Καρυδόπιτα Τσακ Μπαμ!

22 Ιαν

Τσακ μπαμ γιατί παρασκευάζεται σε ελάχιστο χρόνο, και μάλιστα με εξαιρετική ευκολία!

rawwalnutcakemain

Δεν θα βασιστούμε καθόλου στην κλασσική συνταγή, θα εμπνευστούμε λίγο από την αγαπημένη μας συκομαϊδα και θα δημιουργήσουμε ένα ζουμερό, ελάχιστα τραγανό, υπέρ νόστιμο και υπερβολικά θρεπτικό γλυκάκι! Δεν χρειάζεται ψήσιμο και έτσι θα δεν ρισκάρουμε καθόλου τη θρεπτική του αξία 😉 Απαιτείται μόνο μία συσκευή τύπου μούλτι και το χουμε! Πάμε;

rawwalnutcake2

Για το άθερμο κέικ θα χρειαστούμε:
150 γρ ξερά σύκα
200 ml νερό
150 γρ καθαρισμένα καρύδια
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο (προσοχή: όχι 1/2 που φαίνεται στη φωτό)
1 κουταλιά πίτουρο βρώμης

Για το γλάσο θα χρειαστούμε:
1 κουταλιά μέλι
2 κουταλιές ταχίνι ολικής
3 κουταλιές νερό
2 κουταλάκια του γλυκού κακάο (καλής ποιότητας)
2 κουταλάκια του γλυκού χαρουπόσκονη

Τσέρκι 14 x 14 εκ, προκύπτουν περίπου 5 μερίδες.

rawwalnutcake1

Ψιλοκόβουμε τα σύκα και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με το νερό. Μισή ώρα αργότερα τα αλέθουμε στο μούλτι (ή στον επεξεργαστή τροφών). Το νερό που δεν απορροφήθηκε το προσθέτουμε και αυτό, λίγο πιο μετά αφού πρώτα πολτοποιηθούν καλά τα σύκα. Ρίχνουμε και τα αρωματικά, το πίτουρο βρώμης και τα μισά καρύδια. Αλέθουμε ξανά μέχρι να σχηματιστεί μια ενιαία πάστα. Τα υπόλοιπα καρύδια τα θρυμματίζουμε ελαφρά με την παλάμη μας και τα ενσωματώνουμε στη ζύμη, με απλό ανακάτεμα ώστε να παραμείνουν αισθητά στην γεύση και στην υφή 😉 Εφαρμόζουμε το μείγμα στο τσέρκι μας και προχωράμε με το γλάσο.

rawwalnutcake4

Απλά τα πράγματα! Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα πιρούνι! Αδειάζουμε πάνω από το γλυκό μας, τοποθετούμε για λίγες ώρες (ιδανικά ένα βράδυ) στο ψυγείο και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε το μοναδικό γλυκάκι μας! Όσο μένει στο ψυγείο τόσο νοστιμίζει και τόσο δένει ως προς την υφή!

rawwalnutcakemain2

Και λίγο πριν σας αφήσω, θα ήθελα να στείλω ένα γλυκό ευχαριστώ στην Ερμιόνη που μου έστειλε το πανέμορφο βιβλίο της (το είχα κερδίσει σε ένα παλιότερο giveway). Ονομάζεται Στην κουζίνα των Γεύσεων και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Πρέπει να σας πω πως η Ερμιόνη είναι από τους ελάχιστους Έλληνες bloggers που έχουν καταφέρει να εκδώσουν βιβλίο και αυτό είναι καταπληκτικό!

Επίσης, να μην ξεχάσω να ευχαριστήσω την Πέπη που έφτιαξε το Κέικ Μανταρίνι και μας λέει πως έγινε υπέροχο, ελαφρύ και μυρωδάτο 🙂

Αυτά! Προς τα παρόν! Γιατί ξεκινώ άμεσα δουλειά για το επόμενο post  – θα είναι ένα χειροποίητο δώρο σε έναν τυχερό.

Σε 6 μέρες, άντε σε 7 το αργότερο!

