Τρουφάκια με κάστανο

5 Νοέ

(Δείτε εδώ την νέα βελτιωμένη έκδοση)

Κάπου διάβαζα πως το κάστανο αποτελεί ιδανική τροφή για αθλητές και για παιδιά στην ανάπτυξη.  Ε, αυτό και μόνο μας αρκεί. Πρέπει επειγόντως να το εντάξουμε και στα γλυκά μας.

Προσπάθεια πρώτη: φτιάχνουμε τρουφάκια με κακάο και άρωμα πορτοκαλιού. Πιο εύκολo δεν γίνεται!

Θα χρειαστούμε:
500 γρ καλά βρασμένα και καλά καθαρισμένα κάστανα
3 κουταλιές καλής ποιότητας μέλι
3 κουταλιές χαρουπόμελο
1 κουταλιά κακάο (κατά προτίμηση ωμό (raw) – αναγράφεται στη συσκευασία)
ξύσμα από ένα πορτοκάλι (ψιλοκομμένο)
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
λίγο ακόμα κακάο

Για να πάρουμε 500 γρ καθαρή ψίχα από κάστανα πρέπει να βράσουμε περίπου 800 – 900 γρ ολόκληρα κάστανα (εικ 1). Αν περισσέψουν τα τρώμε. Προσοχή, τα βράζουμε πολύ καλά ώστε να βεβαιωθούμε πως έχουν μαλακώσει. Αφού κρυώσουν λίγο, τα καθαρίζουμε σχολαστικά (εικ 2). Προσέχουμε να μην αφήνουμε καθόλου κομμάτια από την εσωτερική “φλούδα”. Στη συνέχεια, τα μεταφέρουμε στον επεξεργαστή τροφών, όπου προσθέτουμε το μέλι, το χαρουπόμελο, τη μία κουταλιά κακάο, το ξύσμα και την κανέλα. Ενεργοποιούμε τη μεγάλη ταχύτητα και αφήνουμε αρκετό χρόνο να αλεσθεί καλά το μείγμα (εικ 3). Το αδειάζουμε σε ένα μπολ και το πλάθουμε (εικ 4). Αν δούμε ότι είναι κάπως σκληρό, προσθέτουμε ελάχιστο χυμό πορτοκαλιού. Παίρνοντας λίγο από το μείγμα σχηματίζουμε με τις παλάμες μας μικρές μπαλίτσες, τις οποίες τις καλύπτουμε με λίγο κακάο που έχουμε απλώσει σε μία λαδόκολλα (εικ 5). Αυτό ήταν, τα τρουφάκια μας είναι έτοιμα. Δεν τα τρώμε αμέσως, τα αφήνουμε λίγο στο ψυγείο ώστε να δέσει η γεύση.

chestnuttrufflessteps

Εύκολο δεν είναι;;

 

Trackbacks and Pingbacks

  1. Τρουφάκια! | NEANIKON - 23/10/2016

    […] προχωράμε στην συνταγή μας. Πριν 2 χρόνια είχα παρουσιάσει ξανά μία συνταγή για τρουφάκια με κάστανο. Θυμάμαι ενώ […]

Leave a Reply