Συχνές Ερωτήσεις

Παρακάτω θα συγκεντρώνω ερωτήσεις που συχνά – πυκνά με ρωτάτε! Ξεκινάμε:strawberries (1 of 1)

Από που προμηθεύεσαι τα ανοξείδωτα τσέρκια;

Στη γνωστή αλυσίδα με είδη μαγειρικής / ζαχαροπλαστικής μπορούμε να βρούμε αρκετά και σε καλή ποιότητα. Βέβαια εκεί που πραγματικά βρίσκουμε όλα τα μεγέθη και σχήματα είναι σε ένα κατάστημα στην Ευριπίδου, ελάχιστα κάτω από την Αθηνάς. Απευθύνεται και σε επαγγελματίες και έχει τα πάντα !

Δεν έχω δυνατό επεξεργαστή τροφών, μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα μικρό εργαλείο τύπου multi;

Μάλλον όχι 🙁 Παλιά φανταζόμουν πως οι περισσότερες συνταγές μου που απαιτούν πολτοποιητή μπορούν να εκτελεστούν και με ένα εργαλείο τύπου multi. Δυστυχώς μία προσπάθεια που έκανα φέτος το Πάσχα είχε σαν αποτέλεσμα και να μη πετύχει το γλυκό και η συσκευή να καεί (και δεν ήταν και δική μου). Έτσι κατάλαβα πως απαιτείται μεγαλύτερος κάδος και περισσότερη ισχύ για να αλεσθούν σωστά οι ξηροί καρποί ή τα αποξηραμένα φρούτα. Το multi είναι μια χαρά εργαλείο, αλλά κάθε εργασία έχει διαφορετικές ανάγκες.

Τι φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιείς;

Στα πρώτα post χρησιμοποιούσα μία προπολεμική point and shoot. Γρήγορα κατάλαβα πως δεν γίνεται δουλειά και μάταια προσπαθώ. Προμηθεύτηκα την dslr nikon d3300 και αρκετούς μήνες τραβούσα με τον kit φακό. Η εξέλιξη ήταν μεγάλη αλλά πάλι κατάλαβα πως απαιτείται και ο σωστός φακός. Πριν ένα μήνα λοιπόν πήρα τον nikon prime 50mm – f/1.8 G. και νομίζω είδα το φως το αληθινό 🙂

strawberrries2 (1 of 1)

Τα ωμοφαγικά γλυκά μου φαίνονται εξαιρετικά δύσκολα. Είναι;

Μα είναι δυνατόν; Είναι εξαιρετικά απλά! Μάλλον έχουμε μάθει σε μπελαλίδικες συνταγές και το απλό λίγο μας φοβίζει.
By the way, η βασική μου συμβουλή για τα ωμοφαγικά γλυκά είναι η εξής: Ακριβώς επειδή δεν θερμαίνουμε τα υλικά ώστε να τονιστούν τα αρώματα και οι γεύσεις τους έχει μεγάλη σημασία να επιλέγουμε άριστης ποιότητας υλικά και επίσης να επιτρέπουμε στο γλυκό να ωριμάσει κάποιες ώρες στο ψυγείο.

Γιατί με βάση τις δοσολογίες προκύπτουν σχετικά μικρά γλυκά;

Για αρκετούς λόγους. Πρώτα από όλα μου φαίνονται πιο εμφανίσιμα τα μικρά γλυκά και μπορώ εύκολα να τα φωτογραφίσω. Αλλά κυρίως γιατί κάθε συνταγή απαιτεί αρκετές δοκιμές, με αποτέλεσμα τον τελευταίο χρόνο για φτιάχνω τουλάχιστον 3 με 4 γλυκά την εβδομάδα (μην ανησυχείτε δεν έχω πάρει γραμμάριο 😉 ).

Σε κάποιες συνταγές παρατηρώ πως η ποσότητα του αλευριού δεν είναι σωστή. Μπορεί να συμβεί;

Κάθε αλεύρι ολικής ανάλογα με το δημητριακό και τον τρόπο άλεσής του απορροφά διαφορετικά τα υγρά της ζύμης. Προσπαθώ στις συνταγές να αναφέρω συγκεκριμένα τι αλεύρι χρησιμοποίησα και τη υφή θέλουμε η ζύμη να αποκτήσει ώστε να μπορεί κάποιος αν το αντικαταστήσει να υπολογίσει την απαιτούμενη ποσότητα.