58 Responses to “Καρυδόπιτα Τσακ Μπαμ!”

  1. Πω πω!
    Μου τρέχουν ήδη τα σάλια!
    Πραγματικά μπράβο σου!
    Οι φωτογραφίες επαγγελματικές!
    Να είσαι καλά!
    🙂

  2. Χρύσα 22/01/2016 at 21:56 #

    Ακόμη κι εμένα που δεν τρελαίνομαι για καρύδια, αυτό το γλυκό μου άρεσε πολύ! Ειδικά αυτό το τσακ μπαμ, δεν μπορείς να το αγνοήσεις εύκολα! Απίστευτη φωτογράφηση Άρη!

    • aris 24/01/2016 at 18:51 #

      Ευχαριστώ Χρύσα! Νομίζω το συγκεκριμένο ύφος στις φωτογραφίες είναι πλέον το αγαπημένο μου.

  3. peps@pepiskitchen 22/01/2016 at 22:04 #

    Αχ τι μου κάνεις!!!
    Μόνο η χαρουπόσκονη μου λείπει αλλά θα τη βρω 😉
    Πολύ ατμοσφαιρικές οι φωτογραφίες, από τις ωραιότερες του μπλογκ σου!
    Μπράβο Άρη!

    • peps@pepiskitchen 24/01/2016 at 17:56 #

      Την έφτιαξα σήμερα και κοντεύει να τελειώσει!!!
      Καταπληκτική γεύση!!! Θα τη δεις σύντομα!

      • aris 24/01/2016 at 18:55 #

        Τέλεια Πέπη! Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ που φτιάχνεις τις συνταγές μου! Από το blog σου διαπιστώνω πως είσαι εξαιρετική μαγείρισσα και είναι τιμή για μένα που αφιερώνεις χρόνο και υλικά για να δοκιμάσεις κάτι που εγώ προτείνω.

        Χαίρομαι που άρεσε! Μεταξύ μας 🙂 είχα πεισμώσει μετά τα βραβεία και ήθελα το επόμενο post να είναι πάρα πολύ εύκολο, πάρα πολύ νόστιμο και πάρα πολύ εμφανίσιμο 🙂

  4. Αθανασία 22/01/2016 at 22:04 #

    Όταν βλέπω μια συνταγή τόσο απλή και εύκολη δεν μπορώ να αντισταθώ! Θα επιστρέψω με τα αποτελέσματα, να ‘σαι καλά που την ανέβασες! (γιατί εν μέσω εξεταστικής το γλυκάκι είναι απαραίτητο!)

    • aris 24/01/2016 at 18:56 #

      Νομίζω είναι ό,τι πρέπει για εξεταστική 🙂 Ιδανική τροφή για το σώμα και μυαλό μας 😉
      Καλή επιτυχία Αθανασία!

  5. Χρυσαυγη 22/01/2016 at 22:07 #

    Ενταξει…. Θα την φτιαξω τις επομενες 2-3 μερες!!!!
    Θα σε ενημερωσω!!!!!!!!

    • aris 24/01/2016 at 18:57 #

      Αλήθεια;;!! Ευχαριστώ πολύ Χρυσαυγή! Περιμένω εντυπώσεις 🙂

  6. Katerina@delightfularea 22/01/2016 at 22:12 #

    Kοιτα να δεις τώρα που θα με κάνεις να ξαναδοκιμασω το συνδυασμό σύκα-καρυδια! Είναι όμως και αυτό το γλασο που προτεινεις…όνειρο!

    • aris 24/01/2016 at 18:59 #

      Κατερίνα, είναι ταιριαστός συνδυασμός, μη τον φοβάσαι.. Στο brownie που το είχες δοκιμάσεις υπήρχε μες στο ίδιο το μείγμα και αρκετό κακάο, που “και πάει και δε πάει” με τα υπόλοιπα 😉

  7. ΧΡΥΣΑΝΘΗ 22/01/2016 at 22:50 #

    Πολλά,πολλά,πολλά ΜΠΡΑΒΟ…Όλα είναι εξαιρετικά…Πανέμορφες φωτογραφίες κι ένα νοστιμότατο γλυκό…Congrats Άρη !!!

    • aris 24/01/2016 at 19:00 #

      Ευχαριστώ Χρυσάνθη! Προσπάθησα πολύ με τις φωτογραφίες..το chiaroscuro είναι τελικά το στυλ μου!

  8. Maria Pirgianaki 22/01/2016 at 23:05 #

    Με κέρδισε αμέσως αυτή ή “αθερμη” συνταγή σου.Λατρεύω τα καρύδια και τα σύκα οπότε μόλις την κάνω θα σου στείλω φωτό.Σύντομα ελπίζω.Να έχεις ένα καλό βράδυ!

