Τούρτα Παγωτό

25 Αυγ

Τα παγωτά, όταν πρόκειται να φωτογραφηθούν, με δυσκολεύουν όσο τίποτα. Λιώνουν αμέσως, γυαλίζουν υπερβολικά και μου φαίνονται και κάπως απλοϊκά. Με εξαίρεση το frozen yogurt σύκο, σε κάθε άλλη περίπτωση κάθε φωτογράφιση κατέληγε σε αποτυχία και έτσι αναγκαζόμουν να εξελίξω την συνταγή από παγωτό σε γλυκό ώστε να έχω περισσότερη σύνθεση στην εικόνα. Κάπως έτσι γεννήθηκαν και τα παγωτό σαντουιτσάκια, μία από τις πιο αγαπημένες συνταγές.

Τούρτα Παγωτό

Έχοντας αυτή την επιτυχία στο μυαλό μου σκέφτηκα να πάρω το παγωτό που πόσταρα βιαστικά πριν φύγω για το Παρίσι και να το μετατρέψω σε μία λαχταριστή τούρτα. Η συνταγή αμέσως λειτούργησε, οι progress photos βγήκαν καλές, η τελική φωτογράφιση όμως … απέτυχε. Μέχρι να βρω ένα πλάνο της προκοπής, έλιωσε η άτιμη 🙁

Χτες το βράδυ την υλοποιώ ξανά και λέω για να τη φωτογραφίσω θα τη βγάζω κομμάτι κομμάτι. Με πολλή προσπάθεια και αρκετά κομμάτια πήρα τελικά μία, άντε δύο απλά συμπαθητικές φωτογραφίες. Το μόνο καλό είναι ότι χόρτασα μία νοστιμότατη τούρτα παγωτό!

Η συνταγή της έχει ως εξής:

Για τη βάση θα χρειαστούμε:

100 γρ αμύγδαλα

175 γρ ξερά δαμάσκηνα (μαζί με το κουκούτσι)

1,5 κουταλιά μέλι

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Για το παγωτό θα χρειστούμε:

5 κουταλιές ταχίνι ολικής

120 ml χυμό πορτοκαλιού

3,5 κουταλιές μέλι

1 κουταλιά γεμάτη κακάο

Αφήνουμε τα δαμάσκηνα με λίγο νερό να μουλιάσουν για 2 ώρες.

Τούρτα Παγωτό

Τα ψιλοκόβουμε, αφαιρούμε τα κουκούτσια και μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της βάσης τα αλέθουμε στον επεξεργαστή τροφών. Σε ένα τσέρκι 16 εκ απλώνουμε ομοιόμορφα την πάστα που δημιουργήσαμε.

Τούρτα Παγωτό

Προχωράμε με το παγωτό. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πρώτα όλα τα υλικά και στην συνέχεια τα μεταφέρουμε στην παγωτομηχανή. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία απλώνουμε το παγωτό πάνω από την βάση.

Τούρτα Παγωτό

Τοποθετούμε στην κατάψυξη για λίγη ώρα μέχρι να στερεοποιηθεί το γλυκό μας και … απολαμβάνουμε! Τόσο απλά 🙂

Τούρτα Παγωτό

Αν θέλουμε, μιας και είναι η εποχή τους, χρησιμοποιούμε φρέσκα δαμάσκηνα. Απλά δεν τα μουλιάζουμε και κατά το άλεσμα προσθέτουμε ελάχιστο νερό αν δούμε πως το χρειάζεται το μείγμα μας.

icecreamcake2

Κλείνοντας να ευχαριστήσω και από εδώ τη Δήμητρα που στο τελευταίο της post μας παρουσίασε την ροδακινόπιτα μέσα από το δικό της μοναδικό στυλ 🙂

40 Responses to “Τούρτα Παγωτό”

  1. Χρυσαυγη 25/08/2015 at 22:44 #

    Φανταστικο!!!!!!! Δεν εχω λογια! Αν ειναι να λιωνει και να τρως οσο φωτογραφιζεις, θελω κι εγω να κανω το ιδιο!!

