Μια Αληθινή Πριγκίπισσα !
14 Μαρ
Τα εορταστικά γλυκά σερβίρονται στις σημαντικές στιγμές της ζωής μας ή της ζωής των ανθρώπων που αγαπάμε.
Άρα είναι και αυτά σημαντικά, και δεν θα μπορούσαν να μην αποτελούν για το Γλυκοπλαστείο Νεανικόν ένα μεγάλο κεφάλαιο μελέτης και δημιουργίας.
Προβληματίζομαι όμως όταν παρατηρώ, ειδικά σε παιδικά πάρτυ, η επιλογή του γλυκού να είναι ουσιαστικά ένα συνονθύλευμα ζαχαρόπαστας, βουτυρόκρεμας, χρωστικών και άλλων τεχνιτών τροφίμων, σε ποσότητες υπερβολικές ακόμα και για ένα κομμάτι. Από την άλλη, οι φερόμενες ως “σπιτικές τούρτες” συνήθως δεν διαφέρουν πολύ γιατί και αυτές υλοποιούνται με απλή σύνθεση βιομηχανικά επεξεργασμένων τροφών, και όχι από αγνές πρώτες ύλες όπως εξορισμού θα έπρεπε.
Με βάση τον παραπάνω προβληματισμό εμπνεύστηκα το σημερινό γλυκό. Σκέφτηκαν πως κάποιος τρόπος θα υπάρχει να δημιουργηθεί μία εντυπωσιακή τούρτα γενεθλίων με μόνα υλικά αυτά που μας δίνει η φύση. Η σκέψη ήταν απλή, η υλοποίηση όμως εξαιρετικά δύσκολη. Ξεκίνησα την προσπάθεια τον περασμένο Ιούλιο και κάθε βδομάδα για δύο μήνες έκανα πειράματα πάνω στην συνταγή. Από νοστιμιά δεν τη φοβήθηκα, από την πρώτη εκτέλεση ήξερα πως θα είναι δυνατή, το μεγάλο πρόβλημα ήταν καθαρά αρχιτεκτονικό. Με αρκετές αποτυχίες και απογοητεύσεις τελικά βήμα βήμα την έφερα στην σημερινή της εικόνα 🙂 Θέλετε να δείτε πως;
Το γλυκό μας αποτελείται από την αμυδγαλόπαστα, το παντεσπάνι, τη μους σοκολάτα και το σιρόπι.
Ξεκινάμε με την αμυγδαλόπαστα, θα χρειαστούμε:
300 γρ λευκά αμύγδαλα με την ένδειξη ωμά
1 παντζάρι
3 κουταλιές καλής ποιότητας μέλι
λίγο κουρκουμά
Με την ίδια ακριβώς διαδικασία που περιγράφουμε εδώ και εδώ αλέθουμε καλά τα αμύγδαλα, τα κοσκινίζουμε σχολαστικά ώστε να προκύψει μια λεία πούδρα. Μοιράζουμε σε δύο μέρη, 230 γρ για το ροζ φόρεμα και άλλα 70 γρ για τα κίτρινα λουλουδάκια.
Σε μία μικρή κατσαρόλα, αφού καθαρίσουμε το παντζάρι μας, το τοποθετούμε μαζί με νερό ίσα να το σκεπάζει. Βράζουμε για αρκετή ώρα μέχρι να συμπυκνωθεί καλά ο χυμός. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μεταφέρουμε μία γεμάτη κουταλιά του σε μία κούπα. Προσθέτουμε 2 κουταλιές μέλι, μία κουταλιά νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να διαλυθούν και να ενωθούν όλα μεταξύ τους. Σε ένα μπολ ανάδευσης ρίχνουμε τα 230 γρ της πούδρας αμυγδάλου, συμπληρώνουμε με το υγρό μας και πλάθουμε καλά. Η ροζ πάστα μας είναι έτοιμη.
Για να δώσουμε μορφή στην τούρτα μας χρειαζόμαστε μία φόρμα. Μετά από αρκετό ψάξιμο κατέληξα στο παρακάτω ανοξείδωτο σουρωτήρι που έχει καλό σφαιρικό σχήμα και μέγεθος ικανοποιητικό (διάμετρος 20 εκ, ύψος 10 εκ). Προκύπτουν από το γλυκό μας περίπου 16 κομμάτια αλλά φυσικά μπορείτε να βρείτε και μεγαλύτερο σκεύος για μεγαλύτερη ποσότητα.