    • aris 24/01/2016 at 19:01 #

      Ναι Μαρία! Είναι εύκολη και νόστιμη, αξίζει!
      Ευχαριστώ, καλό βράδυ!

  9. my little cosy world 23/01/2016 at 00:42 #

    Τι υπέροχες φωτό! Ή συνταγή σου με ξεσήκωσε αφού είναι και εύκολη και γρήγορη και δείχνει λαχταριστη! Χμμ, βλέπω να τη φτιάχνω άμεσα! Καλό Σαββατοκύριακο!

    • aris 26/01/2016 at 08:17 #

      Σωτηρία πρέπει να την φτιάξεις!
      Καλημέρα!!!

  10. Νανά @ kouzinista 23/01/2016 at 11:21 #

    Καταπληκτική δουλειά Άρη, τόσο στο γλυκό όσο και στις φωτογραφίες!
    Καρύδια και σοκολάτα είναι ένας συνδυασμός που αγαπώ και η ευκολία του συγκεκριμένου γλυκού με βάζει σε πειρασμό να το δοκιμάσω.
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    Υ.Γ. Ειλικρινά χάρηκα πολύ που μου δόθηκε η ευκαιρία να σε γνωρίσω από κοντά! Είσαι όπως ακριβώς σε περίμενα: ευγενικός, πρόσχαρος, φιλικός κι εξαιρετικά συμπαθής!

    • aris 26/01/2016 at 08:18 #

      Ευχαριστώ πολύ Νανά!Για όλα!!!
      Και εγώ χάρηκα πολύ που γνωριστήκαμε από κοντά!!!!!!

  11. tanja 23/01/2016 at 16:11 #

    Φαίνεται φοβερή η ωμο-καρυδόπιτά σου…αυτή τη συκομαϊδα εδώ την διάβασα πρώτη φορά και ακόμα δεν εχω δοκιμάσει. Πολύ ωραίες οι σκοτεινές φωτογραφίες, πρέπει να δοκιμάσω και εγώ την “τύχη” μου κάποια στιγμή…

    • aris 26/01/2016 at 08:20 #

      Ναι Τάνια, οι σκοτεινές φωτογραφίες έχουν πολύ ενδιαφέρον. Βέβαια το ότι είναι σκοτεινές δεν σημαίνει πως δεν θέλουν φως 😉 Απλά το διαχειρίζεσαι διαφορετικά…

  12. Ερμιόνη 23/01/2016 at 21:39 #

    Πόσο ζουμερό φαίνεται το γλυκό σου Άρη!
    Προκλητικό και φοβερά λαχταριστό!
    Οι φωτογραφίες σου πολύ ατμοσφαιρικές, πραγματικά μας ταξιδεύουν σε άλλη εποχή. Ειδικά η 2η και η 3η πόσο μου άρεσαν 🙂
    Σε ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ για την αναφορά και τα τόσο καλά λόγια! Παρακαλώ λοιπόν!
    Να έχεις ένα πολύ όμορφο βράδυ!

    • aris 26/01/2016 at 08:21 #

      Ευχαριστώ Ερμιόνη! Τι να πω εγώ για τις δικές σου φωτό! Ειδικά αυτές που έχεις στο βιβλίο αναδεικνύουν τόσο δυναμικά το φαγητό που προτείνεις!!

  13. Theodora 23/01/2016 at 22:04 #

    Ο τίτλος ανεπανάληπτος! Το γλυκό θρεπτικότατο και πεντανόστιμο! xxx

  14. Mαρία Τσαγκαράκη 23/01/2016 at 22:37 #

    Τέλειο το γλυκάκι, τέλειες και οι φωτογραφίες. Μπράβο σου Άρη για μια ακόμη φορά…..

  15. Penelope 24/01/2016 at 17:30 #

    Έχοντας φτιάξει αρκετές φορές μια βάση τάρτας που περιέχει σταφίδες, χουρμάδες, βρώμη και αμύγδαλα νομίζω πως μπορώ να φανταστώ το γευστικό αποτέλεσμα αυτής της “τσακ-μπαμ” καρυδόπιτας, Άρη μου.

