Μανιταρόσουπα

22 Νοέ

(η παρακάτω ανάρτηση υλοποιήθηκε στα πλαίσια του διαγωνισμού vima gourmet food blog awards 2015)

mushroomsoup1

mushroomsoup2

Θα χρειαστούμε:

50 γρ αποξηραμένα μανιτάρια (ποικιλία του δάσους, όχι πλευρώτους)

2 μεσαίες πατάτες καθαρισμένες & τεμαχισμένες

2 καρότα κομμένα σε ροδέλες

2 μεσαία κρεμμύδια

2 κουταλιές Flora με Βούτυρο

λίγο αλάτι

μπόλικο πιπέρι

θυμάρι και φρέσκο μαϊντανό

(προκύπτουν 2 μερίδες)

Σε μία κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά τοποθετούμε τα μανιτάρια, τις πατάτες, τα καρότα και τα κρεμμύδια. Γεμίζουμε με αρκετό νερό και βράζουμε τόσο όσο χρειάζεται να μαλακώσουν πολύ καλά τα υλικά μας.
Στην συνέχεια περνάμε το μείγμα από τον μύλο λαχανικών (ή αλέθουμε σε μούλτι) με σκοπό να δημιουργήσουμε μία βελουτέ υφή. Μεταφέρουμε ξανά για λίγο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας το flora και τα αρωματικά μας. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

mushroomsoup3

mushroomsoup4

mushroomsoup5

mushroomsoup6

Η σημερινή ανάρτηση είναι αφιερωμένη στην δεύτερη δημιουργική δοκιμασία των BHMA Gourmet Food Blog Awards που αφορά ένα αλμυρό πιάτο. Πέρα από την αξιολόγηση της κριτικής επιτροπής, σημαντικό ρόλο παίζει και η ψήφος των αναγνωστών. Αν το επιθυμείτε, και δεν έχετε ήδη ψηφίσει μπορείτε να κάνετε like (αφού συνδεθείτε πρώτα στο facebook) στη σχετική σελίδα του διαγωνισμού που αναφέρεται στο blog μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ !!!

Σε λίγες μέρες επιστρέφω ξανά με μία λίγο πιο δύσκολη συνταγή. Θα προσπαθήσω να «νεανικοποιήσω» την πιο, μα την πιο, χαριτωμένη πάστα των παιδικών μας χρόνων. Δεν θα σας πω περισσότερα 🙂

38 Σχόλια to “Μανιταρόσουπα”

  1. Τί υπέροχη ανάρτηση!
    Φανταστικές φωτογραφίες, ενδιαφέρουσα συνταγή!
    Πραγματικά μπράβο σου!

    (Χμ, χμ, κάτι μου λέει ότι η επόμενη συνταγή σου θα έχει αυτάκια, μυτούλα, ματάκια και θα είναι σκουρόχρωμη! Περιμένουμε με αγωνία!)

    😀

  2. stylencritics 22/11/2015 at 21:23 #

    Αν και δεν τρώω μανιτάρια, έχω να πώ οτι μ αρέσει η φωτογράφηση στη φύση όπως επίσης κ το σακίδιο σου.

  3. My little cosy world 22/11/2015 at 22:43 #

    Άρη μου αρέσει που παρουσιάζεις μια αλμυρή συνταγή και πόσο μάλλον όταν αυτή περιέχει τέτοια λιχουδιά όπως τα μανιτάρια! Υπέροχες φωτογραφίες! Καλή εβδομάδα!

  4. Beh1nd 23/11/2015 at 21:06 #

    Υπέροχη φαίνεται η σούπα και ο καιρός επιτάσσει την άμεση εκτέλεση της!!
    (ps. ωραίο το look, χουχουλιάρικο!)

    • aris 24/11/2015 at 22:45 #

      Είναι χειμωνιάτικο το concept…Οταν το είχα αποφασίσει έλεγα θα έχουν πιάσει τα κρύα τότε, αλλά ακόμα καλοκαιράκι έχουμε ….

