Μους Σοκολάτας
20 Φεβ
Σήμερα φτιάχνουμε μια σοκολατένια μους με τα πιο απλά υλικά του κόσμου !! Είναι νοστιμότατη, έχει ωραία υφή και μας δίνει ενέργεια και δύναμη στο λεπτό !!
Η συνταγή είναι απλούστατη, θα χρειαστούμε:
260 γρ πολτού μήλου
3 κουταλιές καλής ποιότητας μέλι
2,5 κουταλιές ωμό κακάο
1,5 κουταλιά ωμό χαρουπάλευρο
ξύσμα από ένα μικρό πορτοκάλι
5 κουταλιές ταχίνι ολικής αλεσμένο σε πετρόμυλο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Για να φτιάξουμε τον πολτό μήλου καθαρίζουμε περίπου 320 γρ μήλα. Τα κόβουμε σε φέτες και μαζί με λίγο νερό τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους. Περιμένουμε να κρυώσουν και τα αλέθουμε στον επεξεργαστή τροφών όπου έχουμε προσθέσει και τα υπόλοιπα υλικά. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο, και σε λίγη ώρα η μους είναι έτοιμη !!!
Την απολαμβάνουμε σκέτη, με ξηρούς καρπούς, με φρούτα ή με ό,τι άλλο θέλουμε !! Να σας αποκαλύψω πως σε ένα από τα επόμενα post, θα τη χρησιμοποιήσω ως βασική κρέμα στην τούρτα Πριγκίπισσα, ένα γιορτινό γλυκό που πάλευα σχεδόν όλο το περσινό καλοκαίρι !
Να, αν θέλετε ρίξτε μια ματιά, σε ένα παλιό coming soon post απεικονίζεται σε μια αρχική της υλοποίηση …
Σας εύχομαι ένα υπέροχο τριήμερο !!
Φαίνεται τέλειο και πανεύκολο!
Είναι Μαρία !!! Να το δοκιμάσεις !!! Φιλιά Πολλά !!
Γεια σου Άρη έχω δοκιμάσει κάτι παρόμοιο (χωρίς μήλο που δε το συμπαθώ) και ήταν άπαιχτο, ειδικά το ταχίνι ολικής άλεσης πραγματικά έχει κάτι από μερεντα! Κι άντε από Δευτέρα οι συνταγές σου θα έχουν επίσημα την τιμητική τους! Καλά κούλουμα !!!!
Χριστίνα καλημέρα !!!!! Έχεις δίκιο χωρίς μήλο γίνεται σαν μερέντα, εξίσου νόστιμη. Ξέρεις, αντί για μήλο μπορείς να βάλεις 2 ώριμες μπανάνες ή 2 ώριμα μικρά avocado. Και πάλι καλό θα γίνει .. και θα ναι τελείως ωμοφαγικό 🙂
Πανεύκολο και τέλειο !!! Τί διαφορά εχει το ταχίνι ολικής αλεσμένο σε πετρόμυλο ;;; Την καλημέρα μοθνκ ευχες για καλό τριήμερο !!!
Καλημέρα Αθηνά !! Στο ταχίνι ολικής περιλαμβάνεται όλο το σουσάμι άρα και όλα τα θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, με βάση αυτά που έχω διαβάσει, η άλεση σε πετρόμυλο υπερτερεί της άλεσης σε μεταλλικές λεπίδες διότι έχει την ικανότητα να διατηρεί περισσότερα στοιχεία από το αρχικό μείγμα .. Καλό τριήμερο και καλά κούλουμα !! Ευχαριστώ για το σχόλιο !!
Πω πω,πως μου αρέσει!!! Και που να το δοκιμάσω!!!Καλή Σαρακοστή!!
Καλή Σαρακοστή Λίλια !!! Σε ευχαριστώ !!!
Φανταστικό, μπράβο για τη συνταγή και την υπέροχη (όπως πάντα) παρουσίαση!
Φτιάχνω κάτι ανάλογο με μπανάνα αντί για μήλο, αλλά η πρότασή σου μου έχει εξάψει την (γευστική) περιέργεια! 🙂
Ευχαριστώ Βίκυ !!! Βέβαια και με μπανάνα είναι ωραίο, πάει πολύ και με το κακάο 🙂
πω,πω!!! πεντανόστιμη θα είναι με όλα αυτά τα υπέροχα υλικά!!
ανυπομονώ να τη δω στην τούρτα!
καλό τριήμερο Άρη!!
Εύη καλησπέρα !!! Για να δούμε, ελπίζω να πάει καλά η τούρτα, για το μεθεπόμενο σκ τη βλέπω … Πριν, έχω άλλα δύο post … το ένα έκπληξη !!
Υπέροχη και θρεπτική!!
Πέπη σε ευχαριστώ πολύ !!! Καλό βράδυ !!!
Φαίνεται υπέροχη! Αλλά για πες και σε μένα την άσχετη τί ακριβώς είναι το ταχίνι ολικής σε πετρόμυλο; Είναι διαφορετικό από το γνωστό ταχίνι που αγοράζουμε;
Καλά Κούλουμα Άρη!
Δήμητρα thanx !! To ταχίνι ολικής το βρίσκουμε μόνο σε καταστήματα με βιολογικά και περιλαμβάνει ολόκληρο το σουσάμι. Η άλεση σε πετρόμυλο λένε πως μας διασφαλίζει περισσότερα θρεπτικά συστατικά !! Καλά κούλουμα !!!!
