Σοκολάτο παγωτό σαντουιτσάκια
13 Μάι
Το σοκολατένιο παγωτό που θα σας παρουσιάσω σήμερα, τις τελευταίες τρεις βδομάδες, το φτιάχνω ξανά και ξανά. Όχι ότι χρειάζεται βελτίωση, απλά δεν μπορώ να πιστέψω πως τόσο απλά και αγνά υλικά μας δίνουν τόσο τέλεια υφή και γεύση. Το μυστικό κρύβεται στα υπέροχα λιπαρά που μας χαρίζει το μοναδικό αβοκάντο αλλά και στη γλύκα που μας αφήνει η υπέρ θρεπτική μας σταφίδα. Αν σε αυτά προσθέσουμε κακάο και χαρούπι έχουμε το καλύτερο παγωτό του κόσμου !!
Και για να το πάμε ένα βήμα ακόμα παραπέρα σκέφτηκα να το στριμώξουμε ανάμεσα σε αρωματικά ωμοφαγικά μπισκότα.
Προχωράμε ;;;
Για τα μπισκότα θα χρειαστούμε:
120 γρ αμύγδαλα
75 γρ σταφίδες
10 φέτες από αποξηραμένο μήλο
1 φέτα από αποξηραμένο πορτοκάλι
3 κουταλιές νερό
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
μικρό τσέρκι 7 εκ με πιεστήρα
Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό στον επεξεργαστή τροφών. Αλέθουμε δυνατά και σιγά σιγά ρίχνουμε τις δύο κουταλιές νερό. Δεν θέλει κάτι άλλο, παίρνουμε περίπου 25 γρ και με τη βοήθεια της φόρμας σχηματίζουμε το πρώτο μπισκότο. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να μας τελειώσει η ζύμη. Τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο και προχωράμε στο παγωτό !!
Για το παγωτό θα χρειαστούμε:
3 ώριμα αβοκάντο (αυτή την εποχή βρίσκουμε θαυμάσια Κρητικά)
150 γρ σταφίδες
1,5 κουταλιά ωμό χαρουπάλευρο
2,5 κουταλιές κακάο (ή λίγο παραπάνω ωμό)
100 ml νερό
Ρίχνουμε τις σταφίδες στον επεξεργαστή τροφών και αλέθουμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να προκύψει μία ενιαία πάστα. Προσθέτουμε τα αβοκάντο και συνεχίζουμε το άλεσμα. Στην συνέχεια ρίχνουμε το νερό, το κακάο και το χαρουπάλευρο και αφού αναμειχθούν καλά σταματάμε τη λειτουργία.
Μεταφέρουμε το μείγμα μας στην παγωτομηχανή και περιμένουμε να μετατραπεί σε παγωτό. Μόλις συμβεί, παίρνουμε τα μπισκότα μας, τοποθετούμε ένα στη βάση της φόρμας, στρώνουμε μία μπάλα παγωτό και από πάνω καλύπτουμε με ένα ακόμα μπισκότο. Με τη βοήθεια του πιεστήρα ξεφορμάρουμε το σάντουιτς και το τοποθετούμε αμέσως στην κατάψυξη. Ολοκληρώνουμε όλα όσα έχουμε, τρώμε ό,τι περισσεύει και μετά από λίγες ώρες απολαμβάνουμε !!!
Προσοχή, το αποτέλεσμα προκύπτει άκρως εθιστικό 🙂
..δεν είναι ο πρώτος σου στόχος, το ξέρω, αλλά οι φωτογραφίες είναι απλά ΥΠΕΡΟΧΕΣ !!
Ευχαριστώ, προσπαθώ σε όλα .. Έλενα, να το φτιάξεις το παγωτό θα σου αρέσει !! (ξέρω ότι έχεις super παγωτό μηχανή 🙂 )
Συγχαρητήρια για τις υπέροχες φωτογραφίες!!
Τα σαντουιτσάκια είμαι σίγουρα ότι είναι άκρως εθιστικά…κι εγώ πειραματίζομαι σε κάτι σχετικό και μπορώ να σε καταλάβω!
