Φθινοπωρινό Κέικ Καρότου

31 Οκτ

Σήμερα θα ετοιμάσουμε ένα φθινοπωρινό κέικ καρότου.

Κέικ Καρότου

Θα συνδυάσουμε ένα γλυκό και ζουμερό κέικ με μία υπόξινη κρέμα από κάσιους, δημιουργώντας έτσι μία ισορροπημένη αντίθεση. Επιπλέον θα δώσουμε περισσότερο χαρακτήρα και πιο εντυπωσιακή εμφάνιση στο γλυκό μας προσθέτοντας πάνω από την κρέμα τριμμένο καρότο, καρύδια, ρόδι αλλά και βασιλικό με γεύση lime. Ω ναι, υπάρχει!

Κέικ Καρότου

Θα ξεκινήσουμε από το κέικ, θα χρειαστούμε:

200 ml αραιωμένο πετιμέζι
40 ml ελαιόλαδο
120 ml ψίχα ώριμου λωτού
150 αλεύρι ολικής
2,5 κουταλάκια baking powder
1,5 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/4 κουταλάκι γαρίφαλο
50 γραμμάρια τριμμένο καρότο
2 κουταλιές σταφίδες

2 τσέρκια διαμέτρου 14 εκ. Από το γλυκό μας προκύπτουν περίπου 6 μερίδες.

Λωτοί

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το λάδι με το πετιμέζι. Προσθέτουμε τον λωτό, τον οποίο λιώνουμε μες στο μείγμα με τη βοήθεια του αυγοδάρτη. Σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το αλεύρι, το baking powder και τα μπαχάρια και στη συνέχεια σιγά σιγά τα ρίχνουμε στο υγρό μας μείγμα. Τελευταία ενσωματώνουμε το καρότο και τις σταφίδες. Μοιράζουμε το χυλό στα δύο τσέρκια, στα οποία φυσικά έχουμε λαδώσει και αλευρώσει τα τοιχώματα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς.

Για την “τυρένια” κρέμα, θα χρειαστούμε
300 γρ κάσιους (καλά μουλιασμένα για 2-3 ώρες)
3 κουταλιές μέλι
χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι

Στον επεξεργαστή τροφών ή καλύτερα σε δυνατό blender πολτοποιούμε όλα τα υλικά σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να προκύψει μία λεία και αφράτη κρέμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό. Την αφήνουμε λίγη ώρα στο ψυγείο πριν την χρησιμοποιήσουμε.

Στολισμός:
καρύδια
τριμμένο καρότο
ρόδι
βασιλικός με γεύση lime ή απλά ξύσμα από lime

Συναρμολόγηση:
Απλά πράγματα: τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι, απλώνουμε την κρέμα, εφαρμόζουμε και το δεύτερο κομμάτι και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα υλικά μας. Διατηρούμε στο ψυγείο και φυσικά απολαμβάνουμε.

carrotcake5

Να μη ξεχάσω να σημειώσω πως την ιδέα για το Carrot Cake μου την έδωσε ο Βασίλης (από το GR-EATINGS, το κατάστημα που ψωνίζω συχνά) όταν που χάρισε μοβ καρότα Κρήτης και βασιλικό με γεύση lime προτρέποντάς με τα χρησιμοποιήσω σε ένα από τα επόμενα γλυκά.

Κέικ Καρότου

Και τέλος, για άλλη μία φορά (έχω γίνει γραφικός το ξέρω) να σας ζητήσω να στηρίξετε το Νεανικόν στο διαγωνισμό του BHMA Gourmet. Αν δεν έχετε ήδη ψηφίσει, μπορείτε να πάτε στην σχετική σελίδα και λίγο κάτω από το κείμενο να πατήσετε “Like” (αφού προηγουμένως συνδεθείτε στο facebook). Thanks!

carrotcake2

45 Responses to “Φθινοπωρινό Κέικ Καρότου”

  1. stylencritics 31/10/2015 at 19:51 #

    Κέικ υπερπαραγωγή!!!
    υ.γ οι “μισές” φωτογραφίες μ αρέσουν πολύ!!!