Για να μη δυσκολευτούμε στο ξεφορμάρισμα καλύπτουμε καλά το εσωτερικό με μία πλαστική μεμβράνη. Πιέζουμε σχολαστικά ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο λεία, διαφορετικά θα αφήσει σημάδια στην αμυγδαλόπαστα.
Τοποθετούμε την πάστα μας ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας και με τη βοήθεια ενός πλάστη την ανοίγουμε σε διάμετρο τουλάχιστον 25 εκ. Την ξεκολλάμε και την απλώνουμε στη φόρμα μας. Βρέχουμε ελαφρώς τα δάχτυλά μας και την πιέζουμε ομοιόμορφα σε όλη την εσωτερική επιφάνεια. Σκεπάζουμε το σκεύος με λίγη μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Το επόμενο βήμα μας είναι να ετοιμάσουμε τη μους σοκολάτας, ακριβώς στην ποσότητα που ορίζεται στο σχετικό post. Μόλις ετοιμαστεί τη φυλάμε στο ψυγείο.
Και προχωράμε με το παντεσπάνι, θα χρειαστούμε:
170 γρ αλεύρι ολικής από μαλακό σιτάρι ή Ζέα
5 αυγά
200 γρ πολτό μήλου
80 ml νερό
3 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές κακάο
1,5 κουταλιά baking powder
Για να φτιάξουμε τον πολτό μήλου ακολουθούμε τις οδηγίες που περιγράφονται στην Τάρτα Λεμόνι. Στη συνέχεια σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε ελαφρώς το νερό και μέσα του ανακατεύουμε το κακάο και το μέλι. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το baking powder. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ τα αυγά με τον πολτό μήλου. Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα, και μόλις το μείγμα αφρατεύσει για τα καλά, σαν κλωστή προσθέτουμε τα υγρά μας. Σταματάμε τη λειτουργία και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μεγάλο μπολ ανάδευσης.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και με μία σπάτουλα, με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, ενώνουμε τα υλικά μας. Απλώνουμε το μείγμα μας σε ένα μεγάλο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 14 λεπτά περίπου. Όσο είναι ζεστό κόβουμε το παντεσπάνι σε τετράγωνα κομμάτια και το αφήνουμε να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε και το σιρόπι μας. Σε μια κούπα στύβουμε μισό πορτοκάλι, προσθέτουμε 3 κουταλιές μέλι και από ένα κουταλάκι του γλυκού κακάο και χαρουπάλευρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Παίρνουμε από το ψυγείο το σκεύος με την αμυγδαλόπαστα και ξεκινάμε την συναρμολόγηση. Ως πρώτη στρώση δεν μπορεί να μπει η μους σοκολάτας διότι υπάρχει κίνδυνος να αλλοιωθεί το ροζ χρώμα. Ως εναλλακτική κρέμα αναμειγνύουμε λίγο πολτό μήλου με μέλι και κανέλα και περνάμε την αμυγδαλόπαστα μία πρώτη λεπτή στρώση. Τοποθετούμε στη συνέχεια κομμάτια από το παντεσπάνι τα οποία και σιροπιάζουμε καλά με ένα μικρό πινέλο.
Επόμενη στρώση είναι η μους σοκολάτας, απλώνουμε καλά το 1/3 της ποσότητας και από πάνω τοποθετούμε ξανά κομμάτια παντεσπάνι. Τα σιροπιάζουμε και πάλι γεμίζουμε με μους. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να ολοκληρωθεί η φόρμα μας. Μόλις τελειώσουμε την προστατεύουμε με μεμβράνη και στο ψυγείο για 4 ώρες.
Αφού ξεκουραστούμε λίγο :-), φτιάχνουμε και τα λουλουδάκια. Στα 70 γρ πούδρας αμυγδάλου ρίχνουμε μία κοφτή κουταλιά μέλι και μία κοφτή νερό. Πλάθουμε και ανοίγουμε την πάστα μας με τον γνωστό τρόπο. Με το εικονιζόμενο εργαλείο (το βρίσκουμε εύκολα σε καταστήματα με εργαλεία ζαχαροπλαστικής) σχηματίζουμε μικρές μαργαριτούλες. Τις πασπαλίζουμε με λίγο κουρκουμά και είναι έτοιμες !!
