Παγωτό Κακάο με Ταχίνι
5 Αυγ
Για το σημερινό post δεν πρόλαβα να οργανώσω κάποια φωτογράφιση. Ετοιμάζομαι για το επόμενο, που θα είναι εντελώς διαφορετικό, και έτσι δεν υπάρχει χρόνος. Για να μην αφήσω όμως απλά ένα ξερό κείμενο με μια συνταγή, ζήτησα για άλλη μια φορά από την ανιψιά μου (μόνιμος συνεργάτης πλέον 🙂 ) να μου ετοιμάσει μια ψηφιακή ζωγραφιά. Μέσα σε 3 λεπτά (το πολύ) την είχε έτοιμη, τσακ μπαμ!
Η συνταγή αφορά ένα σοκολατένιο παγωτό. Αν θυμάστε, στο διαγωνισμό που είχα διοργανώσει με τους φίλους μου είναι βγει πρώτο το γλυκό με την σοκολάτα και τα δαμάσκηνα. Τότε σας είχα πει πως αυτό που έπαιξε ρόλο ήταν μία ποικιλία με δαμάσκηνα Σκοπέλου, γνωστά για την ξεχωριστή γλυκιά τους γεύση. Σκέφτηκα λοιπόν, λίγο πριν έρθει η νέα σοδειά, να τα αξιοποιήσω ξανά και μέσα σε ένα πιο δροσερό γλύκισμα.
Θα χρειαστούμε:
6 κουταλιές ταχίνι ολικής
6 κουταλάκια κακάο
6 κουταλάκια χαρουπάλευρο
3 κουταλιές μέλι
120 ml νερό
170 γρ ξερά δαμάσκηνα (μαζί με το κουκούτσι)
μία χούφτα αμύγδαλα
Ψιλοκόβουμε και μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα. Στραγγίζουμε το νερό (αν δεν είναι 120 ml, συμπληρώνουμε) και το αδειάζουμε σε ένα μπολ ανάδευσης. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα δαμάσκηνα και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Μεταφέρουμε στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Προς το τέλος της διαδικασίας, προσθέτουμε λίγα λίγα τα δαμάσκηνα και τα αμύγδαλα και μόλις το παγωτό σχηματιστεί το μεταφέρουμε για λίγο στην κατάψυξη. Προκύπτουν 5-6 μπάλες.
Όσοι ακολουθείτε το Γλυκοπλαστείο Νεανικόν στο facebook θα προσέξατε πως όλο και περισσότεροι φίλοι υλοποιούν τελευταία κάποια συνταγή. Το έχω ξαναπεί πως τίποτα δεν μου δίνει μεγαλύτερη χαρά από το να μαθαίνω πως κάποιος δοκίμασε κάτι και του άρεσε 🙂
Η Πέπη έφτιαξε δύο φορές τη ροδακινόπιτα, μία σταφίδες και μία με δαμάσκηνα:
H Γεωργία έφτιαξε για δεύτερη φορά το ωμοφαγικό carrot cake καθώς και τη λεμονάδα:
η Αγγελική εμπνεύστηκε τη ζύμη για μία τάρτα με σταφύλια από τις τάρτες με τα μύρτιλλα:
Η Φιλίτσα έφτιαξε το γλυκό του κουταλιού βύσσινο και το παγωτό με το σύκο:
H Clementine έφτιαξε τη ροδακινόπιτα:
Επίσης τη ροδακινόπιτα την έφτιαξαν και οι beh1nd, η Παυλίνα, η Ελισάβετ και η Άσπα !!
Τέλος, η Ρέα έφτιαξε το κουτάκι της λεμονόταρτας:
Ένα τεράστιο ευχαριστώ 🙂 🙂 🙂
Μου αρέσουν οι υγιεινες συνταγές σου και το γεγονός ότι αποφεύγεις τη ζάχαρη! Η ανιψιά αποδεικνύεται πολύτιμη βοηθός! Φιλιααα
Μου επιτρέπεις να σταθώ στη ζωγραφιά;;
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!! Μπράβο στην ανιψιά Σοφία!!
Νομιζω οτι αξιζει πολλά γλυκάκια η ανηψια 😉
Πρωτότυπο το παγωτό σου!! Θα αγοράσω χαρουπάλευρο και θα το δοκιμάσω.
Για τη ροδακινόπιτα να πω για άλλη μια φορά πόσο τέλεια ήταν!!
Σ’ ευχαριστώ για το λινκ!!
Πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή σου Άρη!
Σ’ευχαριστώ για την αναφορά, καλημέρα!!
Κάνεις τόσα υπέροχα πράγματα βρε Άρη και με τέτοια βοηθό ποιός σε πιάνει? Το παγωτάκι πρέπει να είναι τέλειο!!!
Θείε Άρη να την χαίρεσαι την κούκλα σας!Σίγουρα το ταλέντο είναι κληρονομικό.. αν πιάνουν τα χέρια της μικρής επί οθόνης φαντάζομαι με τη βοήθεια σου θα μεγαλουργησουν, στη χειροτεχνία αλλά και ζαχαροπλαστική! Εύγε και στους δυο!!! Πολλά μπράβο και στα κορίτσια που εμπνεύστηκαν από τις συνταγές και μας ξεσηκώνουν και εκείνες με τη σειρά του! Όσο για το παγωτό ξέρω σίγουρα ότι θα σκίζει.. πάντα τα υλικά σου είναι ένα κι ένα!!!
Πολύτιμη βοηθός η ανηψιά!!! Όσο για την συνταγή… ταχίνι… οπότε..σλουρπ! 😀
με τέτοια άξια και γρήγορη συνεργάτη ποιος σε πιάνει!! 🙂
απίθανο το παγωτό!
σλουρπ κι εγώ!
Ευχαριστώ όλους για τα σχόλια !!!!!
Μόλις γύρισα και ετοιμάζω super ταξιδιωτικό θέμα 😉
Σε μια – δυο μέρες …
Καλησπέρα!! Η ζωγραφιά …απλά μοναδική και πανέμορφη!!! Αλλά και το παγωτό είναι σίγουρα καταπληκτικό μια και ο συνδυασμός ταχίνι με κακάο δεν είναι μόνον πολύ υγιεινός αλλά και μοναδικά νόστιμος!!! Μπράβο για όλα!!!!! 🙂