Τζίντζερ Κέικ

5 Μάι

Να ξεκινήσω με ευχές 🙂 Χριστός Ανέστη & Χρόνια Πολλά! Εύχομαι να τα περάσατε όμορφα και να επιστρέψατε δυνατοί και ωραίοι!

Τζίντζερ Κέικ

Εγώ επιστρέφω με ένα σιροπιαστό κέικ γεμάτο από την πιπεράτη γεύση του ginger. Τρώγεται πολύ ευχάριστα, είναι αρκετά γλυκό όχι όμως υπερβολικά, είναι ιδιαίτερα αρωματικό και πολύ δροσερό αν διατηρηθεί στο ψυγείο. Ξεκινάμε;

Τζίντζερ Κέικ

Θα χρειαστούμε:
300 ml αραιωμένο πετιμέζι (δείτε παρακάτω)
1 μεγάλο γλυκό μήλο
2 αυγά
120 γρ αλεύρι ολικής (χρησιμοποιήσα σκληρό σιτάρι)
2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο τζίντζερ σε σκόνη
1 κουταλιά baking powder

Στολισμός: τα υπέροχα μούσμουλα της εποχής
Φόρμα χωρητικότητας περίπου 1lt ή μικρό ταψάκι
Προκύπτουν 5 μερίδες

Στην αγορά τα περισσότερα (όχι βέβαια όλα) προϊόντα πετιμέζι που συναντώ είναι αρκετά συμπυκνωμένα και κάπως βαριά στη γεύση, οπότε θεωρώ πως είναι προτιμότερο ελαφρώς να τα αραιώνουμε. Στην περίπτωσή μας για να λάβουμε τα 300 ml προσθέτουμε σε 250 ml πετιμέζι περίπου 50 ml νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προχωράμε!
Έχουμε όλα τα υλικά μας σε θερμοκρασία δωματίου. Καθαρίζουμε το μήλο, το ψιλοκόβουμε και μαζί με τα δύο αυγά το τοποθετούμε στον επεξεργαστή τροφών έχοντας επιλέξει την κλασσική S λεπίδα. Ενεργοποιούμε άμεσα την μέγιστη ταχύτητα και περιμένουμε λίγα λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρατεύσει. Μην σας προβληματίζει, το μήλο με τα αυγά συνεργάζεται υπέροχα δημιουργώντας εσωτερικά αρκετό αέρα. Καθώς λειτουργεί η συσκευή μας, από την οπή που διαθέτει ρίχνουμε σαν κλωστή τα 50 ml από τα συνολικά 300 ml αραιωμένου πετιμεζιού.

Αδειάζουμε σε ένα μπολ ανάδευσης και σταδιακά κοσκινίζουμε τα στερεά μας. Παράλληλα με μία σπάτουλα διπλώνουμε απαλά ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά στο αρχικό μείγμα χωρίς να φύγει ο αέρας.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα, τη γεμίζουμε με τον χυλό του κέικ και φουρνίζουμε για 45 λεπτά ή μέχρι ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το εσωτερικό του κέικ. Σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς. Περιμένουμε να κρυώσει και προσεκτικά ξεφορμάρουμε.

Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο αραιωμένο πετιμέζι. Αφού ανοίξουμε με μια οδοντογλυφίδα μερικές τρύπες στο κέικ το τοποθετούμε μες στο ζεστό πετιμέζι. Με ένα κουτάλι περιχύνουμε το σιρόπι σε κάθε πλευρά ώστε ομοιόμορφα να σιροπιαστεί. Απολαμβάνουμε μετά από λίγη ώρα!

Τζίντζερ Κέικ

Τζίντζερ Κέικ

Και το επόμενο post θα είναι γλυκό, αλλά μετά θα σας παρουσιάσω κάτι που με ενθουσιασμό δουλεύω αυτό τον καιρό 🙂

20 Responses to “Τζίντζερ Κέικ”

  1. Revrunner 06/05/2016 at 00:24 #

    You mean you ate the art? 🙂

    • aris 06/05/2016 at 21:52 #

      Well, sometimes I have to 😉 🙂 so cool to have a comment from someone who doesn’t speak greek, thank you so much! In 5-6 months my blog will switch to English 🙂

  2. Tante Kiki 06/05/2016 at 13:20 #

    Καταπληκτικές φωτό για ένα νοστιμότατο, όπως φαντάζομαι, κέικ. Λατρεύω την πιπεράτη γεύση του τζίντζερ!!! Καλά λατρεύω και τα μούσμουλα και πώς τα ταίριασες και τα δυο… για να με ξεσηκώσεις!!! Η αφίσα είναι δική σου εκτύπωση φαντάζομαι!! 🙂
    Καλό ΣΚ Άρη!!!

