Κέικ Ανάμεικτο !!!
31 Μαρ
Τι θα λέγατε για ένα σούπερ κέικ που συνδυάζει δύο φανταστικές γεύσεις; Από την μία αρώματα όπως πορτοκάλι, βανίλια και μήλο και από την άλλη κακάο και σοκολάτα!
και φυσικά δημιουργικότητα φουλ και στους υπόλοιπους τομείς του νεανικόν. Μία νέα καρτούλα για new born ευχές έτοιμη και διαθέσιμη 🙂
αλλά και κάτι διαφορετικό, σε digital επίπεδο 🙂 έφτιαξα το παρακάτω animated κολλάζ. Ένα είδος που μου χρόνια παρατηρώ και πάντα έβρισκα ενδιαφέρον. Πιστεύω ταιριάζει ταμάμ με την αισθητική του Νεανικόν και θα μου δώσει την ευκαιρία να πω και άλλες μικρές ιστορίες γύρω από όσα δημιουργώ.
Να μη σας καθυστερώ όμως, πάμε να φτιάξουμε το κέικ!
Θα χρειαστούμε:
180 γρ μήλο καθαρισμένο
70 γρ σταφίδες μουλιασμένες σε 50 ml νερό
80 ml χυμό πορτοκάλι
50 ml ελαιόλαδο
1/3 κουταλάκι φυσική βανίλια σε σκόνη (χρησιμοποίησα αυτή, αν μπορείτε μη την παραλείψετε μιας και ανεβάζει πολύ την γεύση)
7 κουταλιές ζάχαρη καρύδας
130 γρ αλεύρι ολικής + 2 κουταλιές ακόμα
20 γρ baking powder
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
30 γρ ψιλοκομμένη χειροποίητη σοκολάτα
2 κουταλιές κακάο
40 γρ αμύγδαλα ψιλοκομμένα στο μούλτι
ταψάκι διαμέτρου 18 εκ
Κόβουμε το μήλο και το βράζουμε (προσεκτικά) σε ένα κατσαρολάκι μαζί με λίγο νερό. Περιμένουμε να μαλακώσει τελείως και να πιει τα ζουμιά του. Μόλις λίγο κρυώσει το μεταφέρουμε στο κάδο του μούλτι μαζί με τις σταφίδες (και το νερό τους) και τον χυμό πορτοκάλι. Αλέθουμε μέχρι να προκύψει μία λεία κρέμα.
Σε ένα μπολ ανάδευσης ρίχνουμε τις 5 κουταλιές από τις 7 ζάχαρης καρύδας καθώς και το ελαιόλαδο. Με ένα μίξερ χειρός κτυπάμε επίμονα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το προηγούμενο μείγμα (μήλο-σταφίδες-πορτοκάλι) και την φυσική βανίλια. Συνεχίζουμε το κτύπημα με το μίξερ μέχρι τα υλικά να ενωθούν καλά.
Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι (τα 130 γρ) στο οποίο έχουμε ενσωματώσει το baking και το ξύσμα. Συνεχίζουμε να αναδεύουμε με το μίξερ για λίγο ακόμα.
Μοιράζουμε τον χυλό σε ποσότητες: 60 – 40%. Στην μεγάλη ρίχνουμε τις δύο επιπλέον κουταλιές αλεύρι καθώς και την τριμμένη σοκολάτα. Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Το μείγμα αυτό το αδειάζουμε στο ταψάκι μας, αφού πρώτα το λαδώσουμε/αλευρώσουμε.
Στην δεύτερη ποσότητα ενσωματώνουμε (κτυπώντας πάλι με το μίξερ) τις 2 κουταλιές κακάο συν τις 2 κουταλιές ζάχαρη καρύδας που κρατήσαμε. Απλώνουμε το δεύτερο μείγμα απαλά πάνω από το πρώτο.
Καλύπτουμε την επιφάνεια του κέικ τα κομματιασμένα αμύγδαλα. Φουρνίζουμε σε προ θερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά (περίπου) στους 170 βαθμούς.
Απολαμβάνουμε !!!
Πριν κλείσω να σας πω πως οι χειροποίητες ριγέ μπλούζες μου είναι πλέον διαθέσιμες στο jamjar στα εξής (ανδρικά) νούμερα: small, medium & large (large to extra large). Εκτός από χειροποίητες, είναι κατασκευασμένες με δύο ραπτομηχανές εποχής του 1930.
Αυτά λοιπόν 🙂 τα λέμε ξανά σύντομα με ένα σούπερ χειροποίητο αυγό! 🙂
Σημαντικό update: από σήμερα 3/4/21 κ για 10 μέρες τρέχει στο προφίλ μου στο instagram www.instagram.com/aris_sotiriou διαγωνισμός με δώρο μια μπλούζα Νεανικόν 🙂
No comments yet