Παγωτό Ξυλάκι

22 Ιούν

Πριν δύο μήνες περίπου έλαβα από την Silikomart ένα mail που με ρωτούσε αν θα με ενδιέφερε να μου χαρίσουν ένα προϊόν τους και εγώ με τη σειρά μου να το χρησιμοποιήσω σε μία επόμενη συνταγή.

Σοκολατένιο Παγωτό Ξυλάκι

Αν και είχα στο παρελθόν προμηθευτεί τις φόρμες για να τα σοκολατάκια και ήξερα καλά την ποιότητα της εταιρείας, ήμουν αρκετά διστακτικός στο να δεχτώ. Η Αλεξάνδρα που είναι υπεύθυνη για την επικοινωνία με τους bloggers δεν γνώριζε σε εκείνη τη φάση να μου πει ποιο θα είναι το προϊόν, και εγώ αναρωτιόμουν αν με βάση τα υλικά μου θα είμαι σε θέση να αξιοποιήσω και να αναδείξω την χρήση του. Από την άλλη, θεώρησα ότι είναι παράλογο να αρνηθώ και είπα ό,τι και να είναι θα βρω τον τρόπο.

Σοκολατένιο Παγωτό Ξυλάκι

Πριν μία βδομάδα στην είσοδο του σπιτιού βλέπω να με περιμένει ένα κουτί, με γρήγορες κινήσεις το ξετυλίγω και έκπληκτος αντικρίζω τις πιο cool θήκες για παγωτό ξυλάκι! Σαν να μπήκαν μες το μυαλό μου και να κατάλαβαν τι ήθελα ! Χωρίς να χάσω χρόνο, αξιοποιώντας δύο αγαπημένες μου συνταγές ετοίμασα τα πιο λαχταριστά σοκολατένια ξυλάκια, ξέρετε, αυτά που είναι τραγανά απ΄έξω και παγωτένια εσωτερικά 😉

Για την σοκολατένια επικάλυψη θα χρειαστούμε:

65 γρ βούτυρο κακάο

23 γρ κακάο

23 γρ χαρουπάλευρο

2 κουταλιές μέλι

Η συσκευασία περιέχει 2 φόρμες με 2 θήκες η κάθε μία. Τις τοποθετούμε στην κατάψυξη ώστε όταν απλώσουμε την σοκολάτα να είναι ήδη παγωμένες. Ακολουθώντας τις οδηγίες που περιγράφονται στο post Χειροποίητη Σοκολάτα ετοιμάζουμε το μείγμα, το οποίο αντί να το αφήσουμε να πήξει σε μορφή μπάρας, το αδειάζουμε σε μία κούπα και περιμένουμε λίγα λεπτά ελαφρώς να κρυώσει. Βγάζουμε τις θήκες από την κατάψηξη και όσο είναι η σοκολάτα ακόμα ρευστή, με ένα κουταλάκι απλώνουμε ομοιόμορφα προς όλες τις πλευρές. Αν χρειαστεί παγώνουμε για λίγο τη θήκη ξανά ώστε να πήξει η πρώτη λεπτή στρώση και επαναλαμβάνουμε με περισσότερη σοκολάτα. Μην ανησυχείτε υπάρχει χρόνος γιατί το βούτυρο κακάο δεν πήζει το καλοκαίρι τόσο γρήγορα και μπορούμε εύκολα να διαχειριστούμε την λιωμένη σοκολάτας μας.

Σοκολατένιο Παγωτό Ξυλάκι

Μόλις ολοκληρώσουμε, τις μεταφέρουμε στο ψυγείο ώστε να στερεοποιηθούν. Ό,τι σοκολάτα μας περίσσεψε την φυλάμε σε ένα θερμό μέρος ώστε να χρησοποιηθεί για την επικάλυψη της πάνω επιφάνειας. Αν μας πήξει, απλά σε μπεν μαρί την μαλακώνουμε.

Για το παγωτό σοκολάτα θα χρειαστούμε:

3 ώριμα αβοκάντο (εγώ προτίμησα Κρήτης)

150 γρ σταφίδες

2,5 κουταλιές κακάο

1,5 κουταλιά χαρουπάλευρο

Ακολουθούμε τις οδηγίες που περιγράφονται στο post Παγωτό Σαντουιτσάκια και ετοιμάζουμε την κρέμα για το παγωτό με την βασική διαφορά ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε την παγωτομηχανή !! Έκανα επιτέλους το πείραμα και διαπίστωσα πως το συγκεκριμένο παγωτό χάρη στα ελάχιστα υγρά και στα υπέροχα λιπαρά από τα αβοκάντο δεν μας κρυσταλλώνει αν απλά το παγώσουμε χωρίς να το ανακατεύουμε ταυτόχρονα. Οπότε μόλις πολτοποιήσουμε τα υλικά μας, βγάζουμε τις θήκες από την κατάψυξη, περνάμε τα ξυλάκια (που περιλαμβάνονται στην συσκευασία!) και τις γεμίζουμε.

