Αμυγδαλωτά Αχλαδάκια!
5 Μαρ
Τι ωραίο γλυκάκι. Κατά το έθιμο προσφέρεται σε χαρές!
Θα βρείτε διάφορες μικρό – παραλλαγές της κλασικής συνταγής, αν λίγο ψάξετε. Στην δική μου εκδοχή κυριαρχεί το πορτοκάλι, ενώ λείπει το ασπράδι, μιας και επιθυμούσα μία πιο απλή έκδοση.
Βγαίνει όμως πολύ ωραίο! Συνδυάζει την γνωστή γεύση από το αμυγδαλωτό σε συνδυασμό με τα έντονα αρώματα του πορτοκαλιού. Τρως ένα και χορταίνεις 🙂
Θα χρειαστούμε:
περίπου 300 γρ λευκά αμύγδαλα αλεσμένα σαν αλεύρι
5 κουταλιές μέλι
χυμό από ένα μικρό πορτοκάλι
ξύσμα από 2 μικρά πορτοκάλια
1 κουταλάκι αποξηραμένο σε σκόνη ginger
1 κουταλάκι κανέλα
Στολισμός:
γαρύφαλλα (καρφάκια)
Στα μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα μπορούμε να βρούμε έτοιμο αλεύρι αμυγδάλου. Μάλιστα σε κάποια καταστήματα το τοποθετούν στο ψυγείο ώστε να συντηρείται καλύτερα.
Για να είμαι ειλικρινής αυτή την φορά το προτίμησα αν και στο παρελθόν έχω πολλές φορές αλέσει αμύγδαλα σε λεπτή πούδρα. Η διαδικασία που ακολουθώ είναι να αλέθω και να κοσκινίζω λίγα – λίγα τα λευκά αμύγδαλα.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε πάρα πολύ χαμηλή φωτιά ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τo αμύγδαλο και τα γαρύφαλλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μέλι να ενωθεί με τον χυμό πορτοκαλιού. Αδειάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου και ζυμώνουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Η ζύμη καλό είναι να μην σκληρύνει πολύ, αλλά να μείνει μαλακή και κάπως να κολλάει στα χέρια μας, ώστε να μη μας γίνουν πολύ «σκληρά» και «βαριά» τα φοντανάκια μας.
Στη συνέχεια βρέχουμε λίγα τα χέρια μας, και με κομμάτια ζύμης σχηματίζουμε, πάνω σε ταψί με λαδόκολλα, μικρά αχλαδάκια. Στις κορυφές τοποθετούμε και από ένα γαρύφαλλο.
Φουρνίζουμε στους 120 βαθμούς περίπου για μία ώρα, ανάλογα με το μέγεθος που έχουν τα «αχλαδάκια» μας. Στόχος είναι εξωτερικά λίγο να σκληρύνουν αλλά εσωτερικά να μείνουν μαλακά και λίγο ζουμερά. Τα δικά μου ήταν κάπως μεγάλα (54 γρ το καθένα), αν τα δικά σας γίνουν μικρότερα ο απαιτούμενος χρόνος θα είναι λογικά συντομότερος.
Ελπίζω να σας αρέσουν! Εγώ τα τσάκισα σε χρόνο ρεκόρ!
Έχω και 2 – 3 νέα να σας πω!
Ξεκινώ με το ιστορικό γεγονός 🙂 πως πλέον οι χάρτινες δημιουργίες μου είναι διαθέσιμες και στην ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ναι, στο υπέροχο Greek Shop Meraki 82 Main St, Cold Spring, NY 🙂 🙂
Δεύτερο νέο, η Φώφη από το Ladi Βiosas και το Greek Artisans μου ζήτησε να κατασκευάσω νοσταλγικά ελληνικά σημαιάκια για να στολίζει τα popup events που οργανώνει στο εξωτερικό κατά την προώθηση του υψηλής ποιότητας ελαιόλαδου που παράγει και εξάγει με επιτυχία η οικογένεια της! Τα σημαιάκια βγήκαν πολύ ωραία, σχεδόν τα ζήλεψα και σκέφτομαι κάποια στιγμή να τα εντάξω στα προϊόντα του νεανικόν!
Επίσης η καρτούλα Grèce επανατυπώθηκε και είναι πλέον διαθέσιμη και μέσω του jamjar 🙂
Σειρά αυτές τις μέρες έχει το εκδρομικόν, που επανακατασκεύαζεται σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.
Αυτά, σας αφήνω! Πάω να φτιάξω μία σοκολατίνα για το επόμενο post!
Μα τι ωραία νέα! Μπράβοοο!
Καλά τα αμυγδαλωτά που λες δε μου άρεσαν ποτέ μέχρι που πρόσφατα ξαφνικά τα λιγουρεύτηκα και τσουπ! Να τα!