Ένα γλυκάκι για το KINONÓ

27 Σεπ

Πριν 3 βδομάδες σας έλεγα πως πειραματίζομαι σε μία συνταγή που θα σας αποκάλυπτα αργότερα. Έφτασε η στιγμή λοιπόν να σας πω περί τίνος πρόκειται 🙂

kinonodessert

Η φίλη μου η Όλγα, λίγο πριν την έναρξη του KINONÓ, μου ζήτησε να σχεδιάσω ένα γλυκό για να παρασκευάζεται από το προσωπικό του μαγαζιού και να σερβίρεται στους πελάτες. Εύκολο απάντησα χωρίς να σκεφτώ καλά την ευθύνη που θα αναλάμβανα.

Και η ευθύνη είναι μεγάλη γιατί μία μέτρια συνταγή, εκτός από μένα και το blog θα εκθέσει και την επαγγελματική προσπάθεια ενός άλλου ανθρώπου. Και αυτό είναι σοβαρό.

Για να ανταποκριθώ με επιτυχία στο εγχείρημα έπρεπε εξαρχής να θέσω ορισμένες προδιαγραφές.

Η πρώτη ήταν το γλυκό να είναι απλό στην παρασκευή του. Δεν λέω, η κουζίνα στο μαγαζί είναι υπερσύγχρονη και η Ζωή, που είναι η υπεύθυνη, είναι έμπειρη και ικανή στη δουλειά της, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ο χρόνος για σύνθετες κατασκευές.

Το δεύτερο ζητούμενο ήταν να εξασφαλιστεί πως το απλό δεν θα οδηγήσει σε κάτι φτωχό. Χρειαζόμαστε ένα γλυκό πλούσιο σε γεύση και υφή, που να ικανοποιεί και να ευχαριστεί ιδανικά όλους που θα το γευτούν.

Και για να εξασφαλιστεί το κοινώς αποδεκτό, απαιτούνται δοκιμές από αρκετά άτομα. Έτρεξαν δύο κύκλοι γευσιγνωσίας και οι παρατηρήσεις που συγκεντρώθηκαν στην πρώτη φάση οδήγησαν σε μία νέα σαφώς βελτιωμένη έκδοση. Συνολικά το γλυκό δοκιμάστηκε από τουλάχιστον 15 άτομα και στο τέλος τα σχόλια ήταν μόνο κολακευτικά.

Το τελευταίο και πολύ σημαντικό ήταν το κόστος των υλικών να κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Εδώ όμως απέτυχα 🙁 Τα ωμοφαγικά γλυκάκια ή όσα γενικά παρασκεύαζονται άθερμα απαιτούν υλικά υψηλής ποιότητας για να αποδώσουν γευστικά. Για μέρες σκεφτόμουνα, πως θα το ανακοινώσω. Ευτυχώς η Όλγα ήταν ήδη υποψιασμένη και μου εξήγησε πως θα εφαρμόσει μία λογική τιμή, στενεύοντας το περιθώριο ανάμεσα στο κόστος και στην τελική αξία.

Και έτσι έγινε, και το γλυκάκι μπήκε στο μενού του μαγαζιού. Και στον κατάλογο υπάρχει μία όμορφη και τιμητική αναφορά στο blog.

kinono menu

Εδώ και λίγες μέρες είναι διαθέσιμο και εγώ συνεχώς τους ρωτάω: πόσοι το πήραν σήμερα; τους άρεσε; το ξαναφτιάξατε; βγήκε καλό; Έχω έννοια, πείτε μου! 🙂

37 Responses to “Ένα γλυκάκι για το KINONÓ”

 1. spoon stories 27/09/2015 at 18:01 #

  Ααα τι καλά!!! Πολύ ωραία ιδέα να φτιάξεις ένα μοναδικό γλυκό με χαρακτήρα!
  Νομίζω Άρη πως πρέπει να διοργανώσεις food bloggers και μη, συνάντηση εκεί, ώστε όλοι να δοκιμάσουμε το υπέροχο γλυκό σου αλλά να υποστηρίξουμε και τον χώρο της Όλγας!

  • aris 28/09/2015 at 21:52 #

   Ναι γιατί όχι;; Θα μπορούσαμε κάποια στιγμή στο μέλλον που θα έχουμε λίγο ωριμάσει ως bloggers 🙂 να διοργανώσουμε ένα θεματικό event …

 2. Iris mama goes vintage 27/09/2015 at 19:23 #

  Συγχαρητήρια που το τόλμησες Άρη! Πολλά μπράβο!!! Θέλω να σου πω τι γνώμη μου σαν μην σε ξέρω και να βλέπω πρώτη φορά στον κατάλογο το γλυκό και το όνομα του μπλογκ… Λοιπόν! Διαβάζοντας τα υλικά δεν θα εστιάζα καθόλου στην τιμή. Θεωρώ ότι όταν κάτι αξίζει …(εδω τα υλικά είναι ΕΝΑ Κ ΕΝΑ) τότε κάθε δεκάρα που δίνω μετράει!!!