    • aris 06/05/2016 at 21:55 #

      Οοοχι δεν είναι δικιά μου αυτή η εκτύπωση, την βρήκα σε ένα παλιό βιβλίο! Δεν θα μπορούσε να τυπωθει έτσι με την τεχνική μου. Ευχαριστώ Κική!!!!

  3. Ερμιόνη 06/05/2016 at 20:24 #

    Υπέροχη παρουσίαση Άρη!
    Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν συμπαθώ ή όχι το τζίντζερ!
    Το κέικ που μας προτείνεις ωστόσο, θα το δοκίμαζα πολύ ευχαρίστως, μιας που δείχνει προκλητικά αφράτο!

    • aris 10/05/2016 at 22:52 #

      Ευχαριστώ Ερμιόνη! Ναι βέβαια, γίνεται αφράτο και σιροπιάζεται σωστά 😉

  4. alekacraftaholic 06/05/2016 at 23:08 #

    χαχαχαχ αυτό το γλυκό με τα μούσμουλα μου θυμίζει ελληνική ταινία…χαχααχχα

    https://www.youtube.com/watch?v=YhdC1ed33CA

    Να φανταστώ ότι η πιπεράτη γεύση του είναι αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει .Αφράτο και ζουμερό από το σιρόπιασμα. Αντί για μούσμουλα, θα του πήγαιναν τα βερίκοκα που μου αρέσουν περισσότερο;

    • aris 10/05/2016 at 22:53 #

      χα χα χα! Τι μας θύμισες βρε Αλέκα!;;

      Ναι, μια δροσερή γλυκιά πιπεράτη γεύση 🙂

  5. Ariadni St. 07/05/2016 at 17:39 #

    Πολύ πρωτοτυπο κέικ! Το τζιντζερ αρχισα να το εκτιμω τα τελευταία 2 χρονια

  6. my little cosy world 08/05/2016 at 18:51 #

    Χρόνια πολλά Άρη! Νοστιμότατο φαίνεται το κέικ σου και μπαίνει αμέσως στη λίστα μου! Πολυ ταιριαστή η αφίσα! Φιλιααα

  7. mia xara 10/05/2016 at 08:10 #

    Καλημέρα Άρη, Χρόνια Πολλά! Υπέροχο το κέικ σου, λατρεύω το τζίντζερ! Καλή εβδομάδα, καλή συνέχεια 🙂

  8. Beauty Follower 10/05/2016 at 10:38 #

    Χρονια πολλά!

    Πολύ ωραιο το κεικ αλλα και το σχεδιο απο διπλα 😉

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

  9. Dimitra Decorasylum 13/05/2016 at 11:17 #

    Μία ακόμα υπέροχη παρουσίαση των γευστικών δημιουργιών σου Άρη! Καλό Σαββατοκύριακο 🙂

  10. Marion 13/05/2016 at 13:10 #

    Πολυ αφράτο έγινε Αρη
    Και σιροπιαστό θα είναι πολύ νόστιμο.
    Ωραία παρουσίαση και στόλισμα με τα μούσμουλα 🙂

  11. Νανά @ kouzinista 17/05/2016 at 10:05 #

    Μου αρέσει ιδιαίτερα η πικάντικη χροιά του τζίντζερ στα γλυκά. Δυστυχώς για μένα, η υπόλοιπη οικογένεια δεν συμφωνεί μαζί μου. Ίσως ένα σιροπιαστό αφράτο κέικ να τους κάνει να αλλάξουν γνώμη.

  12. katerina@delightfularea.com 26/05/2016 at 21:26 #

    Και φώτο πίνακας; Και τζίντζερ; Και στολισμό με μούσμουλα; Με αποτέλειωσες! Μα πόσο τέλεια όλα πια;

Leave a Reply