Τρουφάκια!

23 Οκτ

Πριν πάμε στα τρουφάκια, θα ήθελα να εκφράσω για άλλη μία φορά τoν ενθουσιασμό μου που το Νεανικόν απέκτησε ένα μικρό αλλά γεμάτο θετική ενέργεια e-shop!  Όλες οι τελευταίες χάρτινες δημιουργίες και νέες που έρχονται είναι διαθέσιμες μέσα από την πλατφόρμα του JamJar! Πλημμυρίζω από αισιοδοξία και ασυγκράτητη χαρά κάθε φορά που σκέφτομαι πως ένα παιδικό μου όνειρο έγινε πραγματικότητα 🙂

τρουφάκια

Και προχωράμε στην συνταγή μας. Πριν 2 χρόνια είχα παρουσιάσει ξανά μία συνταγή για τρουφάκια με κάστανο. Θυμάμαι ενώ έβγαιναν νόστιμα, ήταν απλά και ευκολοφάγωτα. Και τι πειράζει θα μου πείτε αυτό; Πειράζει λίγο γιατί τα τρουφάκια όπως και όλα τα μικροσκοπικά γλυκά, που μάλλον θα φας μόνο μια μπουκιά, οφείλουν να προκαλέσουν ένα έντονο γευστικό “συναίσθημα”.

Για αυτό λοιπόν τον λόγο σχεδίασα ξανά την συνταγή στοχεύοντας σε κάτι πιο εκρηκτικό! Πάλι με κάστανα ως βάση 😉

τρουφάκια

Θα χρειαστούμε:

500 γρ καλά βρασμένα και καλά καθαρισμένα κάστανα

χυμό από ένα πορτοκάλι

ξύσμα από μισό πορτοκάλι

8 κουταλιές μέλι

2 κουταλιές κακάο

1/2 κουταλάκι κανέλα

1/3 κουταλάκι γαρύφαλλο

ελάχιστο αλάτι & πιπέρι

60 γρ φυσικό βούτυρο κακάο

(προκύπτουν περίπου 26)

Στον επεξεργαστή τροφών πολτοποιούμε τα κάστανα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτυρο κακάο. Ενεργοποιούμε την μεγάλη ταχύτητα και περιμένουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία λιώνουμε το βούτυρο κακάο. Το ενσωματώνουμε στο μείγμα μας και συνεχίζουμε την επεξεργασία μέχρι να αφομοιωθεί πλήρως. Αφήνουμε μισή ώρα τη ζύμη στο ψυγείο και μετά πλάθουμε μπαλίτσες με βάρος 23 γρ η κάθε μια. Πασπαλίζουμε με κακάο και ορμάμε!

τρουφάκια

τρουφάκια

Λίγες παρατηρήσεις:

Το καλό με αυτή την συνταγή είναι πως καθώς την υλοποιούμε μπορούμε να δοκιμάζουμε και ανάλογα με τα γούστα μας να κάνουμε μικρο προσθήκες. Αρκεί να μην το παρακάνουμε και διαταραχθεί η ισορροπία υγρών – στερεών του μείγματος. Να θυμάστε πως πρέπει στο τέλος να προκύψει η υφή μίας μαλακής ζύμης, η οποία στο ψυγείο, χάρη στο βούτυρο κακάο, θα πήξει λίγο περισσότερο. Το βούτυρο κακάο, αν το παραλείψετε, όπως είχα κάνει εγώ στην αρχική συνταγή, θα έχει ως αποτέλεσμα το γλυκάκι να χάσει το λιπαρό του στοιχείο και να μην λιώνει με την ίδια ευκολία στο στόμα μας. Καταλαβαίνω βέβαια πως είναι ακριβό υλικό, αλλά αν το συναντήσετε σε κάποιο bio shop ή online αξίζει έστω για μία φορά να το προμηθευτείτε γιατί πραγματικά πάει το σοκολατο-παρασκεύασμά μας σε άλλο επίπεδο. Είναι μια υπέροχη φυσική τροφή.

Αυτά, αυτά 🙂 ! Καλή εβδομάδα να έχουμε!

τρουφάκια

 

43 Responses to “Τρουφάκια!”

  1. peps@pepi's kitchen 23/10/2016 at 17:18 #

    Τι ωραία τρουφάκια!!! Φουλ στο κάστανο!!! Υπέροχες φωτογραφίες!!!

    • aris 29/10/2016 at 19:25 #

      Φουλ στο κάστανο δεν λες τίποτα!!!!!!