Το αβοκάντο παγώνει με υφή “σαν παγωτό” στην παγωτομηχανή;
Καλό βράδυ!
Ευχαριστώ Αγγελική !!! Ναι, χάρη στα λιπαρά του δεν “κρυσταλλώνει” το παγωτό !!! Τέλεια υφή !!
Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά έχω την υποψία ότι μπορεί να γίνεται καλό και χωρίς παγωτομηχανή…
Για το παγωτο ειμαι πεπεισμενη πως θα ειναι υπερτελειο!!
Το μονο που θελω να κανω τωρα ειναι να το τρωω χαζευοντας τις φανταστικες σου φωτογραφιες! Η πρωτη ειναι για πινακας στην κουζινα μου!!
Ωραια Αρη! Πολυ ωραια!
1000 ευχαριστώ Χρυσαυγή !!
Πω πω Άρη, εθιστικο είναι σίγουρα με τόσο διαλέξτε υλικά!!! Άσε πια οι φωτογραφίες!!!!! Μπράβο !!! Να σε ρωτήσω; που βρίσκω τα αποξηραμένα μήλα και πορτοκάλια;
Ίρις ευχαριστώ !!! Τα βρήκα σε καταστήματα με βιολογικά, είναι ελληνικά και είναι εξαιρετικής ποιότητας πραγματικά !! Από ό,τι είδα στο Internet τα φτιάχνουν δύο νέα παιδιά και η εταιρία τους είναι η http://www.rhofoods.com/
Πειράζει που αντί να διαβάζω τις συνταγές σου, χαζευω τις φωτογραφιες 😉
Τι ομορφα τα πορτοκάλια!!!
http://beautyfollower.blogspot.gr
Όχι βέβαια 🙂
Πολύ ωραιο το παγωτό, στην όψη μου μοιάζει με μπάρα παγωτού αλλά…. να πω και εγώ ότι πέρα από τη συνταγή οι φωτογραφίες έκλεψαν την παράσταση, ιδίως η πρώτη είναι τέλεια, από όλες τις απόψεις.
(ζήλεψα και το τσερκάκι με τον πιεστήρα, μην δω γκάτζετ που δεν έχω….)
Δίκιο έχεις Τάνια !! Έτσι έπρεπε να το πω τελικά, μπάρα παγωτού !! Δεν το σκέφτηκα !!
Πραγματικά πολύ απλό Άρη. Αλλά νομίζω πως η πρώτη σου φωτογραφία κλέβει την παράσταση αυτής σου της ανάρτησης!!! Στα δικά μου μάτια τουλάχιστον έχει έναν αέρα από νότια Ασία 🙂 την καλημέρα μου.
Δήμητρα, η αρχική ιδέα ήταν να έχω κάτι γαλάζιο για φόντο, ώστε να πετύχω κάτι σε πιο summer style…. Θάλασσα ή ουρανό δεν ήταν εύκολο να βρω. Δοκίμασα με ένα χαρτόνι αλλά δεν έγραφε, οπότε επέλεξα τα φυτά. Το στυλ όμως επηρεάστηκε σε κάτι λίγο ethnic !!!
Καταπληκτικό παγωτό!!
Μπράβο σου!!
Οι φωτογραφίες σκίζουν!!
Ευχαριστώ Πέπη !!
Συγχαρητήρια Άρη για το σύνολο της ανάρτησης!
Ζ.
thanx Ζαμπία !!
υπέροχο !!! θα το φτιάξω!
Καλώς ήρθες Έλενα, ευχαριστώ !!!
Από πέρυσι το λέω πως χρειάζομαι μία παγωτό-μηχανή αλλά όλο το αναβάλω μπας και σώσω καμία θερμίδα!;)Αν τα έβρισκα όμως έτοιμα, έτσι όπως τα βλέπω στις φωτογραφίες σου, θα έτρωγα ένα- δύο με τον φραπέ μου!!! Ε το τρίτο είναι περιττό χιχιχι!
Με εντυπωσίασε το αβοκάντο που έβαλες!!
Καλό απόγευμα Αρη!