    Αξίζει σίγουρα μια δοκιμή και με βάζεις σε σκέψεις΄… για την δημιουργία μικρών ατομικών μερίδων σε μικρές ατομικές φόρμες για πιο άμεση κατανάλωση!!! Και μόνον για όσους θέλουν,καθώς εγώ προσωπικά έχω και δύσκολη παρέα :-))

    Καλό απόγευμα Κυριακής και με το καλό στην νέα εβδομαδιαία δράση…

    • aris 26/01/2016 at 08:25 #

      Καλημέρα Πηνελόπη!!!!!!

      Είναι φοβερό που με ξηρούς καρπούς και φρούτα μπορούμε να φτιάξουμε ακόμα και τούρτες! χωρίς να χρησιμοποιήσουμε καθόλου ετοιματζίδικα υλικά 🙂

      Εγώ λέω να τους το φτιάξεις, μια δοκιμή μπορεί να τους πείσει 🙂

  16. Beauty Follower 24/01/2016 at 19:16 #

    Πολύ yummy… αχ αυτο το γλάσο!
    Τι ωραια η φωτογραφικη μηχανη!!!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    • aris 26/01/2016 at 23:33 #

      Είναι το νέο μου απόκτημα στη συλλογή μου με τα props! Ιδανική και για fashion photography, ως αξεσουάρ … 😉

      Φαίνεται να λειτουργεί πάντως, film θέλει …

  17. evi@thehealthycook 24/01/2016 at 22:36 #

    θεϊκό γλυκό και απίθανες φωτογραφίες!! εξαιρετική ανάρτηση!
    μπράβο Άρη! 🙂

  18. Αριάδνη Στ. 24/01/2016 at 22:43 #

    Τι φωτογραφίες ειναι αυτες;;;; Το γλυκο αυτό πρέπει να ειναι μια νέα γευστική ανακάλυψη! Μπραβο Άρη μου φαινεται υπέροχο!
    Καλό ξημέρωμα!
    Καλη εβδομάδα!
    Φιλιά 🙂

    • aris 26/01/2016 at 23:27 #

      Ευχαριστώ πολύ Αριάδνη! Καλό Βράδυ!

  19. Αγγελική 25/01/2016 at 11:21 #

    Φωτογράφιση άλλης εποχής και γλυκό όντως τσακ μπακ, ότι πρέπει για τις απογευματινές λιγούρες, τώρα με το κρύο!
    Chiaroscuro ti va benissimo 😉

    • aris 26/01/2016 at 23:29 #

      Ευχαριστώ/Grazie Αγγελική!!! Είναι ό,τι πρέπει αυτή την εποχή!

  20. Marion 26/01/2016 at 10:06 #

    Aυτό το ”τσακ μπαμ” του τίτλου μου άρεσε ιδιαίτερα 😉

    Φαίνεται πάρα πολύ ωραία η καρυδόπιτα. Ιδίως στο κομμένο κομμάτι. Πολύ ωραίο Αρη.
    Και οι φωτογραφίες σου φανταστικές, η παρουσιαση όπως πάντα ιδιαίτερη.

    Μπράβο!!

    • aris 26/01/2016 at 23:29 #

      Ευχαριστώ! Τελικά ο τίτλος έκανε δουλειά 🙂

  21. wabini 26/01/2016 at 13:24 #

    Πολυ ενδιαφερον και θα το κανω! ηθελα να ρωτησω μπορω να αντικαταστησω τα συκα με χουρμαδεσ ή θα βγει υπερβολικα γλυκο?

    • aris 26/01/2016 at 19:03 #

      Καλησπέρα! Νομίζω πως μια χαρά θα βγει με χουρμάδες. Άλλωστε η ποικιλία στα σύκα που χρησιμοποίησα ανήκει στα πολύ γλυκά + το ότι δεν υπάρχει άλλο γλυκαντικό για να επιβαρυνθεί το αποτέλεσμα σε γλυκύτητα 😉

      Με αφορμή το σχόλιο σου, έριξα μια ματιά στο blog σου και ομολογώ εντυπωσιάστηκα πολύ από την ποιότητα των συνταγών σου καθώς και των φωτογραφιών! Θα το παρακολουθώ συστηματικά, και κρίμα που τόσο καιρό δεν το είχα αντιληφθεί!

  22. Athena Craftcooklove 26/01/2016 at 23:08 #

    Πραγματικά στο τσακ μπαμ!! My kind of recipes!! Πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσω! Μου άρεσε πολύ και η παρουσίαση !!! Καλό βράδυ Άρη περιμένουμε με αγωνία το χειροποίητο δωράκι σου!