    • aris 03/11/2015 at 20:24 #

      Ευχαριστώ Σόνια !! Και μένα μου αρέσουν, κατά έναν παράξενο λόγο γράφουν καλύτερα στην συγκεκριμένη περίπτωση!

  2. peps@pepiskitchen 31/10/2015 at 19:59 #

    Πολύ εντυπωσιακό, εναλλακτικό κέικ καρότου!!!
    ΕΓΡΑΨΕΣ!!!

  3. Elena 31/10/2015 at 20:53 #

    Φανταστίκ!!! Θα το φτιάξω, έχω πάρει φόοοοοορα.

    • aris 03/11/2015 at 20:25 #

      Μπράβο Έλενα!! Θα το κάνεις ακόμα καλύτερο, είμαι σίγουρος!

  4. spoon stories 31/10/2015 at 21:28 #

    Πολύ ωραρία εμφάνιση!!Η κρεμα μέσα στο κέικ φανταστική, θα ήθελα πολύ να τη δοκιμάσω! Καλό βράδυ Άρη^^

    • aris 03/11/2015 at 20:28 #

      Η κρέμα είναι πολύ γευστική! Τα κάσιους προσφέρονται πάρα πολύ για κρέμες.
      Μάλιστα, με την βοήθεια του βούτυρου κακάου ή καρύδας μπορούμε να παίξουμε περισσότερο με την υφή δημιουργώντας κρέμες για κάθε γλυκό 😉 Αλλά και έτσι σαν βουτυρόκρεμα λέει πολύ!

  5. Νανά @ kouzinista 31/10/2015 at 21:48 #

    Ουάου! Αυτή τη φορά ξεπέρασες τον εαυτό σου! Τόσο πρωτότυπος και τολμηρός συνδυασμός υλικών σε ένα υπέροχο φυινοπωρινό επιδόρπιο!

  6. Νανά @ kouzinista 31/10/2015 at 21:49 #

    Ουπς! Ορθογραφικό λάθος, φθινοπωρινό εννοούσα!

    • aris 04/11/2015 at 18:02 #

      Ευχαριστώ Νανά! Δεν πειράζει για το λαθάκι, κάνω και εγώ συνέχεια όταν γράφω μηνύματα 🙂

  7. alekacraftaholic 01/11/2015 at 00:13 #

    Οι εναλλασσόμενες γεύσεις ήταν από πάντα λατρεία μεγάλη,οπότε το γλυκάκι πάει στα favorite pin μου με την προσδοκία κάποια στιγμή να προσπαθήσω να το φτιάξω.Καλό ξημέρωμα!

    • aris 04/11/2015 at 18:03 #

      Και μένα μου αρέσουν, ειδικά ο συνδυασμός γλυκό – ξινό! Σκέτο γλυκό δεν μου αρέσει πολύ …

  8. Natasa S 01/11/2015 at 19:17 #

    Τρελός συνδυασμός, υπέροχα υλικά, μοναδικό κέικ με λαχταριστή εμφάνιση, καταπληκτικές φωτογραφίες. Και πάλι μπράβο Άρη!!

  9. Athena Craftcooklove 02/11/2015 at 06:20 #

    Πολύ εντυπωσιακό Άρη, ενθουσιάστηκα κυρίως με την ῾κρέμα τυριού¨ από κάσιους !! Φανταστική ορκιζόμουν ότι είναι τυρένια!! Πολύ ωραία χρώματα!! Σου είπα ότι σου πάει να φωτογραφίζεις με μαύρο φόντο;;; Καλημέρα και καλό μήνα!! 🙂

    • aris 04/11/2015 at 18:05 #

      Ναι με το μαύρο φόντο τα πάω καλά..Μεταξύ μας όμως είναι πιο εύκολο να αποδώσεις το μαύρο από το λευκό … Θέλω να δουλέψω όλα τα στυλ φωτογραφίας, για να μάθω .. Μετά μπορεί να επιλέξω το στυλ μου 😉

  10. My Little Cosy World 02/11/2015 at 08:24 #

    Φαίνεται απίστευτο! Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι ότι δεν είναι δύσκολο! Κι επειδή έχω κι εγώ πάρει φόρα, θα το φτιάξω! Καλό μήνα Άρη!

