Μπλόντι !!!

8 Απρ

Το μπλόντι, για όσους φίλους δεν το έχουν ξανακούσει, είναι κάτι σαν το μπράουνι, χωρίς κακάο. Βέβαια το δικό μας μπλόντι θα έχει και κακάο, όχι παντού αλλά μόνο σε μερικά σημεία 😉 Άρα ούτε μπλόντι είναι 🙁

Όπως και να το πούμε όμως, 3 έχω να σας πω: είναι πανεύκολο, έχει απλά υλικά, και είναι νοστιμότατο!

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα ζουμερό και συμπαγές κέικ από αυτά που φουσκούνουν αρχικά, αλλά χάρη στην φρουτένια σύστασή τους, μετά κάθονται. Τρώγεται ευχάριστα ακόμα και ζεστό, μόλις βγει δηλαδή από τον φούρνο, και αποτελεί ένα υπέροχο Κυριακάτικο πρωινό. Αν θέλετε η υφή να θυμίζει περισσότερο το μπράουνι πρέπει λογικά να βάλετε και αυγά ώστε να βγει πιο «δεμένο». Όταν το δοκίμασα με δύο αυγά διατηρώντας περίπου τις ίδιες δοσολογίες κάτι με χάλαγε ελαφρά στην γεύση οπότε προτίμησα να το ξαναφτιάξω στην πιο απλή του εκδοχή 😉

Με δυσκόλεψε υπερβολικά στην φωτογράφιση και είναι λογικό αφού είναι απλό και λιτό εμφανισιακά. Προσπάθησα πάρα πολύ να βγει ενδιαφέρουσα η πρώτη φωτογραφία, με πολλές δοκιμές, αλλά μετά εξαντλήθηκα και δεν άντεχα να δουλέψω περισσότερο. Λίγο πρόχειρα και βιαστικά τράβηξα άλλες δύο λήψεις 🙁

Αλλά μή σας ζαλίζω άλλο 🙂 πάμε να απολαύσουμε το γλυκό μας και μετά να σας πω και δυο λόγια για τις κατασκεύες μου 🙂

Θα χρειαστούμε:

2 πολύ ώριμες μπανάνες
100 γρ + 1 κουταλιά ακόμα σταφίδες (χρησιμοποίησα τις μικρές μαύρες – προσοχή: μη παραλείψετε τις σταφίδες γιατί είναι το υλικό που δίνει στην συγκεκριμένη συνταγή την περισσότερη γλύκα, μαζί με τις μπανάνες)
1 κόκκινο μήλο
100 ml ελαιόλαδο
300 ml χυμό από γλυκά πορτοκάλια (εναλλακτικά νερό)
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι ξερό σε σκόνη τζίντζερ
4 κουταλιές πίτουρο βρώμης
150 γρ αλεύρι ολικής (χρησιμοποίησα αλεύρι από σιτάρι μαλακό) (μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω, ανάλογα την υγρασία του μείγματος)
1 κουταλιά baking powder

Εσωτερική bitter σοκολατένια πάστα:
2 κουταλιές ταχίνι ολικής (προτιμήστε το ολικής από το αποφλοιωμένο, είναι πιο νόστιμο και έχει πιο ωραία υφή 😉 )
1 κουταλιά νερό
2 κουταλάκια κακάο

Ένα ταψάκι μικρό προς μεσσαίο μέγεθος. Προκύπτουν περίπου 9 μικρές μερίδες.

Τοποθετούμε στο multi την μία μπανάνα, το μήλο (αφού το καθαρίσουμε και το κόψουμε σε κομμάτια), το ελαιόλαδο και τις σταφίδες. Πολτοποιούμε επίμονα και στην συνέχεια ενσωματώνουμε τον χυμό πορτοκαλιού. Δουλεύουμε λίγο ακόμα και αδειάζουμε το χυλό μέσα σε ένα μπολ ανάδευσης. Ρίχνουμε το τζίντζερ, την κανέλα, το ξύσμα, το πίτουρο, το baking powder, το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Αμέσως μετά προσθέτουμε την μία κουταλιά σταφίδες και την δεύτερη μπανάνα, ψιλοκομμένη σε φέτες.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι αφού πρώτα το λαδώσουμε και το αλευρώσουμε.

Πριν φουρνίσουμε το κέικ, πρέπει να εντάξουμε και τα κομμάτια από την πάστα bitter σοκολάτας.
Μέσα σε μία κούπα, ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι, το ταχίνι με το νερό. Προσθέτουμε το κακάο και δουλεύουμε λίγο ακόμα μέχρι να ενωθούν όλα σχηματίζοντας μία «συμπαγή κρέμα».

