Τάρτα Σοκολάτας
26 Μαρ
Επέστρεψα και εδώ 🙂 Με ένα απλό σοκολατένιο γλυκάκι!
Πάμε να το φτιάξουμε;
Θα χρειαστούμε για την βάση:
100 ml χυμό πορτοκαλιού (από το μούλιασμα των χουρμάδων)
50 ml ελαιόλαδο
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι baking powder.
χοντροκομμένο ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1/4 κουταλάκι τριμμένη φυσική βανίλια (προαιρετικό αλλά αναβαθμίζει σημαντικά την γεύση & το άρωμα)
αλεύρι ολικής όσο πάρει (χρησιμοποίησα ζέας)
Θα χρειαστούμε για την γέμιση:
200 ξερούς (κομμένους στη μέση) χουρμάδες μουλιασμένους για 2-3 ώρες σε χυμό πορτοκάλι (περίπου σε 150ml χυμό)
3 (κοφτές) κουταλιές κακάο
1 κουταλιά ταχίνι ολικής
3-4 κουταλιές νερό
1/2 κουταλάκι τριμμένη φυσική βανίλια (προαιρετικό αλλά αναβαθμίζει σημαντικά την σοκολατένια γεύση)
1/5 κουταλάκι μπούκοβο (προαιρετικό αν σας αρέσει η πικάντικη σοκολάτα, μη βάλετε όμως παραπάνω)
Λίγα τριμμένα (στο μούλτι) αμύγδαλα
Τσέρκι διαμέτρου 16 εκ
Ξεκινάμε τοποθετώντας τους χουρμάδες μέσα σε χυμό πορτoκαλιού για 2-3 ώρες. Θα χρειαστούμε περίπου τον χυμό από 2 μικρά πορτοκάλια.
Στραγγίζουμε τους χουρμάδες και παίρνουμε 100 ml από τον χυμό που περίσσεψε από το μούλιασμα. Μαζί με το ελαιόλαδο, την κανέλα, το baking powder, το ξύσμα, την βανίλια ρίχνουμε τον χυμό σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε σταδιακά αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να προκύψει μία μαλακή ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια μας. Την αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να “ξεκουραστεί”.
Προχωράμε με την κρέμα σοκολάτα. Μεταφέρουμε στον κάδο του μούλτι τους χουρμάδες και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Πολτοποιούμε επίμονα μέχρι να σχηματιστεί μία λεία κρέμα.
Τοποθετούμε την ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και με τον πλάστρη ανοίγουμε κυκλικά σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από το τσέρκι μας. Τοποθετούμε το τσέρκι πάνω στην ζύμη κ με το τμήμα που περισσεύει εξωτερικά σχηματίζουμε (εσωτερικά) τα τοιχώματα της τάρτας. Γεμίζουμε με την κρέμα, απλώνουμε τα τριμμένα αμύγδαλα στην επιφάνεια και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς περίπου.
Ξεφορμάρουμε με προσοχή, και απολαμβάνουμε! Αυτό ήταν! 🙂
Κλείνω με 3 ακόμα ψηφιακά κολάζ, που τελευταία μου αρέσει υπερβολικά να φτιάχνω 🙂
Αααα και κάτι τελευταίο! Είχα φτιάξει ένα ωραία βιντεάκι για τον κοπτοράπτη μου, αλλά δυστυχώς κατά λάθος το έσβησα 🙁
Μπορείτε να το δείτε εάν θέλετε στο facebook 🙂
Συγχαρητήρια πολύ ωραία συνταγή