Βερίκοκα Ποσέ !!!
4 Ιούν
Υπέροχο, απλό, δροσερό γλυκάκι!
Θα χρειαστούμε:
500 gr μεγάλα, σκληρά (όχι δηλαδή εντελώς ώριμα) βερίκοκα
600 ml νερό
2 κουταλιές μέλι
1/2 κουταλάκι φυσική τριμμένη βανίλια (εναλλακτικά ένα ξυλαράκι κανέλας)
Με ένα μαχαιράκι κοφτερό προσεκτικά αφαιρούμε την φλούδα από κάθε βερίκοκο. Επίσης τα κόβουμε στην μέση και βγάζουμε και το κουκούτσι τους.
Παράλληλα σε μία κατσαρόλα, πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αδειάζουμε το νερό, το μέλι και την βανίλια. Μόλις το μείγμα αρχίζει να βράζει ρίχνουμε τα βερίκοκα.
Τα αφήνουμε να βράσουν μόνο για 6-7 λεπτά το πολύ, όχι περισσότερο γιατί θα μαλακώσουν και θα αρχίσουν να διαλύονται.
Τα μεταφέρουμε προσεκτικά σε ένα μπολ και αφήνουμε το σιρόπι μόνο του να βράσει για λίγο ακόμα μέχρι ελαφρώς να δέσει.
Περιχύνουμε το σιρόπι πάνω στα βερίκοκα και μόλις το γλυκό μας έρθει σε θερμοκρασία δωματίου το αποθηκεύουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο. Έτσι θα είναι δροσερό δροσερό όταν το σερβίρουμε 😉
Να σημειώσουμε πως δεν προκύπτει κάτι πολύ γλυκό μιας και το συγκεκριμένο φρούτο έχει αρκετή οξύτητα και το γλυκαντικό που χρησιμοποιήσουμε γενικά σε φρούτα ποσέ είναι πάντα λίγο. Αυτό όμως είναι που το κάνει τόσο ανάλαφρο, έντονο & καλοκαιρινό.
Πριν κλείσω να σας πω πως εκτός από τα υπέροχα μαγαζάκια που φιλοξενούν τις δημιουργίες μου, φέτος θα έχετε την ευκαιρία στην έκθεση L’été grec που διοργανώνει το MON COIN Studio (Θησείου 7, Μοναστηράκι) να βρείτε αρκετές από τις κάρτες και τα τετραδιάκια μου 🙂
No comments yet