Σοκολάτο παγωτό σαντουιτσάκια

13 Μάι

DSC_0045

Το σοκολατένιο παγωτό που θα σας παρουσιάσω σήμερα, τις τελευταίες τρεις βδομάδες, το φτιάχνω ξανά και ξανά. Όχι ότι χρειάζεται βελτίωση, απλά δεν μπορώ να πιστέψω πως τόσο απλά και αγνά υλικά μας δίνουν τόσο τέλεια υφή και γεύση. Το μυστικό κρύβεται στα υπέροχα λιπαρά που μας χαρίζει το μοναδικό αβοκάντο αλλά και στη γλύκα που μας αφήνει η υπέρ θρεπτική μας σταφίδα. Αν σε αυτά προσθέσουμε κακάο και χαρούπι έχουμε το καλύτερο παγωτό του κόσμου !!

Και για να το πάμε ένα βήμα ακόμα παραπέρα σκέφτηκα να το στριμώξουμε ανάμεσα σε αρωματικά ωμοφαγικά μπισκότα.

Προχωράμε ;;;

Για τα μπισκότα θα χρειαστούμε:
120 γρ αμύγδαλα
75 γρ σταφίδες
10 φέτες από αποξηραμένο μήλο
1 φέτα από αποξηραμένο πορτοκάλι
3 κουταλιές νερό
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
μικρό τσέρκι 7 εκ με πιεστήρα

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό στον επεξεργαστή τροφών. Αλέθουμε δυνατά και σιγά σιγά ρίχνουμε τις δύο κουταλιές νερό. Δεν θέλει κάτι άλλο, παίρνουμε περίπου 25 γρ και με τη βοήθεια της φόρμας σχηματίζουμε το πρώτο μπισκότο. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να μας τελειώσει η ζύμη. Τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο και προχωράμε στο παγωτό !!
icecreamwhoopiessteps1

Για το παγωτό θα χρειαστούμε:
3 ώριμα αβοκάντο (αυτή την εποχή βρίσκουμε θαυμάσια Κρητικά)
150 γρ σταφίδες
1,5 κουταλιά ωμό χαρουπάλευρο
2,5 κουταλιές κακάο (ή λίγο παραπάνω ωμό)
100 ml νερό

Ρίχνουμε τις σταφίδες στον επεξεργαστή τροφών και αλέθουμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να προκύψει μία ενιαία πάστα. Προσθέτουμε τα αβοκάντο και συνεχίζουμε το άλεσμα. Στην συνέχεια ρίχνουμε το νερό, το κακάο και το χαρουπάλευρο και αφού αναμειχθούν καλά σταματάμε τη λειτουργία.
icecreamwhoopiessteps2

Μεταφέρουμε το μείγμα μας στην παγωτομηχανή και περιμένουμε να μετατραπεί σε παγωτό. Μόλις συμβεί, παίρνουμε τα μπισκότα μας, τοποθετούμε ένα στη βάση της φόρμας, στρώνουμε μία μπάλα παγωτό και από πάνω καλύπτουμε με ένα ακόμα μπισκότο. Με τη βοήθεια του πιεστήρα ξεφορμάρουμε το σάντουιτς και το τοποθετούμε αμέσως στην κατάψυξη. Ολοκληρώνουμε όλα όσα έχουμε, τρώμε ό,τι περισσεύει και μετά από λίγες ώρες απολαμβάνουμε !!!
icecreamwhoopies2

Προσοχή, το αποτέλεσμα προκύπτει άκρως εθιστικό 🙂

TEST1 (1 of 1)

43 Responses to “Σοκολάτο παγωτό σαντουιτσάκια”

  1. ELENA 13/05/2015 at 18:04 #

    ..δεν είναι ο πρώτος σου στόχος, το ξέρω, αλλά οι φωτογραφίες είναι απλά ΥΠΕΡΟΧΕΣ !!

    • aris 13/05/2015 at 19:52 #

      Ευχαριστώ, προσπαθώ σε όλα .. Έλενα, να το φτιάξεις το παγωτό θα σου αρέσει !! (ξέρω ότι έχεις super παγωτό μηχανή 🙂 )

  2. Αγγελική 13/05/2015 at 19:12 #

    Συγχαρητήρια για τις υπέροχες φωτογραφίες!!
    Τα σαντουιτσάκια είμαι σίγουρα ότι είναι άκρως εθιστικά…κι εγώ πειραματίζομαι σε κάτι σχετικό και μπορώ να σε καταλάβω!
    Το αβοκάντο παγώνει με υφή “σαν παγωτό” στην παγωτομηχανή;
    Καλό βράδυ!

