Χριστουγεννιάτικα Σοκολατάκια !!!
6 Δεκ
Υπέροχα γεμιστά σοκολατάκια με μαρμελάδα σμέουρο! Με το που τα πλησιάζεις στο στόμα αισθάνεσαι το φανταστικό άρωμα της φυσικής σοκολάτας, με το που τα δαγκώνεις έκρηξη γεύσεων.
Άλλο να σας το λέω και άλλο να τα απολαμβάνετε 🙂 🙂 και θα δείτε δεν είναι τόσο δύσκολο να φτιαχτούν 😉
Δώστε μου 2 λεπτά να σας πω για τα υπόλοιπα του Νεανικόν μου και μετά φύγαμε για τα σοκολατάκια!
Βασικά θέλω να σας παρουσιάσω την νέα μου δημιουργία, τα νοσταλγικά αστεράκια που κατασκεύασα από ένα πανέμορφο Χριστουγεννιάτικο χαρτόνι που βρήκα σε ένα παλιό κατάστημα. Το συγκεκριμένο χαρτόνι όταν διπλώνει χάνει σε μικρά σημεία το χρώμα του δημιουργώντας μία εκπληκτική πατίνα. Είναι περασμένα με παιδική κόλα ώστε να είναι πολύ ανθεκτικά και προσφέρονται σε επίσης χειροποίητο κουτάκι ανά 4 αστεράκια. Μέχρι στιγμή υπάρχουν μόλις 2 διαθέσιμα. Θα τα βρείτε όπως και όλες μου τις δημιουργίες στο www.jamjar.gr/store/neanikon
Επίσης μέχρι τις 18/Δεκ/2020 με το κωδικό N427B5T (κουπόνι) έχετε έκπτωση 20% σε όλα τα είδη! 🙂
και αφού σας τα είπα, πάμε στην συνταγή μας 🙂
Για την χειροποίητη σοκολάτα θα χρειαστούμε:
65 γρ φυσικό βούτυρο κακάο (ιδανικό με την ένδειξη ωμό)
2 κουταλιές μέλι
23 γρ κακάο
23 γρ χαροπάλευρο (όχι χαρουπόσκονη γιατί έχει έντονη γεύση)
1/5 κουταλάκι κανέλα
Φόρμα σιλικόνης για σοκολατάκια, ένα μεταλικό μπολ (για το μπεν μαρί), κόσκινο
Για την μαρμελάδα θα χρειαστούμε:
100 γρ φρέσκα (ώριμα) μέουρα
1,5 κουταλιά μέλι
2-3 κουταλιές νερό
Ξεκινάμε πρώτα με την μαρμελάδα. Σε μία πολύ μικρή κατσαρόλα, πάνω σε μέτρια φωτιά, τοποθετούμε τα υλικά μας. Με το που ξεκινά η βράση και μαλακώσουν τα φρούτα, με ένα πιρούνι τα βοηθάμε να λιώσουν πιέζοντάς τα και γενικά ανακατεύοντας καλά. Μόλις το μείγμα πιει τα υγρά του και δέσει η μαρμελάδα αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Περιμένουμε πρώτα να πέσει η θερμοκρασία και μετά μεταφέρουμε στο ψυγείο γιατί θέλουμε η γέμιση να είναι παγωμένη για να μη λιώσει την σοκολάτα.
Προχωράμε στην παρασκευή της σοκολάτας. Πρώτα από όλα βάζουμε τη φόρμα σιλικόνης στην κατάψυξη να είναι παγωμένη. Στην συνέχεια ετοιμάζουμε τη χειροποίητη σοκολάτα ακολουθώντας πιστά της οδηγίες που περιγράφω στο σχετικό post Αμέσως μετά βγάζουμε την φόρμα και όσο είναι παγωμένη η φόρμα και ζεστή η σοκολάτα με ένα κουταλάκι τοποθετούμε σε κάθε θήκη λίγο από το μείγμα προσπαθώντας να το απλώσουμε στα τοιχώματα περιμετρικά. Δεν βάζουμε πολύ γιατί μόλις τελειώσουμε την πρώτη δόση τοποθετούμε για 1 λεπτό την φόρμα στην κατάψυξη να στερεοποιηθεί η σοκολάτα και πάλι (χωρίς να χάνουμε χρόνο) βάζουμε άλλο λίγο προσπαθώντας να κτίσουμε από ένα σοκολατένιο καλούπι χωρίς κενά. Εκτός φυσικά από το κενό που υπάρχει στην πάνω πλευρά.
Ξανά στην κατάψυξη για 1 λεπτό και μετά μέσα σε κάθε στέρεο καλούπι που κατασκευάσαμε ρίχνουμε λίγο από την μαρμελάδα και στο καπάκι συμπληρώνουμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα για κλείσει το σοκολατάκι μας. Πλέον είμαστε έτοιμοι, αφήνουμε να παγώσει η σοκολάτα λίγη ώρα στο ψυγείο και ξεφορμάρουμε τα σοκολατάκια! Αυτό ήταν! Απολαμβάνουμε!! 🙂
(Στα post παγωτό ξυλάκι και πασχαλινό αυγό θα βρείτε περισσότερες οδηγίες/φωτογραφίες για το πως καλύπτουμε εσωτερικά μία φόρμα με σοκολάτα.)
Ελπίζω να σας άρεσαν! Σύντομα ξαναεπιστρέφω 🙂
Πολύ ωραία τα σοκολατάκια σου θα τα δοκιμάσω να τα φτιάξω
Ευχαριστώ! Καλές γιορτές !!!!