Χρωματιστά Σημαιάκια

29 Νοέ

Το σημερινό post αφορά εξολοκλήρου μία χειροτεχνία. Πιο απλή και πιο εύκολη πραγματικά δε γίνεται! Θα κατασκευάσουμε χρωματιστά σημαιάκια από χαρτί.

flags

Θα χρειαστούμε:

χρωματιστά χαρτόνια

σπάγκο

εργαλεία χαρτοκοπτικής

Ξεκινάμε !!!

Από κάθε χαρτόνι, κόβουμε μία λωρίδα πάχους 16 εκ και μήκος όσο πάει (εικ 1). Μελετάμε πρώτα το σχεδιάγραμμα:

flagsguide

και με τη βοήθεια ενός μοιρογνωμονίου και ενός χάρακα ξεκινάμε από την κάτω άκρη (εικ 2) και χαράζουμε μία ευθεία γραμμή με γωνία 55 μοίρες ως την οριζόντια πλευρά (εικ 3). Συνεχίζουμε μαρκάροντας, παράλληλες προς αυτή, ευθείες γραμμές σε απόσταση η μία με την άλλη 19,5 εκ (εικ 4). Με το κοπίδι κόβουμε προσεκτικά τους ρόμβους που σχηματίσαμε (εικ 5). Κάθε ρόμβο τον διπλώνουμε, περνάμε από μέσα τον σπάγκο και με κόλλα ενώνουμε τις δύο πλευρές του (εικ 6). Πιέζουμε καλά και επαναλαμβάνουμε μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό μήκος της γιρλάντας!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τα δικά μου σημαιάκια προορίζονται για δώρο και έχουν μήκος περίπου 4 μέτρα. Για να μην τα μεταφέρω όπως είναι (έτσι χύμα δηλαδή 🙂 ), κατασκευάζω και ένα κουτί, λίγο μικρότερο από εκείνα που φτιάχνω για τα γλυκά. Εάν θέλετε δείτε εδώ το σχεδιάγραμμα με τις διαστάσεις και ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται σε αυτό το post. Δεν είναι δύσκολο!

flaginthebox

 

Σας αρέσουν??

4 Responses to “Χρωματιστά Σημαιάκια”

 1. Μαρία Τσαγκ 30/11/2014 at 00:30 #

  Εύκολη και απλή χειροτεχνία, ακόμη και για εμάς που δεν “πιάνουν ” τα χέρια μας. Θα δοκιμάσω να τη φτιάξω παρέα με την ανιψιά μου, για το δωμάτιό της, τώρα που έρχονται οι γιορτες….

  • aris 30/11/2014 at 07:54 #

   Μαρία, μια χαρά θα τα καταφέρεις !!!! Είμαι σίγουρος !!!! Φιλιά πολλά και σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει στο blog !!!!

 2. αθανασία 15/02/2015 at 23:50 #

  Έχω δει σε μια εκπομπη στο ΣΚΑΙ,φτιάξανε σημαιάκια λίγο πιο μικρά,τα στερεωσανε σε καλαμακια ξύλινα και τα βαλανε σε κέικ για διακοσμηση ήταν καταπληκτικο!τρελαίνομαι για τις χειροκατασκευες, μπράβο!

  • aris 15/02/2015 at 23:56 #

   Αθανασία, ναι το έχω σκεφτεί και εγώ να φτιάξω σημαιάκια για cake topper. Όπως επίσης ωραίο είναι και το γαϊτανάκι, δηλαδή ένα ξύλινο καλαμάκι στο κέντρο και πολλές κορδέλες να κρέμονται περιμετρικά … Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου και για την όμορφη πρότασή σου !!

Leave a Reply