Πασχαλινές Σοκολάτες
5 Απρ
Στο σημερινό post δημιουργούμε βήμα – βήμα τις πιο cool συσκευασίες για τις πιο θρεπτικές πασχαλινές σοκολάτες !!
Και έτσι με λίγη μόνο προσπάθεια έχουμε στη διάθεσή έτοιμα τα γιορτινά μας δώρα !! Δείτε πως
Αρχικά τυπώνουμε τις ετικέτες. Δημιουργούμε, με την ίδια λογική που έχουμε περιγράψει και σε παλιότερο post, μικρές χειροποίητες σφραγίδες. Προμηθευόμαστε (π.χ. από το amazon) το ειδικό λάστιχο για χάραξη σφραγίδας, σχηματίζουμε με ένα μολύβι το θέμα μας και με τη βοήθεια ενός κοπιδιού και μίας λίμας κόβουμε και λιμάρουμε το περίγραμμά του.
Επιπλέον προμηθευόμαστε χρωματιστά μελάνια, κόβουμε τετράγωνα κομμάτια λευκό χαρτί (8 x 8 εκ) και με τις σφραγιδούλες τυπώνουμε το αυγό και το κοτοπουλάκι. Με ένα μικρό τριγωνικό κομμάτι σχηματίζουμε και τα φτερά. Χρησιμοποιώντας ένα λεπτό μαύρο μαρκαδόρο μαρκάρουμε τα μάτια και με ένα πορτοκαλί την μύτη. Τέλος μετατρέπουμε τη γόμα ενός μολυβιού σε σφραγίδα και σταμπάρουμε το φόντο με πράσινες βούλες.
Δεύτερο βήμα η κατασκευή του κουτιού. Εκτυπώνουμε το σχεδιάγραμμα και το εφαρμόζουμε σε ένα κομμάτι καφέ χαρτόνι διαστάσεων 17,2 x 25,5 εκ. Ζωγραφίζουμε με τη βοήθεια του χάρακα το περίγραμμα, αποτυπώνουμε τις εσωτερικές γραμμές και μουτζουρώνουμε τις περιοχές που πρέπει να αφαιρεθούν. Με κατάλληλα κοπίδια (κλασσικό και x – acto) κόβουμε την περίμετρο ενώ με το εικονιζόμενο εργαλείο (ή με ένα bone folder) τσακίζουμε τις εσωτερικές ευθείες. Σβήνουμε τα υπολείμματα του μολυβιού, διπλώνουμε και τοποθετούμε κόλλα σε όλες τις ενώσεις εκτός από την πλευρά της “γλώσσας”. Στο σχεδιάγραμμα η πλευρά που δεν πρέπει να ενωθεί απεικονίζεται με πράσινο χρώμα. Από την καλή πλευρά κολλάμε την ετικέτα και η συσκευασία μας είναι έτοιμη !
Με βάση την συνταγή της χειροποίητης σοκολάτας, δημιουργούμε διπλή ποσότητα και την αφήνουμε να στερεοποιηθεί σε ένα τσέρκι διαστάσεων 16 x 16 εκ. Κόβουμε την σοκολάτα σε τέσσερα κομμάτια, τα οποία αφού τα προστατεύσουμε με πλαστική μεμβράνη ή λαδόκολλα, τα τοποθετούμε στα κουτάκια τους.
Δεν χρειάζεται κάτι άλλο, το δώρο μας είναι κομπλέ ! Πλάκα δεν έχει ? 🙂
Πολύ μου αρέσουν τα χειροποίητα δωράκια! Κάι τα δικά σου είναι υπέροχα! Εύκολα τα παρουσιάζεις, εύχομαι να είναι κιόλας! Απέκτησε άλλο χαρακτκήρα σοκολατα σου! Και του χρόνου!
Ευχαριστώ Νατάσσα !! Εύκολα είναι !!
Hand made συσκευασια + Home made σοκολάτα = Made in ΝΕΑΝΙΚΟΝ!
Είναι απλά μαθηματικά !! 🙂
Έτσι 😉
Μα τι όμορφα και τόσο προσεγμένα, μέχρι κι η καμπύλη για το άνοιγμα του κουτιού!
Όμορφο αμπαλάζ για τις μοναδικές σοκολάτες σου… ok σου στέλνω τη διεύθυνσή μου. 🙂
Άρη έχεις τις ευχές μου για μια όμορφη Πασχαλιά!
Ζ.
Ζαμπία σε ευχαριστώ !! Πολλές ευχές και σε σένα !!
Πολύ όμορφα κουτιά! Τι ωραία ιδέα!
thanks !!
Τα χειροποίητα δωράκια ειναι πάντα τα καλύτερα (ασχέτως αν εμείς που τα κάνουμε γουστάρουμε πιο πολύ από αυτούς που τα δεχονται) και σίγουρα όταν βλέπεις τον άλλο να χαμογελάει με το που το δίνεις, είναι μεγάλη επιβεβαιώση. Φοβερή η σοκολάτα, αλλά η συνοδευτική συσκευασία είναι πάρα πολύ ομορφη!
