7 χρόνια Νεανικόν !!!!
20 Οκτ
7 ολόκληρα χρόνια γεμάτα δημιουργικότητα.
Μία δραστηριότητα που ξεκίνησε από μία επιθυμία να μοιραστώ συνταγές για υγιεινά γλυκά και εξελίχθηκε στην ανάγκη να κατασκευάσω ένα ολόκληρο μικρό σύμπαν 🙂
Από το πρώτο post μέχρι σήμερα νιώθω πως έχω μάθει να φτιάχνω γλυκά, να φωτογραφίζω, να κατασκευάζω είδη stationary με ένα εποχής τυπογραφικό πιεστήριο, να ράβω ρούχα με ραπτομηχανές του 1930, και τώρα να πειραματίζομαι με το video ή καλύτερα με τον μικροσκοπικό σινεμά.
Θέλω να εξαντλήσω κάθε μέσο για να εξωτερικεύσω τον δικό μου κόσμο τον οποίο από μικρό παιδί έχω στην φαντασία μου. Αλλά αυτή η προσπάθεια δεν είναι καθόλου εύκολη, συνεχώς δοκιμάζεται με μικρές αποτυχίες. Κάθε φορά που κάτι δεν γίνεται όπως το έχω στο μυαλό μου προβληματίζομαι και λίγο στεναχωριέμαι. Έχω και στιγμές χαράς φυσικά, όταν βλέπω ένα όνειρό μου να παίρνει σάρκα και οστά.
Τον τελευταίο καιρό ασχολήθηκα με δύο βασικά projectάκια: Την μακρυμάνικη ριγέ μπλούζα του Νεανικόν η οποία είναι διαθέσιμη πλέον και σε παιδική καθώς και την πρώτη μικροσκοπική ταινία.
H «ταινιούλα» δεν είχε στο σύνολο της την ποιότητα που θα ήθελα, σε καμία περίπτωση. Αν και χρειάστηκε πολλή δουλειά κατά την υλοποίησή της 🙁
Η πραγματικότητα είναι ότι με μόνα μέσα την dslr φωτογραφική κάμερα, ένα τρίποδο και ένα δωρεάν editing tool δεν μπόρεσα εύκολα να πετύχω αυτό που θα ήθελα. Αλλά από την άλλη, έγινε μία αρχή! Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Σταδιακά θα επενδύσω στον απαραίτητο βασικό εξοπλισμό ώστε να μπορέσω να το εξελίξω. Και φυσικά θα προσπαθήσω να μάθω όσα πιο πολλά μπορώ!
Νομίζω επίσης πως το trailer βγήκε καλύτερο από την ταινία την ίδια. Στο τελευταίο μεγάλο file export χάλασαν τα χρώματα, ειδικά το πορτοκαλί χωρίς να θέσω κάτι σχετικό στις παραμέτρους του editing tool 🙁 Πολλά και διάφορα προβλήματα δηλαδή αλλά αν θέλετε ρίξτε μια ματιά και πείτε μου εντυπώσεις 🙂
Σήμερα έχουμε όμως γιορτή και γιορτή χωρίς τούρτα δεν γίνεται! Σοκολάτα, λευκή σοκολάτα και σάλτσα από σμέουρα! Πάμε να την απολαύσουμε;
Για την βάση θα χρειαστούμε:
150 γρ ξερούς χουρμάδες (μουλιασμένους για 2 ώρες σε νερό)
75 γρ αμύγδαλα
3 κουταλάκια κακάο
4 κουταλιές νερό (από το νερό που περίσσεψε από το μούλιασμα)
22 γρ φυσικό βούτυρο κακάο
1/4 κουταλάκι τριμμένη φυσική βανίλια (χρησιμοποίησα αυτή)
Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Στρογγυλό τσέρκι διαμέτρου 16 εκ. Προκύπτουν 6 μικρές αλλά χορταστικές μερίδες
Στραγγίζουμε τους χουρμάδες και τους τοποθετούμε στον επεξεργαστή τροφών ή στο μούλτι. Πολτοποιούμε και σταδιακά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτυρο κακάο. Λιώνουμε προσεκτικά και υπομονετικά το βούτυρο κακάο σε μπεν μαρί και το ρίχνουμε και αυτό στο μείγμα. Συνεχίζουμε τη λειτουργία της συσκευής μέχρι το λιωμένο βούτυρο κακάο να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά της βάσης.
