Συκομαϊδα Ξανά, Νέα και Σκέψεις
31 Αυγ
Τρέχουν τόσα γύρω από το blog τελευταία. Και μέσα σε όλα αισθάνομαι και την ακαταμάχητη επιθυμία να φτιάξω συκομαϊδες. Βλέπετε, ήταν το πρώτο μου post, σχεδόν ένα χρόνο πριν, και είμαι δεμένος με αυτό το γλυκάκι.
Που δεν είναι γλυκάκι δηλαδή, περισσότερο κατατάσσεται στους μεζέδες αφού και χωρίς αλκοόλ και με λιγότερο πιπέρι πάλι γίνεται turbo. Μεθυστικά νόστιμo βέβαια, που έχει τον τρόπο αστραπιαία να σε μεταφέρει στην πανέμορφη Κέρκυρα. Σκέτη μαγεία.
Αυτή τη φορά έφτιαξα περισσότερη ποσότητα αφού είχα στοκ σε ξερά σύκα. Χυμό σταφυλιού δεν έβαλα, μόνο νερό. Μάλιστα τις έδωσα δύο σχήματα, άλλες στρογγυλές και άλλες τετράγωνες. Κάποιες θα τις φυλάξω ώστε να αξιοποιηθούν ως γέμιση σε χειμωνιάτικα γλυκά όπου η μπαχαρο – γεύση τους θα δένει περισσότερο.
Όπως ξεκίνησα να λέω, τρέχουν αρκετά τελευταία και όλα κάπως συμπυκνωμένα μες στα σαββατοκύριακα μιας τότε μόνο βρίσκω χρόνο για το blog. Αλλά δεν παραπονιέμαι, όλο αυτό μου αρέσει υπερβολικά.
Αυτές τις μέρες πειραματίζομαι πάνω σε μία συνταγή για κάτι που θα σας αποκαλύψω αργότερα ενώ κάνω και δοκιμές για μία παιδική τούρτα που θα σας παρουσιάσω στο τέλος του μήνα.
Επίσης, πριν λίγες μέρες συνάντησα δύο υπέροχους επαγγελματίες: τη Μαρία από το Southern Wine Roads και τον Θοδωρή από το Kontogiannis Family που παρακολουθούν το blog μου και θέλησαν να με γνωρίσουν. Μου χάρισαν ένα σωρό προϊόντα για έμπνευση και δοκιμές. Προς τα παρόν τα έχω στο τραπέζι και τα χαζεύω. Είναι εξαιρετικής ποιότητας και όλα βιολογικά, κάποια μάλιστα βιοδυναμικής καλλιέργειας! Για όλο αυτό θα σας μιλήσω αναλυτικά στο επόμενο post, μαζί με πρόταση για γλυκό βέβαια.
Αύριο, 1 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί το δεύτερο τεύχος του περιοδικού familives στο οποίο θα συμμετέχω με μία συνταγή. To familives αποτελεί μία αξιόλογη προσπάθεια μίας παρέας από δραστήριες νέες μητέρες που επιθυμούν να μοιραστούν ευρύτερα τα ενδιαφέροντά τους. Παρατηρώντας το προσεγμένο αποτέλεσμα και το μεράκι που κρύβεται πίσω την ομάδα τους, δεν μπορούσα παρά να δεχτώ την πρόσκληση της Άντζυς. Την ευχαριστώ πολύ και εύχομαι το τεύχος να ναι καλοτάξιδο 🙂
Κλείνοντας, να σας αποκαλύψω πως μες στο Σεπτέμβρη θα απολαύσουμε: μία δροσερή Σαγκρία, μία Τάρτα με φραγκόσυκα, έναν γιγάντιο Baba αλλά και έναν φοβερό και τρομερό Σκαντζόχοιρο !!!
