Αχλαδόπιτα και νέα κάρτα τόοοσοο !!!
25 Οκτ
Έχω μία μανία με το τζίντζερ τελευταία! Το έχω χρησιμοποιήσει σε όλες τις πρόσφατες συνταγές μου, θα το χρησιμοποιήσω σήμερα και φοβάμαι θα το χρησιμοποιήσω και στο επόμενο γλυκάκι.
Δίνει μία ένταση στη γεύση που μου αρέσει υπερβολικά! Επίσης ταιριάζει πολύ με το φθινόπωρο, που θέλει αρώματα και μπαχάρια!
Μια ωραία ιδέα είναι η αχλαδόπιτα, σε μία εκδοχή που θυμίζει ένα ελαφρώς σιροπιασμένο κέικ, με τα φρουτάκια ψημένα στην πάνω επιφάνεια! Πολύ ευχάριστο, ιδανικό για ένα όμορφο πρωινό γεύμα.
Θα χρειαστούμε:
1 πολύ ώριμη μπανάνα
πολύ λίγο ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
2 φρέσκα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κουταλιά μέλι ή πετιμέζι
120 γρ αλεύρι ολικής
1 κουταλιά baking powder
1/2 κουταλιά κανέλα
1/2 κουταλιά τζίντζερ (σκόνη)
Μια τσιμπιά τριμμένο γαρύφαλλο
5-6 ξερά σύκα (ψιλοκομμένα)
2 κουταλιές σταφίδες (χρησιμοποίησα μικρές μαύρες)
2-3 νόστιμα αχλάδια
μέλι για πασπάλισμα
Τσέρκι 16 εκ, προκύπτουν 4-5 μερίδες
Ρίχνουμε στο μίξερ την μπανάνα, το ξύσμα και τα αυγά και χτυπάμε επίμονα μέχρι το μείγμα να αφρατεύσει. Σαν κλωστή προσθέτουμε την μία κουταλιά μέλι ή πετιμέζι και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα την λειτουργία της συσκευής. Αδειάζουμε σε ένα μπολ ανάδευσης.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking, την κανέλα, το τζίντζερ και το γαρύφαλλο. Σταδιακά τα προσθέτουμε στο μπολ με το αρχικό μείγμα και απαλά ανακατεύουμε. Τελευταία ενσωματώνουμε τα ξερά φρούτα.
Τοποθετούμε το τσέρκι σε μία λαδόκολλα και το γεμίζουμε με τον χυλό. Στην επιφάνεια τοποθετούμε (χωρίς να αφήνουμε καθόλου κενά, γιατί τα φρούτα μαζεύουν με το ψήσιμο) φέτες αχλαδιού. Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 50 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε το γλυκάκι, και είναι ακόμα ζεστό, το πασπαλίζουμε με μέλι για έξτρα γλύκα και για πιο ζουμερή υφή 😉
Λίγο αργότερα το ξεφορμάρουμε και το απολαμβάνουμε 🙂
Δεν έχω πολλά να σας πω σήμερα! Αααα, ότι τύπωσα την καρτούλα τόοοοσοοο σε νέα χρώματα και είναι και πάλι διαθέσιμη και ότι επίσης βρίσκομαι σε φουλ παραγωγική φάση με τις χάρτινες δημιουργίες μου! Ετοιμάζω και ένα μικρό event, κάπου λίγο πριν τα Χριστούγεννα, για το οποίο θα σας μιλήσω σύντομα !!! 🙂
Άσχετο! Σας έχω πει πόσο μου αρέσουν τα απλά παραδοσιακά σαπούνια;
Αυτά! Φιλιά!
Τι όμορφες φωτογραφίες με τα αχλάδια, τα λουλούδια, τα ωραία πιάτα και φυσικά το κέικ 🙂
Σε σχέση με το τζίντζερ, δεν ξέρω ακόμα αν μου αρέσει. Άλλες φορές μου αρέσει η ένταση που δίνει σε οτιδήποτε και αν προστεθεί και άλλες δεν θέλω ούτε να το βλέπω 🙂
Καλό βράδυ!
Ευχαριστώ Ερμιόνη! 🙂
Καλημέρα και πολλά μπράβο για τις συνταγές και όλα όσα κάνεις! Μια ερώτηση: οι κουταλιές, στο μπέικιν και στα μπαχαρικά, είναι σούπας ή γλυκού;
Ρωτάω κατόπιν εορτής, καθώς το γλυκό το έκανα κι ήταν υπεροχο, ελαφρυ και πεντανόστιμο. Διάλεξα τη μέση λύση -κάπου ανάμεσα στη μεγάλη και τη μικρή κουταλιά- θα ήθελα όμως να μάθω το σωστό 🙂
Τι τέλεια που το εφτιαξες! Ευχαριστώ πολύ!Είναι της σουπας αλλά και λίγο λιγότερο φαντάζομαι δεν πειράζει…
Τέλεια είναι η συνταγή σου! Έχω κάνει και τις καριόκες που είναι επίσιης σούπερ, πολύ κοντά στη γεύση με τις κανονικές και κανείς δεν πιστεύει ότι τις έφτιαξα μόνη μου. Ευχαριστώ για την απάντηση, θα το δοκιμάσω και με μήλα 🙂