Μανιταρόσουπα
22 Νοέ
(η παρακάτω ανάρτηση υλοποιήθηκε στα πλαίσια του διαγωνισμού vima gourmet food blog awards 2015)
Θα χρειαστούμε:
50 γρ αποξηραμένα μανιτάρια (ποικιλία του δάσους, όχι πλευρώτους)
2 μεσαίες πατάτες καθαρισμένες & τεμαχισμένες
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 μεσαία κρεμμύδια
2 κουταλιές Flora με Βούτυρο
λίγο αλάτι
μπόλικο πιπέρι
θυμάρι και φρέσκο μαϊντανό
(προκύπτουν 2 μερίδες)
Σε μία κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά τοποθετούμε τα μανιτάρια, τις πατάτες, τα καρότα και τα κρεμμύδια. Γεμίζουμε με αρκετό νερό και βράζουμε τόσο όσο χρειάζεται να μαλακώσουν πολύ καλά τα υλικά μας.
Στην συνέχεια περνάμε το μείγμα από τον μύλο λαχανικών (ή αλέθουμε σε μούλτι) με σκοπό να δημιουργήσουμε μία βελουτέ υφή. Μεταφέρουμε ξανά για λίγο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας το flora και τα αρωματικά μας. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
Η σημερινή ανάρτηση είναι αφιερωμένη στην δεύτερη δημιουργική δοκιμασία των BHMA Gourmet Food Blog Awards που αφορά ένα αλμυρό πιάτο. Πέρα από την αξιολόγηση της κριτικής επιτροπής, σημαντικό ρόλο παίζει και η ψήφος των αναγνωστών. Αν το επιθυμείτε, και δεν έχετε ήδη ψηφίσει μπορείτε να κάνετε like (αφού συνδεθείτε πρώτα στο facebook) στη σχετική σελίδα του διαγωνισμού που αναφέρεται στο blog μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ !!!
Σε λίγες μέρες επιστρέφω ξανά με μία λίγο πιο δύσκολη συνταγή. Θα προσπαθήσω να “νεανικοποιήσω” την πιο, μα την πιο, χαριτωμένη πάστα των παιδικών μας χρόνων. Δεν θα σας πω περισσότερα 🙂
Τί υπέροχη ανάρτηση!
Φανταστικές φωτογραφίες, ενδιαφέρουσα συνταγή!
Πραγματικά μπράβο σου!
(Χμ, χμ, κάτι μου λέει ότι η επόμενη συνταγή σου θα έχει αυτάκια, μυτούλα, ματάκια και θα είναι σκουρόχρωμη! Περιμένουμε με αγωνία!)
😀
Χα χα χα !! Δεν λέω, δεν λέω 🙂
Αν και δεν τρώω μανιτάρια, έχω να πώ οτι μ αρέσει η φωτογράφηση στη φύση όπως επίσης κ το σακίδιο σου.
Thanks Σόνια!
Άρη μου αρέσει που παρουσιάζεις μια αλμυρή συνταγή και πόσο μάλλον όταν αυτή περιέχει τέτοια λιχουδιά όπως τα μανιτάρια! Υπέροχες φωτογραφίες! Καλή εβδομάδα!
Ευχαριστώ!
Υπέροχη φαίνεται η σούπα και ο καιρός επιτάσσει την άμεση εκτέλεση της!!
(ps. ωραίο το look, χουχουλιάρικο!)
Είναι χειμωνιάτικο το concept…Οταν το είχα αποφασίσει έλεγα θα έχουν πιάσει τα κρύα τότε, αλλά ακόμα καλοκαιράκι έχουμε ….
Τι ωραία ανάρτηση!
Τι ωραίες φωτογραφίες!
Δημιούργησες μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα Άρη και κατάφερες να μας τη μεταφέρεις άψογα!
