Δροσερή Σαγκρία

6 Σεπ

Εδώ και καιρό στο twitter με ακολουθεί ο SouthernWineRoads. Κάποια στιγμή, κοιτώντας το προφίλ του ανακαλύπτω πως πρόκειται για μία μικρή εταιρεία με αντικείμενο την προώθηση των Ελληνικών κρασιών στην Βρετανική αγορά. Εξαιρετικό, σκέφτομαι!

sangria (1 of 1)-3

Λίγο μετά τον δεκαπεντάυγουστο μου στέλνει ένα μήνυμα: «Είμαι η Μαρία και βρίσκομαι για λίγες μέρες στην Ελλάδα. Θα ήθελες να τα πούμε από κοντά, να σου προσφέρω και μερικά κρασιά για έμπνευση;» «Ωωω, με χαρά, ευχαριστώ!» απαντώ.

Βέβαια, με το αλκοόλ εγώ δεν έχω σχέση. Πίνω σπάνια, πάντα από ευγένεια όταν κάποιος μου προσφέρει ένα ποτό.

Με το κρασί όμως αισθάνομαι λίγο διαφορετικά. Και δεν είναι μόνο όσα ακούω και διαβάζω για τα οφέλη του στην υγεία, κυρίως με συναρπάζει το πάθος και το μεράκι των ανθρώπων που ασχολούνται επαγγελματικά μαζί του.

Έτσι και η Μαρία, που την συνάντησα σε ένα καφέ λίγο κάτω από την Ακρόπολη. Μου μιλούσε για το κρασί και το πρόσωπο της έλαμπε, τα μάτια της ακτινοβολούσαν. Μου χάρισε 6 κρασιά αλλά και μία μαρμελάδα φραγκόσυκο, όλα βιολογικής καλλιέργειας. Της υποσχέθηκα πως κάποια θα τα δοκιμάσω μέσα από τις συνταγές μου και μετά θα τις μεταφέρω τις εντυπώσεις μου.

sangria2 (1 of 1)

Και έτσι έκανα, λίγες μέρες μετά, ξεκινώντας από μία δροσερή και αρωματική σαγκρία. Η συνταγή φυσικά είναι πάναπλη:

Θα χρειαστούμε:
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
xυμό από 3 πορτοκάλια
2 κουταλιές πετιμέζι
φέτες από 1 πορτοκάλι
φέτες από 1 μοσχολέμονο
2 αχλάδια ψιλοκομμένα σε κυβάκια
μερικές ρόγες σταφύλι
λίγα σποράκια από κάρδαμο

Σαγκρία

Σε μία κανάτα τοποθετούμε πρώτα τα στερεά υλικά μας και στη συνέχεια προσθέτουμε, το χυμό πορτοκαλιού, το πετιμέζι καθώς και το κρασί. Παγώνουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα ώστε να προκύψει ένα δροσερό και αρωματικό ποτό. Κατά το σερβίρισμα είναι προτιμότερο να μην συμπληρώσουμε με παγάκια, διότι αποδυναμώνουν την γεύση 😉

Σαγκρία

Στην συνάντησή μας κάποια στιγμή προστέθηκε και ο Θοδωρής, που τον προσκάλεσε η Μαρία. Ο Θοδωρής μας μίλησε για τα προϊόντα που παράγουν στην οικογενειακή τους επιχείρηση. Μου χάρισε πετιμέζι, σταφίδες και κρασί υψηλής ποιότητας. Το πετιμέζι το δοκίμασα ήδη, στη Σαγκρία, και εντυπωσιάστηκα. Σύντομα, σε ένα από τα επόμενα post, θα τα αξιοποιήσω όλα μαζί σε έναν απολαυστικό baba au sirop de raisin ( και όχι au rhum 😉 )

42 Σχόλια to “Δροσερή Σαγκρία”

  1. my little cosy world 06/09/2015 at 13:32 #

    Αγαπημένο μου ποτό η Σαγκρια! Την παρουσιάσες εξαιρετικά και ενθουσιαστηκα κι εγω! Αναμενω και τη συνταγή με το πετιμέζι!

  2. Χρυσαυγη 06/09/2015 at 15:11 #

    Πολυ ωραια και δροσερη συνταγη!! Εξαιρετικο ποτο!
    Η δε πρωτη φωτογραφια σκιζει!

    • aris 07/09/2015 at 19:10 #

      Thanks !! Πήγε καλά η φωτογράφιση αυτή την φορά … αλλά και το ποτάκι πολύ φρούτένιο!!

