Κουλουράκια με σταφίδες
27 Νοέ
Σήμερα θα φτιάξουμε κάτι απλό και γρήγορο! Κουλουράκια με πετιμέζι και σταφίδες.
Θα χρειαστούμε:
120 ml ελαφρώς συμπυκνωμένο χυμό σταφυλιού ή αραιωμένο πετιμέζι (αραιώνουμε ανάλογα με την πυκνότητα και τη γλυκύτητά του)
50 ml χυμό πορτοκαλιού
λίγο ψιλοκομμένο ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλιά πίτουρο βρώμης
250 γρ αλεύρι Ζέας (ή της αρεσκείας σας, αρκεί να είναι καλής ποιότητας και φυσικά ολικής)
50 ml ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
3 κουταλιές σταφίδες
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 ο C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα υγρά (εικ 1). Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα και το πίτουρο βρώμης και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας. Ρίχνουμε τις σταφίδες και το ξύσμα από το πορτοκάλι και πλάθουμε καλά (εικ 2). Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και σχηματίζουμε με τη ζύμη μπαλίτσες με βάρος 30 γρ. η κάθε μια (εικ 3). Ψήνουμε για 15 λεπτά. Μόλις κρυώσουν γίνονται ακόμα πιο νόστιμα (εικ 4)!
Σε 1-2 μέρες ερχόμαστε ξανά με μία πολύχρωμη κατασκευή!
Update 06/2016: Δείτε τα παραπάνω σε νέα καλύτερη συνταγή 🙂
Μιάμ, Μιάμ, τα αγαπημένα μου κουλουρακια
Και μένα μου αρέσουν! Προσπαθώ κάποια γλυκό – παρασκευάσματα να τα κρατώ απλά τόσο στην υλοποίηση όσο και στον συνδυασμό των τροφών που περιέχουν…ώστε να μας είναι ακόμα πιο φιλικά προς τον οργανισμό μας.
Μμμ υπέροχο άρωμα! Φτιάχνω συχνά τέτοια κουλουράκια οπότε next time θα φτιάξω τα δικά σου!!
Τέλεια, θα μας πεις και τις εντυπώσεις σου !!! Χίλια ευχαριστώ για το σχόλιο σου και πολλά μπράβο για το άψογο αισθητικά blog σου!!!!
Είμαι πολύ χαρούμενη που έπεσα πάνω στον ιστοχώρο σου. Ή πρώτη μου συνταγή είναι αυτά τα μεθυστικα κουλουράκια. Ευχαριστούμε!
Σε ευχαριστώ πολύ Τάνια !! Καλώς ήρθες !! 🙂