Σοκολατένιο Αυγό!

6 Απρ

Γεια σας και από εδώ!

Λέω και απο εδώ γιατί μέσω instagram και facebook τα λέμε πιο συχνά.

Τι να σας πρώτο πω! Να ξεκινήσω την νέα καρτ ποστάλ, σε συνεργασία και πάλι με τον Αναστάση Παπαδάκη (instagram @anastasispapadakis).

Η καρτούλα απεικονίζει το φανταστικό Ακροπόλ Παλλάς στην Πατησίων που πρόσφατα ανακαινίσθηκε. Είναι διαθέσιμη μέσω jamjar αλλά και στα υπέροχα καταστήματα Flâneur Souvenirs & Supplies και Living Green.

Επίσης έφτιαξα και το παρακάτω βιντεάκι, για το οποίο θα πω και πάλι ότι δεν βγήκε όπως θα ήθελα 🙁 To concept ήταν να δείξω αρχικά την κατασκευή της καρτ ποστάλ και στην συνέχεια μία “ταινία” (μέσα στην ταινία 😉 ) με εικόνες από την Αθήνα. Ειδικά το πρώτο μέρος κάπως δεν έδεσε αρκετά και κάποια πλάνα σε δεύτερη φάση τα έκοψα γιατί μου φάνηκαν αταίριαστα. Πιστεύω όμως το επόμενο, που ήδη το ετοιμάζω, θα είναι πολύ καλύτερο!

Πάμε και στο γλυκάκι που αποτελεί μία επανεκτέλεση, σε λίγο διαφορετική γευστική εκδοχή, του Πασχαλινού Αυγού που είχα παρουσιάσει πριν λίγα χρόνια.

Τα υλικά μας:

100 γρ φυσικό βούτυρο κακάο
3 κουταλιές μέλι
35 γρ καλής ποιότητας κακάο
35 γρ ζάχαρή καρύδας
1/2 κουταλάκι φυσική τριμμένη βανίλια (χρησιμοποίησα αυτή)

Φόρμα για 3D σοκολατένια αυγά (χρησιμοποίησα αυτή)
Κόσκινο, βολεύει το μηχανικό με τη λαβή.

Έχουμε όλα τα υλικά και τα εργαλεία μαζεμένα και ζυγισμένα.

(Στο παλιό post θα βρείτε και progress photos)

Σε ένα μπολ πάνω σε μπεν μαρί, σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε υπομονετικά (και ανακατεύοντας τακτικά) το βούτυρο κακάο. Η θερμοκρασία του μείγματος θέλουμε να διατηρείται χαμηλή, περίπου στους 40 βαθμούς. Σιγά σιγά (σαν κλωστή) προσθέτουμε το μέλι. Αν το μέλι μας είναι πολύ πυκνό/σκληρό, πριν το προσθέσουμε, πολύ ελαφρά το ζεσταίνουμε. Ανακατεύουμε (με έναν αυγοδάρτη) σχετικά επίμονα για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι τα δύο υγρά να ενωθούν. Αδειάζουμε στο κόσκινο τα στερεά μας (κακάο, ζάχαρη καρύδας & βανίλια) και σταδιακά τα κοσκινίζουμε μέσα στο μπολ μας. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ολοκληρώσουμε όλη την ποσότητα. Αφήνουμε το μπολ με την λιωμένη σοκολάτα στην άκρη για 10 λεπτά περίπου.

Στην συνέχεια αδειάζουμε το περιεχόμενο εσωτερικά στις δύο φόρμες. Περιμένουμε πάλι λίγα λεπτά να πήξει λίγο η σοκολάτα (εναλλακτικά μπορούμε για ελάχιστο χρόνο να βάλουμε τη φόρμα στο ψυγείο) και με ένα κουτάλι την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την εσωτερική επιφάνεια ώστε να σχηματιστούν τα δύο μέρη του αυγού. Μόλις απλωθεί και στέκεται καλά στα τοιχώματα την βάζουμε στο ψυγείο ώστε να πήξει εντελώς. Στην συνέχεια αφαιρούμε προσεκτικά τη φόρμα (σχετικά εύκολα βγαίνει) και έχουμε στα χέρια μας τα δύο κομμάτια. Δεν τα ενώνουμε, όπως κάναμε στο παλιότερο post, γιατί δεν αξίζει τον κόπο. Προτείνω με ένα ωραίο σπάγκο ή μία κορδέλα απλά να δέσουμε τα δύο μέρη 😉

Αυτό ήταν! Εντάξει είναι ελαφρά μπελαλίδικο αλλά η χαρά του χειροποίητου αυγού από χειροποίητη σοκολάτα μας αποζημιώνει 🙂

Πριν σας χαιρετήσω να σας πω επίσης και οι χειροποίητες παιδικές μου μαρινιέρες είναι και πάλι διαθέσιμες!

Αυτά λοιπόν από τον δημιουργικό μου κόσμο 🙂 Τα ξαναλέμε σύντομα!

One Response to “Σοκολατένιο Αυγό!”

  1. Natassa's blog tips 11/05/2022 at 08:15 #

    Πολύ καλή ιδέα η νέα σου καρτούλα

Leave a Reply