Αφού περάσουν 4 ώρες ξεφορμάρουμε προσεκτικά το γλυκό μας αναποδογυρίζοντάς το στην πιατέλα που θα το σερβίρουμε. Στολίζουμε με τις μαργαρίτες και είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Σχεδόν γιατί λείπει το cake topper !! Εκτυπώνουμε την εικόνα που σας ετοίμασα ή ζωγραφίζουμε μόνοι μας κάτι του γούστου μας. Το στερεώνουμε με δύο ξυλαράκια ψησίματος.
Αυτό ήταν, η Πριγκίπισσα μας έχει ολοκληρωθεί, και είναι πέρα για πέρα αληθινή 🙂 !!! Σας αρέσει ;;;
Αυτό θα πεί μεράκι κι αγάπη για το αντικείμενό μας! 9 μήνες αφοσίωση που όμως φαίνεται να απέδωσαν καθώς η τούρτα σου Άρη είναι υπέροχη! Καλο Σαββατοκύριακο.
Ευχαριστώ Δήμητρα !! Δύο μήνες ασχολήθηκα περίπου 🙂 όχι 9 (θα ήταν υπερβολή), μάλλον δεν το διατύπωσα καλά …
Συγχαρητήρια!!!
Καταπληκτική δουλειά έκανες!!!
Σαν κούκλα μοιάζει!! Πάρα πολύ όμορφη, πεντανόστιμη και υγιεινή!!!
Πέπη, 1000 ευχαριστώ !!! Καλό Σαββατόβραδο !!
Εκανες καταπληκτική δουλειά!!!!!!!!!!
Θερμά συγχαρητήρια! Είναι πέρα για πέρα αληθηνή και πολύ εντυπωσιακή. Η γεύση της πρέπει να είναι όπως το είπες, πολύ δυνατή!
Μπράβο σου για την εκτέλεση, την επιμονή και το ωραίο σου γούστο!
Χρυσαυγή καλώς ήρθες !! Σε ευχαριστώ θερμά για τα καλά σου λόγια !! 🙂
Μπράβο και πάλι μπράβο Άρη! Πολύ σωστό το σκεπτικό σου για την ποιότητα των γλυκών, ειδικά όταν πρόκειται να καταναλωθούν από παιδιά.
Η τούρτα είναι παραμυθένια, υπέροχη και αξιοθαύμαστη!
Καλό βράδυ!!
Ευχαριστώ Αγγελική !! Καλό βράδυ και σε σένα !!
Είναι απίστευτο πως έχεις καταφέρει και έχεις αντικαταστήσει όλα τα ‘έτοιμα’ υλικά με αγνά και βέβαια με φυσικά γλυκαντικά!!
Θέλω καιρό να φτιάξω μια τούρτα με ζαχαρόπαστα και η συνταγή σου μου φαίνεται εύκολη!
Άσε το παντεσπάνι με τον πολτό μήλου!!! Από την στιγμή που έχει μήλο αγαπήθηκε!!! :))
Ελεάνα σε ευχαριστώ πολύ !! Να τη φτιάξεις, αξίζει 🙂
Εντυπωσιακή η τούρτα σου αλλά πιο εντυπωσιακό είναι το μεράκι σου και η αγάπη σου γι ‘ αυτό που κάνεις!
Μπράβο Άρη ακόμα μια φορά!!!!
Ευχαριστώ Σοφία !!! Τι να πω και εγώ για το δικό σου έργο !! Πόσα και πόσα έχουμε μάθει μέσα από το blog σου 🙂
Όταν κάτι το αγαπάς, ξεπερνάς κάθε προσδοκία!!! Δημιουργείς με μαεστρία ότι πλάθει ο νους σου και το αποτέλεσμα αξίζει κάθε κόπο!!! Έχω μείνει άφωνη για την ιδέα σου Άρη… δεν θεωρούσα ποτέ ότι μπορεί να φτιαχτεί κάτι παρόμοιο και γευστικά άρτιο!!!! Μπράβο !