  11. Theodora Nan 02/11/2015 at 09:43 #

    Εντυπωσιακή εμφάνιση. Εντυπωσιακές φωτογραφίες, όπως πάντα. Τρομερή ακρίβεια στα layers. Μπράβο!

  12. Αγγελική 02/11/2015 at 10:04 #

    Όλα τα χρώματα και τα αρώματα του φθινοπώρου συγκεντρωμένα σε ένα κέικ! Και τι όμορφο στολισμός! Μπράβο Άρη, καλημέρα!!

  13. mia maria 02/11/2015 at 10:17 #

    Πολύ ωραίο και διαφορετικό το κέικ καρότου που μας έφτιαξες! Φθινοπωρινό πραγματικά!

  14. Dimitra Decorasylum 02/11/2015 at 10:48 #

    Δεν ξέρω από γεύση (αν και υποψιάζομαι πως θα σκίζει) πάντως η φωτογράφηση φωνάζει φθινόπωρο! Εύγε!

  15. Beauty Follower 02/11/2015 at 19:07 #

    Μα πόσο όμορφο layering!
    Το μάτι χορταινει πάντα με τις φωτογραφιες σου 😉

    Καλή σου εβδομαδα!

    • aris 06/11/2015 at 00:29 #

      Λένε τα γλυκά τρώγοντα πρώτα με τα μάτια 😉

  16. ArtDecorationCrafting 02/11/2015 at 21:47 #

    Τι να πω βρε Άρη μου!!! Χτίζεις γλυκά χρησιμοποιώντας τα πιο απρόσμενα υλικά… τι να πω, μένω άφωνη σε κάθε ανάρτηση. Καλό μήνα και καλή εβδομάδα!

  17. Cook-Taste-Live 03/11/2015 at 01:21 #

    το κέικ καρότου είναι από τα αγαπημένα μου.
    Αυτή η “τυρένια” κρέμα από κάσιους φαίνεται τόσο βελούδινη που πραγματικά με σκανδαλίζει!
    Πρέπει να την δοκιμάσω οπωσδήποτε!

    • aris 06/11/2015 at 00:29 #

      Ναι ναι να τη δοκιμάσεις !! Αξίζει !!

  18. Marion 03/11/2015 at 10:38 #

    Ενα κεικ που κρύβει ολες τις γεύσεις και τα αρώματα του φθινοπώρου Αρη.
    Αυτή η κρέμα από κάσιους πολύ ενδιαφέρουσα.

    Υπέροχη παρουσίαση όπως πάντα.

  19. Ερμιόνη 03/11/2015 at 19:15 #

    Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω 🙂
    Μοβ καρότα Κρήτης!
    Βασιλικός με γεύση lime!
    Περιττό να πω ότι θέλω και εγώ…
    Ένα πανέμορφο κέικ. Ο στολισμός της επιφάνειας εντυπωσιακός.
    Το κέικ δείχνει φοβερά γευστικό. Μου αρέσει που έχεις χρησιμοποιήσει και λωτό… τι ωραία ιδέα!

  20. Katerina@delightfularea 04/11/2015 at 14:06 #

    Πω πω ομορφιές! Και πρωτοτυπίες! Τι θα κάνουμε που τώρα θέλω να το φάω; Υπομονή μάλλον μέχρι να το φτιάξω! Τhnx για τη συνταγή!