  3. Αγγελική 06/09/2015 at 20:03 #

    Ωραία προσθήκη το πετιμέζι καθώς γλυτώνεις τη ζάχαρη που συνήθως βάζουν. Φρούτα εποχής και καλό κρασί, τα καλύτερα υλικά για να φτιάξεις μια νόστιμη σανγκρία.

    • aris 07/09/2015 at 19:10 #

      Ναι, μια χαρά ταιριάζει το πετιμέζι στην σαγκρία 😉

  4. ouraniotoxo 06/09/2015 at 20:44 #

    Μπράβο Άρη , πρε΄πει να είναι καταπληκτική όπως και τα υλικά φυσικά!!!

  5. Dimitra Decorasylum 07/09/2015 at 11:51 #

    Λατρεμένη η σακγρια και πάντα τέτοιες ενδιαφέρουσες συναντήσεις Άρη! Την καλημέρα μου & καλό φθινόπωρο!

  6. spoon stories 07/09/2015 at 12:03 #

    Φοβερή η σαγκριά!Μας έδωσες μια εξαιρετική συνταγή όπως πάντα! Τέτοιες συναντήσεις είναι πάντα ευχάριστες Άρη μου!Καλή εβδομάδα<3

    • aris 07/09/2015 at 19:12 #

      Ευχαριστώ Λίλια !! Καλή εβδομάδα !! Πάω να δω το post σου, είδα κάτι καλό έβαλες !!!

  7. missionary mom 07/09/2015 at 16:10 #

    Αγαπημένη η Σαγκριά! αλλά συνήθως την αγόραζα έτοιμη!
    άντε να πρόσθετα κανένα μηλαράκι 🙂 Τώρα πια ξέρω!!
    Όσο για το πετιμέζι ανυπομονώ και για άλλες ιδέες πως να το αξιοποιήσω (εκτός από να το δίνω με το κουτάλι σαν δυναμωτικό στα παιδιά)
    Οι φωτογραφίες τέλειες όπως πάντα!

    • aris 07/09/2015 at 19:13 #

      Ευχαριστώ !! Το πετιμέζι αποτελεί υπέρ αγαπημένο γλυκαντικό του blog. Σύντομα θα υπάρξουν και άλλες συνταγές, αλλά μπορείς να βρεις και παλιές..

  8. maxistinkouzina.blogspot.gr 07/09/2015 at 16:12 #

    Καλημέρα Αρη, και καλή εβδομάδα!
    Μου αρέσει πολύ η Σαγκριά, αλλά απέφευγα λόγω ζάχαρης να πιώ,
    αφού έχω την εναλλακτική με ένα καλό ποτήρι κρασί!
    Τώρα που έχω μία άλλη τόσο τέλεια συνταγή το σκέφτομαι να την φτιάξω εγώ!!

    • aris 08/09/2015 at 19:04 #

      Ευχαριστώ Μάχη! Το πετιμέζι είναι υπέροχο γλυκαντικό !!

  9. Zambia 07/09/2015 at 17:57 #

    Εύγε Άρη, πολύ ωραία!

    Λατρεύω τη σανγκριά και ειδικά το καλοκαίρι παίζει πολύ στο τραπέζι μου στη βεράντα.
    Θα δοκιμαστεί κι η δική σου πρόταση. Μ΄άρεσε η προσθήκη του κάρδαμου, excellent!

    Ζ.

    • aris 08/09/2015 at 19:04 #

      Ναι, το κάρδαμο μου αρέσει, ειδικά με πορτοκάλι 😉

  10. evi@thehealthycook 07/09/2015 at 18:19 #

    καλησπέρα Άρη!!
    πολύ ωραία η συνταγή σου αλλά και οι φωτογραφίες σου δεν πάνε πίσω! 😉
    μου αρέσει πολύ που πρόσθεσες το κάρδαμο!
    καλή εβδομάδα!

  11. Cook-Taste-Live 07/09/2015 at 20:43 #

    πόσο θα θελα να χω λίγη τώρα με τόση ζέστη! νομίζω δροσίζομαι μόνο που την βλέπω! 🙂
    πολύ όμορφες φωτογραφίες Άρη. Δροσερότατες!
    Μπράβο και στη Μαρία για την προώθηση των ελληνικών κρασιών.

    • aris 09/09/2015 at 07:07 #

      Ευχαριστώ! Ναι, η προσπάθεια της Μαρίας αξιέπαινη !!