Με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιές σοκολατένιας πάστας και τις τοποθετούμε μέσα στο μείγμα που έχουμε στο ταψί. Δεν θέλουμε η πάστα να ανακατευτεί και να ομογενοποιηθεί με το μείγμα αλλά κομμάτια της να βρίσκονται σε διάφορα σημεία προκαλώντας μία γευστική αντίθεση. Μη βάλετε πάρα πολύ γιατί η πάστα μας πικρίζει (χάρη στο κακάο και στην έλειψη κάποιου γλυκαντικού) και θα μας «ξεγλυκάνει» το γλυκό μας 😉

Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για μία ώρα το πολύ.

Προαιρετικά μπορούμε να στολίζουμε το γλυκό μας με τον κλασικό μας γλάσο. Δηλαδή απλά ανακατεύουμε δύο κουταλιές ταχίνι ολικής, δύο κουταλιές νερό, 1 κουταλιά μέλι, 2 κουταλάκια χαρουπόσκονη και 2 κουταλάκια κακάο. Εγώ το έκανα κυρίως για food styling περιχύνοντας λίγο, μπορείτε να καλύψετε όλη την πάνω επιφάνεια, αναβαθμίζοντας το γλυκάκι σε μία πιο σοκολατένια βερσιόν 🙂

Κατά τα άλλα, η δημιουργικότητα έχει κτυπήσει κόκκινο τελευταία στο Νεανικόν 🙂 Φουλ έμπνευση αλλά και όρεξη για δουλειά.

Μετά την καρτούλα για την Κρήτη, που νομίζω βγήκε υπέροχη 🙂

ολοκλήρωσα άλλες δύο κάρτ-ποστάλ. Μία για την Σαντορίνη

και μία για την Πελοπόννησο!

και το ταξίδι μου δεν σταματά! Αυτές τις  μέρες ολοκληρώνω μικρά τετραδιάκια για την Αθήνα ενώ επίσης τυπώνω νέες κάρτες για ένα ακόμα νησί. Από την εικόνα παρακάτω μπορείτε μαντέψετε ποιο ;;; 🙂

Ξεκίνησα επίσης να φτιάχνω και σημαιάκια ξανά, γιατί τώρα που καλοκαιριάζει αποτελούν ό,τι καλύτερο 🙂 😉 Θα τα βρείτε online εδώ 🙂

Ααααα! κατάφερα, και νιώθω πολύ περήφανος 🙂 για αυτό, να εντοπίσω και πάλι τους κλασικούς φακέλους που χρησιμοποιώ στην συσκευασία της κάθε καρτούλας. Είχαν εξαντληθεί εδώ και μήνες από τα βιβλιοπωλεία και είχα στεναχωρηθεί πολύ 🙁 Μετά από έρευνα βρήκα μία Φακελοποιία η οποία δέχτηκε να μου τους τυπώσει. Αρχικά με ρώτησε «Τι τους θέλετε; Είναι άχρηστοι πλέον. Παλιά, αυτοί οι φάκελοι ξεχώριζαν τα γράμματα που θα ταξιδεύαν αεροπορικώς, σήμερα δεν υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός». Και εγώ τους απαντώ «Μη μου το λέτε αυτό! Είναι υπέροχοι! Είναι μπλε, είναι ριγέ, έχουν το κείμενο στα Ελληνικά και στα Γαλλικά. Είναι οι πιο ωραίοι φάκελοι που έχω δει!» 🙂

Τελικά πήρα 2000 φακέλους! Έπρεπε να είχα πάρει περισσότερους! 🙂

Anyway! Πριν σας χαιρετήσω, να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά την Κρίστυ Περρή που στο όμορφο άρθρο της στην Athens Voice συμπεριέλαβε και μία δική μου συνταγή!

Να σας ευχηθώ να περάσετε πανέμορφα το Πάσχα !!!

Από εδώ θα τα πούμε ξανά αμέσως μετά τις γιορτές, αν και από Instagram και Facebook θα τα λέμε σχεδόν καθημερινά 😉 🙂

'Αλλα Άρθρα:

2 Σχόλια to “Μπλόντι !!!”

  1. Natassa's blog tips 16/04/2019 at 09:53 #

    Φανταστικό φαίνεται το γλυκό σου να μπορούσα να το φτιαχνα κι εγώ

    • aris 17/04/2019 at 09:05 #

      Νατάσα καλημέρα!!!!! Σίγουρα μπορείς!!!!!! 🙂

Leave a Reply