    • aris 26/01/2016 at 23:30 #

      Αυτό δουλεύω! Φουλ! Να δούμε πότε θα το φωτογραφίσω!

      Thanks Αθηνά! Καλό Βράδυ!

  23. spoon stories 28/01/2016 at 11:51 #

    Πολύ διαφορετική Άρη μου και λαχταριστή!Οι φωτογραφίες σου πολύ ατμοσφαιρικές…καλημέρα!!

    • aris 28/01/2016 at 18:41 #

      Ευχαριστώ πολύ Λίλια! Καλό βράδυ!

  24. Tatiana 28/01/2016 at 15:21 #

    Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το πίτουρο βρώμης με κάτι άλλο;

    • aris 28/01/2016 at 18:41 #

      Ναι βέβαια! Θα μπορούσαμε να βάλουμε μια κουταλιά αλεσμένα αμύγδαλα.

  25. Dolly 29/01/2016 at 01:44 #

    Γεια σου Άρη απο την ηλιόλουστη Ζυρίχη!! Μια ερώτηση Αρη… Χαρουποσκονη εδώ και δεν νομίζω να βρω και δεν ξέρω και τι είναι! Υπάρχει κάτι εναλλακτικό?

    • aris 29/01/2016 at 09:03 #

      Καλημέρα Dolly! Είσαι σίγουρη; Στα Αγγλικά λέγεται carob powder και είναι αλεύρι από τον καρπό του χαρουπιού. Πεντανόστιμο, θυμίζει κακάο αλλά δεν είναι πικρό! Σε καταστήματα με βιολογικά το έχω δει γενικά στο εξωτερικό.

      Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις, αντί για χαρουπόσκονη, 3 κουταλάκια κακάο (αντί για δύο δηλαδή) και λίγο περισσότερο μέλι (+ ένα κουταλάκι)
      Καθώς το ανακατεύεις μπορείς να το δοκιμάζεις ώστε δεις αν κάτι από όλα χρειάζεται παραπάνω για να γίνει η γεύση και η υφή όπως την θέλεις. 😉

      Πανέμορφη θα ναι η Ζυρίχη με το φως! Ζηλεύω! 🙂

  26. Eleana A. 02/02/2016 at 10:54 #

    Όλο καινούργια πράγματα μαθαίνω απο τις συνταγές σου!! 🙂 Πρέπει να δω αν κυκλοφορεί χαρουπόσκονη εδώ πέρα. Δείχνει πολύ λαχταριστό!! Η φωτογράφιση είναι απλά τέλεια Άρη!!

  27. dolmadaki.gr 18/03/2016 at 11:20 #

    καλημερα! βρηκα τη συνταγη απ την Amelie Delicatesen ! υπεροχη! κ μονο που δε θελει ψησιμο!! τελειο γλυκο φιανεται!

    • aris 18/03/2016 at 18:29 #

      Ευχαριστώ πολύ! Πολλά μπράβο για το blog σου και την πορεία του!
      Επίσης ευχαριστώ που με ενημέρωσες για την όμορφη αναφορά στο Amelie Delicatesen, τρέχω να το δω 🙂

  28. Evan 04/11/2017 at 18:07 #

    Καλησπέρα!! Θα ήθελα φτιάξω αυτό το υπέροχο γλυκό αυτή τη βδομάδα για μια συγκέντρωση με φίλους, αλλά θα το κάνω από το προηγούμενο βράδυ. Λέω να το αφήσω εκτός ψυγείου, λογικά δε θα έχει προβλημα, ε?

    • aris 05/11/2017 at 11:44 #

      Καλημέρα! Θα έλεγα καλύτερα να το βάλεις στο ψυγείο, να είσαι πιο σίγουρη για την συντήρηση του 😉

Trackbacks and Pingbacks

  1. Προτάσεις για την Τσικνοπέμπτη από φιλικά Blog - 03/03/2016

    […] Καρυδόπιτα Τσακ Μπαμ! […]

  2. Υπερδυναμωτικές Καριόκες! | NEANIKON - 01/03/2017

    […] βέβαια πολύ καλά τη γεύση της αγαπημένης μου καρυδόπιτας. Ένα πανεύκολο γλυκάκι που υλοποιήθηκε και αγαπήθηκε […]

Leave a Reply