Σοκολατένιο Παγωτό Ξυλάκι

Στην συνέχεια με προσοχή απλώνουμε από πάνω και την υπόλοιπη σοκολάτα. (αν θέλετε να γίνει τέλειο, βάλτε τα πάλι στην κατάψυξη να στερεοποιηθεί η επιφάνεια του παγωτού και μετά ρίξτε την σοκολάτα). Και μόλις παγώσουν για τα καλά, πολύ εύκολα τα ξεφορμάρουμε !

chocolatepopsicles (1 of 1)

Για την γεύση, την υφή και την θρεπτική αξία, τι να σας πω ; Δεν βρίσκω λόγια !!

54 Σχόλια to “Παγωτό Ξυλάκι”

  1. alekacraftaholic 22/06/2015 at 20:07 #

    Τέλειο!Μου θυμίζει το σχήμα του το γλυκό κουταλιού κολοκύθας.Εύγε,Άρη!

    • aris 23/06/2015 at 07:20 #

      Αλέκα ευχαριστώ ! Έχεις δίκιο κάποιο φτιάχνουν το γλυκό κολοκύθα σαν σπιράλ..

  2. Christina Makri 22/06/2015 at 20:16 #

    Έτσι μούρχεται έτσι όπως κρατάς το ξυλάκι στην τελευταία φωτογραφία να έρθω να στο αρπάξω!!!!! Εμπνευσμένη συνταγή με υπέροχα υλικά και το συγκεκριμένο σχέδιο φόρμας τέλειο!!!!! Είσαι όμως μονοφαγάς τι να λέμε τώρα! Ευχαριστούμε για την συνταγή 🙂

    • aris 23/06/2015 at 07:23 #

      Όχι βρε Χριστίνα 🙂 δεν τα τρώω όλα μόνο εγώ. Λοιπόν, για να δεις, το επόμενο post (ή το μεθεπόμενο) θα είναι ένα giveway. Όχι γλυκό (πως να το στείλω) αλλά μία χειροποίητη κατασκευή. Ελπίζω να αρέσει.

  3. Νανά @kouzinista 22/06/2015 at 20:30 #

    Για ακόμη μια φορά μας απέδειξες ότι μπορούμε να προσέχουμε τη διατροφή μας, χωρίς να στερούμαστε τις γλυκές απολαύσεις. Και οι θήκες του παγωτού τέλειες! Δίνουν στο παγωτό ξυλάκι μια άλλη διάσταση!

  4. evi@thehealthycook 22/06/2015 at 21:55 #

    πολύ λαχταριστά τα παγωτά σου!! η συνταγή με το αβοκάντο μου έχει κινήσει την περιέργεια…..
    μου αρέσει που ταίριαξες και την μπλούζα!! 🙂
    καλή εβδομάδα Άρη!

    • aris 23/06/2015 at 07:25 #

      Εύη να το δοκιμάσεις, αποτελεί καλή βάση για παγωτό 😉 Ναι την ταίριαξα την μπλούζα, αλλά δεν φάνηκε αρκετά. Είπα να μεγαλώσω το apperture ώστε να είναι περισσότερα in focus αλλά μετά χανόταν το παγωτό ..

  5. Ερμιόνη 22/06/2015 at 22:03 #

    Σοκολάτα μέσα και έξω λοιπόν, ότι καλύτερο!
    Παγωτό με αβοκάντο και κακάο έχω φτιάξει, οπότε μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είναι φοβερά γευστικό με υπέροχη πραγματικαλ υφή!
    Καλό βράδυ!

    • aris 23/06/2015 at 07:26 #

      Ευχαριστώ Ερμιόνη !!!!! Καλημέρα !!!