Μπορώ να παραγγείλω κάποιο γλυκό;

Τελευταία δέχομαι αρκετά μηνύματα (μη φανταστείτε πολλά) για το αν δέχομαι παραγγελίες. Δυστυχώς η απάντηση είναι όχι. Όπως αναφέρω και στην σελίδα Προφίλ, το blogging εντάσσεται στον ελεύθερο μου χρόνο. Εργάζομαι σε άλλο τομέα και δεν υπάρχει η δυνατότητα (από πολλές απόψεις) να υποστηρίξω άλλη μία εργασία. Όλη αυτή την προσπάθεια την βιώνω ως ένα ιδιαίτερα απαιτητικό χόμπυ που μέσα από αυτό κερδίζω απίστευτα ποσά σε γνώση, επικοινωνία και χαρά.

strawberrries (1 of 1)

Υπάρχει το Γλυκοπλαστείο Νεανικόν στα social media;

Φυσικά !! Μέχρι στιγμής μπορείτε να το κάνετε like / follow στο facebook, στο twitter, στο pinterest και στο google+ !

Που βρίσκω το Νεανικόν Paperie;

Εδώ 🙂

 

14 Σχόλια to “Συχνές Ερωτήσεις”

  1. alekacraftaholic 28/05/2015 at 19:46 #

    Μπράβο,που βρίσκεις ελεύθερο ρόνο ν’ασχοληθείς με κάτι που σε ”γεμίζει”.Πάντως κι εγώ νόμιζα ότι ήταν η κύρια ασχολία σου αυτή.
    Εξαιρετικό το ιστολόγιό σου κι όσο για τις φωτογραφίες κι εγώ ακόμα στην προσπάθεια είμαι .Εσύ όμως τα καταφέρνεις υπέροχα.
    Στο μπωλ με τις φραουλίτσες λέω να κάνω καμιά βούτα…πειράζει;
    Καλό βράδυ!

    • aris 28/05/2015 at 20:07 #

      Βουτιά στις φράουλες !! Καλύτερο δεν υπάρχει !!
      Είναι δύσκολο να βρω χρόνο, αφού εργάζομαι πολλές ώρες..Αλλά μου αρέσει και προσπαθώ όσο μπορώ !!!!

  2. Δήμητρα (manousina) 28/05/2015 at 19:59 #

    Άρη μου φαίνεται η διαφορά στις φωτογραφίες σου! Εξαιρετικές οι φραουλοφωτογραφίες! Είσαι τυχερός που δεν έχεις πάρει γραμμάριο από τις νοστιμιές που φτιάχνεις ! Να είσαι καλά να μας γλυκαίνεις
    Φιλιά

    • aris 28/05/2015 at 20:06 #

      Δήμητρα σε ευχαριστώ πολύ !! Να ήξερες πόσο προσπαθώ και πόσο δυσκολεύομαι στο κομμάτι της φωτογραφίας !!! Αλλά σιγά σιγά κάτι γίνεται 🙂

  3. Christina Makri 28/05/2015 at 20:51 #

    Και χρήσιμες οι απαντήσεις, και μας δίνεται η ευκαιρία και πάλι να σε γνωρίσουμε καλύτερα! Η δε απάντηση στην προτελευταία ερώτηση (για το αν δέχεσαι παραγγελίες) όλα τα λεφτά!!!! Εύγε!!!

  4. Dimitra Decorasylum 29/05/2015 at 08:10 #

    Κι εγώ νόμιζα πως το Νεανικόν υπήρχε και ως φυσικό κατάστημα!!! Με τις τόσες λιχουδιές που φτιάχνεις, ποτέ δεν ξέρεις, ίσως κάποια στιγμή, γίνει 😉
    Καλημέρα & καλό τριήμερο!

