Γρανίτα από Λεμόνι

20 Ιούλ

Η αγαπημένη μας γρανίτα από λεμόνι σε παγωτό ξυλάκι, ό,τι πιο καλοκαιρινό 🙂

Γρανίτα από Λεμόνι

Απλή συνταγή, χωρίς να απαιτείται φόρμα, δίνοντας σχήμα με κοινά πλαστικά ποτηράκια. Τι λέτε, πάμε;

Θα χρειαστούμε
100 ml χυμό από λεμόνι
150 ml τσάι λουίζας από μία κουταλιά αποξηραμένα φύλλα
4 κουταλιές μέλι
2 μεγάλα μήλα
3 κρόκους (από φρέσκα αυγά)
ξύσμα από ένα λεμόνι
1/3 κουταλάκι σκόνη κουρκουμά

μικρά πλαστικά ποτηράκια (ύψος = 6,5 εκ) – προκύπτουν 6 παγωτίνια
ξύλινα κουταλάκια

Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βράζουμε με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους. Μόλις κρυώσουν τα χτυπάμε στο μίξερ μαζί με τους κρόκους. Σιγά σιγά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε τη λειτουργία του μίξερ για λίγα λεπτά ακόμα. Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε μία κατσαρόλα τοποθετημένη σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα ελαφρώς να δέσει.

Γρανίτα από Λεμόνι

Μόλις συμβεί αυτό, όπως είναι ζεστή η κρέμα την περνάμε μέσα από τον μύλο λαχανικών (στην λεπτή σήτα) ώστε να αφαιρεθεί το ξύσμα αλλά και τυχόν υπολείμματα από το αυγό. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Γρανίτα από Λεμόνι

Χρησιμοποιώντας την παγωτομηχανή και ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή την μετατρέπουμε σε παγωτό. Γεμίζουμε μικρά πλαστικά ποτηράκια, τοποθετούμε ξύλινα κουταλάκια και τα αφήνουμε λίγο ακόμα στην κατάψυξη ώστε να στερεοποιηθούν πριν τα ξεφορμάρουμε. Είναι έτοιμα !!!

Γρανίτα από Λεμόνι

Ενδεχομένως να έχετε προσέξει πως τελευταία επαναλαμβάνομαι. Για παράδειγμα η σημερινή συνταγή βασίζεται αρκετά στην Τάρτα Λεμόνι και στην Λεμονάδα. Επίσης στο concept της φωτογράφισης χρησιμοποιώ για backdrop για άλλη μία φορά τα τσιμεντοπλακάκια που είχα χρησιμοποιήσει στη Γαμήλια Τούρτα και στο πρόσφατο Giveaway. Μην ανησυχείτε, δεν έχω ξεμείνει από ιδέες (κάθε άλλο), απλά είναι τόσο όμορφο και τόσο εποικοδομητικό, με τη γνώση του σήμερα, να επιστρέφω στις παλιές μου προσπάθειες 🙂

36 Responses to “Γρανίτα από Λεμόνι”

  1. in my closet 20/07/2015 at 20:53 #

    Τι τέλειες που φαίνονται και τι υπέροχες φωτογραφίες. Εγώ που δεν έχω παγωτομηχανή να μην το δοκιμάσω ε; Πάω να αγγαρέψω φίλες να μου τις φτιάξουν!

    • aris 22/07/2015 at 07:01 #

      Νομίζω αν βάλεις απευθείας την κρέμα στις θήκες θα παγώσουν σαν τούβλο 🙁 Αν δεν έχεις παγωτομηχανή, μπορείς να βάλεις την κρέμα σε ένα μεταλλικό μπολ για 4 ώρες στην κατάψυξη και κάθε μισή ώρα να βγάζεις το μείγμα και το χτυπάς στο μίξερ. Ή να αγγαρέψεις τις φίλες σου, όπως σωστά λες 😉

  2. Χρυσαυγή 20/07/2015 at 20:58 #

    Γέμισε η οθόνη δροσιά!
    Όχι μόνο λόγω της γρανίτας αλλά και της φωτογράφισης με τα παγάκια και τον μπλε φόντο!
    Τέλεια σε όλα της η συνταγή σου αλλά και τα υπόλοιπα! Είναι ωραίο να επαναλαμβάνεσαι Άρη!! χαχα

    • aris 22/07/2015 at 07:02 #

      Ευχαριστώ Χρυσαυγή ! Και μένα μου αρέσει να επαναλαμβάνομαι αλλά το θεωρώ και απαραίτητο.

  3. my little cosy world 20/07/2015 at 22:26 #

    Πολύ ιδιαίτερη και δροσιστικη συνταγή! Οι φωτο σου είναι τόσο απολαυστικες που σε καμία περίπτωση δε νιώθω να επαναλαμβάνεσαι! Ίσα ίσα χορταινει το ματι μας! Καλή εβδομάδα!

  4. Αγγελική 20/07/2015 at 22:32 #

    Ευτυχώς δεν έχω μήλα αυτή τη στιγμή γιατί θα ήμουν ήδη στην κουζίνα…
    Ευχαριστούμε για την δροσιά που μας μεταφέρεις με τις φωτογραφίες σου!!

    • aris 22/07/2015 at 07:03 #

      Ευχαριστώ Αγγελική ! Χαίρομαι που οι φωτό μεταφέρουν δροσιά !

  5. maxistinkouzina.blogspot.gr 20/07/2015 at 22:39 #

    Υπέροχη συνταγή όλο δροσιά που μας χρειάζεται τόσο πολύ αυτές τις καυτές μέρες!!
    Πολύ ωραίες φωτογραφίες, με τόσο απλά υλικά!!

