Κρέμα Λεμόνι !!!

27 Φεβ

Να μαι πάλι! 🙂

Επιστρέφω με απλό & δροσερό γλυκάκι!

Αλλά και με πολλά νέα για νέες δημιουργίες! Πρώτα από όλα τo παρακάτω τετραδιάκι, το σχέδιο του οποίου δημιούργησε ο αρχιτέκτονας Αναστάσης Παπαδάκης (instagram: @anastasispapadakis) και απεικονίζει τον πανέμορφο Σιδηροδρομικό Σταθμό Πελοποννήσου.  Προς το παρόν θα το βρείτε online στο jamjar και σύντομα και σε συγκεκριμένα καταστήματα που φιλοξενούν τις δημιουργίες μου.

Επιπλέον τον μήνα που μας πέρασε εργάστηκα και στην δημιουργία ενός νέου βίντεο. Ελπίζω να το απολαύσετε! Πιστευτώ τα πήγα λίγο καλύτερα ως προς το τεχνικό κομμάτι τόσο της κινηματογράφησης όσο και της επεξεργασίας, αν και ακόμα έχω τόσα να μάθω 🙁

Το βιντεάκι είναι αφιερωμένο στα σημαιάκια του Νεανικόν, ένα από τα πιο αγαπημένα μου προϊόντα.  Θα τα βρείτε online διαθέσιμα σε διάφορα χρώματα.

Πάμε στην λεμονένια κρέμα μας!

Πρώτα από όλα να πούμε πως η κρέμα αποτελεί μικρή παραλλαγή της κρέμας που χρησιμοποιήθηκε για την Τούρτα Λεμόνι. Ελαφρώς πιο “αραιωμένη” ώστε να έχει πιο αφράτη υφή. Είναι υπέροχα δροσιστική και αρωματική (χάρη στο λεμόνι) και μπορεί να φαγωθεί μόνη της ή να στολίσει άλλα γλυκάκια.

Θα χρειαστούμε:

150 γρ κάσιους (χωρίς πρόσθετα), μουλιασμένα σε νερό για 4 ώρες τουλάχιστον

3 γεμάτες κουταλιές μέλι

3 κουταλιές χυμό λεμονιού

1 κοφτή κουταλιά χοντροκομμένο ξύσμα λεμονιού

6 κουταλιές καυτό νερό

1/3 κουταλάκι κουρκουμά σκόνη (για να πάρει χρώμα, όχι όμως παραπάνω γιατί θα ακουστεί στην γεύση)

26 γρ φυσικό βούτυρο κακάο

(τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, εκτός από την κουταλιές νερό που θα βοηθήσει αν το νερό είναι καυτό. Θέλουμε όταν θα ρίξουμε το ζεστό λιωμένο βούτυρο κακάο οι θερμοκρασίες των δυο υλικών (μείγμα – βούτυρο κακάο) να μην διαφέρουν 😉 )

Προκύπτουν 3 μερίδες.

Στραγγίζουμε τα κάσιους (το νερό που περίσσεψε το αφήνουμε για μια άλλη χρήση) και τα τοποθετούμε στο μούλτι, (σταδιακά) μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ΕΚΤΟΣ από το βούτυρο κακάο. Πολτοποιούμε αρκετά μέχρι να προκύψει μία λεία κρέμα. Αμέσως μετά λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο κακάο και το μεταφέρουμε στο μείγμα. Συνεχίζουμε έντομα την λειτουργία της συσκευής μέχρι το λιωμένο βούτυρο κακάο να αφομοιωθεί πλήρως.

Αδειάζουμε την κρέμα μας σε μικρά μπολάκια και αποθηκεύουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο ώστε να πήξει. Πριν σερβίρουμε στολίζουμε με φρούτα της αρεσκείας μας 🙂

Πριν κλείσω, να σας θυμίσω πως από τα Χριστούγεννα, μπορείτε να βρίσκετε πολλές από τις δημιουργίες (και τις μπλούζες μου 🙂 ) και στο φανταστικό plant shop I DO, στα Άνω Πετράλωνα (Καλλισθένους 68). Είναι ένα υπέροχο νέο κατάστημα με φανταστική αισθητική και πανέμορφα φυτά! Τα δύο παιδιά που το τρέχουν ο Γιώργος και η Όλγα αγαπάνε τόσο πολύ αυτό που κάνουν που θα σας εντυπωσιάσουν με τις γνώσεις τους.

Αυτά τα νέα μου προς το παρόν!! 🙂 τα λέμε ξανά σύντομα!

No comments yet

Leave a Reply