Μόλις κοιτούσα κάτι μήλα και σκεφτόμουν τι να τα κάνω…έλεγα κέικ αλλά μου έδωσες μια σαφώς πιο υγιεινή λύση!!
Καλό τριήμερο Άρη!
Καλησπέρα Αγγελική ! Ναι, να τη φτιάξεις και να μας πεις εντυπώσεις αλλά και συμβουλές !! Καλό τριήμερο, να περάσεις πολύ όμορφα !!
φαίνεται πανεύκολη και πολύ υγιεινή!
αρχικά από την photo και τον τίτλο περίμενα πως θα δω αβοκάντο στα συστατικά!
εξεπλάγην ευχάριστα όμως, αφού χρησιμοποίησες εξίσου αγαπημένα συστατικά!
Εύη είναι πανεύκολη!!! Την έκδοση με το avocado την γνωρίζω και είναι πράγματι πολύ καλή χάρη στα θαυμάσια λιπαρά που περιέχει αυτό το υπέροχο φρούτο. Πάντα όμως προσπαθώ να αξιοποιώ τα φρούτα που παράγουμε στον τόπο μας, γιατί ξέρω ότι είναι πιο φρέσκα, πιο οικονομικά, έχουν κοπεί πιο ώριμα και ίσως ναι είναι και λίγο πιο συμβατά με τον οργανισμό μας. Η τελευταία άποψη έχει πολύ ενδιαφέρον αν ισχύει, έχω διαβάσει δηλαδή πως τροφές που έχουν καλλλιεργηθεί σε απόσταση 300 km από το τόπο που ζούμε τα τελευταία χρόνια μας είναι πιο αφομοιώσιμες. Βέβαια υπάρχουν και τροφές που μας έρχονται από πολύ μακρία αλλά είναι τόσο αξιόλογες και νόστιμες που αξίζει και αυτές να τις έχουμε στην διατροφή μας…
Ποιός μπορεί να αντισταθει σε μια μους σοκολάτα 😉
Τι ομορφα τα βαζακια που την σερβίρισες!
Εύχομαι να πέρασεις ομορφα και το ΚαθαροΔευτεριάτικο τραπέζι σου να έσφυζε απο νοστιμιές!
Κανείς πραγματικά 🙂 Μια χαρά ήταν το τριήμερο !! Από αύριο επιστροφή στη δουλειά 🙁
Μήλο ε;;;; Ομολογώ οτι δεν το είχα σκεφτεί….θα το δοκιμασω
Ναι, ναι !! Το μήλο χάρη στη πηκτίνη κάνει καλή δουλειά !!! Πρέπει να είναι όμως και γλυκό και νόστιμο, διαφορετικά δεν αξίζει τον κόπο. Εγώ τα δοκιμάζω πρώτα …
Είχα και εγώ απορία για το ταχίνι αλλά μου λυθηκε η απορία σε άλλη απάντηση παραπάνω, έμαθα και κάτι σήμερα. Παρότι είναι εκνευριστικό για πολλούς, πολλές φορές, θεωρώ είναι καλό να είμαστε συγκεκριμένοι με τα υλικά μας (και ας μας λένε περίεργους).. Παρότι έχω ένα θεματάκι με το μήλο πιστεύω οτι θα μου αρέσει πολύ η μους.
Τάνια, εκτός από το μήλο, άλλη εναλλακτική είναι η μπανάνα, το avocado ή κάποιος πολτός ενός γλυκού φρούτου. Πάντως επικρατεί το κακάο και το ξύσμα πορτοκαλιού στη γεύση και λιγότερo τα άλλα. Δίνουν όμως και αυτά νοστιμιά.
Βέβαια, η γλυκοπλαστική θέλει ακρίβεια 🙂
Άρη γεια σου και πάλι.
Αντί ταχίνι ολικής πειράζει να βάλω ταχίνι με κακάο;
Γεια σου Γιώτα! Φαντάζομαι μια χαρά θα βγει. Ίσως χρειαστεί να μειώσεις λίγο το κακάο της συνταγής..
Καθώς την αλέθεις μπορείς να κάνεις μικρές δοκιμές ώστε να δεις αν θέλει κάτι παραπάνω για γεύση ή για υφή 😉
Σκέφτομαι να κάνω τη μους για τη γέμιση της τούρτας της μικρής μου. Επειδή χαρουπάλευρο είναι δύσκολο να βρω σε 2 μέρες, μήπως να έβαζα άλλη 1,5 κουταλιά κακάο???
Καλησπέρα Δάφνη!
To χαρουπάλευρο έχει άρωμα που θυμίζει λίγο το κακάο αλλά δεν είναι πικρό, είναι σχετικά γλυκό, και έτσι ισορροπεί το πικρό στοιχείο. Αν δεν το βάλεις, μπορείς μάλλον να αυξήσεις λίγο το κακάο (άλλη μια κουταλιά το πολύ) αλλά θα πρέπει να προσθέσεις λίγο περισσότερο μέλι. Το καλό με αυτή την μους είναι πως καθώς την φτιάχνεις μπορείς να τη δοκιμάζεις και έτσι να δεις αν χρειάζεται κάτι επιπλέον.
Όμως μη το παρακάνεις και χαθεί η ισορροπία της.
Χαρουπαλευρο μπορείς να βρεις εύκολα σε όλα τα καταστήματα με βιολογικά, είναι οικονομικό και υπέροχο 🙂
Ελπίζω να βοήθησα! Καλή επιτυχία, αν την φτιάξεις περιμένω εντυπώσεις 🙂