 3. Ερμιόνη 27/09/2015 at 22:11 #

  Μπράβο βρε Άρη!
  Πολύ ευχάριστα νέα και πολύ αξιόλογη προσπάθεια!
  Το γλυκό φαίνεται πραγματικά εξαιρετικό!
  Ελπίζω να αγαπηθεί πολύ και να γίνει must στο Kinono!
  Καλό βράδυ

  • aris 28/09/2015 at 21:54 #

   Ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη !!Ξέρω πόσο έχεις προσπαθήσει και εσύ για το blog σου, και ο έπαινος σου είναι τιμητικός!

 4. Νανά {kouzinista} 27/09/2015 at 23:30 #

  Για άλλη μια φορά μπράβο, Άρη! Πραγματικά μεγάλη η ευθύνη που ανέλαβες αλλά πιστεύω ότι το αντιμετώπισες πολύ επαγγελματικά και έδωσες τον καλύτερό σου εαυτό! Δεν θα περίμενα τίποτα λιγότερο. Συγχαρητήρια κι εύχομαι να έχει την αποδοχή που του αξίζει!

  • aris 28/09/2015 at 21:58 #

   Ευχαριστώ Νανά !! Μακάρι να το αντιμετώπισα σαν επαγγελματίας. Αν και η εμπειρία εντάσσεται στα πλαίσια blogging, προσπάθησα πάρα πολύ ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο 🙂

 5. Χριστίνα 28/09/2015 at 04:52 #

  Δηλαδή αν κατέβουμε ΑΘήνα και πιούμε καδεφάκι στης Όλγας θα δοκιμάσουμε και γλυκάκι από τα χεράκια σου; Τι καλά που το μεράκι σου βγαίνει παρά έξω!!! Εύχομαι να επισκεφτώ σύντομα την Αθήνα!

  • aris 28/09/2015 at 22:03 #

   Αμέ !!
   Να διευκρινίσω μόνο πως εγώ έχω σχεδιάσει την συνταγή και έχω υποδείξει τα υλικά. Η Ζωή, που εργάζεται στο μαγαζί, το υλοποιεί κάνοντας ομολογουμένως εξαιρετική δουλειά !

 6. my little cosy world 28/09/2015 at 11:13 #

  Τέλεια! Ελπίζω να αρέσει σε πολλούς το γλυκό σου! Θα επισκεφτούμε το Κιμονό και θα το δοκιμάσουμε! Καλή εβδομάδα!

 7. Αγγελική 28/09/2015 at 11:38 #

  Ήμουν σίγουρη ότι κάτι καλό θα ετοίμαζες…το ένιωσα ότι ένα γλυκό σου θα ταίριαζε στον κατάλογο του Kinono και δεν έπεσα έξω! Καλή αρχή και καλή συνέχεια, θα περάσω σύντομα να το δοκιμάσω!
  Καλημέρα 🙂

  • aris 29/09/2015 at 22:04 #

   Ευχαριστώ Αγγελική !!! Να μου πεις εντυπώσεις μετά !!

 8. evi@thehealthycook 28/09/2015 at 15:16 #

  ααα, τέλεια! θα πάω να το δοκιμάσω σύντομα!
  μπράβο Άρη! φαίνεται νοστιμότατο! 🙂

 9. tanja 29/09/2015 at 08:17 #

  Μπράβο Άρη, συγχαρητήρια και εις ανώτερα εύχομαι!!!

  Να σου πω την αλήθεια τώρα?? Δεν μου έκανε καμία εντύπωση το όλο “τόλμημα” ήμουν σίγουρη ότι θα κάνεις κάτι τέτοιο και περίμενα τι και ποτε θα ανακοινώσεις (λές να εχω αποκτήσει ικάνοτητες μεντιουμ?).
  Μια απορία/παρατήρηση όμως. Πως και δεν επιμελήθηκες την καρτούλα που το συνοδεύει το γλυκάκι σου, που τα κάνεις έτσι ωραία με τα σφραγιδάκια σου???

  • aris 29/09/2015 at 22:08 #

   Ευχαριστώ Τάνια. Θέλαμε το format στο κείμενο και το food styling να ακολουθεί το γενικότερο ύφος. Ο κατάλογος δεν φαίνεται καλά στη φωτογραφία αλλά είναι πάρα πολύ όμορφος. Τον επιμελήθηκε το αρχιτεκτονικό γραφείο που σχεδίασε τον χώρο και έκανε εξαιρετική δουλειά.

 10. Καλημέρα!
  Όταν διάβασα το όμορφο άρθρο σου για το Kinono, σκέφτηκα ότι θα ήταν καλή ιδέα κάποια στιγμή να το επισκεφτώ. Με τις διάφορες υποχρεώσεις το ξέχασα τελείως.
  Μετά από αυτήν σου την ανάρτηση, η “πιθανή” επίσκεψη στο Kinono γίνεται ΣΙΓΟΥΡΗ!
  Ανυπομονώ να γευτώ αυτό το γλυκό!
  Να είσαι καλά!
  🙂

 11. alekacraftaholic 01/10/2015 at 18:12 #

  Είναι κρίμα να το θαυμάζω μόνο οπτικά κι όχι γευστικά.Άτιμα χιλιόμετρα!

