Μελισσούλες Αμυγδάλου

2 Φεβ

Το σημερινό μας post είναι πιο παιχνιδιάρικο από ποτέ. Δημιουργούμε χαριτωμένες ωμοφαγικές μελισσούλες που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους !!

almondbees2

almondbees3
Την ιδέα για τα μελισσάκια την έχω συναντήσει σε αρκετά site. Στις περισσότερες περιπτώσεις βασικό υλικό αποτελεί η ζαχαρόπαστα ενώ σε κάποιες άλλες χρησιμοποιείται το μάρτζιπαν το οποίο συνήθως παρασκεύαζεται από τρίμμα αμύγδαλου, άχνη ζάχαρη και ασπράδι.

Εμείς θα πάμε ένα βήμα παραπέρα φτιάχνοντας τη δική μας αμυδγαλόπαστα με μόνα υλικά το αμύγδαλο και το μέλι. Επιπλέον με βοηθό τον πολύτιμο μας κουρκουμά θα πετύχουμε το πιο όμορφο χρυσαφί χρώμα. Φύγαμε ;; 

Για την αμυγδαλόπαστα θα χρειαστούμε:
80 γραμμάρια λευκά αμύγδαλα (με την ένδειξη ωμά) + λίγα ακόμα για τα φτερά
1 κουταλιά νερό
1 κουταλιά καλής ποιότητα μέλι
αποξηραμένο κουρκουμά σε σκόνη

Για την σοκολατένια διακόσμηση:
1 κουταλιά ταχίνι ολικής
1 κουταλάκι κακάο (ωμό)
1 κουταλάκι χαρουπάλευρο (ωμό)
2 κουταλάκια καλής ποιότητα μέλι
1,5 κουταλιά νερό

Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο blender και τα αλέθουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να μετατραπούν σε αλεύρι. Στη συνέχεια κοσκινίζουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα και ό,τι δεν αλέσθηκε σωστά το ρίχνουμε πάλι στο blender και ξανά το κοσκινίζουμε.

almondbeessteps1
Ενώνουμε το μέλι με το νερό και το ρίχνουμε στην σκόνη αμυδγάλου. Πλάθουμε μέχρι να σχηματιστεί μία ενιαία ζύμη. Με ελαφρώς βρεγμένα χέρια παίρνουμε 7 γρ αμυγδαλόπαστας και σχηματίζουμε το σώμα της μελισσούλας.

almondbeessteps2
Σε ένα πιατάκι ρίχνουμε λίγη σκόνη κουρκουμά, και μέσα σε αυτή κυλάμε το μελισσάκι μας. Κόβουμε ένα αμύγδαλο στη μέση και σχηματίζουμε τα φτερά του.

almondbeessteps3
Ανακατέυουμε καλά τα υλικά για την σοκολατένια διακόσμηση και με το μείγμα γεμίζουμε ένα στυλό γαρνιρίσματος. Ζωγραφίζουμε στο σώμα του τρεις γραμμές και στη συνέχεια μαρκάρουμε και δύο τελείες για τα μάτια.

almondbeessteps4
Τα μελισάκια μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον στολισμό μίας γιορτινής τούρτας. Για παράδειγμα, εγώ ετοίμασα ένα κέικ με βάση την συνταγή της βασιλόπιτας και απλά τα άφησα να του επιτεθούν 🙂

almondbees

Εναλλακτικά μπορούν να σερβιριστούν ως τα πιο κουλ φοντανάκια !! Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να παίξουμε λίγο περισσότερο με την γεύση τους, προσθέτοντας ελάχιστο ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού …

Πώς σας φαίνονται;

'Αλλα Άρθρα:

44 Σχόλια to “Μελισσούλες Αμυγδάλου”

  1. 2 Broke Vegans 02/02/2015 at 20:40 #

    Φαίνονται τέλειες!!Έχεις ταλέντο! Και έψαχνα τόσο καιρό μια συνταγή για vegan μάρτζιπαν.Ευχαριστούμε που την μοιράστηκες μαζί μας αυτή τη συνταγή!

    • aris 02/02/2015 at 22:20 #

      Ευχαριστώ πολύ !!!

      • 2 Broke Vegans 02/02/2015 at 23:41 #

        άραγε αντί για μέλι, το σιρόπι αγαύης θα δουλέψει;

        • aris 02/02/2015 at 23:59 #

          Ναι βέβαια, αλλά μάλλον όχι τόσο αποτελεσματικά, γιατί το μέλι λειτουργεί λίγο πιο συνδετικά. Σε αυτή την περίπτωση, καλύτερα βάλε δυο κουταλιές αγαύη, δηλαδή χωρίς νερό. Και το πετιμέζι μπορεί να λειτουργήσει, απλά θα πάρει άλλο χρώμα η αμυγδαλόπαστα …

  2. Athena Craftcooklove 02/02/2015 at 21:25 #

    Πραγματικά είναι πολύ όμορφα !! Μπράβο ! Ευχαριστούμε και την ελαφριά συνταγή αμυγδαλόψιχας! Καλό βράδυ!