  2. niki 25/08/2015 at 22:46 #

    αχ αυτες οι παγωτομηχανες… δυστυχως δεν εχω.
    πολλες απο τις συνταγες σας μου αρεσαν κ δε μπορεσα να τις φτιαξω γι αυτο το λογο… κανω ομως συνεχεια την υπεροχη λεμοναδα σας με κουρκουμα και λουιζα! υπεροχη!

    θα μπορουσε να γινει η τουρτιτσα χωρις παγωτομηχανη?με απλο ανακατεμα η μιξερ?

    • aris 25/08/2015 at 22:51 #

      Αλήθεια ;; Σε ευχαριστώ πολύ Νίκη !!! Δεν το έχω δοκιμάσει, ίσως ναι, αν και έχει υγρά που μπορεί να κρυσταλλώσουν και να χάσει σε υφή … Μία λύση είναι να φτιάξεις το παγωτό από τα σαντουιτσάκια που παίζει σίγουρα και χωρίς παγωτομηχανή 😉 Το δοκίμασα σε αυτό το post και ήταν μια χαρά.

  3. maxistinkouzina.blogspot.gr 25/08/2015 at 22:55 #

    Τέλεια υλικά, τα αγαπώ και τα τρώω όλα, από πού να αρχίσω, τα δαμάσκηνα με τα αμύγδαλα στην βάση, ή ταχίνι με κακάο και μέλι για το παγωτό!!
    Αποτέλεσμα τέλειο, φοβερή η φωτογραφία με την τούρτα παγωτό, έστω και αν έμεινε μόνο μία!!

    • aris 26/08/2015 at 21:54 #

      thanks Μάχη !! Και εγώ όλα αυτά τα τρώω σχεδόν καθημερινά, ειδικά το ταχίνι 😉

  4. My little cosy world 26/08/2015 at 07:26 #

    Χα χα, πολύ ωραίο το να “αναγκάζεσαι” να το φας επειδή θα λιώσει!! Παρακαλώ να μας καλέσεις σε μια φωτογράφιση παγωτού! Πολύ ιδιαίτερη συνταγή Άρη και μάλλον αδικείς τη φώτο σου αφού το παγωτό φαίνεται υπέροχο! Καλημέρα…

    • aris 26/08/2015 at 21:55 #

      Θα σε καλέσω, αλλά να μας μείνει και καμιά φωτογραφία 🙂

  5. sonia 26/08/2015 at 08:55 #

    Η συνταγή – τούρτα δείχνει λαχταριστή (αν χρειαστείς ποτέ βοηθό στη φωτογράφιση , φωναξε με ) δεν θα μείνω στη συνταγή γιατί απλά δεν έχω παγωτομηχανη. Αλλά αλλάζεις την συνταγή για το σωστό αποτέλεσμα της φωτογράφισης?? ε, τι να πώ, ΜΠΡΑΒΟ για ακόμη μια φορά!!!

    • aris 26/08/2015 at 21:56 #

      Ευχαριστώ Σόνια !! Προσπαθώ πολύ σε όλους τους τομείς.

  6. mia maria 26/08/2015 at 09:40 #

    Πολύ ωραίο! Και να λειώνει στη φωτογράφιση λίγο δεν πειράζει, ότι φτιάχνουμε το τρώμε και αυτό είναι το καλύτερο 🙂

    • aris 26/08/2015 at 21:57 #

      Αυτό το λίγο μου είναι δύσκολο να το πετύχω 🙁
      Άλλο παγωτό δεν φωτογραφίζω φέτος !!