  5. Ερμιόνη 24/11/2015 at 00:06 #

    Τι ωραία ανάρτηση!
    Τι ωραίες φωτογραφίες!
    Δημιούργησες μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα Άρη και κατάφερες να μας τη μεταφέρεις άψογα!
    Περιμένουμε την επόμενη σου συνταγή και μάλλον όλοι υποψιαζόμαστε περί τίνος πρόκειται 🙂

  6. Athena Craftcooklove 24/11/2015 at 06:44 #

    Λοιπόν ερώτηση πρώτη: πού βρήκες αυτό το υπέροχο σακίδιο;;; (κλασική γυναικεία ερώτηση) ερώτηση δεύτερη : πού βρήκες αυτά τα υπέροχα μανιταράκια ;;;;;;;; Με τη συνταγή αυτή χτύπησες φλέβα καθώς είμαι μεγάλη λάτρης των μανιταριών και δη της μανιταρόσουπας!!! Με το βουτυράκι γίνεται τέλεια!! Το καροτάκι σίγουρα την γλυκαίνει, πρέπει να είναι πολύ ωραία!!! Μπράβο επίσης που τόλμησες εξωτερικό μαγείρεμα και φωτογράφηση!!!! Αγαπώ και εγώ Λυκαβηττό τον βλέπω κάθε μέρα και ποτέ δεν τον χορταίνω!!

    • aris 24/11/2015 at 22:50 #

      Λοιπόν το σακίδιο το πήρα από το PhilosAthens, τα μανιτάρια είναι αποξηραμένα και τα βρήκα σε καταστήματα με βιολογικά (τα συγκεκριμένα λέγονται λεντινούλα, εγώ έβαλα διάφορα μαζί για περισσότερο άρωμα και γεύση) Η φωτογράφιση έγινε στο λόφο του Φιλοπάππου, εκτός από την φωτογραφία με το γκαζάκι που τραβήχτηκε στην βεράντα μου ..

  7. Athena Craftcooklove 24/11/2015 at 06:45 #

    Αχ ξέχασα να ευχηθώ καλή επιτυχία!!!!!!

  8. mia xara 24/11/2015 at 08:42 #

    Γευστικότατη σούπα, λατρεύω τα μανιτάρια! Υπέροχες οι φωτογραφίες σου! Και πάλι καλή επιτυχία στο διαγωνισμό 🙂

  9. Beauty Follower 24/11/2015 at 13:20 #

    Τι ωραια που ειναι να μαγειρευεις outdoors!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    • aris 27/11/2015 at 22:52 #

      Ωραία είναι, αλλά στην πραγματικότητα μαγείρεψα στο σπίτι 🙂

      • Beauty Follower 01/12/2015 at 14:17 #

        Αν το δοκιμάσεις κάποια στιγμή, να μας γράψεις την εμπειρία σου 😉

  10. Stavroula 24/11/2015 at 18:49 #

    Πολυ ωραια συνταγη! Εξω απο τα νερά σου αλλα τα κατάφερες! Καλη επιτυχια!

  11. Γωγω 24/11/2015 at 20:55 #

    Πολυ καλη!θα βγάλουν τόση νοστιμιά 50 gr μανιτάρια ε?we adore manitarious!!!

    • aris 27/11/2015 at 22:53 #

      Νομίζω ναι, γιατί τα αποξηραμένα έχουν πιο έντονη γεύση και άρωμα …

  12. Theodora Nan 25/11/2015 at 10:04 #

    Τι ωραία φωτογράφηση! Μας πήγες στην εξοχή με τις εικόνες σου Άρη. Η μανιταρόσουπα ότι πρέπει για το χειμώνα. Πολλά μπράβο!

  13. Αγγελική 25/11/2015 at 10:04 #

    Η μανιταρόσουπα είναι η αγαπημένη μου σούπα.
    Όμορφα χρώματα, αυτός ο λόφος έχει μια γοητεία!

    • aris 27/11/2015 at 22:54 #

      Ναι !! Ο λόφος του Φιλοπάππου είναι το κάτι άλλο !!!

  14. evangelia vlassopoulou 25/11/2015 at 16:49 #

    Από τις αγαπημένες μου σούπες…Μου αρέσει που χρησιμοποίησες αποξηραμένα μανιτάρια, προσδίδουν εξαιρετική γεύση και άρωμα και απογειώνουν τη σούπα. Ωραίες φωτογραφίες

  15. tanja 25/11/2015 at 22:55 #

    Τι έκπληξη η αλμυρη συνταγή!!!Και σούπα, τι ωραία και επίκαιρη… Μου αρεσουν πολύ τα μανιτάρια, αν και δεν συνηθιζω να χρησιμοποιω τα ξηρά, είναι ομως οτι πρεπει για τέτοιες στιγμές.