Περιμένουμε την επόμενη σου συνταγή και μάλλον όλοι υποψιαζόμαστε περί τίνος πρόκειται 🙂
Ευχαριστώ Ερμιόνη
Λοιπόν ερώτηση πρώτη: πού βρήκες αυτό το υπέροχο σακίδιο;;; (κλασική γυναικεία ερώτηση) ερώτηση δεύτερη : πού βρήκες αυτά τα υπέροχα μανιταράκια ;;;;;;;; Με τη συνταγή αυτή χτύπησες φλέβα καθώς είμαι μεγάλη λάτρης των μανιταριών και δη της μανιταρόσουπας!!! Με το βουτυράκι γίνεται τέλεια!! Το καροτάκι σίγουρα την γλυκαίνει, πρέπει να είναι πολύ ωραία!!! Μπράβο επίσης που τόλμησες εξωτερικό μαγείρεμα και φωτογράφηση!!!! Αγαπώ και εγώ Λυκαβηττό τον βλέπω κάθε μέρα και ποτέ δεν τον χορταίνω!!
Λοιπόν το σακίδιο το πήρα από το PhilosAthens, τα μανιτάρια είναι αποξηραμένα και τα βρήκα σε καταστήματα με βιολογικά (τα συγκεκριμένα λέγονται λεντινούλα, εγώ έβαλα διάφορα μαζί για περισσότερο άρωμα και γεύση) Η φωτογράφιση έγινε στο λόφο του Φιλοπάππου, εκτός από την φωτογραφία με το γκαζάκι που τραβήχτηκε στην βεράντα μου ..
Αχ ξέχασα να ευχηθώ καλή επιτυχία!!!!!!
Γευστικότατη σούπα, λατρεύω τα μανιτάρια! Υπέροχες οι φωτογραφίες σου! Και πάλι καλή επιτυχία στο διαγωνισμό 🙂
Ευχαριστώ Χαρά!!
Τι ωραια που ειναι να μαγειρευεις outdoors!
http://beautyfollower.blogspot.gr/
Ωραία είναι, αλλά στην πραγματικότητα μαγείρεψα στο σπίτι 🙂
Αν το δοκιμάσεις κάποια στιγμή, να μας γράψεις την εμπειρία σου 😉
Πολυ ωραια συνταγη! Εξω απο τα νερά σου αλλα τα κατάφερες! Καλη επιτυχια!
Ευχαριστώ Σταυρούλα !!!!
Πολυ καλη!θα βγάλουν τόση νοστιμιά 50 gr μανιτάρια ε?we adore manitarious!!!
Νομίζω ναι, γιατί τα αποξηραμένα έχουν πιο έντονη γεύση και άρωμα …
Τι ωραία φωτογράφηση! Μας πήγες στην εξοχή με τις εικόνες σου Άρη. Η μανιταρόσουπα ότι πρέπει για το χειμώνα. Πολλά μπράβο!
Thanks!!!
Η μανιταρόσουπα είναι η αγαπημένη μου σούπα.
Όμορφα χρώματα, αυτός ο λόφος έχει μια γοητεία!
Ναι !! Ο λόφος του Φιλοπάππου είναι το κάτι άλλο !!!
Από τις αγαπημένες μου σούπες…Μου αρέσει που χρησιμοποίησες αποξηραμένα μανιτάρια, προσδίδουν εξαιρετική γεύση και άρωμα και απογειώνουν τη σούπα. Ωραίες φωτογραφίες
Ευχαριστώ Ευαγγελία !
Τι έκπληξη η αλμυρη συνταγή!!!Και σούπα, τι ωραία και επίκαιρη… Μου αρεσουν πολύ τα μανιτάρια, αν και δεν συνηθιζω να χρησιμοποιω τα ξηρά, είναι ομως οτι πρεπει για τέτοιες στιγμές.
Thanks Τάνια !!
Μας ταξίδεψες με αυτήν σου την ανάρτηση! Υπέροχες, ατμοσφαιρικές φωτογραφίες και μια πρωτότυπη, για τα δεδομένα του Νεανικόν, αλμυρή συνταγή! Λατρεύω τα αποξηραμένα μανιτάρια και το άρωμα και τη γεύση που δίνουν στις σούπες!