  6. http://ellinikoxreosstigastronomia.blogspot.gr/ 20/07/2015 at 23:51 #

    Πολύ όμορφες εικόνες και πολύ χαριτωμένη συνταγή!

  7. Maria Pirgianaki 21/07/2015 at 10:24 #

    Τι όμορφες φωτό και ποσό ωραία “γράφουν” στο λευκό φόντο,και φυσικά ή συνταγή σου αξεπέραστη….την καλημέρα μου!

  8. evi@thehealthycook 21/07/2015 at 12:24 #

    γρανίτα λεμόνι… το καλυτερότερο για το καλοκαίρι!!!
    πολύ ωραίες και “δροσερές” φωτογραφίες! 🙂

    • aris 23/07/2015 at 07:24 #

      Επιτέλους Εύη, έκανα και μία δροσερή φωτογράφιση, οι προηγούμενες μου έβγαιναν λίγο παραπάνω moody για καλοκαίρι..

  9. spoon stories 21/07/2015 at 12:31 #

    Οι ιδέες πρέπει να ανακυκλώνονται για να τις θυμόμαστε και εμείς ξανά Άρη μου! Τέλεια η γρανίτα λεμόνι! Δροσιστική χωρίς άνχος και τύψεις θερμίδων! Οι φωτογραφίες σου τόσο όμορφες πάντα!

  10. Beauty Follower 21/07/2015 at 19:29 #

    Πάμε! Πάμε!

    Τι ωραια η φωτογραφία στην αρχή…
    αλλά και η τελευταία πόσο δροσερή 😉

    Καλό βράδυ!

    • aris 23/07/2015 at 19:07 #

      Ααα, έτσι είναι !! Η ιστορία πρέπει να ανοίγει και κλείνει δυναμικά 😉

  11. ouraniotoxo 22/07/2015 at 00:18 #

    Γειά σου Άρη!! Θα είναι τέλεια σε γεύση αυτά τα παγωτόγρανιτακια!!! Μόλις γυρίσω απ’ τις διακοπές θα το φτιάξω σίγουρα….. καλό βράδυ

  12. Dimitra Decorasylum 22/07/2015 at 13:12 #

    Η τελευταία φωτογραφία Άρη είναι σκέτος πειρασμός! Εύγε!

  13. sonia 22/07/2015 at 13:32 #

    Ευτυχώς δεν έχω παγωτομηχανή …
    Το τσιμεντοπλακάκι είναι υπέροχο!!
    Έλαβα το δώρο σου!!!!!!!!

  14. Christina Makri 22/07/2015 at 14:00 #

    Μας τρέλανες με τις φωτογραφίες σου Άρη! Τόση δροσιά! Μπορεί να είμαι από τους ελάχιστους ανθρώπους που τρώνε λεμόνια οπότε σαν αγαπημένη μου γεύση δεν γίνεται να μη δοκιμάσω την συνταγή που μας προτείνεις!

    • aris 23/07/2015 at 19:05 #

      Να τη δοκιμάσεις, να τη δοκιμάσεις !!

  15. mia maria 24/07/2015 at 11:18 #

    Πολύ ωραίο! Πολύ δροσιστικό! Οι φωτογραφίες σου είναι υπέροχες! Με κάνουν να μη θέλω να ξανακάνω ανάρτηση 😉

    • aris 24/07/2015 at 21:10 #

      Μαρία μια χαρά είναι οι φωτογραφίες σου !!!!

  16. Iris mama goes vintage 25/07/2015 at 17:27 #

    Άρη μου με τις υπέροχες φωτογραφίες σου με έκανες να θέλω να δοκιμάσω οπουδήποτε… αν και δεν είμαι φαν της γρανίτας λεμόνι αλλά της φράουλας…!!!! Μμμμ!!!

    • aris 25/07/2015 at 23:12 #

      Ευχαριστώ Ιρις, πρέπει να φτιάξω και με φράουλες. Του χρόνου …

  17. Athena Craftcooklove 25/07/2015 at 17:39 #

    Εξαιρετικά φαίνονται και τόσο μα τόσο δροσερά! Η πρώτη φωτογραφία είναι άπαιχτη Άρη!! Χίλια μπράβο!

  18. tanja 27/07/2015 at 11:54 #

    Μέρες τώρα έχω στο μυαλό μου τη φωτογραφία με το καταπληκτικό τσιμεντοπλακάκι….όπως κατάλαβες δεν μας ενοχλεί η επανάληψη, ασε που αυτό που προβάλεται ειναι νέο… πολύ ωραία η γρανίτα σου αν και να σου πω την αλήθεια με ξένισε που εχει κρόκους αυγού (νόμισα ότι ήταν κρόκος Κοζάνης στην αρχή), ομολογούμενως δε νομίζω να εχω ξαναδει συνταγή γρανίτας με αυγο (όχι ότι ειμαι και εξπερ βεβαια)…. Οτι πρέπει για να δροσιστούμε πάντως, όπως και αν εχει (με ή χωρις κρόκους) με τη ζέστη που εχει η βδομάδα που διανύουμε

    • aris 27/07/2015 at 17:19 #

      Ευχαριστώ Τάνια !! Χαίρομαι που σου άρεσε !!
      Ο κρόκος βοηθάει στο να αποκτήσει μία πιο παγωτένια υφή, ώστε να μην είναι πετρώδες σαν παγάκι 😉
      Πάντως αν είναι φρέσκα τα αυγά και χτυπηθούν καλά με το μήλο, δεν τα καταλαβαίνουμε καθόλου!

Leave a Reply