Παγωτό Βανίλια!

24 Ιούλ

Καλησπέρα! Άργησα λίγο να εμφανιστώ στο blog 🙁 αλλά έχω τόσα πολλά να σας δείξω και να σας πω αυτή την φορά !! 🙂

Πρώτα πρώτα από όλα, να σας πω πως είμαι χαρούμενος γιατί κατάφερα να εξελίξω το μικρό μου ραφείο! Δύο βασικές νέες δημιουργίες μου είναι διαθέσιμες μέσω jamjar: η πετσέτα θαλάσσης αλλά και πρώτη μου μανιέρα!

Η πετσέτα είναι από υπέροχο μπλε βαμβακερό ύφασμα και ριγέ τελείωμα! Γράφει τόσο ωραία στην παραλία, θα έλεγα πως ανταγωνίζεται το χρώμα της θάλασσας 🙂

Επίσης όσοι με παρακολουθείτε ξέρετε πως τελευταία προσπαθώ να ράψω ριγέ μπλούζες! Με πολλή χαρά έχω φτάσει στο σημείο να μπορώ να διαθέσω πιλοτικά φέτος την πρώτη κοντομάνικη μαρινιέρα σε ριγέ πράσινο χρώμα και νούμερο mens medium! Περισσότερα θα σας πω παρακάτω 😉

Το τυπογραφείο του Νεανικόν δεν έμεινε εντελώς στάσιμο! Τυπώθηκε μία νέα καρτ ποστάλ με θέμα την Ελλάδα! Ωραία δεν είναι? Θα την βρείτε και στα αγαπημένα μου Zalo (Ηράκλειο Κρήτης) και Flâneur (Πλάκα, Αθήνα).

Πάμε και στο υπέρ παγωτό μας τώρα!

Το παγωτάκι χάρη στα υπέροχα λιπαρά από τα βούτυρο κακάο & κάσιους έχει υπέροχη υφή! Η γεύση του, πρέπει να πούμε, δεν είναι ακριβώς ίδια με το κλασσικό παγωτό βανίλια μιας τα κάσιους και κυρίως το γάλα αμυγδάλου δίνουν μια ελαφρώς “γήινη” γεύση που όμως είναι πολύ νόστιμη και ενδιαφέρουσα σε συνδυασμό με την μαγική φυσική βανίλια 😉

Θα χρειαστούμε:

250 γρ βούτυρο κάσιους (χωρίς πρόσθετα, μόνο κάσιους αλεσμένα σε μύλο)
400 ml γάλα αμυγδάλου (χωρίς πρόσθετα, με ήπια γεύση)
7 κουταλιές μέλι
33 γρ λιωμένο  φυσικό βούτυρο κακάο
σποράκια από μία μικρή φυσική βανίλια

Τα παραπάνω να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
Επίσης χρειαστούμε την κλασσική οικιακή παγωτομηχανή, έχοντας 2 μέρες πριν τοποθετήσει τον κάδο στην κατάψυξη.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο κάσιους και λίγο – λίγο το γάλα. Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη και προσπαθούμε να τα ενώσουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και την βανίλια. Τελευταίο ενσωματώνουμε το βούτυρο κακάο αφού πρώτα το λιώσουμε προσεκτικά σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε πολύ καλά, να προκύψει ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Το βάζουμε για ένα μισάωρο ψυγείο λίγο να παγώσει.

Μεταφέρουμε στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε την διαδικασία του κατασκευαστή. Ενδεχομένως να χρειαστεί να μείνει λίγο μετά και στην κατάψυξη ώστε να παγώσει στο βαθμό της αρεσκείας μας 😉

Απολαμβάνουμε!

Πάμε στα ραπτικά μας τώρα! Από τον Ιανουάριο ξεκίνησα να κάνω δοκιμές για τις μαρινιέρες. Καθόλου εύκολη εργασία μιας και το ύφασμα που βρήκα είναι πλεκτό (πολύ λεπτό, ελαφρύ) και η διαχείρισή του είναι δύσκολη. Οι δυο παλιές μου ραπτομηχανές, προπολεμικές της δεκαετίας του 30 αν και πανέμορφες έχουν και αυτές την δική τους ισχυρή προσωπικότητα! Με τον κοπτοράπτη τα πάμε υπέροχα, με το τιγκέλι που και που έχουμε τα θέματά μας 🙂

Δοκίμασα 2 -3 διαφορετικά υφάσματα όμως προς το παρόν έδωσα περισσότερο βάρος στο ριγέ – πράσινο μιας και είναι δροσερό και πρωτότυπο 😉

Αλλά εκτός από το σκούρο γκρι έχω βρει και ένα φανταστικό πορτοκαλί με το οποίο ανυπομονώ να δουλέψω. Σιγά σιγά όμως 🙂

Αυτά! Προς τα παρόν 🙂 Σας αφήνω με την δροσιά της βυσσινάδας μου, που φέτος βγήκε κάτι παραπάνω και από 5νόστιμη 🙂

No comments yet

Leave a Reply