    • aris 13/05/2015 at 19:54 #

      Ευχαριστώ Αγγελική !!! Ναι, χάρη στα λιπαρά του δεν “κρυσταλλώνει” το παγωτό !!! Τέλεια υφή !!
      Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά έχω την υποψία ότι μπορεί να γίνεται καλό και χωρίς παγωτομηχανή…

  3. Χρυσαυγη 13/05/2015 at 19:57 #

    Για το παγωτο ειμαι πεπεισμενη πως θα ειναι υπερτελειο!!
    Το μονο που θελω να κανω τωρα ειναι να το τρωω χαζευοντας τις φανταστικες σου φωτογραφιες! Η πρωτη ειναι για πινακας στην κουζινα μου!!
    Ωραια Αρη! Πολυ ωραια!

  4. Iris mama goes vintage 13/05/2015 at 22:24 #

    Πω πω Άρη, εθιστικο είναι σίγουρα με τόσο διαλέξτε υλικά!!! Άσε πια οι φωτογραφίες!!!!! Μπράβο !!! Να σε ρωτήσω; που βρίσκω τα αποξηραμένα μήλα και πορτοκάλια;

    • aris 13/05/2015 at 22:38 #

      Ίρις ευχαριστώ !!! Τα βρήκα σε καταστήματα με βιολογικά, είναι ελληνικά και είναι εξαιρετικής ποιότητας πραγματικά !! Από ό,τι είδα στο Internet τα φτιάχνουν δύο νέα παιδιά και η εταιρία τους είναι η http://www.rhofoods.com/

  5. Beauty Follower 13/05/2015 at 23:59 #

    Πειράζει που αντί να διαβάζω τις συνταγές σου, χαζευω τις φωτογραφιες 😉
    Τι ομορφα τα πορτοκάλια!!!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

  6. tanja@the green mixer 14/05/2015 at 08:03 #

    Πολύ ωραιο το παγωτό, στην όψη μου μοιάζει με μπάρα παγωτού αλλά…. να πω και εγώ ότι πέρα από τη συνταγή οι φωτογραφίες έκλεψαν την παράσταση, ιδίως η πρώτη είναι τέλεια, από όλες τις απόψεις.
    (ζήλεψα και το τσερκάκι με τον πιεστήρα, μην δω γκάτζετ που δεν έχω….)

    • aris 15/05/2015 at 07:02 #

      Δίκιο έχεις Τάνια !! Έτσι έπρεπε να το πω τελικά, μπάρα παγωτού !! Δεν το σκέφτηκα !!

  7. Dimitra Decorasylum 14/05/2015 at 08:31 #

    Πραγματικά πολύ απλό Άρη. Αλλά νομίζω πως η πρώτη σου φωτογραφία κλέβει την παράσταση αυτής σου της ανάρτησης!!! Στα δικά μου μάτια τουλάχιστον έχει έναν αέρα από νότια Ασία 🙂 την καλημέρα μου.

    • aris 15/05/2015 at 07:10 #

      Δήμητρα, η αρχική ιδέα ήταν να έχω κάτι γαλάζιο για φόντο, ώστε να πετύχω κάτι σε πιο summer style…. Θάλασσα ή ουρανό δεν ήταν εύκολο να βρω. Δοκίμασα με ένα χαρτόνι αλλά δεν έγραφε, οπότε επέλεξα τα φυτά. Το στυλ όμως επηρεάστηκε σε κάτι λίγο ethnic !!!

  8. peps@pepi's kitchen 14/05/2015 at 09:12 #

    Καταπληκτικό παγωτό!!
    Μπράβο σου!!
    Οι φωτογραφίες σκίζουν!!

  9. Zambia 14/05/2015 at 09:18 #

    Συγχαρητήρια Άρη για το σύνολο της ανάρτησης!

    Ζ.

  10. ElenaIsCooking 14/05/2015 at 13:24 #

    υπέροχο !!! θα το φτιάξω!

  11. Eleana My home mymemories 14/05/2015 at 13:35 #

    Από πέρυσι το λέω πως χρειάζομαι μία παγωτό-μηχανή αλλά όλο το αναβάλω μπας και σώσω καμία θερμίδα!;)Αν τα έβρισκα όμως έτοιμα, έτσι όπως τα βλέπω στις φωτογραφίες σου, θα έτρωγα ένα- δύο με τον φραπέ μου!!! Ε το τρίτο είναι περιττό χιχιχι!
    Με εντυπωσίασε το αβοκάντο που έβαλες!!
    Καλό απόγευμα Αρη!

    • aris 15/05/2015 at 07:14 #

      Ελεάνα, να πάρεις παγωτομηχανή !! Αξίζει !!, αρκεί να φτιάχνεις θρεπτικά παγωτάκια 😉

  12. spoon stories 14/05/2015 at 15:14 #

    Μα τι βλέπω πάλι? Να γίνω γραφική και να ξαναπώ πόσο ωραίες συνταγές μας δίνεις και τι τέλειες φωτογραφίες βγάζεις?
    Το αβοκάντο είναι εκπληκτικό σε παγωτό, θα συμφωνήσω!
    Καλό απόγευμα Άρη!

