Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα !!!
12 Δεκ
Να μαι πάλι! Μέρες που είναι δεν θέλω να λείπω και πολύ από το Νεανικόν! Άλλωστε έμειναν μερικά εικοσιτετράωρα από την μικρή εκδήλωση που ετοιμάζω και είμαι τόσο ενθουσιασμένος αλλά και ταυτόχρονα λίγο φοβισμένος 🙂 Εύχομαι να περάσουμε όμορφα αλλά και πολύ δημιουργικά! Σας περιμένω με πάρα πάρα πάρα πάρα πολύ χαρά και ανυπομονησία !!
Στόχος μου είναι να στήσω ένα μικρό σκηνικό γεμάτο χρώμα και να σας μεταφέρω λίγο από την ατμόσφαιρα του εργαστηρίου μου, παρουσιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζω τις δημιουργίες μου !!!!!
Δεν πρόκειται για σεμινάριο ή για κάτι παρόμοιο, δεν υπάρχει κάποιο κόστος συμμετοχής. Θα είναι μία ανοικτή popup έκθεση των μικρών μου χάρτινων δημιουργιών μου με ταυτόχρονη δική μου παρουσιάση. Όποιος επιθυμεί θα μπορεί να προμηθευτεί τις δημιουργίες μου μέσα από το πωλητήριο το KINONÓ.
Αλλά από να σας το περιγράφω, καλύτερα να έρθετε να τα πούμε από κοντά!
Αυτό το Σάββατο, 16/12 από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα στο υπέροχο KINONÓ.
(Φαλήρου 48, δίπλα στον σταθμό Συγγρού Φιξ)
Πληροφορίες εδώ
Έχουμε και συνταγή βέβαια! Χριστουγεννιάτικα Χαρουπομπισκότα με τζίντζερ! Δεν είναι καθόλου δύσκολα, είναι εθιστικά νόστιμα και τόσο υπεραρωματικά που ακόμα και μετά νιώθεις τη γεύση τους στο στόμα !!! Τα υλικά ένα και ένα!!!
Πάμε;
Θα χρειαστούμε:
4 κουταλιές σταφίδες
150 ml ελαιόλαδο
160 ml χαρουπόμελο
1 (κοφτή) κουταλιά αποξηραμένο σε σκόνη τζίντζερ
1 κουταλάκι κανέλα
1/8 κουταλάκι γαρύφαλλο
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
αλεύρι ολικής, όσο πάρει
Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, στο μούλτι και πολτοποιούμε επίμονα μέχρι οι σταφίδες να λιώσουν. Δουλεύουμε αρκετά ώστε να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα με μία αρωματική συνολική γεύση που ιδανικά να μας καπελώνει την αίσθηση που αφήνει το ελαιόλαδο, το οποίο ναι μεν μας είναι απαραίτητο για σωστή μπισκοτένια υφή αλλά δεν θέλουμε να πολύ – ακούγεται και στη γεύση 😉
Αφού λοιπόν με μανία μετατρέψουμε όλα τα υλικά μας σε ένα ωραιότατο “σμούθι” 🙂 το μεταφέρουμε σε ένα μπολ ανάδευσης. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να είναι μαλακή αλλά να μη κολλάει στα χέρια μας. Την αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο να παγώσει και να κόβεται πιο εύκολα.
Στην συνέχεια, την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και με την βοήθεια του πλάστη την ανοίγουμε στο πάχος που έχουν γενικά τα μπισκότα.
Με χριστουγεννιάτικα κουπ – πατ κόβουμε τα μπισκοτάκια μας! Αν θέλουμε με μία οδοντογλυφίδα δημιουργούμε και μία μικρή οπή με σκοπό κάποια να τα κρεμάσουμε με κορδέλα στο δέντρο μας. Την ζύμη που περισσεύει περιμετρικά την ενώνουμε και πάλι την ανοίγουμε ώστε να βγάλουμε όσο γίνεται περισσότερα μπισκότα.
Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμούς, για 15 λεπτά περίπου.
Όμορφα δεν είναι;;;
Λίγες Παρατηρήσεις:
– Προτείνω να χρησιμοποιήσετε κουπ – πατ με απλά σχήματα ώστε να μην ταλαιπωρηθείτε 😉 Αν θέλετε κάτι πιο απλό με ένα μαχαιράκια απλά κόψτε την ζύμη σε απλά τετράγωνα μπισκοτάκια, σαν «πτι μπερ».
– Τα μπισκότα δεν χάνουν το σχήμα τους, γιατί δεν έχουν baking powder για να φουσκώσουν. Χάρη στο ελαιόλαδο όμως είναι τραγανά αλλά καθόλου σκληρά. Αν βάλετε baking θα τα μετατρέψετε σε κουλούρια.
– Βγαίνουν πραγματικά πολύ νόστιμα, και τα αρωματικά, ειδικά το πορτοκάλι, δένουν τις γεύσεις υπέροχα.
– Μου άρεσαν τόσο πολύ που θα χρησιμοποιήσω την συνταγή και ως βάση τάρτας.
Τα λέμε το Σάββατο από κοντά !!!!!!!!!!!
Καλημέρα!
Φαινονται πολύ ωραια τα αστεράκια σου.
Καλή επιτυχια στο event!!!
dinamighty.com
Πολύ όμορφα και φαίνονται νοστιμότατα, θα τα φτιάξουμε το απόγευμα! Καλή επιτυχία στην εκδήλωσή σου! Αν τα καταφέρουμε θα έρθουμε να τα πούμε κι από κοντά! Καλημέρα…
Πολύ ωραία φαίνονται. Είναι τόσο σκληρά ώστε να μπορούσαμε να φτιάξουμε ενα gingerbread house; Πόσα περίπου κομμάτια βγαίνουνε με τα αστεράκαι που φτιάχνεις εσύ; ΑΑΑΑ και μία τελευταία, σταφίδες μαύρες ή ασπρες;
Συγνώμη για τις τόσες ερωτήσεις!!!
Κατερίνα καλημέρα! Ναι θα μπορούσες να φτιάξεις σπιτάκι, γίνονται γερά, όχι υπερβολικά σκληρά βέβαια! Το θέμα είναι να βρεις καλό τρόπο να κολλήσεις τα τμήματά του. Παλιότερα είχα δοκιμάσει να τα κολλήσω με μέλι που είχα λίγο βράσει για να σκληρύνει αλλά ήταν τραγικά δύσκολο να στηθεί 🙁
Βγήκαν αρκετά, φαντάσου ένα γεμάτο πιάτο … Νομίζω θα σου έφτανε για ένα μικρό σπιτάκι. Κάνε πρώτα μία μικρή δοκιμή ως απλά μπισκοτάκια και μετά το εξελίσσεις 😉
Εγώ έβαλα μαύρες, αλλά και οι άσπρες κάνουν. Με τις σταφίδες δίνουμε την απαραίτητη έξτρα γλυκά αλλά και μία πολύ μικρή ελαστικότητα στην υφή 😉
Αν το φτιάξεις πες μας εντυπώσεις!
Ευχαριστώ πάρα πού για την άμεση απάντηση. Ναι ναι θα σας πω σίγουρα.
Εγώ καλέ μου Άρη, δεν θα τα κρέμαγα (δεν θα τα χαράμιζα δηλαδή…) στο δέντρο. Ένα, ένα θα τα “τσάκιζα” πρωί και βράδυ, γιατί όντως έχουν πολύ αρωματικά και γευστικά υλικά.
Καλή επιτυχία εύχομαι…
Είναι τέλεια και στις γεύσεις μου. Εγώ πάλι δε τα καταφέρνω ποτέ στο ψήσιμο, πάντα μου βγαίνουν σκληρά.