Το πιο απλό strudel
25 Μαρ
Χρόνια Πολλά ! Εύχομαι να περάσατε μία όμορφη 25 Μαρτίου και να είστε έτοιμοι για ένα απογευματινό γλυκό 😉
Είναι πολύ απλό, μην ανησυχείτε, πρόκειται για ένα νοστιμότατο strudel με υλικά που βρίσκουμε εύκολα όπου και αν είμαστε. Επιπλέον δεν απαιτεί κάποια φόρμα, ζυγαριά, ειδικά εργαλεία.
Ρίξτε μια ματιά !
Για την γέμιση θα χρειαστούμε
1 μήλο
4 κουταλιές σταφίδες
4-5 ξερά σύκα
1 μεσαίο σε μέγεθος καρότο
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
Για την ζύμη θα χρειαστούμε
αλεύρι ολικής από δημητριακό της αρεσκείας μας – όσο πάρει
150 ml νερό (θα χρειαστούμε τα 100, δείτε παρακάτω)
80 ml ελαιόλαδο
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
2 κουταλάκια γλυκού baking powder
Αν προσέξατε η ζύμη μας δεν έχει κάποιο γλυκαντικό. Για τη γλυκάνουμε, θα κλέψουμε λίγη από τη γλύκα της γέμισης. Ψιλοκόβουμε καλά τα σύκα και τις σταφίδες και τα τοποθετούμε όλα μαζί σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τα 150 ml νερό και περιμένουμε 1 ώρα περίπου μέχρι τα φρούτα να αποβάλλουν λίγα από τα φυσικά τους ζάχαρα. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε τον χυμό που παράχθηκε. Αν τον δοκιμάσουμε θα δούμε πως είναι γλυκός και νόστιμος.
Ρίχνουμε 100 ml από το χυμό μας (τόσο προκύπτει περίπου) μαζί με το ελαιόλαδο και το ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα άνετο μπολ. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το baking powder και σιγά σιγά το ρίχνουμε στο αρχικό μας μείγμα. Ρίχνουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να δημιουργηθεί μία ζύμη που να πλάθεται εύκολα χωρίς να κολλάει στα χέρια μας.
Συνεχίζουμε με τη γέμιση. Καθαρίζουμε το μήλο, το κόβουμε σε μικρούς κύβους, τρίβουμε το καρότο, προσθέτουμε τις σταφίδες, τα σύκα και την κανέλα και πλάθουμε ελαφρά ώστε να δημιουργηθεί ένα ελάχιστα δεμένο μείγμα.
Παίρνουμε την ζύμη και την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες. Με τη βοήθεια του πλάστη την ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα. Διορθώνουμε με ένα μαχαίρι τις άκρες και δημιουργούμε τρεις νοητές λωρίδες. Στις δύο ακριανές κόβουμε λεπτές κορδέλες, ενώ στην μεσαία τοποθετούμε με προσοχή τη γέμιση. Εναλλάξ διπλώνουμε τις κορδέλες δημιουργώντας μια απλή πλέξη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμός για 30 λεπτά. Η κουζίνα θα πλημμυρίσει από το άρωμα του μήλου και της κανέλας !!
Το απολαμβάνουμε αμέσως !
Ένα ακόμη μπράβο από ‘μένα.
Άρη δεν σταματάς να μας εντυπωσιάζεις!
Σε ευχαριστούμε….
Μαρία μου, εμπνέομαι από τους καλούς μου φίλους που τόσο όμορφα με στηρίζουν 🙂 !!
Μπράβο Άρη μου, άλλη μια καταπληκτική ιδέα και θα ταίριαζε αφάνταστα με μαρμελάδα βερίκοκο που είναι και η αγαπημένη μου! 🙂
Εξαιρετική ιδέα Χριστίνα !! Μόλις έρθει η εποχή τους θα την ξαναφτιάξω και θα βάλω αντί για μήλο βερίκοκο, και ίσως προσθέσω και λίγη λεβάντα …
Θεϊκό!!!!!!
🙂 🙂 !!
Άρη φανταστικό φαίνεται!! Και το καρότο θα του δίνει σίγουρα ιδιαίτερη γεύση!! Καλό βράδυ!!
Ευχαριστώ Αθηνά, καλό βράδυ !!
Μολις ειδα τη φωτογραφία και αμέσως μετα το σχολιο σου οτι ειναι εύκολο, είπα…μας δουλεύει;τελικά είχες δίκιο….ανεξάρτητα απο την εντυπωσιακή εμφάνιση φαινεται εύκολο να γινει
Απλό είναι, πραγματικά !!!
πολύ εντυπωσιακό και σίγουρα πολύ νόστιμο!!