    • aris 29/05/2015 at 22:39 #

      Λες ;; Δύσκολο !! Προς το παρόν θα ήθελα να εμπνεύσω τον κόσμο να δοκιμάσει να υλοποιήσει τις συνταγές μου !!

  5. Ιόλη 21/07/2015 at 09:27 #

    Γεια σου Άρη!
    Έχω τρέλα με την τάρτα λεμονιού και λέω να δοκιμάσω τη συνταγή σου για τους ίδιους λόγους που αναφέρεις.. Έχω μια απορία τώρα που δεν είναι η εποχή των μήλων μπορώ να χρησιμοποιήσω κονσέρβα πολτό μήλου; Kαι κάτι ακόμη, αντί για αλεύρι ολικής μπορώ να χρησιμοποιήσω αλεσμένη βρώμη;
    Ευχαριστώ πολύ!

    • aris 21/07/2015 at 17:16 #

      Γεια σου Ιόλη!
      Να τη δοκιμάσεις, αξίζει !! Στα καταστήματα με βιολογικά βρίσκουμε μήλα αυτή την εποχή, εισαγόμενα κυρίως από Ιταλία. Είναι βέβαια πιο ακριβά. Εγώ συνήθως όταν βρίσκονται στην αφθονία τους αποθηκεύω λίγα στην κατάψυξη είτε σε απλά κομμάτια είτε ως πολτό. Να πάρεις κονσέρβα δεν ξέρω αν θα είναι καλή, εξαρτάται από τι άλλο έχει μέσα.. Επίσης έχω την αίσθηση πως αν χρησιμοποιήσεις μόνο βρώμη θα είναι πικρή η ζύμη, εκτός βέβαια αν το έχεις δοκιμάσει σε κάτι άλλο και είναι οκ. Κάτι που αξίζει να προσέξεις είναι να είναι φρέσκα τα αυγά, γιατί τα πολλών ημερών κάποιες φορές αφήνουν την οσμή τους στις κρέμες (γενικά στα γλυκά..) Κατά τ’ άλλα είναι εύκολη και έχει έντονο λεμονένιο άρωμα χωρίς να ξινίζει και χωρίς χρωστικές και τεχνικές εσάνς 😉

  6. eirini 21/10/2015 at 16:11 #

    Άρη γεια σου! Καταρχήν ομολογώ πως πριν μπω στην σελίδα του προφίλ σου, βλέποντας το blog σου και το αντικείμενό του ήμουν σίγουρη ότι είσαι γυναίκα… 🙂 μη με παρεξηγήσεις! Απλά είναι πάρα πολύ προσεγμένο για αντρικό!
    Συγχαρητήρια πραγματικά που βρίσκεις χρόνο και κάνεις το χόμπυ σου όχι απλά πραγματικότητα, αλλά και με σχεδόν επαγγελματικό τρόπο θα έλεγα! Και μου αρέσεις ακόμα πιο πολύ επειδή, λόγω του ότι έχω ένα κοριτσάκι που προσπαθώ στο να μην μάθει τη ζάχαρη (είναι 16 μηνών) ψάχνω να βρω συνταγές γλυκών χωρίς ζάχαρη! Θα το ξεζουμίσω το blog σου! Καλή συνέχεια, θα τα λέμε από εδώ!

    • aris 21/10/2015 at 22:15 #

      Ειρήνη καλώς ήρθες !! Δεν σε παρεξηγώ, χαίρομαι που σου αρέσει το blog!! Γίνεται με μεγάλη προσπάθεια 🙂

  7. Marianthi 02/06/2016 at 19:58 #

    Άρη καλησπέρα! Μόλις σήμερα ανακάλυψα το blog σου και είμαι πραγματικά χαρούμενη για αυτό! Η δουλειά σου είναι υπέροχη και χαρίζει έμπνευση. Μέχρι να διαβάσω τη συγκεκριμένη σελίδα νόμιζα ότι ασχολείσαι επαγγελματικά – ο τρόπος που παρουσιάζεις το θέμα σου αυτό δείχνει τουλάχιστον. Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν, ξεκινάω να διαβάζω αναλυτικά το αρχείο!! 🙂
    Μαριάνθη

Leave a Reply