  2. Ξανθή 23/10/2016 at 18:06 #

    Εγώ που δεν είμαι και πολύ γλυκατζού αυτό με ενθουσίασε.
    Καλή εβδομάδα.

  3. machi marra 23/10/2016 at 18:18 #

    Λατρεύω τα κάστανα στα γλυκά μου!
    Πολύ ωραία συνταγή, πολύ ωραίες φωτογραφίες τόσο ζωντανές!!!
    Καλή εβδομάδα Αρη!!

    • aris 29/10/2016 at 19:26 #

      και εγώ τα λατρέυω, είναι ό,τι πρέπει για γλυκά!

  4. stylencritics 23/10/2016 at 19:35 #

    Καλή Τρουφοβδομάδα!!!!

  5. Ερμιόνη 23/10/2016 at 20:50 #

    Πόσο λαχταριστά δείχνουν!
    Τα τρουφάκια είναι τεράστια αδυναμία βεβαίως-βεβαίως!
    Όλα τα υλικά που έχεις χρησιμοποιήσει είναι εξαιρετικά, οπότε και το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο και γεμάτο αρώματα 🙂

    • aris 29/10/2016 at 19:27 #

      τα μπαχάρια και τα μυρωδικά δίνουν χαρακτήρα, αλλά τόσο όσο χωρίς να είναι ενοχλητικά στη γεύση 😉

  6. spoon stories 23/10/2016 at 21:44 #

    Άρχισαν τα κάστανα!Υπέροχα πραγματικά και τα τραγουδάκια επίσης!

  7. χριστίνα 24/10/2016 at 02:59 #

    Δηλαδή κάνω come back με κάστανα; Τρελαίνομαι!!! Μπράβο Άρη μου που προχωράς ακάθεκτος!!!

    • aris 29/10/2016 at 19:29 #

      Ναι Χριστίνα! Ήξερα πως τα τρουφάκια θα τραβήξουν την προσοχή σου 🙂 🙂

  8. mia xara 24/10/2016 at 06:58 #

    Υπέροχα δείχνουν Άρη, τρελαίνομαι για τα κάστανα!Καλημέρα και καλή εβδομάδα 🙂

  9. Cook-Taste-Live 24/10/2016 at 19:41 #

    Τα σκέφτομαι ήδη σε ένα χαριτωμένο κουτί (από αυτά τα όμορφα, τα χειροποίητα τα δικά σου!), τυλιγμένο με ωραίες κορδέλες, προοριζόμενο για Χριστουγεννιάτικα δώρο / κέρασμα!
    Ο συνδυασμός κάστανο-πορτοκάλι-κακάο μου εξάπτει την γαστριμαργική φαντασία και ανυπομονώ να τον δοκιμάσω! Πολύ καλή η βελτιωμένη έκδοση του τρουφακίου και πολύ σοφά έκανες και μας την παρουσίασες! 🙂

    • aris 29/10/2016 at 19:30 #

      Αχ, τι ωραία που θα ήταν! Μήπως να κάνω και μία τρουφακερί;; 🙂

  10. Χρυσαυγή 24/10/2016 at 19:45 #

    Μπράβο βρε Αρη! Μπράβο για όλα!!! Τα τρουφάκια είναι του γούστου μου μιας και αγαπώ τα κάστανα!
    Πολύ χαίρομαι που κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα. Φαντάζομαι την ατελείωτη χαρά όταν είδες την πρώτη παραγγελία. Μπορώ να το φανταστώ!! Να είσαι σίγουρος!!!

  11. Christina Makri 24/10/2016 at 19:46 #

    Λατρεύω τα κάστανα και κάθε γλυκό που τα περιέχει!!! Υπέροχα και δεν ξέρω γιατί αλλά μου θυμίζουν Χριστούγεννα!!! Χωρίς ιδιαίτερο λόγο, έτσι σαν σκέψη…

    • aris 29/10/2016 at 19:32 #

      Νομίζω όλα μου τα post είναι λίγο χριστουγεννιάτικα 😉 για να μη πω όλο το Νεανικόν 🙂

  12. Marianthi || breathsndreams 25/10/2016 at 07:18 #

    Το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο treat!! Καταπληκτικές οι φωτογραφίες σου Άρη!! 🙂

  13. Marion 25/10/2016 at 21:38 #

    Οτι έχει κάστανο μου αρέσει.
    Κι αυτά είναι πολυ πολύ ωραία. Τα υλικά εξαιρετικά.
    Το βούτυρο κακάο πρέπει να είναι πολύ ωραίο υλικό.
    Αν το βρω σίγουρα θα το δοκιμάσω.

