Μελισσούλες Αμυγδάλου
2 Φεβ
Το σημερινό μας post είναι πιο παιχνιδιάρικο από ποτέ. Δημιουργούμε χαριτωμένες ωμοφαγικές μελισσούλες που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους !!
Την ιδέα για τα μελισσάκια την έχω συναντήσει σε αρκετά site. Στις περισσότερες περιπτώσεις βασικό υλικό αποτελεί η ζαχαρόπαστα ενώ σε κάποιες άλλες χρησιμοποιείται το μάρτζιπαν το οποίο συνήθως παρασκεύαζεται από τρίμμα αμύγδαλου, άχνη ζάχαρη και ασπράδι.
Εμείς θα πάμε ένα βήμα παραπέρα φτιάχνοντας τη δική μας αμυδγαλόπαστα με μόνα υλικά το αμύγδαλο και το μέλι. Επιπλέον με βοηθό τον πολύτιμο μας κουρκουμά θα πετύχουμε το πιο όμορφο χρυσαφί χρώμα. Φύγαμε ;;
Για την αμυγδαλόπαστα θα χρειαστούμε:
80 γραμμάρια λευκά αμύγδαλα (με την ένδειξη ωμά) + λίγα ακόμα για τα φτερά
1 κουταλιά νερό
1 κουταλιά καλής ποιότητα μέλι
αποξηραμένο κουρκουμά σε σκόνη
Για την σοκολατένια διακόσμηση:
1 κουταλιά ταχίνι ολικής
1 κουταλάκι κακάο (ωμό)
1 κουταλάκι χαρουπάλευρο (ωμό)
2 κουταλάκια καλής ποιότητα μέλι
1,5 κουταλιά νερό
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο blender και τα αλέθουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να μετατραπούν σε αλεύρι. Στη συνέχεια κοσκινίζουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα και ό,τι δεν αλέσθηκε σωστά το ρίχνουμε πάλι στο blender και ξανά το κοσκινίζουμε.
Ενώνουμε το μέλι με το νερό και το ρίχνουμε στην σκόνη αμυδγάλου. Πλάθουμε μέχρι να σχηματιστεί μία ενιαία ζύμη. Με ελαφρώς βρεγμένα χέρια παίρνουμε 7 γρ αμυγδαλόπαστας και σχηματίζουμε το σώμα της μελισσούλας.
Σε ένα πιατάκι ρίχνουμε λίγη σκόνη κουρκουμά, και μέσα σε αυτή κυλάμε το μελισσάκι μας. Κόβουμε ένα αμύγδαλο στη μέση και σχηματίζουμε τα φτερά του.
Ανακατέυουμε καλά τα υλικά για την σοκολατένια διακόσμηση και με το μείγμα γεμίζουμε ένα στυλό γαρνιρίσματος. Ζωγραφίζουμε στο σώμα του τρεις γραμμές και στη συνέχεια μαρκάρουμε και δύο τελείες για τα μάτια.
Τα μελισάκια μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον στολισμό μίας γιορτινής τούρτας. Για παράδειγμα, εγώ ετοίμασα ένα κέικ με βάση την συνταγή της βασιλόπιτας και απλά τα άφησα να του επιτεθούν 🙂
Εναλλακτικά μπορούν να σερβιριστούν ως τα πιο κουλ φοντανάκια !! Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να παίξουμε λίγο περισσότερο με την γεύση τους, προσθέτοντας ελάχιστο ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού …
Πώς σας φαίνονται;
Φαίνονται τέλειες!!Έχεις ταλέντο! Και έψαχνα τόσο καιρό μια συνταγή για vegan μάρτζιπαν.Ευχαριστούμε που την μοιράστηκες μαζί μας αυτή τη συνταγή!
Ευχαριστώ πολύ !!!
