου δημιουργού να αποτυπώσει μέσα από γράμματα όλη την εποχή του 60. Θα προσπαθήσω να τη χρησιμοποιήσω όσο πιο δημιουργικά μπορώ και σε άλλες εικόνες. Φιλιά πολλά !

      • ολγα 17/01/2015 at 17:00 #

        Aρη εφτιαξα τη σοκολατα!!!!,,,αντι να βαλω ξυσμα πορτοκαλιου ,εβαλα ελαχιστο χυμο και λιγο τριμμενο μιγμα πιπεριων!!Πολυ νοστιμη!!…κατα τα αλλα η συνταγη σου ιδια!!

        • aris 17/01/2015 at 20:51 #

          Super !! Τα πιπέρια θα την απογείωσαν !! Μπράβο !!!!

  6. akela 19/01/2015 at 16:20 #

    . Είμαι μαμά 2 παιδιών. Η κόρη φουλ γλυκατζου( δυστυχώς έτσι τη μάθαμε) Όλη μου τη ζωή, αλλά και τώρα, κατανάλωνα επεξεργασμένα στα γλυκά. Απο τότε που ήρθαν τα παιδιά προσπαθώ να τα αντικαθιστώ, όχι πάντα με ευκολία, και να φτιάχνω υγιεινά σνακ.Τι να πω, χίλια μπράβο, να σαι καλά. Θα τα φτιάξω όλα!!!!

    • aris 19/01/2015 at 18:00 #

      Σε ευχαριστώ θερμά για τα καλά σου λόγια !! Πραγματικά αξίζει να στηρίξουμε τη διατροφή μας σε μη επεξεργασμένες τροφές. Μόλις φτιάξεις κάτι πες μου εντυπώσεις (ή και συμβουλές – προτάσεις) 🙂

  7. Νeli 15/04/2015 at 23:24 #

    Xριστος Ανεστη πολυ ενδιαφερον το βρηκα το μπλογκ σου,νασαι καλα παντα ελπιζω να τα λεμε,καλο ξημερωμα

    • aris 16/04/2015 at 21:26 #

      Σε ευχαριστώ Νέλλη !! Καλώς ήρθες !!

  8. Χρυσαυγη 19/05/2015 at 21:33 #

    Εξυπνη φωτογραφια!! Ωραια τα λες και σταρατα.
    Μου αρεσουν πολυ τα γλυκα σου και η λεπτομερεια με την οποια προβαλεις την καθε σου αναρτηση!
    Ευχομαι πολυ καλη συνεχεια!!!! 🙂

  9. Iris mama goes vintage 21/05/2015 at 14:18 #

    Άρη χαίρομαι ιδιαίτερα που σε βλέπω, περιττό να πω ότι τώρα οι followers θα φτάσουν τους 2000 Να σου πω και να γελάσεις, εγώ νόμιζα θα είσαι λίγο φαλακρός και με κοιλίτσα … χάχα!!! Έτσι σε νόμιζα… χαίρομαι που πέφτω εντελώς έξω!!!! Εύχομαι να σου πάνε όλα δεξιά και πάντα να εμπνεεσαι και να εμπνέεις!!!!

    • aris 21/05/2015 at 22:46 #

      χα χα χα !! Πώς σου ρθε πως είμαι φαλακρός με κοιλίτσα ;; ( όχι ότι είναι κακό βέβαια, ο καθένας έχει το στυλ του 🙂 )

  10. HappyMum Angie 15/06/2015 at 22:56 #

    Σε ανακάλυψα ψάχνοντας στο google πως να φτιάξω χάρτινες ομπρελίτσες!!! Έστω κι έτσι έχεις μια πολύ ενδιαφέρουσα σελίδα και με πρώτη ευκαιρία που θα ετοιμάσω κάτι θα σου πω εντυπώσεις!

  11. emama christina 11/11/2015 at 13:51 #

    Σε ανακάλυψα μέσα από το blog της Ελευθερίας του makelife και χαίρομαι ιδιαίτερα που σε βρήκα. Μια ενδιαφέρουσα πρόταση και ένα πολύ όμορφο blog το Νεανικόν!

  12. Γιώτα 30/12/2015 at 09:38 #

    Συγχαρητήρια!Υπέροχα τα γλυκά σου καθώς και η προσπάθειά σου για vegan και ωμοφαγικά! Συνέχισε έτσι! το έχουμε ανάγκη! κατακλύζόμαστε τόσο πολύ από αχρηστα και επίκινδυνα βιομηχανικά προϊόντα που οι δικές σου προτάσεις μοιάζουν »θαύμα». Μπράβο!!!

  13. Γιώτα 30/12/2015 at 09:42 #

    Έχω φτιάξει πολλές φορές τα κάστανα στιφάδο. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!
    θα δοκιμασω οσονούπω την τουρτα καστανο και το brownie.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!

    • aris 02/01/2016 at 10:02 #

      Γιώτα καλώς ήρθες!! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!

      Καλή Χρονιά με υγεία και χαρά!

  14. Dimitra Decorasylum 04/04/2016 at 14:56 #

    Αυτή δεν είναι σελίδα About, είναι «φάτε μάτια ψάρια»!!!!! :*

  15. Rea 12/09/2016 at 14:10 #

    Αναζητώντας βιολογικό πετιμέζι έπεσα πανω στο blog sou,το βρήκα υπέροχο,μου αρέσουν πολυ οι ωμοφαγικες συνταγές σου.Θαυμάσια δουλεια.

    • aris 12/09/2016 at 18:25 #

      Καλώς ήρθες Ρέα! Ευχαριστώ πολύ 🙂

  16. Demi | Made by Demi 07/02/2017 at 14:22 #

    Τελικα αν ψαχνεις μπορεις να βρεις αξιολογους ανθρωπους με μερακι! Χαιρομαι που ανακαλυψα μολις σημερα το blog σου! Καλη συνεχεια Αρη!
    Demi

  17. Stella 23/02/2017 at 23:54 #

    Μπράβο, υπέροχη δουλειά. Θα δοκιμάσω κάποια συνταγή σύντομα. Καλή συνέχεια, ευχαριστούμε 🙂

  18. Anais 11/04/2017 at 09:54 #

    Ο!! Τι καλαίσθητο μπλογκ!! Ιδιαίτερα αντικείμενα και ενδιαφέροντα κείμενα!
    Μπράβο! Είμαι πλέον φολοουερ!

    Καλη συνέχεια!!!!!

Trackbacks and Pingbacks

  1. Οι 6 πιο λαχταριστές τάρτες από τον Άρη Σωτηρίου - Pink Share - 12/10/2016

    […] από ακατέργαστες πρώτες ύλες που θα βρεις μόνο από τον Άρη Σωτηρίου και το site […]

Leave a Reply