 12. Dimitra Decorasylum 02/10/2015 at 09:53 #

  Συγχαρητήρια Άρη!!! Πάντα τέτοιες όμορφες συνεργασίες και εις ανώτερα! Καλό Σαββατοκύριακο 🙂

  • aris 02/10/2015 at 19:29 #

   Ευχαριστώ πολύ Δήμητρα!!! Καλό Σ/Κ 🙂

 13. Pantespani 02/10/2015 at 17:24 #

  Πραγματικά πολύ ωραία εξέλιξη! Είναι τέλεια η αίσθηση να πωλείται μία δημιουργία σου, όταν δούλευα σε μία καφετέρια και έφτιαχνα κέικ πηγαινοερχόμουν δήθεν αδιάφοραν και παρακολουθούσα αν τα αγοράζανε χαχα… Συγχαρητήρια και πάλι… Νομίζω είναι αναπόφευκτο η τιμή να είναι πιο τσιμπημένη.. Και εγώ δυστυχώς επειδή δεν τρώω καθόλου επεξεργασμένη ζάχαρη θα ήθελα να κάνω και τις ανάλογες συνταγές στο blog μου. Έλα που βρίσκομαι στην Σκανδιναβία. Και με τα βασικά υλικά ξοδεύω ήδη πόσα χρήματα, αν αγοράσω και αυτά που πραγματικά θέλω μπορείς να φανταστείς.Αχ! Στο μέλλον όμως ίσως!

  • aris 02/10/2015 at 19:33 #

   Είναι ωραία αίσθηση αλλά και άγχος γιατί εμένα είναι το χόμπυ μου και της Όλγας η δουλειά της. Πάει πάρα πολύ καλά, αφού φοβάμαι να το πω μη το ματιάξω 🙂
   Έχεις δίκιο για το κόστος, και μένα με καταπιέζει, γιατί κάποια υλικά η τιμή τους είναι πολύ υψηλή. Αυτό που προσπαθώ είναι να φτιάχνω μικρές ποσότητες στα γλυκά. Δεν γίνεται αλλιώς …

   • Pantespani 09/10/2015 at 09:40 #

    Φτου φτου για το μάτιασμα! Μόλις αγόρασα μία “μίνι” φόρμα για κέικ, περίπου η μισή από τις κανονικές, για να κάνω λίγη οικονομία. Αλλά δυστυχώς αν αγοράζεις συσκευασμένα υλικά, και πάλι δεν έχεις πολλές επιλογές :S

 14. Athena Craftcooklove 02/10/2015 at 20:06 #

  Έχεις καταλάβει ότι το πρώτο πράγμα που θα παραγγείλω μόλς επισκεφτώ το χώρο είναι το γλυκό σου έτσι;;; Μπράβο Άρη και εις ανώτερα !! Από εμφάνιση σκίζει είμαι σίγουρη και από γεύση!! Θα το δοκιμάσω για να σου πω και άλλα ωραία!! Καλό ΣΚ!

 15. Χρυσαυγή 05/10/2015 at 00:41 #

  Άρη θερμά συγχαρητήρια!!!!!!!!!!!
  Την δοκίμασα στο ΚΙΝΟΝΟ την πάστα και ενθουσιάστηκα! Το λέω με κάθε ειλικρίνεια! Ήταν ότι πιο φρέσκο, δροσερό και ελαφρύ, συνδυάζοντας στο μάξιμουμ νοστιμιά και υγιεινά υλικά!
  Μπράβο σου!!! Τι να πω???
  Χάρηκα πολύ που δοκίμασα λίγη από την δουλειά σου και επιβεβαίωσα αυτό που ήδη γνώριζα. Το πόσο καλά την κάνεις!!!

  • aris 05/10/2015 at 22:16 #

   Χρυσαυγή ένα μεγάλο ευχαριστώ !!!!! Χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε 🙂

 16. Beauty Follower 08/10/2015 at 10:16 #

  ΜΜΕ πολύ νόστιμο! Καλή αρχή σε εσένα και στο ΚΙΝΟΝΟ!

 17. Ό,τι και να πω είναι λίγο!…
  Όπως καταλαβαίνεις δοκίμασα το γλυκό σου και έμεινα άφωνη!
  Υποψιαζόμουν ότι θα ήταν κάτι καλό, όμως αυτό ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου!
  Υπέροχη, πλούσια γεύση που σου φτιάχνει την διάθεση!
  Μπράβο σου!
  Ανυπομονώ να δοκιμάσω και άλλα σου γλυκά!
  Να τα φτιάξω δεν παίζει, καθότι η ασχετοσύνη μου φοβάμαι ότι θα χαραμίσει τα υλικά που θ’ αγοράσω! :-p
  Οπότε σου μεταβιβάζω το αίτημά μου να παρασκευάσεις και άλλα γλυκά είτε στο ΚΙΝΟΝΟ, είτε αλλού. Λέω ν’ αρχίσω να μαζεύω υπογραφές για να σε πείσουμε!
  😀

  • aris 19/10/2015 at 21:53 #

   Πραγματικά 1000 ευχαριστώ για καλά σου λόγια !!!

Leave a Reply