Κερασόπιτα !!!
11 Ιούν
Πόσο μου αρέσουν τα κεράσια !! Και πόσο ωραία φαντάζει μία κερασόπιτα, λες την λέξη και γεμίζει το στόμα 🙂
Έχω ξαναφτιάξει στο παρελθόν, σε πιο απλή έκδοση που πολλοί φίλοι του Νεανικόν αγάπησαν! Είπα όμως να τολμήσω μια πιο πλούσια εκδοχή με περισσότερα υλικά και πιο έντονες γευστικές αντιθέσεις. Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό!
Με χαρά επίσης να σας δείξω, πριν ξεκινήσουμε το γλυκάκι μας, τα νέα χειροποίητα καπελάκια μου που είναι διαθέσιμα μέσα από την πλατφόρμα του jamjar! Ελαφριά, βαμβακερά, ντουμπλ φας! Από την μία πλευρά εκρού και από την άλλη πράσινο και εκρού μαζί! Ταιριάζουν ταμάμ και μες τις εσπαντρίγιες, όπως θα δείτε και παρακάτω στις φωτογραφίες 🙂
Φύγαμε για κερασόπιτα !!
Για την ζύμη θα χρειαστούμε:
100 ml ελαιόλαδο
100 ml χυμό πορτοκαλιού
100 ml νερό
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1 κουταλάκι baking powder
1 κουταλιά κανέλα
60 γρ ζάχαρη καρύδας
250 γρ (ή όσο πάρει) αλεύρι ολικής (χρησιμοποίησα Ζέας)
ταψάκι διαμέτρου 20 εκ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το baking powder. Με μίξερ ή με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενώσουμε τα αρώματα και να καλύψουμε τη αίσθηση του λαδιού 😉 Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι (αφού του ενσωματώσουμε το baking powder) και πλάθουμε μέχρι να φτάσουμε σε μία ζύμη που ελαφρώς να μη κολλάει στα χέρια μας.
Τοποθετούμε την ζύμη στο ψυγείο και προχωράμε με την γέμιση, για την οποία θα χρειαστούμε:
350 γρ κεράσια
50 γρ αμύγδαλα φιλέ
ξύσμα από μισό λεμόνι (μη το παραλείψετε, δίνει ένταση στο κάπως flat χαρακτήρα των ψημένων κερασιών 😉 )
χυμό από μισό λεμόνι
90 γρ ζάχαρη καρύδας
2 κουταλιές αλεύρι ολικής
Με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μικροσκοπικό μαχαιράκι (προσέχοντας μη τραυματιστούμε) αφαιρούμε τα κουκούτσια. Μεταφέρουμε σε ένα νέο μπολ όλα τα υλικά της γέμισης.
Ανακατεύουμε πολύ καλά!
Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και την κόβουμε σε δύο κομμάτια, περίπου σε αναλογία: 70% – 30%.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά το ταψάκι και στο εσωτερικό εφαρμόζουμε την ζύμη σχηματίζοντας την βάση. Αδειάζουμε την γέμιση και πιέζουμε καλά ώστε να απλωθεί παντού και να μη μείνουν κενά.
Ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη με τον πλάστη και κόβουμε λεπτές κορδέλες. Διακοσμούμε το πάνω μέρος της τάρτας δημιουργώντας τις κλασσικές πλέξεις της πάστας φλώρας. Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε περιμετρικά με έξτρα αμύγδαλο φιλέ.
Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 17 βαθμός για 40 λεπτά περίπου. Απολαμβάνουμε!!!!!!
Να σας πω και λίγα νέα από τον δημιουργικό μου κόσμο 🙂
Πρώτα πρώτα στο υπεραγαπημένο Flâneur Souvenirs &
Ομοίως και στο φανταστικό Living Green (Εξάρχεια & Κηφισιά)!
Τέλος τύπωσα και μία νέα καρτ ποστάλ για ένα νέο μαγαζάκι στην Ικαρία, που ετοιμάζεται να ανοίξει στις 1 Ιουλίου. Σύντομα θα σας πω περισσότερα 🙂
Αυτά! Επιστρέφω στις δουλειές μου! Είναι πολλές και διάφορες! Μία αυτές είναι να ξανά δουλέψω το project μαρινιέρες που το έχω αφήσει εδώ και ένα μήνα 😉
Φιλιά πολλά!
Κεράσια τα αγαπημένα μου όπως και των περισσότερων υποθέτω
Ναι!!!! 🙂