  7. Pastrykia 26/08/2015 at 10:10 #

    Μμμμ! Μοιάζει τέλειο, θα το δοκιμάσω!
    Ευχαριστώ πολύ πολύ!

    xxx

  8. Pantespani 26/08/2015 at 11:33 #

    Έξυπνη και θρεπτική συνταγή !! Όπως πάντα 🙂

  9. Αγγελική 26/08/2015 at 12:45 #

    Αχ Άρη,πραγματικά οι συνταγές σου είναι τόσο λαχταριστές!
    Το παγωτό τα κάνει αυτά τα κολπάκια, πρέπει να είσαι πολύ γρήγορος και αποφασισμένος για το τι θέλεις να κάνεις. Αλλιώς μετά αρχίζεις να τρως και κινδυνεύεις να μείνεις χωρίς υλικό για να φωτογραφίσεις…
    Λατρεύω το χρώμα από τα φρέσκα δαμάσκηνα!

    • aris 27/08/2015 at 19:08 #

      Ευχαριστώ Αγγελική !! Έχεις δίκιο! Θα το βρω κάποια στιγμή, που θα μου πάει …

  10. Beauty Follower 27/08/2015 at 07:52 #

    Mmmm ποσο λαχταριστό φαινεται στην πρώτη φωτογραφια!
    Η βάση του πρέπει να ειναι super healthy 😉

    Καλή σου μέρα!!!

    • aris 27/08/2015 at 19:07 #

      Και το παγωτό !! Τροφή σαν το ταχίνι δεν υπάρχει 😉 Να φανταστείς πριν χρόνια δεν ήθελα να το βλέπω και τώρα είμαι εθισμένος, τρώω τουλάχιστον 3 κουταλιές την ημέρα. Να πω βέβαια πως το ολικής είναι πολύ πιο γευστικό.

  11. spoon stories 27/08/2015 at 10:49 #

    Ονειρεμένο παγωτό-τούρτα! Σίγουρα θα το δοκιμάσω γιατί όλα τα υλικά μου αρέσουν!Οι φωτογραφίες είναι τέλειες πάντως, δεν ξέρω τι άλλο είχες στο μυαλό σου! Καλημέρα!!

    • aris 28/08/2015 at 21:17 #

      Καλά, μυαλό μου ξεφεύγει σε πράγματα άπιαστα, όχι απλά δύσκολα 🙁 Κακό αυτό τις περισσότερες φορές … γιατί μάταια χάνω χρόνο!

      • spoon stories 30/08/2015 at 10:39 #

        Είσαι αυστηρός με τον εαυτό σου. Πάντα πρέπει να βάζουμε πιο ψηλούς στόχους αλλά μην ξεχνάς πως και η αποτυχία είναι μέρος της μελλοντικής επιτυχίας Άρη μου!

        • aris 30/08/2015 at 15:10 #

          Λίλια, πάντα θέτεις το καθετί σωστά. Έτσι είναι ακριβώς. Ευχαριστώ 🙂

  12. tanja 28/08/2015 at 08:21 #

    Λατρεύω τούρτες παγωτό, μου φαίνεται ότι ότι καλύτερο για το καλοκαίρι γιατί καλύπτεις όλα τα γουστα. Υπάρχει βέβαια αυτό το θέμα με τη φωτογραφίση και τη ζέστη, αλλά στην χειρότερη τρως αυτό που λιώνει, κόβεις καινούργιο κομμάτι και συνεχίζεις ακάθεκτος (τα βάσανα του food blogger)…

    • aris 28/08/2015 at 21:15 #

      Έτσι είναι! Το χειμώνα έλεγα δεν έχω φως, τώρα έχω φως αλλά λιώνει το γλυκό. Συνεχώς δυσκολίες 🙂

  13. Υπέροχη η τουρτίτσα σου! Τόσο καλοκαιρινές γεύσεις και τόσο λαχταριστό αποτέλεσμα. Γρήγορα στις κουζίνες πριν φύγει το καλοκαίρι τελείως!

  14. Αριάδνη 30/08/2015 at 16:11 #

    Μου άρεσε πάρα πολύ αυτη η τούρτα παγωτο γιατι είναι τόσο διαφορετική απο όλες τις άλλες!!!!!!!!

