Γρανίτα από Λεμόνι
20 Ιούλ
Η αγαπημένη μας γρανίτα από λεμόνι σε παγωτό ξυλάκι, ό,τι πιο καλοκαιρινό 🙂
Απλή συνταγή, χωρίς να απαιτείται φόρμα, δίνοντας σχήμα με κοινά πλαστικά ποτηράκια. Τι λέτε, πάμε;
Θα χρειαστούμε
100 ml χυμό από λεμόνι
150 ml τσάι λουίζας από μία κουταλιά αποξηραμένα φύλλα
4 κουταλιές μέλι
2 μεγάλα μήλα
3 κρόκους (από φρέσκα αυγά)
ξύσμα από ένα λεμόνι
1/3 κουταλάκι σκόνη κουρκουμά
μικρά πλαστικά ποτηράκια (ύψος = 6,5 εκ) – προκύπτουν 6 παγωτίνια
ξύλινα κουταλάκια
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βράζουμε με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους. Μόλις κρυώσουν τα χτυπάμε στο μίξερ μαζί με τους κρόκους. Σιγά σιγά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε τη λειτουργία του μίξερ για λίγα λεπτά ακόμα. Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε μία κατσαρόλα τοποθετημένη σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα ελαφρώς να δέσει.
Μόλις συμβεί αυτό, όπως είναι ζεστή η κρέμα την περνάμε μέσα από τον μύλο λαχανικών (στην λεπτή σήτα) ώστε να αφαιρεθεί το ξύσμα αλλά και τυχόν υπολείμματα από το αυγό. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Χρησιμοποιώντας την παγωτομηχανή και ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή την μετατρέπουμε σε παγωτό. Γεμίζουμε μικρά πλαστικά ποτηράκια, τοποθετούμε ξύλινα κουταλάκια και τα αφήνουμε λίγο ακόμα στην κατάψυξη ώστε να στερεοποιηθούν πριν τα ξεφορμάρουμε. Είναι έτοιμα !!!
Ενδεχομένως να έχετε προσέξει πως τελευταία επαναλαμβάνομαι. Για παράδειγμα η σημερινή συνταγή βασίζεται αρκετά στην Τάρτα Λεμόνι και στην Λεμονάδα. Επίσης στο concept της φωτογράφισης χρησιμοποιώ για backdrop για άλλη μία φορά τα τσιμεντοπλακάκια που είχα χρησιμοποιήσει στη Γαμήλια Τούρτα και στο πρόσφατο Giveaway. Μην ανησυχείτε, δεν έχω ξεμείνει από ιδέες (κάθε άλλο), απλά είναι τόσο όμορφο και τόσο εποικοδομητικό, με τη γνώση του σήμερα, να επιστρέφω στις παλιές μου προσπάθειες 🙂
Τι τέλειες που φαίνονται και τι υπέροχες φωτογραφίες. Εγώ που δεν έχω παγωτομηχανή να μην το δοκιμάσω ε; Πάω να αγγαρέψω φίλες να μου τις φτιάξουν!
Νομίζω αν βάλεις απευθείας την κρέμα στις θήκες θα παγώσουν σαν τούβλο 🙁 Αν δεν έχεις παγωτομηχανή, μπορείς να βάλεις την κρέμα σε ένα μεταλλικό μπολ για 4 ώρες στην κατάψυξη και κάθε μισή ώρα να βγάζεις το μείγμα και το χτυπάς στο μίξερ. Ή να αγγαρέψεις τις φίλες σου, όπως σωστά λες 😉
Γέμισε η οθόνη δροσιά!
Όχι μόνο λόγω της γρανίτας αλλά και της φωτογράφισης με τα παγάκια και τον μπλε φόντο!
Τέλεια σε όλα της η συνταγή σου αλλά και τα υπόλοιπα! Είναι ωραίο να επαναλαμβάνεσαι Άρη!! χαχα
Ευχαριστώ Χρυσαυγή ! Και μένα μου αρέσει να επαναλαμβάνομαι αλλά το θεωρώ και απαραίτητο.
Πολύ ιδιαίτερη και δροσιστικη συνταγή! Οι φωτο σου είναι τόσο απολαυστικες που σε καμία περίπτωση δε νιώθω να επαναλαμβάνεσαι! Ίσα ίσα χορταινει το ματι μας! Καλή εβδομάδα!
Thanks !
Ευτυχώς δεν έχω μήλα αυτή τη στιγμή γιατί θα ήμουν ήδη στην κουζίνα…
Ευχαριστούμε για την δροσιά που μας μεταφέρεις με τις φωτογραφίες σου!!
Ευχαριστώ Αγγελική ! Χαίρομαι που οι φωτό μεταφέρουν δροσιά !