Ευχαριστώ πολύ Τάνια !! Δίκιο έχεις … κάποιες φορές ισχύει και αυτό αλλά δεν πειράζει. Πάντα μας μένει η χαρά της δημιουργίας ..
Τέλεια μέσα-έξω!!!! Πολύ ωραίο και το ανάπτυγμα για το κουτάκι Άρη. Ευχαριστούμε πολύ. Και ναι, δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω! Καλή εβδομάδα.
Ευχαριστώ Δήμητρα 🙂
100% χειροποίητα!Πάρα πολύ όμορφη ιδέα από το εσωτερικό ως το περιτύλιγμα! Και του χρόνου! Καλή Μεγαλοβδομάδα και Καλό Πάσχα!
Λίλια thanx !! Καλή μεγαλο βδομάδα να έχουμε !! Δεν λέω ακόμα καλό Πάσχα, γιατί θα επανέλθω με νέο post και ευχές !!
Υπέροχη σκέψη, υπέροχη εκτέλεση και το αποτέλεσμα σικάτο και γιορτινό! Χαίρομαι πολύ που βρέθηκα στο blog σου και καλή Μεγάλη εβδομάδα 🙂
Ευχαριστώ Χριστίνα !! Και εγώ χαίρομαι που ανακάλυψα το blog σου !!
Εντάξει εδω δεν ξέρουμε ποιό να πρωτοθαυμάσουμε, το περιεχόμενο ή την συσκευασία?!?
Εκπληκτική δουλειά! Συγχαρητήρια!!!
Ευχαριστώ Πολύ !!
Πολύ χαριτωμένα τα κουτάκια!!
Μπράβο!!
Πέπη ευχαριστώ !
Μιλάμε για το “απόλυτο” χειροτέχνημα,αγαπητέ Άρη!
Μα τι παιδί χρυσοχέρικο είσαι εσύ 🙂
Αυτά λες Πηνελόπη και παίρνουν τα μυαλά μου αέρα 🙂 🙂
Μα τί όμορφα που είναι τα δωράκια!!! Και μιλάμε για τα απόλυτα χειροποίητα!! Μπράβο Άρη!!!
Καλό Πάσχα!
Κική, σε ευχαριστώ πολύ !!
Yπέροχα τα υλικά που χρησιμοποιείς για την σοκολάτα,
θα την φτιάξω και εγώ, όσον αφορά το βούτυρο εννοείς
π.χ βούτυρο αμυγδάλου?
Ησυσκευασία είναι τέλεια απλά δεν θα έχω την υπομονή.
Καλό βράδυ!
Ευχαριστώ και καλώς ήρθες !! Πρόκειται για το βούτυρο κακάο, που εξάγεται με φυσικό τρόπο από τον καρπό του κακαόδεντρου. Το βρίσκουμε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.
Αν χρησιμοποιήσεις βούτυρο αμυγδάλου δεν μπορέσεις να φτιάξεις σοκολάτα (δεν θα στερεοποιηθεί) αλλά θα δημιουργήσεις μια νοστιμότατη σπιτική “μερέντα”.
Ολοκλήρωσες την τέλεια σοκολάτα με μια υπέροχη συσκευασία!
Μπράβο Άρη, πανέμορφα τα κοτοπουλάκια!
Ευχαριστώ πολύ Αγγελική !!!
Πάντα βρίσκω ενδιαφέροντα πράγματα στο μπλογκ σου αλλά αυτή τη φορά απογειωθηκες! Δεν γνωριζόμαστε αλλά θέλω να σου πω μπράβο, μπράβο και μπράβο!
Μυρτώ, χαίρομαι πραγματικά για αυτά που μου γράφεις !! Σε ευχαριστώ θερμά !!!
Τυχεροί όσοι παραλάβουν τα χειροποίητα δωράκια σου, που είναι φτιαγμενα με φροντίδα, γούστο και μεράκι!!
Καλό απόγευμα!
Ευχαριστώ Έλενα 🙂
Σε μένα Άρη θα έμενε άδεια η υπέροχη αυτή συσκευασία… δε πειράζει όμως θα έβαζα μέσα άλλες λιχουδιές και θα το χάριζα!!! Γεια στα χέρια σου , μπράβο!!!! Καλή Ανάσταση εύχομαι ♡
Και έχει τόσο ωραίο άρωμα η σοκολάτα που δύσκολα αντιστέκεσαι 🙂
Ευχαριστώ Ίρις !! Καλό Πάσχα !!
Μια υπέροχη πασχαλινή λιχουδια για μικρούς και μεγάλους!! Μπράβο Αρη!! Φιλια και καλό Πάσχα σε όλους!!
Αγγελική, σε ευχαριστώ πολύ !!! Περάσαμε πολύ όμορφα τις προάλλες !! Φιλιά πολλά και καλό Πάσχα να έχουμε !! (Σήμερα θα βγάλω ένα θέμα έκπληξη – super πασχαλινό βεβαίως βεβαίως 🙂 )
Το ξέρεις ότι τα κουτάκια που φτιάχνεις με ξετρελαίνουν! Και η σοκολάτα σίγουρα θα είναι από τις καλύτερες!!!