  13. Evangelia Vlassopoulou 15/05/2015 at 07:19 #

    Ωστε αυτό το γλυκάκι ετοιμάζες ε;αχ αυτο το αβοκαντο…μαγικό υλικό. Το παγωτά κι σου πρέπει να είναι σούπερ εθιστικο. Οι φωτογραφίες σου δε….νομιζω απο τα ωραιότερα concept που εχεις κανει

  14. Αθανασία 15/05/2015 at 09:39 #

    Θα το δοκιμάσω και θα αναφέρω σχόλια χωρίς τη χρήση της παγωτομηχανής άμεσα!

    • aris 15/05/2015 at 22:50 #

      Τέλεια, περιμένω να μου πεις. Νομίζω θα βγει καλό γιατί δεν υπάρχουν πολλά υγρά στο μείγμα …

  15. Natasa S 15/05/2015 at 09:41 #

    Τι θαύματα κάνεις βρε Άρη! Και δεν είναι μόνο το παγωτό αλλά και αυτές οι φωτογραφίες…ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!

  16. mia maria 15/05/2015 at 09:45 #

    Δεν έχω λόγια!! Συγχαρητήρια και πάλι! Και για τη νόστιμη συνταγή και για την όμορφη παρουσίαση!

  17. Marion 15/05/2015 at 10:00 #

    Από το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα είναι εθιστικό το παγωτό αυτό.
    Πολύ ωραία ιδέα για παγωτό υγιεινό.
    Μπράβο σου !!

  18. Cook-Taste-Live 15/05/2015 at 11:45 #

    Και αναρωτιόμουν εδώ και καιρό πως να ναι το αβοκάντο σε παγωτό.
    Εντάξει, πλέον με έπεισες με τις φωτό και Θα το φτιάξω ασαπ!
    Επίσης αυτά τα κιτρινο-φούξια μπολάκια μου αρέσουν πάρα πολύ! Βάλτα σε πρώτο πλάνο καμιά φορά! :):)

    • aris 15/05/2015 at 22:52 #

      Ναι ναι, θα τα βάλω !! Είναι ενθύμια από ταξίδι και είναι πολύ ωραία !!

  19. Christina Makri 15/05/2015 at 22:42 #

    Εξαιρετικό! Το λάτρεψα και μόνο από τα υλικά του που είναι όλα πολύ αγαπημένα μου. Μπράβο Άρη για τις εξαιρετικά πρωτότυπες συνταγές που μας ετοιμάζεις και μας παρουσιάζεις.

    Φέτες πορτοκαλιού σε μανταλάκια???!!!! Φωτογραφία για wallpaper είναι αυτή! Καλό ΣΚ 🙂

    • aris 15/05/2015 at 22:54 #

      Χριστίνα χαίρομαι που σου αρέσει..Ήθελα τη φωτογραφία λίγο πιο καλοκαιρινή, αλλά και έτσι ωραίο βγήκε το θέμα..

  20. Αριάδνη 16/05/2015 at 18:17 #

    Τι ωραία παρουσίαση!!!!!!!!!! Μια φανταστικη λύση για το καλοκαίρι!
    Καλό Σαββατοκύριακο
    Φιλια 🙂

    • aris 16/05/2015 at 19:02 #

      Ευχαριστώ Αριάδνη !!!! Επίσης, καλό Σ/Κ !!!

  21. Penelope 19/05/2015 at 16:00 #

    Μεγαλούργησες!!!
    Τέλειο ως σύνθεση αλλά και ως παρουσίαση γλυκάκι, Άρη.

  22. Christina Andromeda 20/05/2015 at 04:06 #

    Γεια σου Άρη μου! Τι πατέντα είναι πάλι αυτή; Βραχυκύκλωσα, δε μπορώ να φανταστώ καν τι γεύση μπορεί να έχει αυτό το παγωτάκι! Πρέπει να ανοίξεις ένα μικρό καφέ να τα σερβίρεις όλα αυτά! Την πελατεία την έχεις ήδη έτοιμη!!!

    • aris 20/05/2015 at 19:31 #

      Χριστίνα καλησπέρα !!! Λοιπόν στο παγωτό υπερτερεί η γεύση από το κακάο !! Το αβοκάντο απλά μας δίνει την υφή, και οι σταφίδες με το χαρούπι μας δίνουν την απαραίτητη γλύκα !!
      Το μπισκότα έχει τη γεύση ενός υπέρ αρωματικού παστελιού με αμύγδαλα !! Αυτό είναι 🙂

Leave a Reply to Evangelia Vlassopoulou