Ένα κομμάτι της Αθήνας που ονειρεύομαι!

30 Μαρ

Δεν ξέρετε τι χαρά έχω σήμερα που δεν θα αναφερθώ σε μένα αλλά σε δύο νέους φίλους και στην καταπληκτική τους δουλειά! Δεν θυμάμαι πότε τους γνώρισα, νομίζω αρχικά μέσα από ένα άρθρο στο popaganda.gr και στην συνέχεια τους αναζήτησα στο instagram.

Είναι ο Γιάννης και η Γαρυφαλιά και το καταπληκτικό τους brand 3quarters.design !!!

Ο Γιάννης και η Γαρυφαλιά, είναι αδέλφια και κατάγονται από ένα χωριό κοντά στο Ναύπλιο. Αφού εργάστηκαν για αρκετά χρόνια στο εξωτερικό, αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Αθήνα και να στήσουν το όμορφο project που είχαν στο μυαλό τους.

Συγκεκριμένα σκέφτηκαν το εξής: να αξιοποιήσουν τα ρετάλια που μένουν από τα τεντόπανα που χρησιμοποιούνται στις Αθηναϊκές τέντες κατασκεύαζοντας super trendy τσάντες! Μα πόσο τέλεια ιδέα!

Επένδυσαν στο ξεκίνημά τους σε μία επαγγελματική ραπτομηχανή και σιγά σιγά μέσα από το σπίτι έραβαν τις πρώτες τσάντες. Η δουλειά γρήγορα εξελίχθηκε και χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νέο χώρο. Εγκαταστάθηκαν στην Αγίου Δημητρίου 19 σε ένα από τα πιο γραφικά δρομάκια του Ψυρρή. Το ισόγειο διαμορφώθηκε σε μικρό κατάστημα και το πατάρι σε εργαστήριο. Λιτός χώρος με καθαρή αισθητική, δυνατή ενέργεια και φρέσκια διάθεση!

Οι τσάντες που κατασκεύαζουν είναι 100% χειροποίητες και κάθε μία μοναδική. Άλλωστε ποτέ δεν γνωρίζουν αν θα ξαναβρούν το ίδιο ύφασμα. Τα σχέδια είναι πάρα πολύ όμορφα, έχουν vintage επιρροές αλλά ταυτόχρονα είναι και minimal. Καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών από backpacks, tote bags, φάκελοι, lunch bags, πορτοφόλια, ακόμα και λαμπάδες για αυτές τις μέρες!

Στόχος τους είναι να αξιοποιούν ή να ανακυκλώνουν τοπικά υλικά. Παράγουν, μόνοι τους, χρήσιμα προϊόντα, με απλά υλικά και λίγα μέσα, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση στο περιβάλλον. Αυτό είναι πολύ σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς πόση ενέργεια δαπανάται άσκοπα για να παραχθούν και να ταξιδεύσουν σε μας ένα σωρό είδη που θα μπορούσαν να είχαν κατασκευαστεί στον τόπο μας.

Για αυτό κάθε τσάντα που φτιάχνουν τα παιδιά έχει διπλή και τριπλή αξία. Είναι όμορφη, λειτουργική και χρήσιμη αλλά το σημαντικότερο αποτελεί ένα μικρό αλλά αξιόλογο βήμα προς μία πιο βιώσιμη τοπική οικονομία, σε ένα πιο λογικό (ίσως και πιο ηθικό) εμπόριο που μπορεί και πατά πιο γερά στα πόδια του και δεν βασίζεται αποκλειστικά σε εισαγωγές.

Δεν θέλω να φλυαρήσω περισσότερο 🙂 Θέλω να πάτε να τους γνωρίσετε και να δείτε από κοντά την πανέμορφη δουλειά τους. Είναι πάρα πολύ ευγενικά παιδιά, ήρεμα αλλά και γεμάτα ενέργεια! Έχουν πάθος για αυτό που κάνουν και το υπηρετούν με επαγγελματισμό και αγάπη. Ρισκάρουν όπως όλοι όσοι επιχειρούν στην εποχή μας, αλλά επιμένουν γιατί γνωρίζουν πως η ποιότητα και η επιμονή οδηγούν στην επιτυχία. Με μια λέξη είναι υπέροχοι και για μένα αποτελούν κομμάτι από την Αθήνα που ονειρεύομαι 🙂

3quarters.design

website: https://3quarters.design/

instagram: https://www.instagram.com/3quarters.design/

facebook: https://www.facebook.com/3quarters.design/?fref=ts

Υ.Σ. εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το project thela.design που τρέχει η Diti, η γυναίκα του Γιάννη. Ρίξτε μια ματιά, είναι απίστευτο! Μετατρέπει χρησιμοποιημένες πλαστικές σακούλες σε νήμα και πλέκει υπέροχα αντικείμενα όπως μικρά χαλιά, κοσμήματα, στολίδια και άλλα πολλά.

4 Responses to “Ένα κομμάτι της Αθήνας που ονειρεύομαι!”

 1. Ξανθή 30/03/2018 at 22:39 #

  Τους έχουμε γνωρίσει σε μια έκθεση παλιότερα πολύ καλή δουλειά.

 2. In The Closet 31/03/2018 at 17:09 #

  Απλά υπέροχοι! Αγαπάμε 3Quarters! Πολύ όμορφες φωτογραφίες

 3. Ερμιόνη 31/03/2018 at 22:28 #

  Πολύ όμορφη παρουσίαση Άρη!
  Η προσπάθεια των παιδιών είναι πραγματικά αξιόλογη και η δουλειά τους πάρα πολύ όμορφη, οπότε προσωπικά σε ευχαριστώ που μας τους γνώρισες 🙂

Trackbacks and Pingbacks

 1. Neanikon | 3QUARTERS - 02/04/2018

  […] Read all about it now. […]

Leave a Reply