φαντάζομαι τις μυρωδιές κατά την διάρκεια του ψησίματος! τρέλα!!!
Η κανέλα έκανε τρελή δουλειά !!! thanx Εύη !!
Νόστιμο, υγιεινό αλλά και πολύ όμορφο στο μάτι!
Φοβερές οι πλεξούδες!
Σε ευχαριστώ Τάνια 🙂
Υπέροχος ο τρόπος που γλύκανες την ζύμη, όπως και οι πλεξούδες!!
Τα υλικά τα έχω όλα,θα το φτιάξω τις επόμενες μέρες και θα επανέλθω!
Καλό μεσημέρι 🙂
Τέλεια !!!! Περιμένω πως και πως εντυπώσεις !!!
Δηλ. το φασκιωμα ειναι απλό? Γιατι εμενα μου φαινεται, τέλειο μεν… ψιλομπερδεμα δε χα χα!
Καλό απογευμα 🙂
Δεν παίζεσαι 🙂 Αλήθεια εύκολο είναι !!
Κανελίτσα λατρεμένη! Πολύ ωραία παρουσίαση
Καληνύχτα, φιλιά 🙂
Ευχαριστώ Αριάδνη !!
Υπέροχη η ζύμη αλλά και η γέμιση!!! Μπράβο… πολύ νόστιμο πρέπει να έγινε!!!
Κική έγινε πεντανόστιμο, όλες οι γεύσεις ταίριαξαν !!
Καλώς σε βρίσκουμε στο νόστιμο μπλογκοσπιτάκι σου!
Και πετυχαίνουμε και γλυκάκι λαχταριστό!!
Καλό σου απόγευμα!
Καλώς ήρθες Έλενα !!! 🙂
Δεν έχω λόγια!! Με ενθουσίασε αυτή η συνταγή!! Η ζύμη της φαίνεται τραγανή και είναι από τις αγαπημένες μου! Θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε και επανέρχομαι με κριτική!
Νατάσα, να τη δοκιμάσεις !! Γίνεται πολύ νόστιμη και αρωματική !! Περιμένω εντυπώσεις, συμβουλές, προτάσεις … 🙂
Προσωπικά δεν θα το έλεγα “το πιο απλό στρούντελ”. Τα υλικά του μας προϊδεάζουν για ένα γλυκό πλούσιο σε γεύση και άρωμα! Η ζύμη του δείχνει πολύ ωραία, αφράτη, τριφτή, ιδανική και για τάρτες! Καλοφάγωτο!
Καλή Κυριακή.
Ευχαριστώ Ειρήνη !!! Καλώς ήρθες !! 🙂
Εντυπωσιακό και νόστιμο!Δεν είναι ένα από στρούντελ Άρη μου αλλά ένα θεικό στρούντελ!! Πήγε για pin απευθείας!!
thanx Λίλια !! 🙂
Πριν από λίγες μέρες ανακάλυψα τις συνταγές σου και ξεκίνησα με το στρούντελ. Έπεται κσυ συνέχεια, φυσικά..! Μου αρέσουν πολύ τα γλυκά και παρά την απουσια ζάχαρης ικανοποίησε πλήρως τις απαιτήσεις μου! Πολύ καλή λύση για όσους προσέχουμε τη διατροφή μας! Σε γεύση είναι ισάξιο με τα κλασικά γλυκά ζαχαροπλαστείου! Περιμένουμε και άλλες συνταγές!
Υ.Γ. Στο τέλος, μετά το ψήσιμο περιέχυσα λίγο χαρουπόμελο για έξτρα γλύκα! 😉
Δώρα, χαίρομαι πολύ σου άρεσε η συνταγή !! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Ωραία η ιδέα με το χαρουπόμελο 😉
Αρη μου η συνταγή ειναι υπεροχη την έφτιαξα προσθεσα μονο λιγη ζαχαρη κανέλας στην γεμιση ❤
Ευχαριστώ πολύ πολύ Σοφία !!! Χαίρομαι που σου άρεσε !!! 🙂
Ομολογουμένως εντυπωσιάστηκα από το strvndel χωρίς ζάχαρη,Ήταν ευχάριστα γλυκό για τα γούστα μου.
Χρησιμοποίησα χαρουπάλευρο μες το αλεύρι και μου έγινε πολύ σκούρο και νόστιμο.
Άννα χαίρομαι πολύ που σου άρεσε το γλυκάκι! Μπορούμε να το φτιάξουμε και φρούτα εποχής π.χ. ροδάκινα/
πολύ ωραία ιδέα το χαρουπάλευρο, θα έδωσε άρωμα και γλύκα 🙂