Raw Brownie με ChocolateLover
20 Απρ
Θα ξεκινήσω με πολλές ευχές! Χρόνια πολλά! Χριστός Ανέστη! Ελπίζω να περάσατε και να τα περνάτε ακόμα υπέροχα!
Εγώ επιστρέφω με μία νέα συνταγή – όμορφη συνεργασία! Ο Γιάννης και η ομάδα της εταιρίας KALITERA διαθέτουν στην ελληνική αγορά μία σειρά από αγνά και προσεγμένα προϊόντα. Ήρθε πρόσφατα σε επαφή μαζί μου για να μου εμπιστευτεί την παρουσίασή του προϊόντος ChocolateLover στα πλαίσια μίας ανάρτησης στο blog. Πρόκειται για ένα μείγμα από τις αλεσμένες ακατέργαστες τροφές: κακάο, χαρούπι, καρύδα, chia seeds & lucuma σε μία ιδανική αναλογία ώστε συνολικά να προκύπτει μία ευχάριστη γευστική και αρωματική εμπειρία. Στην συσκευασία περιέχονται οι ετικέτες Natural και ΒΙΟ, που σημαίνει πως το περιεχόμενο έχει παραχθεί με φυσική και χωρίς χημικά μέθοδο. Είναι ένα υψηλής ποιότητας θρεπτικό προϊόν, με υπέροχη γεύση σοκολάτας – καρύδας και πραγματικά είναι τιμή για μένα και χαρά να το φιλοξενώ στο Νεανικόν.
Θα έλεγα πως ταιριάζει παντού! Σε ροφήματα, σε smoothies, στο γιαούρτι και φυσικά σε γλυκά! Εγώ θα το αξιοποιήσω σε ένα άθερμο brownie, πανεύκολο στην υλοποίηση, πολύ νόστιμο και υπερβολικά θρεπτικό 😉 🙂
Θα χρειαστούμε:
Για το άθερμο κέικ:
300 γρ ξερούς χουρμάδες
200 ml νερό
1 πολύ ώριμη μπανάνα
1 κουταλιά ταχίνι ολικής
1 τσιμπιά αλάτι
2 κουταλιές ChocolateLover
300 γρ φουντούκια
Προκύπτουν περίπου 6 μικρές (αλλά συμπαγείς 🙂 ) μερίδες
Αφήνουμε για 2-3 ώρες τους χουρμάδες μέσα στο νερό να μαλακώσουν. Στην συνέχεια τους μεταφέρουμε στον επεξεργαστή τροφών και τους πολτοποιούμε. Το νερό που περίσσεψε το ρίχνουμε λίγο λίγο, κρίνοντας πόσο τελικά χρειάζεται το μείγμα μας για να έχει την επιθυμητή υφή. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταία τα φουντούκια. Επεξεργαζόμαστε για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να δημιουργήσουμε μια ζουμερή ζύμη, όχι “νερουλή” αλλά ούτε και στεγνή σαν παστέλι. Την τοποθετούμε σε ένα μικρό τσέρκι ή ταψάκι.
Για τον γλάσο θα χρειαστούμε:
2 κουταλιές μέλι
4 κουταλιές ταχίνι ολικής
2 κουταλιές ChocolateLover
3-4 κουταλιές νερό
Σε ένα μπολάκι, πολύ απλά, με ένα πιρούνι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Αν θέλουμε περισσότερη γλύκα, αυξάνουμε λίγο το μέλι. Απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στο γλυκό μας. Το μεταφέρουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες.
Λίγη υπομονή και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε! Προαιρετικά στολίζουμε με φρούτα της επιλογής μας.
Το καλό με αυτά τα γλυκάκια είναι πως κατά την διαδικασία παρασκευής τους μπορούμε, δοκιμάζοντας, να κρίνουμε αν χρειάζεται να διαφοροποιήσουμε ελαφρά τις ποσότητες στα γούστα μας. Δεν χρειάζεται να το παρακάνουμε γιατί πρέπει να θυμόμαστε πως αυτά τα μείγματα δένουν και νοστιμίζουν ακόμα περισσότερα όσο μένουν στο ψυγείο. Αν προλάβουν 🙂 🙂 🙂 🙂
Μπορούμε να προμηθευτούμε το ChocolateLover σε επιλεγμένα καταστήματα βιολογικών και delicatessen προϊόντων, όπως ενδεικτικά το 4 seasons (πρώην GR Eatings), το Βιολογικό Χωριό, το Ηπειρώτισσα ή το καταπληκτικό μαγαζάκι των Vegan Fairies. Για πλήρη λίστα ή οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μπορούμε να επικοινωνήσουμε στο 2108133529 ή μέσω email (contact@kaliteraproducts.gr)
Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη Άρη! Τι ωραίο προϊόν είναι αυτό, θα το αναζητήσω γιατί φαίνεται ιδανικό για τους λάτρεις της σοκολάτας όπως εγώ! Όσο για το brownie σου, τι να πω, οι φωτογραφίες σου με λίγωσαν, ειδικά εκείνη με το κουτάλι είναι σαν να με πλησίαζε, χαχαχα! Καλημέρα…
Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη Αρη! Τι ωραίο προϊόν είναι αυτό, ιδανικό για τους λάτρεις της σοκολάτας όπως εγώ! Όσο για το κέικ σου, τι να πω, οι φωτογραφίες σου με λίγωσαν, ειδικά εκείνη με το κουτάλι είναι σαν να με πλησίαζε, χαχαχα! Καλημέρα…
Χρόνια Πολλά!!Εκπληκτική παρουσίαση, οι φωτογραφίες σου κάτι παραπάνω από υπέροχες.
Καταρχάς πάλι οι φωτογραφίες σου σκίζουν. Κατά δεύτερον θέλω να δοκιμάσω και το γλυκό σου και το προϊόν αυτό.
Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη μιας και δεν τα έχουμε πει εμείς.
Επιπλέον εύχομαι και άλλες τέτοιες συνεργασίες!Εύγε^^
Χριστός Ανέστη κι από εδώ Άρη μου! Πόσο λαχταριστές αυτές οι κουταλιές. Αγαπημένη σοκολάτα σε μια υπέροχη συνταγή! Καλή συνέχεια και καλό ΣΚ!!!
Δεν το γνώριζα αυτό το προιόν, πρέπει να είναι πολύ καλό. φοβερά θρεπτικό το Brownie
Γλυκό και φωτογραφίες σκίζουν!!!Υπέροχα και τα δύο!