  12. alekacraftaholic 07/09/2015 at 20:55 #

    Αγαπημένη η σανγκρια αλλά και το πετιμέζι έχει τη δική του γλύκα.Πέρυσι το χρησιμοποίησα αρκετά στην κουζίνα μου.Η συνταγή σου πάντως είναι άκρως απολαυστική.Καλή εβδομάδα!
    Υ.Γ. Περιμένω συνταγές με φραγκόσυκα…

    • aris 09/09/2015 at 06:53 #

      Το μεθεπόμενο post, θα είναι με φραγκόσυκα!!!

  13. Beauty Follower 08/09/2015 at 01:16 #

    Τι ομορφα τα 5 μπουκάλια!
    Μμμμμ σαγκρια, ωραια ιδεα για να δροσιστουμε το βραδακι 😉
    Αντί για πετμέζι, τι αλλο μπορω να χρησιμοποιήσω?

    Καλή εβδομάδα!!!

    • aris 09/09/2015 at 06:54 #

      Και εμένα μου αρέσουν, η ετικέτα είναι πολύ μπροστά!
      Μπορείς να βάλεις μία κουταλιά μέλι 😉

  14. mia maria 08/09/2015 at 10:00 #

    Τι όμορφη παρουσίαση! Μου αρέσει η τσαχπινιά με το κάρδαμο 🙂

  15. Νανά {kouzinista} 08/09/2015 at 10:17 #

    Ωραία πρόταση για τα δροσερά φθινoπωρινά βράδια. Το πετιμέζι και το κάρδαμο σίγουρα τη διαφοροποιούν γευστικά και με βάζουν σε πειρασμό να τη δοκιμάσω. Η φορτωμένη με ζάχαρη σαγκριά δεν είναι του γούστου μου.

    • aris 09/09/2015 at 06:56 #

      Λίγο τη διαφοροποιούν, κατά τ’αλλα προκύπτει η κλασσική σαγκρία 😉

  16. tanja 08/09/2015 at 12:59 #

    Και εγώ έχω τα θέματα μου με το κόκκινο κρασί πλέον, αλλά δεν μπορώ να αφήσω τις όμορφες φωτογραφίες σου ασχολίαστες και μπράβο για την συνεργασία (αν μπορείς να το πεις και ετσι).

  17. Eleana My home mymemories 08/09/2015 at 21:27 #

    Ξέρεις πόσο καιρό σκέφτομαι να φτιάξω μία σαγκριά και μου έρχεσαι με συνταγή εύκολη και γρήγορη!! Μόνο το πετιμέζι μου λείπει το οποίο πρέπει να προμηθευτώ σύντομα..
    Δεν είναι τέλειες αυτές οι συνεργασίες;; Γνωρίζεις νέους ανθρώπους, μαθαίνεις, δοκιμάζεις!!

    • aris 09/09/2015 at 06:58 #

      Ναι!! Είναι πολύ όμορφες και εποικοδομητικές αυτές οι γνωριμίες !!!!

  18. Tante Kiki 09/09/2015 at 10:15 #

    Καλημέρα! Υπέροχο ποτό και πολύ πρωτότυπο με το πετιμέζι. Φυσικά και θα δοκιμάσω τον συνδυασμό. Οι φωτογραφίες σου είναι υπέροχες. Όσο για τη συνεργασία …μπράβο!!
    Καλό φθινόπωρο!

    • aris 09/09/2015 at 17:29 #

      Ευχαριστώ ! Είναι όμορφες δημιουργικές γνωριμίες !!

  19. Marion 09/09/2015 at 11:50 #

    Πολύ δροσερό και καλοκαιρινό ποτό.

    Το καλό κρασί παίζει ρόλο για το τελικό αποτέλεσμα.
    Ιδιαίτερη έκπληξη το κάρδαμο.

    • aris 09/09/2015 at 17:28 #

      Σωστά, βασικό είναι το καλό κρασί !!!

  20. Iris mama goes vintage 09/09/2015 at 12:27 #

    Αχ μου θύμησες κάτι όμορφες νύχτες στη Βαρκελώνη. Η Σαγκρία είναι το μόνο ‘γλύκο’ κρασί που μπορώ να πιω άνετα.. μμμ!!! απλα φανταστική η δική σου, μένει μόνο να τη δοκιμάσω.
    Εύχομαι πολλά όμορφα και δροσερά βράδια με παγωμένη σαγκρία ¨Αρη μου!

  21. Χριστίνα 15/09/2015 at 03:53 #

    Και τα κρασάκια έπεσαν φυσικά στα καλύτερα χέρια!

Leave a Reply