Ελεάνα, να πάρεις παγωτομηχανή !! Αξίζει !!, αρκεί να φτιάχνεις θρεπτικά παγωτάκια 😉
Μα τι βλέπω πάλι? Να γίνω γραφική και να ξαναπώ πόσο ωραίες συνταγές μας δίνεις και τι τέλειες φωτογραφίες βγάζεις?
Το αβοκάντο είναι εκπληκτικό σε παγωτό, θα συμφωνήσω!
Καλό απόγευμα Άρη!
Ευχαριστώ Λίλια !!!!!
Ωστε αυτό το γλυκάκι ετοιμάζες ε;αχ αυτο το αβοκαντο…μαγικό υλικό. Το παγωτά κι σου πρέπει να είναι σούπερ εθιστικο. Οι φωτογραφίες σου δε….νομιζω απο τα ωραιότερα concept που εχεις κανει
Ευχαριστώ Ευαγγελία !!
Θα το δοκιμάσω και θα αναφέρω σχόλια χωρίς τη χρήση της παγωτομηχανής άμεσα!
Τέλεια, περιμένω να μου πεις. Νομίζω θα βγει καλό γιατί δεν υπάρχουν πολλά υγρά στο μείγμα …
Τι θαύματα κάνεις βρε Άρη! Και δεν είναι μόνο το παγωτό αλλά και αυτές οι φωτογραφίες…ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!
Ευχαριστώ Νατάσα !!
Δεν έχω λόγια!! Συγχαρητήρια και πάλι! Και για τη νόστιμη συνταγή και για την όμορφη παρουσίαση!
Thanks Μαρία !!
Από το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα είναι εθιστικό το παγωτό αυτό.
Πολύ ωραία ιδέα για παγωτό υγιεινό.
Μπράβο σου !!
Ευχαριστώ !!
Και αναρωτιόμουν εδώ και καιρό πως να ναι το αβοκάντο σε παγωτό.
Εντάξει, πλέον με έπεισες με τις φωτό και Θα το φτιάξω ασαπ!
Επίσης αυτά τα κιτρινο-φούξια μπολάκια μου αρέσουν πάρα πολύ! Βάλτα σε πρώτο πλάνο καμιά φορά! :):)
Ναι ναι, θα τα βάλω !! Είναι ενθύμια από ταξίδι και είναι πολύ ωραία !!
Εξαιρετικό! Το λάτρεψα και μόνο από τα υλικά του που είναι όλα πολύ αγαπημένα μου. Μπράβο Άρη για τις εξαιρετικά πρωτότυπες συνταγές που μας ετοιμάζεις και μας παρουσιάζεις.
Φέτες πορτοκαλιού σε μανταλάκια???!!!! Φωτογραφία για wallpaper είναι αυτή! Καλό ΣΚ 🙂
Χριστίνα χαίρομαι που σου αρέσει..Ήθελα τη φωτογραφία λίγο πιο καλοκαιρινή, αλλά και έτσι ωραίο βγήκε το θέμα..
Τι ωραία παρουσίαση!!!!!!!!!! Μια φανταστικη λύση για το καλοκαίρι!
Καλό Σαββατοκύριακο
Φιλια 🙂
Ευχαριστώ Αριάδνη !!!! Επίσης, καλό Σ/Κ !!!
Μεγαλούργησες!!!
Τέλειο ως σύνθεση αλλά και ως παρουσίαση γλυκάκι, Άρη.
Γεια σου Άρη μου! Τι πατέντα είναι πάλι αυτή; Βραχυκύκλωσα, δε μπορώ να φανταστώ καν τι γεύση μπορεί να έχει αυτό το παγωτάκι! Πρέπει να ανοίξεις ένα μικρό καφέ να τα σερβίρεις όλα αυτά! Την πελατεία την έχεις ήδη έτοιμη!!!
Χριστίνα καλησπέρα !!! Λοιπόν στο παγωτό υπερτερεί η γεύση από το κακάο !! Το αβοκάντο απλά μας δίνει την υφή, και οι σταφίδες με το χαρούπι μας δίνουν την απαραίτητη γλύκα !!
Το μπισκότα έχει τη γεύση ενός υπέρ αρωματικού παστελιού με αμύγδαλα !! Αυτό είναι 🙂