Παγωτό Σοκολάτα !!!
30 Αυγ
Γεια σας !!! Νέο post, παγωτοσοκολατένιο !! Συν ένα σωρό φωτογραφίες από τις καλοκαιρινές δημιουργίες / περιπέτειες του Νεανικόν !! 🙂
Και πάλι παγωτό, μιας και οποιοδήποτε άλλο γλυκό μες σε αυτή την εποχή με τα τόσα υπέροχα φρούτα μου φαίνεται περιττό 😉 Άλλωστε το φετινό καλοκαίρι ήταν αφιερωμένο στο μικρό μου ραφείο. Όχι ότι δεν ασχολήθηκε και με το τυπογραφείο, αλλά η περισσότερη βαρύτητά έπεσε στο πως θα προσεγγίσω το όνειρό μου να αποκτήσει το νεανικόν μία μικροσκοπική ανδρική σειρά resortwear.
Τους μήνες που μας πέρασαν έφτιαξα ξανά εσπαντρίγιες και καπελάκια, ενώ έμαθα να ράβω μπλούζες μαρινιέρες και μαγιό! Το τελευταίο μάλιστα το βλέπεται να το φοράω στην παραπάνω φωτό 🙂 🙂 Του χρόνου θα είμαι πλέον έτοιμος να σας παρουσιάσω αρκετά πριν το καλοκαίρι όλη την σειρά που σας έλεγα παραπάνω.
Από τυπώματα ασχολήθηκα με 2 νέες καρτούλες! Μία για το υπερ αγαπημένο μου Σούνιο και μία ειδική παραγγελία για την Αίγινα. Συγκεκριμένα η καρτ ποστάλ της Αίγινας φτιάχτηκε για να συνοδεύσει το προσκλητήριο της βάπτισης του μικρού Αντώνη που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στο όμορφο αυτό νησί!
Πάμε για το παγωτό μας!
Θα χρειαστούμε:
170 γρ βούτυρο κάσιους (χωρίς αλάτι/πρόσθετα, ιδανικά raw)
240 ml νερό
6 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές κακάο
1/2 κουταλάκι στιγμιαίο καφέ
1 τσιμπιά αλάτι
50 γρ βούτυρο κακάο (φυσικό)
Όλα τα παραπάνω να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς ζεστά ώστε να βοηθηθεί η ενσωμάτωση του λιωμένου βούτυρο κακάου.
Προκύπτουν περίπου 4 μερίδες.
Σε μπολ ρίχνουμε το βούτυρο κάσιους μαζί με το νερό. Με τη βοήθεια του αυγοδάρτη ανακατεύουμε καλά ώστε τα δύο υλικά να ενωθούν. Σταδιακά ρίχνουμε τα υπόλοιπα εκτός από το βούτυρο κακάο. Το βούτυρο κακάο το λιώνουμε προσεκτικά σε μπεν μαρί και το ρίχνουμε στο τέλος σαν κλωστή ενώ παράλληλα ανακατεύουμε επίμονα. Ιδανικά θέλουμε να πετύχουμε μια καλή ομογενοποίηση όλων το υλικών μας, οπότε ή πρέπει να ανακατεύσουμε πολύ δυνατά ή να χρησιμοποιήσουμε μίξερ.
Μεταφέρουμε για 5-6 ώρες στην κατάψυξη και μετά απολαμβάνουμε! Αυτό ήταν! Και όπως καταλάβατε δεν χρειάζεται παγωτομηχανή 😉 τα υπέροχα λιπαρά από το βούτυρο κακάο (και από τα κάσιους) φροντίζουν ώστε να παγωτό μας να διατηρήσει σωστή υφή!
Και όπως σας είπα στην αρχή στόχος των τελευταίων ημερών ήταν να ράψω ένα μαγιό εποχής του 50. Δύσκολο αρχικά, αλλά βρήκα την λύση με την βοήθεια του ικανού μου κοπτοράπτη και του κατάλληλου υφάσματος. Του χρόνου θα το επανασχεδιάσω και θα και αυτό διαθέσιμο μέσα από το Νεανικόν.
Μες στον χειμώνα που μας έρχεται θα δουλέψω ξανά και τις μερινιέρες ώστε να μπορώ να τις διαθέσω και σε άλλα νούμερα εκτός από medium.
Ίσως και σε άλλα χρώματα, όπως π.χ. ριγέ κίτρινο 😉 Θα δούμε.
Η πετσέτα θαλάσσης βγήκε παραπάνω από τέλεια, και προσωπικά την έχω χαρεί τόσο πολύ φέτος! Έχει αυτό φανταστικό μπλε της θάλασσας!
Οπότε θα αποτελεί και αυτή κομμάτι της σειράς νεανικόν beachwear!
Χωρίς όλα αυτά να σημαίνουν ότι σταματάω τα είδη stationary. Έχω στα σκαριά και νέο τετραδιάκι αλλά και πολλές ιδέες για Χριστουγεννιάτικα.
Και η καρτούλα για την Αίγινα που σας έλεγα παραπάνω.
Αυτά! Σας αφήνω με μερικές ακόμα φωτογραφίες τραβηγμένες με κινητό, μέσα από το φίλτρο “+2 vintage blush” του instagram.
Instagram Account: www.instagram.com/aris_sotiriou
Ένα παγωτό τώρα είναι ότι πρέπει με αυτή τη ζέστη