Ίρις σε ευχαριστώ !! H αγάπη προς τα χόμπι μας λειτουργεί ως κινητήρια δύναμη 🙂
Πραγματικά αγαπάς αυτό που κάνεις και αυτό φωνάζει να ξέρεις. Καταπληκτική συνταγή και εκτέλεση άψογη!! Μπράβο σου Άρη πραγματικά για το αποτέλεσμα που μας έδωσες αλλά και για τις χρήσιμες λεπτομέρειες στην εκτέλεση σου. Να έχεις μια όμορφη Κυριακή και μια ακόμα καλύτερη εβδομάδα.
Σε ευχαριστώ Λίλια. Το αγαπάω ναι 🙂 , και το προσπαθώ πολύ !! Το μόνο θέμα είναι πως μου τρώει σχεδόν όλο τον ελεύθερο χρόνο, αλλά χαλάλι 🙂 Μαθαίνω τόσα !!
Πόλυ εντυπωσιακή! Φαίνεται τέλεια!!
Thanks Μαρία !! Δυστυχώς δεν καταφέραμε να τα πούμε αυτό το ΣΚ…το άλλο πρέπει οπωσδήποτε 🙂
Γεια σου Αρη , έχω ανακαλύψει εδω και λίγο καιρό το blog σου και η πρωτη απόπειρα ήταν να φτιαξω τη μους σοκολάτας!! Έψαχνα καιρό να βρω κάτι που να μην έχει αυγά , κρέμες γάλακτος ούτε λάδι καρύδας για να πήξει! ήταν καταπληκτική – ετοιμάζω κι άλλη….. οπότε ξέρω οτι η πανέμορφη σε εμφάνιση τούρτα σου θα είναι τέλεια σε γεύση!!!!!
Αλήθεια ?!!!! Χαίρομαι πάρα πολύ που δοκίμασες μια συνταγή μου και σου άρεσε !! Σε υπερευχαριστώ για το σχόλιο σου !!
Πωπωπω!!! Μεγαλούργησες πάλι! Και τα πιτσιρίκια τι σου είπαν μετά;
Χριστίνα ευχαριστώ !! Την πρώτη φορά που την έφτιαξα για τα γενέθλια της ανιψιάς μου άρεσε πολύ !! Την δεύτερη, την έφτιαξα για ένα από τα βαπτιστηράκια μου, εκεί, έκανα το λάθος να μη χρωματίσω ροζ την αμυγδαλόπαστα…δεν ξέρω πως το σκέφτηκα, μέγα λάθος !! και βγήκε εμφανισιακά πολύ μέτρια 🙁 Τρελή απογοήτευση. Από γεύση ήταν καλή βέβαια..
Υπομονή, επιμονή, μεράκι κ πολυ αγάπη…..αχ βρε Άρη, μπραβο..πραγματικα μπραβο για ολα. Ειναι αξιοθαύμαστη η προσπάθεια σου κ εξαιρετικο το αποτελεσμα
Σε ευχαριστώ πολύ Ευαγγελία !! Χαίρομαι που μου τα λες αυτά 🙂
Να τη χαίρεσαι την ανηψιά, πρέπει να της εχεις φοβερή αδυναμία για να κάνεις τέτοια τούρτα, πρόσεξε όμως τώρα γιατί του χρόνου θ περιμένει τόσα και άλλα τόσα να της κάνεις…. Φοβερη η τούρτα, καταφερες να συνδυάσεις το υγιεινό με το όμορφο.
Τάνια σε ευχαριστώ !!!!! Μία την έχουμε, και της έχουμε όλοι αδυναμία 🙂 Έλα ντε, για τα επόμενα γενέθλια δεν ξέρω, ευτυχώς έχουμε καιρό …
Απλά πανεμορφη η Πριγκίπισσα… εεε η τουρτα ηθελα να πω.
Και ειναι γεμάτη μους σοκολατα απο μέσα… τι αλλο να ζητήσει ο άνθρωπος 🙂
Kαλή εβδομάδα!
Πραγματικά, κάθε φορά που την έτρωγα, έλεγα χαλάλι η κούραση 🙂 🙂
Ήρθα, ξαναήρθα να θαυμάσω αυτήν την εντυπωσιακή και πολύ ιδιαίτερη τούρτα!
Πολλά συγχαρητήρια για την ιδέα, την εκτέλεση αλλά και την αισθητική αυτής της τούρτας.
Ενδιαφέρουσα κι η λεπτομερής ανάλυση των βημάτων δημιουργίας της.
