Παγωτό Φράουλα!

28 Απρ

Φραουλένια γεύση, δυνατό άρωμα και υπέροχη υφή! Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της νέας παγωτό – πρότασής μου.

Παγωτό Φράουλα

Λίγα, πολύ εκλεκτά, μαγικά θα έλεγα υλικά θα μας δώσουν το ξεχωριστό αποτέλεσμα που ζητάμε. Οι φράουλες, που τώρα βρίσκονται στην εποχή τους, θα μας προσφέρουν καταπληκτική γεύση, τα κάσιους και το βούτυρο κακάο τέλεια φυσική λιπαρότητα, το μέλι τη γλύκα του και η αληθινή βανίλια θα ανεβάσει το άρωμα σε άλλα επίπεδα. Πάμε για την συνταγή;

Θα χρειαστούμε:

200 γρ κάσιους

350 γρ ώριμες καλής ποιότητας φράουλες (εποχής)

6 κουταλιές μέλι

100 ml νερό

τα σποράκια από μισή φυσική βανίλια

50 γρ βούτυρο κακάο

Στολισμός: φρέσκες φράουλες, αμύγδαλα, φύλλα δυόσμου και … άνθη

Επίσης για σωστό αποτέλεσμα στην υφή απαιτείται παγωτομηχανή 😉

Προκύπτουν περίπου 6 μερίδες

Μουλιάζουμε σε νερό για 6 ώρες τα κάσιους. Τα στραγγίζουμε και τα αλέθουμε σε δυνατό επεξεργαστή τροφών ή blender. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτυρο κακάο και συνεχίζουμε τη λειτουργία της συσκευής στη μεγάλη ταχύτητα. Το βούτυρο κακάο το λιώνουμε προσεκτικά σε μπεν μαρί, σε χαμηλή πάντα θερμοκρασία, και λίγο λίγο το ενσωματώνουμε στο μείγμα μας. Αλέθουμε μέχρι να προκύψει μία λεία κρέμα και όλα τα υλικά να ενωθούν. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει και το μεταφέρουμε στην παγωτομηχανή. Αυτό ήταν!

Παγωτό Φράουλα

Παγωτό Φράουλα

Να μη ξεχάσω να στείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην silikoMart για την τέλεια φόρμα ARMONY που μου χάρισε. Είναι φοβερό πως ένα απλό παγωτό – παρασκεύασμα μετατράπηκε τόσο εύκολα σε ένα εντυπωσιακό γλυκό!

Και να σας ευχηθώ να περάσετε τις πιο όμορφες γιορτές !!!

Λίγο μετά, επιστρέφω με έναν υπέρ δημιουργικό Μάιο. Ένα σας λέω: μόλις παρέλαβα από την Αμερική ένα καταπληκτικό εργαλείο που βρήκα στο eBay 😉

Καλό Πάσχα !!!!!

Παγωτό Φράουλα

26 Σχόλια to “Παγωτό Φράουλα!”

  1. peps@pepiskitchen 28/04/2016 at 20:02 #

    Τι πολύχρωμη ανάρτηση!!!!
    Έγραψες…πάλι!
    Καλό Πάσχα Άρη!

  2. Ερμιόνη 28/04/2016 at 20:23 #

    Φανταστική παρουσίαση Άρη, γεμάτη χρώμα και ανοιξιάτικη διάθεση!
    Το παγωτό φαίνεται να έχει υπέροχη υφή και η διακόσμηση του το κάνει πανέμορφο!
    Καλό Πάσχα εύχομαι και καλή Πρωτομαγιά!

    • aris 01/05/2016 at 08:52 #

      Ευχαριστώ Ερμιόνη! Χριστός Ανέστη!

  3. Χρυσαυγη 28/04/2016 at 21:34 #

    Φανταστικες, χρωματιστες και δροσερες φωτογραφιες! Καλα, για το παγωτο δεν εχω λογια! Ειναι χαρμα οφθαλμων και ξερω πως θα με ξετρελανει αφου εχει τα αγαπημενα μου κασιους!! Καλο Πασχα!! Περιμενω να δω το εργαλειο που ειπες……. Αντε, παλι αγωνια θα εχουμε!! Χαχαχα

    • aris 01/05/2016 at 08:53 #

      Χρυσαυγή, επηρεάστηκα λίγο και από αυτό που μου είπες τις προάλλες 🙂 Αν θα έχω συνέχεια μάυρο φόντο! 🙂 Και είπα ας κάνω και μια πιο bright φωτογράφιση. Ευτευχώς πήγε καλά!!!

      Εύχομαι να περάσετε πολύ όμορφα!

  4. Natasa S 29/04/2016 at 08:11 #

    Υπέροχα χρώματα. Μαγικές εικόνες. Οι φράουλες με περιμένουν στο ψυγειο και κάποιοι στο σπιτι θα χαρούν που θα δοκιμάσουν και παλι συνταγή σου!! Εξαιρετική ανάρτηση Άρη! Καλές γιορτές!