άραγε αντί για μέλι, το σιρόπι αγαύης θα δουλέψει;
Ναι βέβαια, αλλά μάλλον όχι τόσο αποτελεσματικά, γιατί το μέλι λειτουργεί λίγο πιο συνδετικά. Σε αυτή την περίπτωση, καλύτερα βάλε δυο κουταλιές αγαύη, δηλαδή χωρίς νερό. Και το πετιμέζι μπορεί να λειτουργήσει, απλά θα πάρει άλλο χρώμα η αμυγδαλόπαστα …
Πραγματικά είναι πολύ όμορφα !! Μπράβο ! Ευχαριστούμε και την ελαφριά συνταγή αμυγδαλόψιχας! Καλό βράδυ!
Αθηνά, χαίρομαι που αρέσουν !! Καλό βράδυ !!
Τρισχαριτωμένες 🙂
Καλό μήνα!!!!!
Ευχαριστώ !! Καλό μήνα !!
Παιχνιδιάρικες πράγματι και τρις χαριτωμένες! Μου φαίνονται απίθανες!!Ευχαριστούμε πολύ…πάει για pin^^
🙂
Πολύ όμορφες! Χμ Φεβρουάριος μπήκε, αλλά εσύ μάλλον έχεις φτάσει Άνοιξη ήδη!
Καλό μήνα!
🙂
Πραγματικά δεν κρατιέμαι, όπως τα λες !! Περιμένω την άνοιξη και το καλοκαίρι για να έχω στη διάθεσή μου λαμπερά φρούτα !! Ευχαριστώ, καλό μήνα !!
Μα αυτά είναι κουκλίστικα! Ο κουρκουμάς πώς έκατσε στη γεύση;
Χριστίνα, λίγο επεμβαίνει, αφήνοντας κάτι ελαφρώς πικάντικο…
Καταπληκτικές!!!!!!!!!
Τόσο χαριτωμένες!!!!
Μπράβο σου!!
Πέπη σε ευχαριστώ !!!
Πως μάς φαίνονται; Τρισχαριτωμένες!!!! Καλό μήνα Άρη.
Καλό μήνα Δήμητρα, ευχαριστώ !!
Φανταστικές, πολύ τσαχπίνικες!
Ευχαριστώ !! τι να πω και εγώ για το υπέροχο green mixer σου !!
απίθανες οι μελισσούλες και η πολύ χρήσιμη αμυγδαλόπαστα!!
🙂
Εύη, η αμυγδαλόπαστα θα παίξει σημαντικό ρόλο σε πολλά από τα επόμενα γλυκά, ειδικά στα γιορτινά !! Στόχος είναι το Γλυκοπλαστείο Νεανικόν να πείσει τους φίλους του πως μπορούμε χωρίς ζαχαρόπαστα και χρωστικές να έχουμε ένα εντυπωσιακό γλυκό για κάθε περίσταση 🙂
Υπέροχα και πολύ πολύ χαριτωμένα! Με κέρδισαν αμέσως! Μπράβο Άρη!
Thanx Νατάσα !!
Καλέ εισαι μεσα στο μυαλό μου; Σκεφτόμουν εναλλακτική για ζαχαρόπαστα τώρα που προετοιμάζομαι για τα γενεθλια της μικρής μου. Τέλειο…….με εσωσες
Ευαγγελία, ναι, με τα μελισσάκια μια χαρά θα τους εντυπωσιάσεις 🙂 !! Αλλά με την αμυγδαλόπαστα μπορείς να κάνεις και άλλα ωραία στολίδια ή να ντύσεις εξολοκλήρου ένα κέικ !!
Πως μας φαίνονται; Απλά καταπληκτικές! Πραγματικά, τα κάνεις να δείχνουν τόσο εύκολα όλα! Και η αμυγδαλόπαστα πολύ απλή! Επειδή και γω δεν τα πάω καλά με την ζαχαρόπαστα περιμένω και τις επόμενες αναρτήσεις για περισσότερες ιδέες!
Καλό απόγευμα!