    • aris 02/02/2015 at 22:22 #

      Αθηνά, χαίρομαι που αρέσουν !! Καλό βράδυ !!

  3. Beauty Follower 02/02/2015 at 21:35 #

    Τρισχαριτωμένες 🙂

    Καλό μήνα!!!!!

  4. spoon stories 02/02/2015 at 21:39 #

    Παιχνιδιάρικες πράγματι και τρις χαριτωμένες! Μου φαίνονται απίθανες!!Ευχαριστούμε πολύ…πάει για pin^^

  5. Cook-Taste-Live 02/02/2015 at 23:02 #

    Πολύ όμορφες! Χμ Φεβρουάριος μπήκε, αλλά εσύ μάλλον έχεις φτάσει Άνοιξη ήδη!
    Καλό μήνα!
    🙂

    • aris 02/02/2015 at 23:05 #

      Πραγματικά δεν κρατιέμαι, όπως τα λες !! Περιμένω την άνοιξη και το καλοκαίρι για να έχω στη διάθεσή μου λαμπερά φρούτα !! Ευχαριστώ, καλό μήνα !!

  6. Χριστίνα 03/02/2015 at 07:55 #

    Μα αυτά είναι κουκλίστικα! Ο κουρκουμάς πώς έκατσε στη γεύση;

    • aris 03/02/2015 at 08:33 #

      Χριστίνα, λίγο επεμβαίνει, αφήνοντας κάτι ελαφρώς πικάντικο…

  7. peps@pepi's kitchen 03/02/2015 at 08:23 #

    Καταπληκτικές!!!!!!!!!
    Τόσο χαριτωμένες!!!!
    Μπράβο σου!!

  8. Dimitra Decorasylum 03/02/2015 at 08:36 #

    Πως μάς φαίνονται; Τρισχαριτωμένες!!!! Καλό μήνα Άρη.

  9. tanja@the green mixer 03/02/2015 at 14:22 #

    Φανταστικές, πολύ τσαχπίνικες!

    • aris 03/02/2015 at 18:02 #

      Ευχαριστώ !! τι να πω και εγώ για το υπέροχο green mixer σου !!

  10. evi@thehealthycook 03/02/2015 at 16:27 #

    απίθανες οι μελισσούλες και η πολύ χρήσιμη αμυγδαλόπαστα!!
    🙂

    • aris 03/02/2015 at 18:06 #

      Εύη, η αμυγδαλόπαστα θα παίξει σημαντικό ρόλο σε πολλά από τα επόμενα γλυκά, ειδικά στα γιορτινά !! Στόχος είναι το Γλυκοπλαστείο Νεανικόν να πείσει τους φίλους του πως μπορούμε χωρίς ζαχαρόπαστα και χρωστικές να έχουμε ένα εντυπωσιακό γλυκό για κάθε περίσταση 🙂

  11. Natasa S 03/02/2015 at 19:51 #

    Υπέροχα και πολύ πολύ χαριτωμένα! Με κέρδισαν αμέσως! Μπράβο Άρη!

  12. Evangelia Vlassopoulou 04/02/2015 at 08:39 #

    Καλέ εισαι μεσα στο μυαλό μου; Σκεφτόμουν εναλλακτική για ζαχαρόπαστα τώρα που προετοιμάζομαι για τα γενεθλια της μικρής μου. Τέλειο…….με εσωσες

    • aris 04/02/2015 at 09:43 #

      Ευαγγελία, ναι, με τα μελισσάκια μια χαρά θα τους εντυπωσιάσεις 🙂 !! Αλλά με την αμυγδαλόπαστα μπορείς να κάνεις και άλλα ωραία στολίδια ή να ντύσεις εξολοκλήρου ένα κέικ !!

  13. Αγγελική 04/02/2015 at 18:26 #

    Πως μας φαίνονται; Απλά καταπληκτικές! Πραγματικά, τα κάνεις να δείχνουν τόσο εύκολα όλα! Και η αμυγδαλόπαστα πολύ απλή! Επειδή και γω δεν τα πάω καλά με την ζαχαρόπαστα περιμένω και τις επόμενες αναρτήσεις για περισσότερες ιδέες!
    Καλό απόγευμα!

    • aris 04/02/2015 at 19:56 #

      Ευχαριστώ Αγγελική !!! Ναι, βέβαια, με την αμυγδαλόπαστα ετοιμάζω πολλά. Θα δεις, σύντομα !!!

  14. Eleni 04/02/2015 at 20:00 #

    Έγιναν πανέμορφες οι μελισσούλες σου. Τέλεια ιδέα και για παιδικό πάρτυ. Καλό σαββατοκύριακο

    • aris 04/02/2015 at 20:13 #

      Ελένη χαίρομαι που σου αρέσουν !! Ακριβώς !!! με απλές τροφές μπορούμε να έχουμε το πιο super παιδικό πάρτυ !!