  21. Χρυσαυγη 05/11/2015 at 21:58 #

    Οταν δεν κανεις τα πραγματα στην ωρα τους δεν τα κανεις ποτε. Νομος! Ετσι κι εγω. Δεν αφησα σχολιο οταν εβαλες την αναρτηση και την ειδα και μετα ξεχαστηκα. Και δεν ειναι υποχρεωτικο, το ξερω. Αλλα ηθελα να σου πω το ποσο μου αρεσει το φαντασμαγορικο σου κεικ. Τι τελεια υφη εχει και τι εκπληκτικα το εχεις στολισει!!!! Μπραβο βρε Αρη!! Μπραβο!!

  22. Χριστίνα 05/11/2015 at 22:46 #

    Τι όμορφο που είναι! Έβαλες και λωτό ε;Ανεπανάληπτο φρούτο! Αν και φθινοπωρινό έχει κάτι πολύ εξωτικό!

  23. Iris mama goes vintage 09/11/2015 at 19:16 #

    Να σου πω να γελάσεις.. εγώ δεν μπορώ να φάω λωτο, με πιάνει μια ανατριχίλα με την αίσθηση που άφηνει στο στόμα. Δεν μπορώ να το εξηγήσω 🙁 Στο κέικ όμως πιστεύω θα το έτρωγα μιας και δεν είναι σκέτο!! Είναι και οι φωτογραφίες σου Άρη μου που σε προκαλούν να δοκιμάσεις το περιεχόμενο. Αυτό το ρόδι ειδικά μου γυάλισε που λενε χα χα !!! Με τι κάμερα 《ζωγράφιζεις》;; Σκέφτομαι να αγοράσω στις γιορτές και ψάχνομαι! Ευχαριστώ και εύχομαι ότι καλύτερο στο διαγωνισμό. Έχω ήδη ψηφησει .. Μακάρι να μετρούσαν 10απλές

    • aris 09/11/2015 at 20:27 #

      Ίρις, αυτό συμβαίνει όταν o λωτός δεν έχει ωριμάσει, είναι κάπως στυφός..Όταν όμως ωριμάσει είναι σαν γλυκιά μαρμελάδα το εσωτερικό του!
      Χρησιμοποιώ την Nikon D3300 και έχω τον φακό nikon prime 50mm – f/1.8 G. Να πάρεις, αξίζει 😉

      • Iris mama goes vintage 11/11/2015 at 16:32 #

        Ευχαριστώ πολύ πολύ για την άμεση απάντηση Άρη!!! Ώστε η 3300 κάνει θαύματα.., βασικά εσύ τα κάνεις, από μόνη της όχι !!! Αυτό για τον λωτο δεν το ήξερα, θα δοκιμάσω πιο ώριμο γιατί είναι κρίμα με τόσες βιταμίνες να πάει χαμένος. Ευχαριστώ και πάλι ! Φιλιά

  24. tanja 11/11/2015 at 13:32 #

    Τι ωραίο κέικ!!! Αυτη η γεμιση μοιάζει με συννεφάκι και αφρό μαζί…..

  25. alekacraftaholic 13/11/2015 at 20:52 #

    θέλω να το φτιάξω αυτό το γλυκάκι αλλά πετιμέζι θα βρω;Κι όταν λες αραιωμένο φαντάζομαι εννοείς με νερό…τι αναλογία;Αυτή η κρέμα του και όλα τα στολίδια από πάνω του με κάνουν τρελή για πάρτη του.Φιλιά!

    • aris 13/11/2015 at 21:45 #

      Αλέκα καλησπέρα! Πετιμέζι θα βρεις σε όλα τα καταστήματα με βιολογικά. Το πόσο το αραιώνουμε (ναι με νερό) εξαρτάται από την επιθυμητή γλύκα. Θα έλεγα τουλάχιστον 60% πετιμέζι – 40% νερό.
      Αν το φτιάξεις περιμένω εντυπώσεις, φιλιά πολλά!!!

  26. ElenaIsCooking 14/11/2015 at 10:42 #

    Φανταστικό πραγματικά! Πιστευω και γευστικά θα είναι σούπερ! congrats! 🙂

Leave a Reply