Τρουφάκια !!!
8 Οκτ
Με το που βγήκαν τα πρώτα κάστανα της εποχής, ένα πράγμα μου ήρθε κατευθείαν στο μυαλό: τρουφάκια !!!!!
Σχεδόν κάθε χρόνο φτιάχνω τρουφάκια με βάση τα κάστανα. Πέρυσι, είχα δοκιμάσει μία ελαφρώς πικάντικη και αρωματική εκδοχή για της ανάγκες ενός guest post του Νεανικόν στο online περιοδικό C2 Magazine και έτσι δεν είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω την συνταγή εδώ. Οπότε είπα να το κάνω φέτος!
Η ποιότητα που έχει αυτό το γλυκάκι είναι πολύ υψηλή αν σκεφτεί κανείς πόσο όμορφα παντρεύεται κάτι τόσο θρεπτικό με κάτι αρωματικό και γευστικό 🙂
Υλικά:
480 γρ κάστανα
4 γεμάτες κουταλιές μέλι
30 γρ φυσικό βούτυρο κακάο
1 κουταλάκι κακάο
1 κουταλάκι κανέλα
1/5 κουταλάκι μπούκοβο
½ κουταλάκι χοντροκομμένο ξύσμα πορτοκάλι
έξτρα κακάο για πασπάλισμα (προαιρετικά)
(τα υλικά πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου)
Προκύπτουν περίπου 20 τρουφάκια
Μεταφέρουμε τα κάστανα σε μία κατσαρόλα αφού χαράξουμε από μια μικρή σχισμή. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το εσωτερικό τους. Περιμένουμε να κρυώσουν λίγο και προσεκτικά τα καθαρίζουμε κρατώντας μόνο το εσωτερικό τους (ψύχα).
Τοποθετούμε στον επεξεργαστή τροφών τα καθαρισμένα κάστανα, το μέλι, το κακάο, την κανέλα καθώς και το μπούκοβο. Αλέθουμε επίμονα μέχρι να σχηματιστεί μία λεία κρέμα. Λιώνουμε προσεκτικά και υπομονετικά το βούτυρο κακάο σε μπεν μαρί και το ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα.
Συνεχίζουμε την λειτουργία της συσκευής για αρκετά λεπτά μέχρι το λιωμένο βούτυρο κακάο να αφομοιωθεί πλήρως. Στο τέλος ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και απλά το ανακατεύουμε ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα. Δεν θέλουμε να αλεσθεί το ξύσμα αλλά να υφίσταται ολόλκληρο ώστε να αποτελεί γευστική έκπληξη και αντίθεση μέσα στο τρουφάκι 😉
Σχηματίζουμε μικρές μπάλες, τις οποίες αν θέλουμε τις πασπαλίζουμε με λίγο κακάο. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα και μετά απολαμβάνουμε!
Προχωρώντας στα υπόλοιπα νέα μου, να σας πω οι δημιουργίες μου είναι διαθέσιμες και στο όμορφο παιδικό βιβλιοπωλείο koukoubook στα Χανιά!! Εκεί θα συναντήσετε την γλυκύτατη Ελένη που με τόση αγάπη προάγει το βιβλίο και τα χειροποίητα προϊόντα!
Εσπαντρίγιες δεν έχω σταματήσει να φτιάχνω, και ας πέρασε το καλοκαίρι! Θέλω του χρόνου να είμαι έτοιμος και ικανός να υλοποιήσω περισσότερα μεγέθη, και γυναικεία!
Αυτό τον καιρό όμως τυπώνω φουλ τα Χριστουγεννιάτικα, τα οποία θα σας τα παρουσιάσω στο επόμενο post! Θα φαντάζεστε ότι είναι λίγο νωρίς, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου!
Ολοκλήρωσα και μία καρτούλα με ευχές για γεννητούρια ή για οποιοδήποτε όμορφο ερχομό στη ζωή μας! 🙂
Να σας ενημερώσω επίσης πως το Paraphernalia (Αθήνα Κέντρο) και το Lady Gnarbo (Συδνεϋ Αυστραλία) ανανέωσαν πρόσφατα το στοκ με τις δημιουργίες μου 🙂
Αυτά προς το παρόν! Επιστρέφω στις δουλειές μου και τα ξαναλέμε πολύ σύντομα!
Πολύ ωραία τρουφάκια! Βρίσκω την ιδέα για το μπούκοβο εξαιρετική, πρέπει να παντρεύεται τέλεια με το κακάο και το πορτοκάλι. Πολλά μπράβο για όλες τις δημιουργίες σου, φαγώσιμες και μη!
Ευχαριστώ πολύ!!!!
Υγιεινα και τοσο διαφορετικα! Πολύ ωραίες και οι κατουλες σου Αρη μου!
Ευχαριστώ Αριάδνη!! Φιλιά!!! 🙂
Τρουφάκια έχω δοκιμάσει να φτιάξω αλλά δε μου βγήκαν καλά δεν ξέρω τι πάει λάθος στη ζύμη κάθε φορά
Νατάσα έχει να κάνει με τι υλικά χρησιμοποίησες. Θέλει προσοχή η αναλογία υγρών – στερεών και επίσης χρειάζεται κάποιο λιπαρό στοιχείο. Το κάστανο λειτουργεί σε καλή βάση, δοκίμασέ το και θα το δεις 🙂