  15. evi@thehealthycook 31/08/2015 at 16:39 #

    βρε Άρη μήπως ήταν μια δικαιολογία για να την ξαναφτιάξεις?? χαχαχαχα!!
    νομίζω όμως και κι εγώ το ίδιο θα έκανα… 😉
    υπέροχη και εύκολη συνταγή! πρέπει επιτέλους να αγοράσω παγωτομηχανή.. θα ήθελα πολύ να τη δοκιμάσω

    • aris 31/08/2015 at 22:14 #

      χα χα χα! Όχι, φτιάχνω τόσα, που δεν χρειάζεται δικαιολογία 🙂
      Να πάρεις παγωτομηχανή, είναι χρήσιμη.

  16. Athena Craftcooklove 01/09/2015 at 05:35 #

    Αυτό που κάνεις μία τούρτα παγωτό σούπερ υγιεινή είναι φανταστικό!! Μπράβο για τη συνταγή!! Για τη φωτογράφιση του παγωτού σε νοιώθω…. Καλημέρα !!

  17. Maria Pirgianaki 01/09/2015 at 10:39 #

    Αγαπημένο γλυκό ή τούρτα παγωτό… σλουρπ….υπεροχή συνταγή… Καλό μήνα!

    • aris 01/09/2015 at 18:41 #

      Ευχαριστώ Μαρία, επίσης καλό μήνα !!!!

  18. Iris mama goes vintage 09/09/2015 at 12:20 #

    Μου έτρεξαν τα σάλια.. από τη φωτογραφία και μόνο βρε Αρη. Εμένα μια χαρά μου φαίνεται το παγωτακι.. και λιωμένο να ήταν πάλι τέλειο θα ήταν… χαχα!!! είναι παγωτό καλέ… γι αυτό.. μας αρέσει οπως και να χει 😉 τι κρίμα να μην έχω παγωτομηχανή. Θα δω μήπως το καταφέρω με καμια παραλλαγή..

  19. Chique Tooth 15/09/2016 at 15:37 #

    Έφτιαξα χθες την τούρτα και ομολογώ πως εξεπλάγην! Η υφή του παγωτού ήταν φανταστική. Με τόσο απλά υλικά δεν περίμενα να γίνει τόσο μαστιχωτό. Μία συμβουλή μόνο που ακολουθώ πιστά, το κακάο όπως και η φυσική βανίλια για να βγάλουν τα αρώματά τους θέλουν λίγο βράσιμο. Επιβάλλεται, όμως, πριν βάλεις το μίγμα στην παγωτομηχανή να το αφήσεις να κρυώσει καλά. Βέβαια μετά δεν ξέρω κατά πόσο θα θεωρείται ωμοφαγική η συνταγή 😛

    • aris 15/09/2016 at 20:19 #

      Μπράβο!! Είδες, με απλά υλικά πόσα μπορούμε να φτιάξουμε;;; 🙂
      Η βασική δυσκολία στην ωμοφαγική κουζίνα είναι να αναδείξουμε τις γεύσεις και τα αρώματα των υλικών χωρίς να τα θερμάνουμε. Δύσκολο, γιατί όπως μας λες πολύ σωστά ειδικά τα αρώματα με την θερμότητα ενισχύονται πολύ. Ελάχιστο αλατάκι μπορεί να βοηθήσει την γεύση βέβαια, να την δυναμώσει ακόμα και στα γλυκά 😉 Ο λόγος που δεν τα θερμαίνουμε είναι για να διατηρήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο την θρεπτική τους αξία. Παρόλα αυτά αν κάτι γίνεται τόσο πιο νόστιμο βράζοντάς το και μας κάνει να νιώθουμε πολύ πιο χαρούμενα και ευχάριστα όταν το γευόμαστε τότε αξίζει, κατά την άποψή μου, να το βράσουμε 🙂 Όποτε με την πρώτη ευκαιρία θα δοκιμάσω και εγώ την εκδοχή που μας προτείνεις!
      Ευχαριστώ πολύ!!

Leave a Reply