Ευχαριστώ Αγγελική !!! Ναι, βέβαια, με την αμυγδαλόπαστα ετοιμάζω πολλά. Θα δεις, σύντομα !!!
Έγιναν πανέμορφες οι μελισσούλες σου. Τέλεια ιδέα και για παιδικό πάρτυ. Καλό σαββατοκύριακο
Ελένη χαίρομαι που σου αρέσουν !! Ακριβώς !!! με απλές τροφές μπορούμε να έχουμε το πιο super παιδικό πάρτυ !!
WOW μα δεν θέλω να τις φάω είναι τόσο γλυκούλες.. δε μου πάει καρδιά βρε Αρη χαχαχα!!! Γεια στα χέρια σου!!!
Ευχαριστώ !! Πάντως τρώγονται !! 🙂
Είναι απίστευτες!!! Δεν το περίμενα πως είναι τόσο εύκολο να φτιάξεις κάτι στυλ μαρζιπαν! Ο κουρκουμάς τι γεύση έχει πάνω στην μελισσούλα? Εγώ το χρησιμοποιώ μόνο στο φαΐ το φοβάμαι ωμό, από θέμα γεύσης. Καλό Σαββατοκύριακο!
Ελεάνα καλησπέρα !! Ο Κουρκουμάς αφήνει μία ελαφριά πικάντικη εξωτερική γεύση, μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε ελάχιστη ποσότητα ίσα να πάρουμε λίγο από το λαμπερό του χρώμα… Και εγώ τον χρησιμοποιώ στο φαΐ, πολύ μάλιστα! Άλλωστε, έχω ακούσει για αυτόν τα καλύτερα 🙂
Τι ωραία παιχνιδιαρικη συνταγη!!!!!!!!
Ευχαριστώ Αριάδνη !!
Σήμερα θα φτιάξουμε τις μελισσούλες σου με την κόρη μου!
Τις είδε και ξετρελάθηκε!!
Καλή Σαρακοστή!!!
Σοφία καλημέρα !!! Πόσο χαίρομαι !!! Μην παραλήψεις μόνο να κοσκινίσεις καλά το αμύγδαλο, γιατί είναι σημαντικό να το έχουμε σε μορφή αλευριού για τη δημιουργία της αμυγδαλόπαστας. Επιπλέον στο blender θέλουν θρυμμάτισμα μόνο λίγα δευτερόλεπτα, γιατί αν τα αφήσουμε πάρα πολύ θα βγάλουν τα έλαια τους … Κατα τ’ άλλα είναι πανεύκολες και fun to make 🙂 Είσαι τόσο έμπειρη και ικανή που είμαι σίγουρος θα τις φτιάξεις ακόμα καλύτερες !!!!
Έγιναν πολύ όμορφες!
Πρόσθεσα μέσα στο αλεύρι αμυγδάλου 1,5 κ.γ κουρκουμά,δεν ήθελα να το βάλω απ έξω ,γιατί όταν θα τις πιάνει η μικρή όλο το σπίτι θα γινόταν κίτρινο…χαχαχα!!!
Αντί για νερό έβαλα ροδόσταμο, μου αρέσει πολύ με το αμύγδαλο!!
Ευχαριστούμε πολύ Άρη!!!
Μπράβο Σοφία !!!!!!!!!!!!! Πολύ ωραία η ιδέα και με το ροδόσταμο !!! Αλήθεια, ρίχνοντας το κουρκουμά μες στο αλεύρι δεν επηρέσεασε λίγο περισσότερο τη γεύση ?? Γιατί νομίζω πως εξωτερικά κάπως χάνεται αφού μετά ακολουθεί η γεύση του αμυγδάλου .. Βέβαια μπορεί να είναι και η ιδέα μου, και τελικά να είναι καλύτερα έτσι !! Εγώ σας ευχαριστώ πολύ πολύ !!! 🙂 🙂 🙂
Ειναι εξαιρετικες!!!!!
Πολλα συγχαρητηρια!!!!
thanks Χρυσαυγή !!!!