Ναι, σε κάποιον που του αρέσουν τα μανιτάρια (όπως σε μένα 🙂 ) τα αποξηραμένα είναι μεθυστικά ωραία
Λατρεύω μανιταρόσουπα… Αν τα μανιτάρια είναι ποιοτικά έχει μια πολύ μανιταρένια γεύση, και πάντα ολοκληρώνεται με το θυμάρι 🙂 Απλά εγώ για να την κάνω βελουτέ, προσθέτω λίγο γάλα με κορν φλάουερ, και δεν αλέθω τα υλικά. Και οι φωτογραφίες πολύ ωραίες 🙂
Άλλη χάρη η μαγειρική ε; Βγάζει διαφορετικά αρώματα! Η παρουσίαση σκίζει! Πόσο θα ταίριαζε και μια ζεστή κούπα καφέ για φινάλε!
Άρη σου πάνε τόσο οι εξωτερικές φωτογραφισεις!!! Να τις κάνεις πιο συχνά. Η μανιταροσουπα, η μανιταροπιτα αλλά και τα ψητά μανιτάρια είναι σούπερ αγαπημένα μου.. ειδικά τα ψητά συνοδεία λαχανικών…!!!το λιωμένο βούτυρο εγώ το βάζω παντού… χεχε!!!! Καλή επιτυχία να σου ευχηθώ ξανά!!!!
Γειά σου Άρη
Παρακολουθώ πάρα πολλά Ελληνικά και ξένα blog μαγειρικής και όπου βλέπω μια πιο healthy νοτα στα blog κολλάω. ετσι έπεσα τυχαία και πάνω σε εσένα και πριν δω κάποια συνταγή μπήκα και διάβασα το προφίλ σου. Εκεί γράφεις τι δεν χρησιμοποιείς ποτέ. Εεεε εκεί ενθουσιάστικα και ξεκίνησα να βλέπω τις αναρτήσεις σου. Πρώτη ανάρτηση που μου κίνησε το ενδιαφέρον ήταν αυτη της μανιταρόσουπας (βλεπεις λάτρης του μανιταριού και της σούπας γενικότερα). Χτύπησε όμως ενα καμπανάκι-βουτυράκι που δεν μου πολυάρεσε.Anyway, συνέχισε έτσι με την πιο healthy Πλευρά σου.. (ααα εννοείται θα δοκιμάσω την συνταγή αλλά με λίγο ελαιόλαδο 🙂 )
Καλησπέρα, σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου! Έχεις δίκιο, οι 5 αναρτήσεις μου που είναι αφιερωμένες στην υποψηφιότητά μου στα βραβεία του ΒΗΜΑ Gourmet ελαφρώς έρχονται σε αντίθεση με όσο περιγράφω στο προφίλ. Στα πλαίσια των δοκιμασιών που μας θέτει η κριτική επιτροπή, καλούμαστε να αξιοποιήσουμε δημιουργικά το προϊόν του χορηγού. Για μένα είναι τιμή και χαρά να το κάνω, γιατί χάρη και στον χορηγό δίνεται σε μένα η δυνατότητα να βιώσω αυτή την ωραία εμπειρία του διαγωνισμού. Το προϊόν λειτούργησε όμορφα στις συνταγές που το χρησιμοποίησα και προσωπικά νιώθω πως δεν χρειάζεται να είμαι αυστηρά απόλυτος πάντα, γιατί έτσι μπορεί να χάσω και κάτι που αξίζει.
Άρη, το φαντάστικα οτι ήταν μέρος κάποιας χορηγίας. Η αλήθεια είναιοτι αυτά που δεν χρησιμοποιείς ποτέ τα αποφευγω και εγω αλλά καμία φορά αξίζουν οι “παρασπονδίες”. Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό & keep cooking 🙂