Frozen Yogurt
3 Ιούλ
Την σημερινή ανάρτηση την προόριζα για ένα γλυκό με αρκετά υλικά και σύνθετο στην κατασκευή του. Κάπως όμως δεν μου κόλλαγε με όλα όσα συμβαίνουν. Ποιος θα ασχοληθεί, αναρωτήθηκα. Από την άλλη να μη βγάλω καθόλου post δεν το νιώθω σωστό. Δεν θέλω να σταματήσω μία δραστηριότητα χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που να την εμποδίζει.
Τελικά αποφάσισα να παρουσιάσω λίγο νωρίτερα μία συνταγή που είχα προγραμματίσει για τον Αύγουστο. Είναι ένα νοστιμότατο και οικονομικό frozen yogurt που βασίζεται σε δύο μόνο οικεία μας υλικά, τα φρέσκα σύκα και το στραγγιστό γιαούρτι.
Φρέσκα σύκα αυτή την εποχή μπορούμε εύκολα να προμηθευτούμε χάρη στις δίφορες ποικιλίες, δηλαδή στις συκιές που μας προσφέρουν καρπούς δύο φορές τον χρόνο, μία αρχές Ιουλίου και μία προς το τέλος του καλοκαιριού. Ανάμεσα σε αυτές τις ποικιλίες ξεχωρίζει η Μπουκνιά Σάμου, με τον σκούρο σε χρώμα και ελαφρύ σε γλυκύτητα καρπό της. Η καταγωγή της είναι από την Μικρά Ασία και ο πατέρας μου μετά από πολλές προσπάθειες κατάφερε να την μεταφέρει από την Σάμο (το νησί που μεγάλωσε) στο κήπο μας στην Εύβοια. Μάλιστα διαβάζω στο Internet πως η συγκεκριμένη ποικιλία ανήκει στις προωθούμενες καλλιέργειες, αλλά αναρωτιέμαι έχει αξιοποιηθεί η παραγωγή της ή άλλος ένας θησαυρός μας μένει ανεκμετάλλευτος;
Για 4 μερίδες θα χρειαστούμε:
500 γρ νωπά σύκα (τη φλούδα την κρατάμε)
400 γρ στραγγιστό γιαούρτι
Πολτοποιούμε τα σύκα και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ ανάδευσης. Σταδιακά προσθέτουμε το γιαούρτι και απαλά ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή, ή εναλλακτικά αν δεν διαθέτουμε, το τοποθετούμε στην κατάψυξη και ανά μισή ώρα για 2-3 φορές το ανακατεύουμε καλά.
Η γεύση και η υφή του, ειλικρινά, θα σας εντυπωσιάσει. Εγώ το φτιάχνω εδώ και τρία χρόνια και θεωρώ πως είναι από τις top συνταγές μου.
Κλείνοντας να σας υπενθυμίσω πως μέχρι την Τετάρτη μπορείτε να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό για το χειροποίητο δώρο που προσφέρω μέσα από το προηγούμενο post. Δυστυχώς, λόγω κακού timing, δεν είχε την ανταπόκριση που φανταζόμουν. Ενώ αρκετοί φίλοι επισκέφτηκαν το post λίγοι τελικά άφησαν μήνυμα. Είναι λογικό όμως, βιώνουμε αυτές τις μέρες μια πρωτόγνωρη κατάσταση που παγώνει κάθε ενδιαφέρον μας.
Να ευχηθούμε και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη.
Πω πω τι ομροφο και δροσερο που φιανεται!!!!
Φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο 🙂
http://beautyfollower.blogspot.gr/
Ευχαριστώ !! Είναι και πολύ νόστιμο !! Τα σύκα δίνουν αρκετή γεύση και ισορροπούν πολύ άνετα την “ξινίλα” του γιαουρτιού 😉
Άρη τις ίδιες σκέψεις κάνουμε. Μην πτοείσαι όμως. Ας είμαστε αισιόδοξοι! Το παγωτό σου με κέρδισε!! Λατρεύω τα σύκα και σας θεωρώ τυχερούς που έχετε 2 φορές το χρόνο! Τα αξιοποίησες με τον καλύτερο τρόπο, όπως κάνεις άλλωστε με όλα σου τα υλικά! Θα δοκιμαστεί και αυτό! Καλό σ/κ!! :))
Δεν το συζητώ, έχεις δίκιο. Οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι !!
Αποσυντονιστήκαμε λίγο λόγο καταστάσεων αλλά ελπίζω όλα να λήξουν καλά για την Ελλάδας μας!
Έχω μια δικιά μου υπέροχη συκιά που θα είναι όνειρο με αυτή τη συνταγή!!Μπράβο αγόρι μου!!
