Χριστουγεννιάτικα Τρουφάκια !!

6 Δεκ

Να μαι πάλι 🙂 Μετά από πολύ καιρό με Χριστουγεννιάτικη διάθεση!

Εκτός από τα 5νόστιμα τρουφάκια, το τελευταίο καιρό εργάστηκα σε πολλές νέες εορταστικές δημιουργίες!

Πρώτα πρώτα δύο νέες καρτούλες, ένα τετραδιάκι και τέλος όμορφα νοσταλγικά στολιδάκια!

Όλα αυτά θα τα βρείτε στα παρακάτω αγαπημένα καταστήματα:

Flâneur Souvenirs & Supplies (Φλέσσα 1 Πλάκα Αθήνα)

Living Green (Χ. Τρικούπη 33, Εξάρχεια, Αθήνα & Αλωνίων 2, Κηφισιά)

Sporos (Δροσίνη 7, Κηφισιά)

Paraprhernalia (Πλατεία Κλαυθμώνος , Αθήνα)

Επίσης στο χαριτωμένο κοσμηματοπωλείο της Κατερίνας, το Ψιτ (Βεΐκου 9, Κουκάκι Αθήνα) θα βρείτε τις κάρτες Τζινγκλ Μπελς.

Τα στολιδάκια που βλέπετε παρακάτω, που αν θυμάστε τα είχα παρουσιάσει και πέρυσι, αποτελούν μία από τις πάρα πολύ αγαπημένες μου δημιουργίες.

Είναι 100% χειροποίητα, κατασκευασμένα με παλιά χριστουγεννιάτικα χαρτόνια και περασμένα με κόλλα. Επίσης χειροποίητο είναι κ το κουτάκι. Είναι από τα πιο όμορφα νοσταλγικά αντικείμενα που έχω δημιουργήσει. Φέτος κατάφερα και ολοκλήρωσα 8 κουτάκια, τα οποία θα βρείτε στο υπέροχο Living Green . 🙂

Πάμε και στα τρουφάκια! Από τα πιο απολαυστικά γλυκάκια, λίγο μπελαλίδικα βέβαια αλλά αξίζουν τον όποιο κόπο 🙂 Αποτελούν μικρή παραλλαγή αυτής της συνταγής. Αντί για κανέλα, χρησιμοποίησα τριμμένη φυσική βανίλια, ένα πολύ μαγικό υλικό που αν και αρκετά ακριβό, που και που αξίζει πραγματικά να το χρησιμοποιούμε. Όμως και η αρχική συνταγή βγαίνει 5νόστιμη, οπότε it’s up to you αν θα παίξετε με βανίλια ή κανέλα 🙂 Μη ξεχάσετε μόνο το πορτοκάλι γιατί δίνει την απαραίτητη αντίθεση/ένταση 😉

Υλικά:

480 γρ κάστανα
4 γεμάτες κουταλιές μέλι
30 γρ φυσικό βούτυρο κακάο
1 κουταλάκι κακάο
1 κουταλάκι τριμμένη φυσική βανίλια (χρησιμοποίησα αυτή)
½ κουταλάκι χοντροκομμένο ξύσμα πορτοκάλι
έξτρα κακάο για πασπάλισμα (προαιρετικά)

(τα υλικά πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου)
Προκύπτουν περίπου 15-20 τρουφάκια ανάλογα το μέγεθος

Μεταφέρουμε τα κάστανα σε μία κατσαρόλα αφού χαράξουμε από μια μικρή σχισμή. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το εσωτερικό τους. Περιμένουμε να κρυώσουν λίγο και προσεκτικά τα καθαρίζουμε κρατώντας μόνο την ψύχα.

Τοποθετούμε στο μούλτι τα καθαρισμένα κάστανα, το μέλι, το κακάο & την βανίλια. Αλέθουμε επίμονα μέχρι να σχηματιστεί μία λεία κρέμα. Είναι πολύ πιθανό το μούλτι μας να ζοριστεί. Προσέχουμε μη το κάψουμε, αν χρειαστεί σταματάμε και δουλεύουμε λίγο λίγο με προσοχή.

Λιώνουμε προσεκτικά και υπομονετικά το βούτυρο κακάο σε μπεν μαρί και το ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα.

Συνεχίζουμε την λειτουργία της συσκευής για λίγο ακόμα μέχρι το λιωμένο βούτυρο κακάο να αφομοιωθεί πλήρως. Στο τέλος ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και απλά το ανακατεύουμε (με ενα κουτάλι) ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα. Δεν θέλουμε να αλεσθεί το ξύσμα αλλά να υφίσταται ολόκληρο ώστε να αποτελεί γευστική έκπληξη και αντίθεση μέσα στο τρουφάκι 😉

Σχηματίζουμε μικρές μπάλες, τις οποίες αν θέλουμε τις πασπαλίζουμε με λίγο κακάο. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα και μετά απολαμβάνουμε!

νεανικον

Κλείνοντας, σας αποχαιρετώ με μερικές φωτό από τα περσινά Χριστούγεννα του Νεανικόν. Θα τα πούμε ξανά κι πριν από τις γιορτές 😉

4 Responses to “Χριστουγεννιάτικα Τρουφάκια !!”

  1. Εφη 08/12/2021 at 11:30 #

    Φαινονται τελεια τα τρουφακια αλλα σε παρακαλω βοηθησε λιγο σχετικα νε το συστατικο «βούτυρο κακαο» γιατι μονο φαρμακευτικα μου εμφανιζει η αναζητηση. Πώς αλλιψς το αναζητουμε ή τι αλλο μπορει να χρησινοποιηθει αντ´ αυτου;

  2. Vasia 18/12/2021 at 13:03 #

    Χαίρετε και καλές γιορτές!
    Μια διευκρίνιση για τα κάστανα: τα 480 γρ αναφέρονται στα άβραστα ολόκληρα, σωστά;
    Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τα έτοιμα βρασμένα για εξοικονόμηση χρόνου;
    Ευχαριστώ

    • aris 19/12/2021 at 17:15 #

      Καλησπέρα! Ναι ολοκληρα. Φαντάζομαι και έτοιμα βρασμένα κάννουν, απλά δεν ξέρω πόση ποσότητα προκύπτει μετά το καθάρισμα. 🙁 Έπρεπε να είχα ζυγίσει και την ψύχα, δυστυχώς δεν το σκέφτηκα. 1000 συγνώμη 🙁

Leave a Reply