  16. Νανά @ kouzinista 26/11/2015 at 01:25 #

    Μας ταξίδεψες με αυτήν σου την ανάρτηση! Υπέροχες, ατμοσφαιρικές φωτογραφίες και μια πρωτότυπη, για τα δεδομένα του Νεανικόν, αλμυρή συνταγή! Λατρεύω τα αποξηραμένα μανιτάρια και το άρωμα και τη γεύση που δίνουν στις σούπες!

    • aris 27/11/2015 at 22:56 #

      Ναι, σε κάποιον που του αρέσουν τα μανιτάρια (όπως σε μένα 🙂 ) τα αποξηραμένα είναι μεθυστικά ωραία

  17. Παντεσπάνι 28/11/2015 at 17:27 #

    Λατρεύω μανιταρόσουπα… Αν τα μανιτάρια είναι ποιοτικά έχει μια πολύ μανιταρένια γεύση, και πάντα ολοκληρώνεται με το θυμάρι 🙂 Απλά εγώ για να την κάνω βελουτέ, προσθέτω λίγο γάλα με κορν φλάουερ, και δεν αλέθω τα υλικά. Και οι φωτογραφίες πολύ ωραίες 🙂

  18. Χριστίνα 04/12/2015 at 06:28 #

    Άλλη χάρη η μαγειρική ε; Βγάζει διαφορετικά αρώματα! Η παρουσίαση σκίζει! Πόσο θα ταίριαζε και μια ζεστή κούπα καφέ για φινάλε!

  19. Iris mama goes vintage 06/12/2015 at 17:59 #

    Άρη σου πάνε τόσο οι εξωτερικές φωτογραφισεις!!! Να τις κάνεις πιο συχνά. Η μανιταροσουπα, η μανιταροπιτα αλλά και τα ψητά μανιτάρια είναι σούπερ αγαπημένα μου.. ειδικά τα ψητά συνοδεία λαχανικών…!!!το λιωμένο βούτυρο εγώ το βάζω παντού… χεχε!!!! Καλή επιτυχία να σου ευχηθώ ξανά!!!!

  20. Dimi 09/12/2015 at 09:48 #

    Γειά σου Άρη
    Παρακολουθώ πάρα πολλά Ελληνικά και ξένα blog μαγειρικής και όπου βλέπω μια πιο healthy νοτα στα blog κολλάω. ετσι έπεσα τυχαία και πάνω σε εσένα και πριν δω κάποια συνταγή μπήκα και διάβασα το προφίλ σου. Εκεί γράφεις τι δεν χρησιμοποιείς ποτέ. Εεεε εκεί ενθουσιάστικα και ξεκίνησα να βλέπω τις αναρτήσεις σου. Πρώτη ανάρτηση που μου κίνησε το ενδιαφέρον ήταν αυτη της μανιταρόσουπας (βλεπεις λάτρης του μανιταριού και της σούπας γενικότερα). Χτύπησε όμως ενα καμπανάκι-βουτυράκι που δεν μου πολυάρεσε.Anyway, συνέχισε έτσι με την πιο healthy Πλευρά σου.. (ααα εννοείται θα δοκιμάσω την συνταγή αλλά με λίγο ελαιόλαδο 🙂 )

    • aris 09/12/2015 at 18:22 #

      Καλησπέρα, σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου! Έχεις δίκιο, οι 5 αναρτήσεις μου που είναι αφιερωμένες στην υποψηφιότητά μου στα βραβεία του ΒΗΜΑ Gourmet ελαφρώς έρχονται σε αντίθεση με όσο περιγράφω στο προφίλ. Στα πλαίσια των δοκιμασιών που μας θέτει η κριτική επιτροπή, καλούμαστε να αξιοποιήσουμε δημιουργικά το προϊόν του χορηγού. Για μένα είναι τιμή και χαρά να το κάνω, γιατί χάρη και στον χορηγό δίνεται σε μένα η δυνατότητα να βιώσω αυτή την ωραία εμπειρία του διαγωνισμού. Το προϊόν λειτούργησε όμορφα στις συνταγές που το χρησιμοποίησα και προσωπικά νιώθω πως δεν χρειάζεται να είμαι αυστηρά απόλυτος πάντα, γιατί έτσι μπορεί να χάσω και κάτι που αξίζει.

      • Dimi 10/12/2015 at 09:35 #

        Άρη, το φαντάστικα οτι ήταν μέρος κάποιας χορηγίας. Η αλήθεια είναιοτι αυτά που δεν χρησιμοποιείς ποτέ τα αποφευγω και εγω αλλά καμία φορά αξίζουν οι «παρασπονδίες». Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό & keep cooking 🙂

Leave a Reply