Υπέροχη συνταγή όλο δροσιά που μας χρειάζεται τόσο πολύ αυτές τις καυτές μέρες!!
Πολύ ωραίες φωτογραφίες, με τόσο απλά υλικά!!
Ευχαριστώ Μάχη!
Πολύ όμορφες εικόνες και πολύ χαριτωμένη συνταγή!
Ευχαριστώ !
Τι όμορφες φωτό και ποσό ωραία “γράφουν” στο λευκό φόντο,και φυσικά ή συνταγή σου αξεπέραστη….την καλημέρα μου!
Thanks Maria !
γρανίτα λεμόνι… το καλυτερότερο για το καλοκαίρι!!!
πολύ ωραίες και “δροσερές” φωτογραφίες! 🙂
Επιτέλους Εύη, έκανα και μία δροσερή φωτογράφιση, οι προηγούμενες μου έβγαιναν λίγο παραπάνω moody για καλοκαίρι..
Οι ιδέες πρέπει να ανακυκλώνονται για να τις θυμόμαστε και εμείς ξανά Άρη μου! Τέλεια η γρανίτα λεμόνι! Δροσιστική χωρίς άνχος και τύψεις θερμίδων! Οι φωτογραφίες σου τόσο όμορφες πάντα!
Thanks Λίλια !
Πάμε! Πάμε!
Τι ωραια η φωτογραφία στην αρχή…
αλλά και η τελευταία πόσο δροσερή 😉
Καλό βράδυ!
Ααα, έτσι είναι !! Η ιστορία πρέπει να ανοίγει και κλείνει δυναμικά 😉
Γειά σου Άρη!! Θα είναι τέλεια σε γεύση αυτά τα παγωτόγρανιτακια!!! Μόλις γυρίσω απ’ τις διακοπές θα το φτιάξω σίγουρα….. καλό βράδυ
Super, θα περιμένω εντυπώσεις 🙂
Η τελευταία φωτογραφία Άρη είναι σκέτος πειρασμός! Εύγε!
That’s the idea 😉
Ευτυχώς δεν έχω παγωτομηχανή …
Το τσιμεντοπλακάκι είναι υπέροχο!!
Έλαβα το δώρο σου!!!!!!!!
Τέλεια Σόνια !!!!
Μας τρέλανες με τις φωτογραφίες σου Άρη! Τόση δροσιά! Μπορεί να είμαι από τους ελάχιστους ανθρώπους που τρώνε λεμόνια οπότε σαν αγαπημένη μου γεύση δεν γίνεται να μη δοκιμάσω την συνταγή που μας προτείνεις!
Να τη δοκιμάσεις, να τη δοκιμάσεις !!
Πολύ ωραίο! Πολύ δροσιστικό! Οι φωτογραφίες σου είναι υπέροχες! Με κάνουν να μη θέλω να ξανακάνω ανάρτηση 😉
Μαρία μια χαρά είναι οι φωτογραφίες σου !!!!
Άρη μου με τις υπέροχες φωτογραφίες σου με έκανες να θέλω να δοκιμάσω οπουδήποτε… αν και δεν είμαι φαν της γρανίτας λεμόνι αλλά της φράουλας…!!!! Μμμμ!!!
Ευχαριστώ Ιρις, πρέπει να φτιάξω και με φράουλες. Του χρόνου …
Εξαιρετικά φαίνονται και τόσο μα τόσο δροσερά! Η πρώτη φωτογραφία είναι άπαιχτη Άρη!! Χίλια μπράβο!
Thanks Αθηνά !!
Μέρες τώρα έχω στο μυαλό μου τη φωτογραφία με το καταπληκτικό τσιμεντοπλακάκι….όπως κατάλαβες δεν μας ενοχλεί η επανάληψη, ασε που αυτό που προβάλεται ειναι νέο… πολύ ωραία η γρανίτα σου αν και να σου πω την αλήθεια με ξένισε που εχει κρόκους αυγού (νόμισα ότι ήταν κρόκος Κοζάνης στην αρχή), ομολογούμενως δε νομίζω να εχω ξαναδει συνταγή γρανίτας με αυγο (όχι ότι ειμαι και εξπερ βεβαια)…. Οτι πρέπει για να δροσιστούμε πάντως, όπως και αν εχει (με ή χωρις κρόκους) με τη ζέστη που εχει η βδομάδα που διανύουμε
Ευχαριστώ Τάνια !! Χαίρομαι που σου άρεσε !!
Ο κρόκος βοηθάει στο να αποκτήσει μία πιο παγωτένια υφή, ώστε να μην είναι πετρώδες σαν παγάκι 😉
Πάντως αν είναι φρέσκα τα αυγά και χτυπηθούν καλά με το μήλο, δεν τα καταλαβαίνουμε καθόλου!