Ζ.
* Πληροφοριακά, που ίσως το ξέρεις, στην αγορά βρίσκεις έτοιμη αμυγαδολόσκονη πολύ λεπτοτριμμένη.
Σε ευχαριστώ Ζαμπία !!! Έχει σημασία που μου το λες, γιατί ξέρω τι εμπειρία έχεις !!!
Την φοβάμαι λίγο την έτοιμη αμυγδαλόσκονη, γιατί είναι πολύ ευαίσθητο το αμύγδαλο και ταγκίζει.
Βέβαια αν συντηρείται στο ψυγείο και δεν έχει άλλα πρόσθετα, ίσως να ναι ΟΚ.
άργησα λίγο…..
ομολογώ ότι έχω μείνει άφωνη!! πέρα από την εμφάνιση της τούρτας, που είναι υπέροχη, έχω εντυπωσιαστεί με τον τρόπο που την έστησες και τα υλικά που χρησιμοποίησες!
μπράβο και πάλι μπράβο!!
Εύη καλησπέρα !!!! Σε ευχαριστώ πολύ !!
Άρη, ο Απρίλιος είναι κοντά…ξεκίνησα την προπόνηση με τη μους (η οποία βγήκε τέλεια!!). Θα συνεχίσω σύντομα και με την υπόλοιπη πριγκίπισσα!! Το καλό με τις συνταγές σου είναι ότι τις περιγράφεις τόσο αναλυτικά που τις κάνεις να μοιάζουν piece of cake 😀 Καλή συνέχεια!
Μαρία σε ευχαριστώ πολύ !!!! Θα σε πάρω τηλ αύριο να μου πεις !! Ο,τι χρειαστείς (βοήθεια, εργαλεία κ.α.) εννοείται μου ζητάς 🙂
Αγνά υλικά και αναλυτικές όδηγίες! Συγχαρητήρια! Έκανες καταπληκτική δουλειά!
Ευχαριστώ, ευχαριστώ !!!
Η ιδέα με το παντζάρι είναι πρωτοποριακή! Συγχαρητήρια, και ειδικά που κάθεσαι και φωτογραφίζεις κάθε βήμα, είναι πάρα πολύ χρήσιμο για κάποιον που το φτιάχνει και πάρα πολύ χρονοβόρο για σένα είμαι σίγουρη. Εχεις τόσο δίκιο, στα βαφτίσια του ανηψιού μου αναρωτιούνται ποιά ζαχαρόπαστα να φτιάξουν… Ο εναλλακτικός τρόπος σκέψης και ζωής χρειάζεται και τέτοιες συνταγές, γιατί ακόμα θέλουμε να ακολουθούμε τα έθιμα (να τρατάρουμε ένα γλυκό), οπότε να είσαι καλά για την αναλυτική συνταγή!
Βέβαια, βέβαια όλα χρειάζονται, και οι γιορτές και τα γλυκά !!!
Σε ευχαριστώ πολύ Αθανασία, παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον και την δικιά σας προσπάθεια !!!
Φοβερό!!! Από τα πειράματα στην τέλεια, φυσική τούρτα!! Έχεις μεράκι και υπομονή και μπράβο σου γιατί η πρότασή σου είναι καταπληκτική!!! Οι οδηγίες επίσης πολύ κατατοπιστικές όπως και οι φωτό σου!!!
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ !! Το δικό σου blog είναι πραγματική εγκυκλοπαίδεια, και αλήθεια σου αξίζουν πολλά μπράβο για όλο αυτό που έχεις δημιουργήσει !!!
Πανέμορφη, αλλα εγω Αρη δεν μπορω να το φτιαξω οποτε αρκούμαι στο να το βλέπω μεσα απο το υπέροχο γλυκο σαιτ σας!Καλό ξημέρωμα
Φιλια 🙂
Καλησπέρα, μπορείς μπορείς !! Αφού βλέπω στο blog σου πως τόσα φτιάχνεις !!!!!
Ευχαριστώ Αριάδνη, καληνύχτα !!
Μια οπτασία!!!!! Πραγματικά εντυπωσιακή!!!! Πολλά συγχαρητήρια!!!!
Καλό βράδυ!
Ευχαριστώ πάρα πολύ !!! Καλό Βράδυ !!!