    • aris 01/05/2016 at 08:54 #

      Ευχαριστώ Νατάσα!!!!! Προκύπτει πολύ νόστιμο! Να το δοκιμάσετε!!!! Χριστός Ανέστη!

  5. Beauty Follower 29/04/2016 at 08:51 #

    Wow τι ομορφο…. τι ωραιο food style!

  6. Νανά @ kouzinista 29/04/2016 at 09:13 #

    Mάλλον σε παρέσυρε η άνοιξη και εγκατέλειψες μετά από καιρό το dark mood. Πολύ όμορφες φωτογραφίες, ανοιξιάτικες και χρωματιστές! Λατρεύω τα props και τη φραουλενιολουλουδάτη διακόσμηση του παγωτού!
    Σου εύχομαι καλό Πάσχα και να περάσεις καλά!

    • aris 01/05/2016 at 08:56 #

      Ευχαριστώ Νανά! Για λίγο το εγκατέλειψα το dark 🙂 είναι το αγαπημένο μου και δύσκολα το αφήνω. Βέβαια ειδικά τώρα που μπήκε η άνοθιξη, λίγες εξαιρέσεις χρειάζονται 🙂

      Χριστός Ανέστη!! Να περάσεις πολύ όμορφα!

  7. Christina Makri 29/04/2016 at 10:59 #

    Υπέροχες φωτογραφίες, γεμάτες χρώμα και φως! Υπέροχο παγωτό με ένα από τα αγαπημένα μου φρούτα την φράουλα! Ευχαριστούμε Άρη για άλλη μία εξαιρετική συνταγή & παρουσίαση! Καλή Ανάσταση & καλό Πάσχα!!!

    • aris 01/05/2016 at 08:57 #

      Ευχαριστώ πολύ Χριστίνα!

      Χριστός Ανέστη!

  8. sofia 30/04/2016 at 13:30 #

    Πόλυ ωραίο θείε βάζω 10 με τόνο στο υπέροχο και μαγεύτικο γλυκό σου!!!! 🙂

  9. Tante Kiki 30/04/2016 at 22:19 #

    Υπέροχα χρώματα και φίνα γεύση γεμάτη άνοιξη!!! Ζωγράφισες Άρη!!!
    Καλή Ανάσταση με υγεία, χαρά και αγάπη!

    • aris 01/05/2016 at 09:00 #

      Ευχαριστώ πολύ Κική!

      Χριστός Ανέστη!!!!!! Να περάσεις πολύ όμορφα!

  10. mia xara 02/05/2016 at 06:36 #

    Απίθανο δείχνει το παγωτό Άρη! Το ίδιο και τα πολύχρωμα λουλούδια που το συνοδεύουν! Χριστός Ανέστη, Καλό Μήνα 🙂

  11. mari 05/05/2016 at 08:23 #

    Υπέροχα υλικά για ένα υπέροχο αποτέλεσμα και φυσικά πολύ νόστιμο!!
    Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά!!

  12. Marion 05/05/2016 at 08:49 #

    Γειά σου Αρη
    Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη!!

    Πολύ ωραία ανοιξιάτικη η ανάρτησή σου σήμερα. Μαγιάτικη θα έλεγα. Και οι φωτεινές φωτογραφήσεις σου πάνε 😉

    Πολύ ωραίο το παγωτό & δροσερό.

    Καλό μήνα 🙂

  13. Χαρά 05/05/2016 at 08:58 #

    Καλημέρα & χρόνια πολλά! Οι προτάσεις στο blog είναι μία και μία και οι φωτογραφίες σου άκρως καλαίσθητες και σίγουρα δελεαστικές! Βούτυρο κακάο που γράφεις που μπορούμε να βρούμε?

    • aris 05/05/2016 at 17:38 #

      Ευχαριστώ πολύ Χαρά!! Χρόνια Πολλά!
      Βούτυρο κακάο βρίσκω σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων. Συνήθως τα περισσότερα έχουν.
      Προτιμώ το Rapunzel ή κάποιο άλλο εξίσου φυσικό. Μπορείς να το βρεις και σε πολλά e-shop online.

  14. alekacraftaholic 06/05/2016 at 22:29 #

    Ανοιξιάτικα χρώματα και πανέμορφες φωτογραφίες.Κρίμα να μην έχω παγωτομηχανή…

  15. Ariadni St. 07/05/2016 at 17:38 #

    Με αυτα τα απλά υλικά είχαμε αυτο το αποτελεσμα;;;;; Μπραβο Αρη, θα το δοκιμασω να το φτιαξω με την πρώτη ευκαιρια!

  16. Dimitra Decorasylum 13/05/2016 at 11:21 #

    Πρέπει να πάρω παγωτομηχανή μου φαίνεται! Δεν περίμενα να γίνεται με τόσο λίγα υλικά 😀

Leave a Reply