Το πιο απλό strudel

25 Μαρ

Χρόνια Πολλά ! Εύχομαι να περάσατε μία όμορφη 25 Μαρτίου και να είστε έτοιμοι για ένα απογευματινό γλυκό 😉

strudel1

Είναι πολύ απλό, μην ανησυχείτε, πρόκειται για ένα νοστιμότατο strudel με υλικά που βρίσκουμε εύκολα όπου και αν είμαστε. Επιπλέον δεν απαιτεί κάποια φόρμα, ζυγαριά, ειδικά εργαλεία.

strudel2

Ρίξτε μια ματιά !

Για την γέμιση θα χρειαστούμε

1 μήλο

4 κουταλιές σταφίδες

4-5 ξερά σύκα

1 μεσαίο σε μέγεθος καρότο

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

Για την ζύμη θα χρειαστούμε

αλεύρι ολικής από δημητριακό της αρεσκείας μας – όσο πάρει

150 ml νερό (θα χρειαστούμε τα 100, δείτε παρακάτω)

80 ml ελαιόλαδο

ξύσμα από μισό πορτοκάλι

2 κουταλάκια γλυκού baking powder

Αν προσέξατε η ζύμη μας δεν έχει κάποιο γλυκαντικό. Για τη γλυκάνουμε, θα κλέψουμε λίγη από τη γλύκα της γέμισης. Ψιλοκόβουμε καλά τα σύκα και τις σταφίδες και τα τοποθετούμε όλα μαζί σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τα 150 ml νερό και περιμένουμε 1 ώρα περίπου μέχρι τα φρούτα να αποβάλλουν λίγα από τα φυσικά τους ζάχαρα. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε τον χυμό που παράχθηκε. Αν τον δοκιμάσουμε θα δούμε πως είναι γλυκός και νόστιμος.

strudelsteps1

Ρίχνουμε 100 ml από το χυμό μας (τόσο προκύπτει περίπου) μαζί με το ελαιόλαδο και το ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα άνετο μπολ. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το baking powder και σιγά σιγά το ρίχνουμε στο αρχικό μας μείγμα. Ρίχνουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να δημιουργηθεί μία ζύμη που να πλάθεται εύκολα χωρίς να κολλάει στα χέρια μας.

Συνεχίζουμε με τη γέμιση. Καθαρίζουμε το μήλο, το κόβουμε σε μικρούς κύβους, τρίβουμε το καρότο, προσθέτουμε τις σταφίδες, τα σύκα και την κανέλα και πλάθουμε ελαφρά ώστε να δημιουργηθεί ένα ελάχιστα δεμένο μείγμα.

strudelsteps2

Παίρνουμε την ζύμη και την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες. Με τη βοήθεια του πλάστη την ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα. Διορθώνουμε με ένα μαχαίρι τις άκρες και δημιουργούμε τρεις νοητές λωρίδες. Στις δύο ακριανές κόβουμε λεπτές κορδέλες, ενώ στην μεσαία τοποθετούμε με προσοχή τη γέμιση. Εναλλάξ διπλώνουμε τις κορδέλες δημιουργώντας μια απλή πλέξη.

strudelsteps3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμός για 30 λεπτά. Η κουζίνα θα πλημμυρίσει από το άρωμα του μήλου και της κανέλας !!

strudel3

Το απολαμβάνουμε αμέσως !

'Αλλα Άρθρα:

33 Σχόλια to “Το πιο απλό strudel”

  1. Μαρία Τσαγκ 25/03/2015 at 17:31 #

    Ένα ακόμη μπράβο από ‘μένα.
    Άρη δεν σταματάς να μας εντυπωσιάζεις!
    Σε ευχαριστούμε….

    • aris 25/03/2015 at 17:47 #

      Μαρία μου, εμπνέομαι από τους καλούς μου φίλους που τόσο όμορφα με στηρίζουν 🙂 !!

  2. Χριστίνα 25/03/2015 at 20:26 #

    Μπράβο Άρη μου, άλλη μια καταπληκτική ιδέα και θα ταίριαζε αφάνταστα με μαρμελάδα βερίκοκο που είναι και η αγαπημένη μου! 🙂

    • aris 25/03/2015 at 20:44 #

      Εξαιρετική ιδέα Χριστίνα !! Μόλις έρθει η εποχή τους θα την ξαναφτιάξω και θα βάλω αντί για μήλο βερίκοκο, και ίσως προσθέσω και λίγη λεβάντα …

  3. Iris mama goes vintage 25/03/2015 at 20:31 #

    Θεϊκό!!!!!!

  4. Athena Craftcooklove 25/03/2015 at 22:40 #

    Άρη φανταστικό φαίνεται!! Και το καρότο θα του δίνει σίγουρα ιδιαίτερη γεύση!! Καλό βράδυ!!