Καλέ ενώ την είχα θαυμάσει την τούρτα σου, δεν άφησα το σχόλιό μου;;τσ τσ, το έχω χάσει τελείως!! Πανέμορφη Άρη μου!! Στο λέω εγώ που φτιάχνω τούρτες με όλα αυτά τα απαγορευμένα που ανέφερες… Είμαι σίγουρη ότι ενθουσιάστηκε η ανιψιά!! Αυτό με τα φυσικά χρώματα με ενδιαφέρει πολύ και ευχαριστώ που μου έδειξες το βασικό χρώμα της Πηνελόπης!! Και πάλι εύγε Άρη μου!!
Ευχαριστώ πολύ Αθηνά !! Και οι δικές σου τούρτες είναι αξιοθαύμαστες γιατί μπορώ να φανταστώ πόση δουλειά θέλουν για να έχουν το αποτέλεσμα μας παρουσιάζεις !!
Νονέ, πολύ ωραία η τούρτα! Του χρόνου στα γενέθλια μου στο φόρεμα της κοπέλας να βάλεις τις μελισσούλες από το άλλο γλυκό και τα κίτρινα στρογγυλά από την άλλη τη μεγάλη τούρτα και τα μαλλιά της πριγκίπισσας να έχουν τα χρώματα του ουρανίου τόξου! Αυτά! Πολλά φιλάκια!
χα χα χα !!! Θα κάνω ό,τι μου πει η Αδαμαντία !!!!! φιλάκια πολλά !!
Απίστευτη!!!! Πολλά πολλά μπράβο!!!!
Μπράβο! Για αγοράκια θα μπορούσε να είναι (μισός) πλανήτης ή κάτι τέτοιο.. πολύ εντυπωσιακή η σύνθεση του ημισφαιρίου. Θα το δοκιμάσουμε!!
Συγχαρητήρια για την όμορφη τούρτα και τη δημιουργικότητά σας! Θα τη φτιάξω για την κόρη μου και ήθελα να μου πείτε περίπου πόσο χρόνο θα χρειαστεί η εκτέλεσή της και αν έχετε κάποια ιδέα για να χρωματίσω την αμυγδαλόπαστα πορτοκαλί. Ήθελα να φτιάξω την τούρτα σαν μπάλα μπάσκετ για τον γιο μου!
Σας ευχαριστώ πολύ!
Ζαχαρένια 1000 συγνώμη για την καθυστερημένη απάντησή μου. Το συγκεκριμένο γλυκάκι ειναι λίγο μπελαλίδικο αλλά αξίζει !!!! Θα έλεγα να το φτιαξεις μια φορά σαν πρόβα πριν το event για να εξοικιωθείς με τις παρασκευές του κ τη διαδιακασία συναρμολόγησης. Στα καταστήματα με βιολογικά θα βρεις έτοιμο αλεύρι ανυγδάλου ή και ακόμα έτοιμη αμυγδαλόπαστα με μέλι. Αυτό θα σου εξοικονομήσει χρόνο αλλιώς αν το πας from scratch οπως το έκανα εγώ πρέπει να υπολογίζεις σιγουρα 3 ωρες ή κ αρκετά περισσότερο. Βγαίνει νόστιμη και ελαφριά με εναλλαγές στην γεύση κ στην υφή! Πολύ χρώμα γενικά στην αμυγδαλόπαστα δεν μπορέις να δώσεις με φυσικό τρόπο. Μπορείς να βάλεις ελάχιστο κουρκουμά αλλά φαντάσου ότι θα πάει προς το υπο-κίτρινο οχι πορτοκαλί. Αν βάλεις περίσσότερο κουρκουμά θα χαλάσεις την γεύση.. Ακόμα κ το παντζάρι δίνει ένα ελαφρως μουντό ροζ σε σχέση με αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία. Δεν θέλω όμως να σε επηρεάσω αρνητικά! Σε κάθε περίπτωση θεωρώ πως η πριγκήπισσα είναι μέσα στις σημαντικότερες συνταγές μου γιατί βγαίνει νόστιμη, εντυπωσιακή και πολύ φυσική 🙂
Σ’ ευχαριστώ πολύ! Το εκτιμώ που μου απάντησες! Λέω να πάρω τα ρίσκα μου και να τη φτιάξω από την αρχή!
🙂