Τοποθετούμε το τσέρκι πάνω σε έναν δίσκο και αδειάζουμε τη «ζύμη» της βάσης. Με ένα κουταλάκι ή μικρή σπάτουλα πατάμε καλά ώστε να απλωθεί η βάση.
Για την λευκή κρέμα θα χρειαστούμε:
220 γρ κάσιους (μουλιασμένα για 4 ώρες σε νερό)
3,5 κουταλιές μέλι
1/2 κουταλάκι τριμμένη φυσική βανίλια
4 κουταλιές νερό (από το μούλιασμα)
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
40 γρ φυσικό βούτυρο κακάο
(τα παραπάνω υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, εκτός από το νερό που θα βοηθήσει αν είναι λίγο ζεστό. Κανένα υλικό δεν πρέπει να είναι παγωμένο γιατί πρέπει, όταν θα ενωθεί το λιωμένο (άρα και λίγο ζεσταμένο) βούτυρο κακάο με την κρέμα, όλα να έχουν την ίδια θερμοκρασία)
Στραγγίζουμε τα κάσιους και τα τοποθετούμε στον επεξεργαστή τροφών ή στο μούλτι. Πολτοποιούμε επίμονα και σιγά σιγά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το βούτυρο κακάο. Επιμένουμε για αρκετά λεπτά μέχρι να προκύψει μία εντελώς λεία κρέμα. Λιώνουμε, πάλι προσεκτικά, σε χαμηλή θερμοκρασία, πάνω σε μπεν μαρί το βούτυρο κακάο και το ρίχνουμε στην κρέμα. Συνεχίζουμε, στην μέγιστη ταχύτητα, τη λειτουργία της συσκευής μέχρι το λιωμένο βούτυρο κακάο να ενσωματωθεί πλήρως. Απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα πάνω από την βάση του γλυκού μας.
Τέλος για την σάλτσα:
100 γρ φρέσκα σμέουρα
2 κουταλιές μέλι
1/5 κουταλάκι τριμμένη φυσική βανίλια
15 γρ φυσικό βούτυρο κακάο
Πολτοποιούμε στο μούλτι όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο κακάο. Το οποίο, όπως και παραπάνω, το προσθέτουμε αφού το λιώσουμε σε μπεν μαρί. Καλύπτουμε την κρέμα με μία στρώση σάλτσας και μεταφέρουμε το γλυκάκι μας στο ψυγείο. Ιδανικά το αφήνουμε για ένα βράδυ.
Αφαιρούμε με προσοχή το τσέρκι, στολίζουμε με εξτρα σμέουρα και … απολαμβάνουμε!!
Αυτά λοιπόν 🙂 Να ευχηθώ να είμαι καλά και να συνεχίσω να δημιουργώ! Να τολμάω και να προσπαθώ προς νέες κατευθύνσεις που συμπληρώνουν και αναπτύσσουν το μικρό σύμπαν του Νεανικόν.
Κλείνω με μερικές φωτό με τις χειροποίητες μπλούζες μου φορεμένες 🙂
P.S. Ξέχασα να αναφέρω πως τις δημιουργίες μου θα τις βρείτε και τον υπέροχο νέο χώρο του https://ohsosouvenir.com/el/ στην οδό Σίνα 44.
Χρόνια πολλά λοιπόν να χαίρεσαι τη σελίδα σου
Eυχαριστώ!