  5. Evangelia Vlassopoulou 26/03/2015 at 08:08 #

    Μολις ειδα τη φωτογραφία και αμέσως μετα το σχολιο σου οτι ειναι εύκολο, είπα…μας δουλεύει;τελικά είχες δίκιο….ανεξάρτητα απο την εντυπωσιακή εμφάνιση φαινεται εύκολο να γινει

  6. evi@thehealthycook 26/03/2015 at 15:06 #

    πολύ εντυπωσιακό και σίγουρα πολύ νόστιμο!!
    φαντάζομαι τις μυρωδιές κατά την διάρκεια του ψησίματος! τρέλα!!!

    • aris 26/03/2015 at 22:31 #

      Η κανέλα έκανε τρελή δουλειά !!! thanx Εύη !!

  7. tanja@the green mixer 26/03/2015 at 15:43 #

    Νόστιμο, υγιεινό αλλά και πολύ όμορφο στο μάτι!
    Φοβερές οι πλεξούδες!

  8. Αγγελική 26/03/2015 at 15:47 #

    Υπέροχος ο τρόπος που γλύκανες την ζύμη, όπως και οι πλεξούδες!!
    Τα υλικά τα έχω όλα,θα το φτιάξω τις επόμενες μέρες και θα επανέλθω!
    Καλό μεσημέρι 🙂

    • aris 26/03/2015 at 22:32 #

      Τέλεια !!!! Περιμένω πως και πως εντυπώσεις !!!

  9. Beauty Follower 26/03/2015 at 18:49 #

    Δηλ. το φασκιωμα ειναι απλό? Γιατι εμενα μου φαινεται, τέλειο μεν… ψιλομπερδεμα δε χα χα!
    Καλό απογευμα 🙂

    • aris 26/03/2015 at 22:32 #

      Δεν παίζεσαι 🙂 Αλήθεια εύκολο είναι !!

  10. Αριάδνη 27/03/2015 at 00:12 #

    Κανελίτσα λατρεμένη! Πολύ ωραία παρουσίαση
    Καληνύχτα, φιλιά 🙂

  11. Tante Kiki 27/03/2015 at 00:57 #

    Υπέροχη η ζύμη αλλά και η γέμιση!!! Μπράβο… πολύ νόστιμο πρέπει να έγινε!!!

    • aris 27/03/2015 at 21:05 #

      Κική έγινε πεντανόστιμο, όλες οι γεύσεις ταίριαξαν !!

  12. ΕΛΕΝΑ 27/03/2015 at 15:32 #

    Καλώς σε βρίσκουμε στο νόστιμο μπλογκοσπιτάκι σου!
    Και πετυχαίνουμε και γλυκάκι λαχταριστό!!
    Καλό σου απόγευμα!

  13. Natasa S 28/03/2015 at 23:16 #

    Δεν έχω λόγια!! Με ενθουσίασε αυτή η συνταγή!! Η ζύμη της φαίνεται τραγανή και είναι από τις αγαπημένες μου! Θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε και επανέρχομαι με κριτική!

    • aris 29/03/2015 at 00:24 #

      Νατάσα, να τη δοκιμάσεις !! Γίνεται πολύ νόστιμη και αρωματική !! Περιμένω εντυπώσεις, συμβουλές, προτάσεις … 🙂

  14. Ειρήνη Ε. 29/03/2015 at 12:16 #

    Προσωπικά δεν θα το έλεγα «το πιο απλό στρούντελ». Τα υλικά του μας προϊδεάζουν για ένα γλυκό πλούσιο σε γεύση και άρωμα! Η ζύμη του δείχνει πολύ ωραία, αφράτη, τριφτή, ιδανική και για τάρτες! Καλοφάγωτο!
    Καλή Κυριακή.

    • aris 29/03/2015 at 12:42 #

      Ευχαριστώ Ειρήνη !!! Καλώς ήρθες !! 🙂

  15. spoon stories 29/03/2015 at 23:29 #

    Εντυπωσιακό και νόστιμο!Δεν είναι ένα από στρούντελ Άρη μου αλλά ένα θεικό στρούντελ!! Πήγε για pin απευθείας!!

  16. Δώρα 08/11/2015 at 18:18 #

    Πριν από λίγες μέρες ανακάλυψα τις συνταγές σου και ξεκίνησα με το στρούντελ. Έπεται κσυ συνέχεια, φυσικά..! Μου αρέσουν πολύ τα γλυκά και παρά την απουσια ζάχαρης ικανοποίησε πλήρως τις απαιτήσεις μου! Πολύ καλή λύση για όσους προσέχουμε τη διατροφή μας! Σε γεύση είναι ισάξιο με τα κλασικά γλυκά ζαχαροπλαστείου! Περιμένουμε και άλλες συνταγές!
    Υ.Γ. Στο τέλος, μετά το ψήσιμο περιέχυσα λίγο χαρουπόμελο για έξτρα γλύκα! 😉

    • aris 08/11/2015 at 19:25 #

      Δώρα, χαίρομαι πολύ σου άρεσε η συνταγή !! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Ωραία η ιδέα με το χαρουπόμελο 😉

Trackbacks and Pingbacks

  1. Φρουτόπιτα! | NEANIKON - 27/06/2017

    […] πρώτη συνταγή που επιχείρησα ήταν το strudel, ενώ στην συνέχεια δοκίμασα μία κερασόπιτα και μια […]

Leave a Reply