Επίσης, θυμάστε την φίλη μου την Όλγα, που σας έλεγα πως ετοιμάζει ένα πολυχώρο – cafe; Ονομάζεται Kinonó, σε ελάχιστες μέρες ανοίγει και είναι υπέροχος! Μόλις δημιουργήθηκε και η σελίδα στο facebook, κάπως κενή ακόμα αλλά σύντομα θα γεμίσει με content. Φυσικά, θα ετοιμάσω και εγώ ένα post για να εκφράσω το πόσο περήφανος νιώθω για την προσπάθειά της φίλης μου 🙂
Και ένα τελευταίο και σας αφήνω, να ευχαριστήσω την Δανάη που έφτιαξε την λεμονάδα. Η Δανάη κρύβεται δημιουργικά πίσω από το πολύ πολύ χαριτωμένο A Spoonful of Inspiration. Δανάη, δεν ξέρω αλλά το blog σου μου θυμίζει και λίγο το Παρίσι 😉
Καλησπέρα Άρη! Δε ξέρω για ποιο από όλα όσα αναφέρεις να σου πω πρώτα μπράβο! Χαίρομαι τόσο πολύ που παρακολουθώ, από την αρχή σχεδόν, την “ξέφρενη” πορεία του πονήματος σου. Ξέρω πόση δουλειά βρίσκεται πίσω από όλο αυτό και εύχομαι να συνεχίσεις με πολλές συνεργασίες και ότι άλλο εσύ επιθυμείς!
Ο πολυχώρος της φίλης σου είναι κοντά στην γειτονιά μου, οπότε θα τον επισκεφθώ σύντομα!
Αγγελική το ξέρω ότι το ξέρεις γιατί και εσύ έχεις εξελίξει το blog σου. Σε ευχαριστώ πολύ για την στήριξη !!!!
Άρη, εγώ σε ευχαριστώ που με το υπέροχης για μένα αισθητικής blog σου και τις ιδιαίτερες και πολύ ενδιαφέρουσες συνταγές σου αποτελείς συνεχή πηγή έμπνευσης και δημιουργίας!
🙂
καλησπέρα Άρη!!
συκομαϊδα θέλω κι εγώ να φτιάξω κάποια στιγμή! δοκίμασα το χειμώνα μια από την Κέρκυρα (εκεί τις λένε συκόπιτες) και ενθουσιάστηκα. παρέα με λίγο τσιπουράκι είναι τέλεια! 🙂
όσο για τα υπόλοιπα, όλα είναι υπέροχα νέα!
εύχομαι η τόση δουλειά που κάνεις να αποδώσει και να φτάσει εκεί που θέλεις!
καλό βράδυ!
Thanks Εύη !!!!!!!
Μεγάλη ποικιλία στη σημερινή σου ανάρτηση Άρη και όλα τα θέματα με αρκετό ενδιαφέρον!
Χαίρομαι που έχουν ενδιαφέρον 🙂
Πόσα ωραία πραγματα θα γίνουν μέσα στο Σεπτέμβρη!! Μπράβο Άρη, όλα να πάνε σουπερ!!!!
Ευχαριστώ Σόνια !!
Α δεν τα έχω δοκιμάσει αυτά τα κερκυραϊκά είναι σίγουρα φανταστικά!! Χαίρομαι πολύ για όλες του τις συνεργασίες και εις ανώτερα!!!
Αθηνά, αν σου αρέσουν τα γλυκό πικάντικα, θα σου αρέσει σίγουρα! Έχει πολύ ενδιαφέρον ως γεύση!
Καλημερα!
Ωραια συνατγη, ενδιαφέροντα νέα και blog!
Να εχεις εναν υπέροχο μήνα 🙂
Επίσης!
Από ότι φαίνεται ο Σεπτέμβρης σου θα είναι γεμάτος! Χαίρομαι πολύ για τα νέα σου και εύχομαι να είσαι πάντα χαρούμενος!
Ευχαριστώ Μαρία. Πολλά πράγματα ναι, για να δούμε..
Γεμάτος ο Σεπτέμβρης βλέπω με ωραία πράγματα.
Πάντα τέτοια εύχομαι.
Περιμένουμε τις επόμενες αναρτήσεις λοιπόν.
Πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω αυτό το γλυκομεζεδάκι 😉
Καλό μήνα !
Thanks Marion!