Σιμιγδαλένιος Χαλβάς !!!
5 Μαρ
Ένα υπέροχο αρωματικό γλυκάκι 🙂
Το οποίο τελικά είναι πολύ πιο εύκολο από ότι φανταζόμουν!
Θα χρειαστούμε:
260 γρ ψιλό σιμιγδάλι ολικής (χρησιμοποίησα αυτό)
100 ml ελαιόλαδο
140 ml πετιμέζι (χρησιμοποίησα άθερμο, με ελαφριά γεύση)
120 ml νερό
1 ξυλαράκι κανέλα,
3-4 καρφιά γαρύφαλλα
λίγο ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι
Προαιρετικά: αμύγδαλα ή/και αποξηραμένα φρούτα
Σε μία κατσαρόλα πάνω σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά ρίχνουμε το λάδι και το σιμιγδάλι. Ανακατέψουμε συνεχώς με μία κουτάλα. Παράλληλα σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το πετιμέζι μαζί με το νερό και τα κανελογαρύφαλλα. Μόλις δούμε ότι το μείγμα με το πετιμέζι πάει να πάρει την πρώτη του βράση, το αποσύρουμε και σιγά σιγά (σαν κλωστή) το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και το λάδι ανακατεύοντας συνεχώς. Σκοπός μας είναι το καβουρδισμένο σιμιγδάλι να ρουφήξει όλο το υγρό που του ρίχνουμε. Συνεχίσουμε και μετά το ανακάτεμα μέχρι να προκύψει μία μάζα καλά ενωμένη και στεγνή (όχι λασπωμένη) που εύκολα ξεκολλά από τον πάτο της κατσαρόλας. Προς στο τέλος της διαδικασίας ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά: το ξύσμα και αν θέλουμε τα αμύγδαλα και τα αποξηραμένα φρούτα.
Τοποθετούμε το χαλβά μας σε ατομικά ποτηράκια ή χρησιμοποιούμε ειδικές φόρμες ώστε να του δώσουμε ωραίο σχήμα.
Επιπλέον μπορούμε να γαρνίρουμε και με τον γνωστό γλάσο του Νεανικόν 😉
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά 2 κουταλιές ταχίνι ολικής, 2 κουταλιές νερό, 1 κουταλιά μέλι, 2 κουταλάκια κακάο και 2 κουταλάκια χαρουπάλευρο. Στολίζουμε με έξτρα αμύγδαλα και σπόρια από ρόδια.
Απολαμβάνουμε!
Με χαρά να σας πω έφτιαξα δύο νέα τετραδιάκια: φράουλα και κουμ κουάτ, τα οποία θα βρείτε online στο www.jamjar.gr/store/neanikon 🙂 Επίσης θα ξαναβρείτε και το μπλοκάκι καρνέ, σε νέα έκδοση 😉
Αυτά! Να προσέχετε! Τα ξαναλέμε σύντομα 🙂
No comments yet