    Μπράβο Αρη, εύχομαι να φτάνεις πάντα στους στόχους σου και να πραγματοποιεις τα όνειρά σου 😉

  14. Αθηνά 26/10/2016 at 11:25 #

    :O Εντυπωσιάστηκα πάρα πολύ!! Και δεν έχει καθόλου ζάχαρη!! Σούπερ !! Αν καταφέρω να βράσω τα κάστανα θα την δοκιμάσω σίγουρα!! Φαίνονται πολύ πολύ εύκολα και εντυπωσιακά!! Μπράβο Άρη!

    • aris 29/10/2016 at 19:33 #

      Να τα δοκιμάσεις Αθηνά, αξίζουν !!

  15. My Little World 27/10/2016 at 10:22 #

    Πω πω, αυτά τα τρουφάκια φωνάζουν “δοκίμασε με, δοκίμασε με”!!! Φαίνονται πεντανοστιμα και μου αρέσει πολυ η τελευταία φωτο που κρατάς το τρουφάκι! Φιλιααααα

  16. Beauty Follower 27/10/2016 at 20:31 #

    Καστανο και πορτοκάλι… τρομερος συνδυασμός!

    Καλό 3ημερο 🙂

  17. Tante Kiki 28/10/2016 at 21:46 #

    Λαχταριστά τρουφάκια με φοβερό συνδυασμό υλικών Άρη!! Πανέμορφες φωτό!!!

  18. Penelope 29/10/2016 at 07:17 #

    Κάπου μου “ξέφυγε” τούτη η ανάρτηση σου Άρη…
    Κάλλιο όμως αργά παρά ποτέ, όπως λένε :-))
    Το ωραιότερο στοιχείο τους βέβαια το κάστανο και τα μπαχαρικά, αλλά με εντυπωσίασες για μια φορά ακόμη με την ακρίβεια στο ζύγι!!!
    Καλημέρα σου εύχομαι και καλό υπόλοιπο στο 3ημερο σου.

  19. Theodora 29/10/2016 at 19:34 #

    Συγχαρητήρια Άρη! Πολύ όμορφο το e-shop σου. Τα μοναδικά σου τεφτέρια θα γίνουν περιζήτητα, να το δεις. Όσο για τα τρουφάκια νομίζω ότι είναι πολύ καλός τρόπος να αξιοποιηθούν τα κάστανα, τώρα που είναι εποχή τους.

  20. Maria Ifadopoulou 30/10/2016 at 05:13 #

    Κι εγώ δηλώνω καστανο-fan και ιδίως μέσα σε γλυκά τρελαίνομαι! Τα ανανεωμένα τρουφάκια σου φαίνονται τόσο λαχταριστά που θέλω οπωσδήποτε να τα φτιάξω, αν και θα πρέπει να ψάξω να βρω βούτυρο κακάο! Όσο για αυτό που λες ότι από τα μικροσκοπικά γλυκά τρως συνήθως μόνο ένα, εγώ αντιθέτως θέλω 2-3 μόνο για αρχή! 🙂 Καλή δημιουργική συνέχεια και στη γλυκοπλαστική και στην τυπογραφία!

  21. kat 27/09/2017 at 23:41 #

    γειά σας,

    να ρωτήσω;

    αντἰ για βούτυρο κακάο, μπορώ να βάλω λάδι καρύδας; και αν ναι, πόσο; ίδια ποσότητα;

    απ´αυτό που αν ζεσταθεί υγροποιείται, ξέρετε…

    φαντάζομαι πως το βύτυρο κακάο το χρησιμοποιείτε αντί βουτύρου, για να έχουν αυτή τη συμπαγή υφή τα τρουφάκια.

    φαίνονται εξαίσια!

    μερσί!

    • aris 27/09/2017 at 23:55 #

      Πιστεύω πως ναι, μπορείς να βάλεις λάδι καρυδας, θα έλεγα 50% περισσότερο. Απλά να έχε υπόψη σου πως θα πάρει και ελάχιστη γεύση καρυδας. Το βούτυρο κακάο κάνει το τρουφακι λίγο πιο στερεο αλλά ταυτόχρονα μαλακό που λιώνει ελαφρά μόλις το δαγκωσουμε + δίνει και σοκολατενιο άρωμα…
      Ευχαριστώ για το σχόλιο 🙂

      • kat 02/10/2017 at 02:06 #

        Τέλεια!

        Ευχαριστώ κι εγώ!

        Πολύ ωραίο το σάιτ σου

Leave a Reply