  15. Iris mama goes vintage 06/02/2015 at 16:36 #

    WOW μα δεν θέλω να τις φάω είναι τόσο γλυκούλες.. δε μου πάει καρδιά βρε Αρη χαχαχα!!! Γεια στα χέρια σου!!!

    • aris 06/02/2015 at 18:19 #

      Ευχαριστώ !! Πάντως τρώγονται !! 🙂

  16. Eleana My home mymemories 06/02/2015 at 23:20 #

    Είναι απίστευτες!!! Δεν το περίμενα πως είναι τόσο εύκολο να φτιάξεις κάτι στυλ μαρζιπαν! Ο κουρκουμάς τι γεύση έχει πάνω στην μελισσούλα? Εγώ το χρησιμοποιώ μόνο στο φαΐ το φοβάμαι ωμό, από θέμα γεύσης. Καλό Σαββατοκύριακο!

    • aris 06/02/2015 at 23:52 #

      Ελεάνα καλησπέρα !! Ο Κουρκουμάς αφήνει μία ελαφριά πικάντικη εξωτερική γεύση, μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε ελάχιστη ποσότητα ίσα να πάρουμε λίγο από το λαμπερό του χρώμα… Και εγώ τον χρησιμοποιώ στο φαΐ, πολύ μάλιστα! Άλλωστε, έχω ακούσει για αυτόν τα καλύτερα 🙂

  17. Αριάδνη 08/02/2015 at 23:49 #

    Τι ωραία παιχνιδιαρικη συνταγη!!!!!!!!

  18. Sofia Sofeto 22/02/2015 at 09:22 #

    Σήμερα θα φτιάξουμε τις μελισσούλες σου με την κόρη μου!
    Τις είδε και ξετρελάθηκε!!
    Καλή Σαρακοστή!!!

    • aris 22/02/2015 at 09:32 #

      Σοφία καλημέρα !!! Πόσο χαίρομαι !!! Μην παραλήψεις μόνο να κοσκινίσεις καλά το αμύγδαλο, γιατί είναι σημαντικό να το έχουμε σε μορφή αλευριού για τη δημιουργία της αμυγδαλόπαστας. Επιπλέον στο blender θέλουν θρυμμάτισμα μόνο λίγα δευτερόλεπτα, γιατί αν τα αφήσουμε πάρα πολύ θα βγάλουν τα έλαια τους … Κατα τ’ άλλα είναι πανεύκολες και fun to make 🙂 Είσαι τόσο έμπειρη και ικανή που είμαι σίγουρος θα τις φτιάξεις ακόμα καλύτερες !!!!

      • Sofia Sofeto 22/02/2015 at 15:23 #

        Έγιναν πολύ όμορφες!
        Πρόσθεσα μέσα στο αλεύρι αμυγδάλου 1,5 κ.γ κουρκουμά,δεν ήθελα να το βάλω απ έξω ,γιατί όταν θα τις πιάνει η μικρή όλο το σπίτι θα γινόταν κίτρινο…χαχαχα!!!
        Αντί για νερό έβαλα ροδόσταμο, μου αρέσει πολύ με το αμύγδαλο!!
        Ευχαριστούμε πολύ Άρη!!!

        • aris 22/02/2015 at 15:55 #

          Μπράβο Σοφία !!!!!!!!!!!!! Πολύ ωραία η ιδέα και με το ροδόσταμο !!! Αλήθεια, ρίχνοντας το κουρκουμά μες στο αλεύρι δεν επηρέσεασε λίγο περισσότερο τη γεύση ?? Γιατί νομίζω πως εξωτερικά κάπως χάνεται αφού μετά ακολουθεί η γεύση του αμυγδάλου .. Βέβαια μπορεί να είναι και η ιδέα μου, και τελικά να είναι καλύτερα έτσι !! Εγώ σας ευχαριστώ πολύ πολύ !!! 🙂 🙂 🙂

  19. Χρυσαυγη 18/04/2015 at 10:06 #

    Ειναι εξαιρετικες!!!!!
    Πολλα συγχαρητηρια!!!!

Trackbacks and Pingbacks

  1. Βασιλόπιτα !!!! | NEANIKON - 30/11/2017

    […] 20 εκ Στολισμός: χειροποίητη αμυγδαλόπαστα (όπως στα μελισάκια ή την τούρτα γάμου) + λίγη […]

  2. Υπερθρεπτικό Tiramisu !!!! | NEANIKON - 21/01/2018

    […] για να φτιάξω την αμυγδαλόπαστα για τις συνταγές μελισσάκια, τούρτα γάμου και πριγκίπισσα). Ό,τι χοντροκομμένο […]

Leave a Reply