Βόλτα στο Μετς!

14 Ιαν

Δεν είναι η πρώτη φορά που πάμε βόλτα! Παλιότερα είχαμε πάει στο Παρίσι (που αν δεν βρεθώ ξανά σύντομα κάτι θα πάθω 🙂 ), πιο πρόσφατα βρεθήκαμε στο αγαπημένο μου Αγκίστρι, ενώ σήμερα θα πεταχτούμε, εδώ κοντά, στο υπέροχο Μετς!

Από τις υπέρ αγαπημένες μου γειτονιές του ιστορικού κέντρου! Μικρή σε έκταση αλλά ονειρεμένη.

Αξίζει μια βόλτα για να αισθανθούμε την ατμόσφαιρα μιας άλλης ήρεμης Αθήνας και να απολαύσουμε μία υπαίθρια έκθεση αρχιτεκτονικής. Νεοκλασικές και εκλεκτικιστικές κατοικίες εναλλάσσονται μαζί με τα υπέροχα αφαιρετικά κτήρια του Μεσοπολέμου.

Εγγυημένα θα χαλαρώσουμε θαυμάζοντας τη θέα της Ακρόπολης που ξεπροβάλει από τα στενά. Αγαπημένοι μου δρόμοι: η Μάρκου Μουσούρη και η Νικηφόρου Θεοτόκη, αλλά πάντα κάτι με τραβάει στην Σορβόλου.

Σε πολύ λιγότεροo από μια εβδομάδα επιστρέφω με την παρουσίαση της νέας χάρτινης μου δημιουργίας, που θα προστεθεί στο e-shop μου 🙂 Σήμερα ολοκληρώνω όσα κουτάκια – συσκευασίες μου έμειναν και αύριο φουλ φωτογραφίσεις 🙂

Αααα, ξέχασα να σας πω! Μπορείτε να διαβάσετε την όμορφη συνέντευξη που έδωσα στη Ζωή από το blog Mama Petounia 🙂

10 Responses to “Βόλτα στο Μετς!”

 1. Αγγελική 14/01/2017 at 19:16 #

  Γύρω από το σπίτι μου έκανες βόλτες! Πράγματι η Σορβόλου είναι κάτι σαν κρυφό μυστικό του Μετς. Πόσοι οικείες και όμορφες εικόνες!

 2. Ξανθή 15/01/2017 at 11:35 #

  Ευτυχώς ακόμη εκεί κρατάει καλά η γειτονιά. Ευχαριστούμε Άρη μας ξεσήκωσες να πάμε κι εμείς μια βόλτα.

 3. Katerina@delightfularea.com 16/01/2017 at 22:27 #

  Δεν τη γνωρίζω την περιοχή. Από τις φωτογραφίες σου όμως νιωθω σα να θέλω να βγω και να περπατήσω στα δρομάκια της.

 4. Marion 16/01/2017 at 23:28 #

  Ωραία βόλτα μας πήγες Αρη.
  Υπάρχουν ωραίες γειτονιές ακόμα στην Αθήνα.

 5. ΑΜΑΛΙΑ 17/01/2017 at 08:09 #

  Πολύ όμορφες φωτογραφίες, αφορμή για βόλτα!

 6. evangelia vlassopoulou 17/01/2017 at 10:03 #

  Πανέμορφες εικόνες. Δεν ήξερα η άσχετη που είναι το Μετς 🙁

 7. Penelope 17/01/2017 at 18:16 #

  Για όσα χρόνια ο “επαγγελματικός μου βίος” στεγαζόταν στις οδούς Φιλελλήνων, Αμαλίας, Συγγρού και Δ. Αρεοπαγίτου. η περιοχή του Μετς μαζί με την Πλάκα ήταν το κέντρο του κόσμου!!! Τώρα πια κατεβαίνω ως “τουρίστρια” κάποιες φορές μέσα στον χρόνο…
  Πολύ μου άρεσε το οδοιπορικό σου φίλε Άρη, όπως και η όμορφη συνέντευξη που έδωσες. Μέσα απ’ αυτήν ανακάλυψα νέα και όμορφα blogs.
  Τους χαιρετισμούς μου.

 8. Christina Makri 17/01/2017 at 19:10 #

  Από τις ωραιότερες βόλτες! Αυτή την Αθήνα αγαπώ, αυτή την Αθήνα λατρεύω… ακόμη και η φωτογραφία της παλιάς Μερσεντές μας πάει σε άλλα χρόνια. Όπου όλα είχαν διαφορετική αξία… ξέρεις ζούσα σε μια γειτονιά παλιά του Πειραιά, την Καστέλα, εκεί είναι το πατρικό μου και θυμάμαι πόσο εντύπωση μας έκανε όντας παιδιά μια Μερσεντές σε χρυσαφί χρώμα του γείτονα. Μπράβο βρε Άρη που μας θύμισες την Αθήνα που μας στέρησαν και μας στερούν ακόμη. Αυτό το λέω με παράπονο γιατί ακόμη και την αγάπη μας γι αυτές τις γειτονιές πάνε να την εκμεταλλευτούν. Μια φίλη θέλησε να νοικιάσει σπίτι κάπου εκεί κοντά και οι τιμές που τις ζήτησαν ήταν σαν να νοίκιαζε μέγαρο. Όχι δεν γκρινιάζω αλλά πρέπει να επισημάνουμε πως αυτές οι ομορφιές πρέπει να μπορούν να είναι προσιτές σε όλους. Ευχαριστούμε και πάλι για την όμορφη βόλτα που μας πήγες!!!

 9. Mama Petounia 17/01/2017 at 23:32 #

  Άρη! Τι ωραία βόλτα…
  Η Αθήνα έχει τόσο όμορφες γειτονιές και το Μετς σιγουρα είναι μια απο αυτές!

 10. christina 18/01/2017 at 22:39 #

  Βάλσαμο η βόλτα και μαζί και οι παλαιότερες ταξιδιάρικες αναρτήσεις! Σ ευχαριστούμε τόσο πολύ!

  (υ.γ. κι ένα μικρό αίτημα αν είναι στην ευχέρειά σου, θα μπορούσε η φόρμα σχολίων που έχεις να γίνει λιγουλάκι πιο εύκολη; )

Leave a Reply