Πραγματικά 🙁 Για να δούμε…
Σούπερ παγωτό και πολύ ωραίες φωτογραφίες!
Ευχαριστώ Πέπη !
Super υγιεινό και θρεπτικό παγωτό! Μου αρέσουν πολύ τα σύκα! Εύχομαι να πάνε όλα καλά!
Thanks !!
Έτρωγα σύκα σαν μανιακή από τη συκιά του παππού μου.. από μικρό παιδάκι.. με τι φλούδα λέμε τα καταπινα Άρη.. Παγωτό σύκο δεν έχω φάει ποτέ… κρίμα και δείχνει φανταστικό. Μου άνοιξε η όρεξη τώρα και μάλλον δεν θα μείνει σύκο για να το φτιάξω χαχα!!!
Μα με τη φλούδα τρώγονται, κρίμα να πεταχτεί 😉
Αν και δεν είμαι στα καλύτερα μου, όπως όλοι πιστεύω, το δώρο σου είναι καταπληκτικό!!
Σε ευχαριστούμε!!
Καλή Κυριακή Αρη!
Ευχαριστώ Μάχη, αν δεν δήλωσες συμμετοχή θα πρέπει να αφήσεις ένα μήνυμα στο προηγούμενο post
Πανευκολη συνταγη και υπεροχες φωτογραφίες !
Ευχαριστώ και καλώς ήρθες !!
Υπεροχο ευκολο οικονομικο και ανευ ενοχων! Ευχαριστουμε!
Ευχαριστώ Σοφία ! Καλώς ήρθες !!
Αν εσύ το θεωρείς από τις top συνταγές σου εγώ πραγματικά δεν έχω λόγο να διαφωνήσω αλλά προσθέτω και την δική μου προτίμηση σ ένα τόσο εύκολο και νόστιμο παγωτό. Καλή εβδομάδα Άρη!
Είναι πράγματι Χριστίνα, αξίζει να το δοκιμάσεις !
έχουμε αποσυντονιστεί όλοι λίγο πολύ με όσα συμβαίνουν..
κι εγώ τις ίδιες σκέψεις κάνω..
πάντως το παγωτό φαίνεται τέλειο! τόσο απλό και εύκολο που μπορούν όλοι να το κάνουν.
καλή εβδομάδα Άρη!
Thanks Evi, καλή εβδομάδα και σε σένα 🙂
Τόσο απλό και όμορφο γλύκισμα με λίγες θερμίδες!!!!!!!!!!!!!!!
😉
GREAT!EVERYTHING IS GREAT!BRAVO ΑΡΗ!
Ευχαριστώ Χρυσάνθη !!
Φαίνεται να είναι πεντανόστιμο!!!!!Έχεις δίκιο, αυτές οι μέρες ήταν και είναι δύσκολες αλλά ας μην παρατάμε τη δημιουργία. Χωρίς αυτήν πως να επιζήσει κανείς???? Καλημέρα!!!!
Το θέτεις πολύ όμορφα Χριστίνα, έτσι είναι !! Δύσκολες καταστάσεις, ευχόμαστε για το καλύτερο και συνεχίζουμε την προσπάθεια μας.
Τα σύκα ξεκίνησα να τα τρώω τα τελευταία χρόνια και τώρα πια έχω εθιστεί. Περιμένω πως και πως να γίνουν τα δικά μας, σε κανένα μήνα τα υπολογίζω και μετά κάποια από αυτά θα γίνουν αυτό το τέλειο παγωτό!!
τέλεια Αγγελική !! Θα σου αρέσει !
Φαίνεται πολύ ωραίο το παγωτό σου Άρη! Πρέπει να είναι εθιστικό ιδιαίτερα για μένα που αγαπώ τα σύκα!!!
thanks !! Γίνεται πολύ νόστιμο, και με την παγωτομηχανή αποκτά καλή υφή!
Φαίνεται υπέροχο! Θέλω οπωσδήποτε να πάρω παγωτομηχανή φέτος, δεν πάει άλλο! Πραγματικά όμως έχεις δίκιο, η πολιτική κατάσταση μας έχει αποσυντονίσει τελείως, αφού σκέφτομαι και ξανασκέφτομαι αν θα κάνω post αυτές τις μέρες. Αν και πιστεύω το καλύτερο είναι να συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι κάναμε και πριν για να βγούμε αλώβητοι από την περιπέτεια, αλλιώς θα παραλύσει το σύστημα εντελώς…
Κοίτα τώρα να δεις τι εκανες! Aνυπομονω να βγουν τα σύκα!
Δλδ σοβαρά τα πολτοποιησες με τη φλούδα;; Δε θα το φανταζομουν!
Γίνεται τέλειο Κατερίνα! Μπορείς να βρεις και τώρα σύκα πρώιμα, αρκεί να είναι ώριμα 😉