  6. Αγγελική 22/06/2015 at 23:24 #

    Νομίζω ότι αξιοποίησες με τον πιο ωραίο τρόπο τις θήκες αυτές. Μου θυμίζουν ένα παγωτό σπιράλ που υπήρχε στς ψυγεία των περιπτέρων παλιά…
    Το αβοκάντο σε παγωτό δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη αλλά θα το κάνω πολύ σύντομα.
    (Με εκνευρίζει που ενώ η Κρήτη έχει τόσο μεγάλη παραγωγη, στα s/m έχουν αβοκάντο εισαγωγής.)
    Το μπλουζάκι ολοκλήρωσε την «παγωτένια» ανάρτησή σου!

    • aris 23/06/2015 at 07:27 #

      Αγγελική, αυτή την εποχή σε όλα τα καταστήματα με βιολογικά βρίσκουμε αβοκάντο Κρήτης, μάλιστα υπάρχουν 2 ποικιλίες.
      Ναι και εμένα μου θυμίζει κάποιο, αλλά δεν μπορώ να το προσδιορίσω …

  7. spoon stories 23/06/2015 at 11:06 #

    Έλιωσα μπροστά στην οθόνη μου σαν το παγωτό σου χαχαχα Υπέροχος συνδιασμός αβοκάντου και σοκολάτας!!Εύγε Άρη μου!

    Τα προϊόντα της Silikomart είναι εξαιρετικά!!

  8. Κaτερίνα Ντοβίνου 23/06/2015 at 11:50 #

    Είσαι απίστευτος! Τι να πρωτοθαυμάσω????Τις συνταγές? τις φωτογραφίες?ή το t-shirt που ο «στυλίστας» επέλεξε να έχει στάμπες από παγωτά για να ταιριάζει με το θέμα???????????

    • aris 23/06/2015 at 21:31 #

      κα Κατερίνα σας ευχαριστώ πολύ !! Προσπαθώ σε όλους του τομείς. Άλλωστε το Internet είναι visual μέσο και χωρίς καλοδουλεμένες εικόνες δυστυχώς δύσκολα μεταφέρεται η πληροφορία …

  9. beh1nd 23/06/2015 at 15:02 #

    Σλιρπ σλορπ!
    Αυτό με το ότι πετυχε το πείραμα και δεν χρειάζεται παγωτο μηχανή, παρακαλώ να μπει με κεφαλαία γράμματα γιατί επιτέλους θα φτιάξουμε τα παγωτοσαντουιτσάκια!!!

    υγ: thumbs up για την επιλογή t-shirt 😉

    • aris 23/06/2015 at 21:32 #

      Ναι, να τα φτιάξετε !! Εμένα είναι από τα πολύ αγαπημένα μου !!

  10. Χρυσαυγη 23/06/2015 at 15:32 #

    Αχ, αβοκαντο!!! Οπου μπαινει μου αρεσει! Πολυ ωραιο το παγωτο καθως παιθαινω για το «κρακ» που κανει η σοκολατα οταν σπαει!! Αυτα τα ξυλακια με την σκληρη σοκολατα απ’εξω τα τρωω απο παιδι. Οχι βεβαια με αβοκαντο. χαχαχα
    Η πρωτη σου φωτογραφια μου αρεσει πολυ!! Αυτος ο πρασινος φοντος που αχνοφαινεται μου δινει την αισθηση της φρεσκαδας και μου αρεσει οταν τον βλεπω σε συνταγες που παρουσιαζεις!!!

    • aris 23/06/2015 at 21:33 #

      Είναι τρομερό τελικά το αβοκάντο !! Γίνεται άριστη βάση σε πολλά…
      Οι φωτογραφίες είναι κάπως απλές, αλλά το ίδιο το θέμα ήταν αρκετό

  11. maxistinkouzina.blogspot.gr 23/06/2015 at 19:21 #

    Τέλεια υλικά, απίθανες φωτογραφίες….Μπράβο σου!

  12. Mαρία Τσαγκαράκη 23/06/2015 at 22:32 #

    Άρη, δεν έχω λόγια…. μου φαίνεται τόσο μα τόσο εντυπωσιακό!!!! Το λιγουρεύομαι…..

  13. sonia 23/06/2015 at 22:48 #

    Δηλαδή το παγωτο σοκολάτα με αβοκάντο, το φτιάχνω, το βάζω στην κατάψυξη κ είναι έτοιμο??? Τέλεια ιδέα για ατέλειωτες κουταλιές παγωτού χωρις τύψεις !!!

    • aris 23/06/2015 at 22:51 #

      Ακριβώς 🙂 Απλά πολτοποιείς τις σταφίδες στη δυνατή ταχύτητα ώστε να γίνουν σαν πάστα 😉 Και εννοείται αφήνουμε τα αβοκάντο να ωριμάσουν, ώστε να είναι μαλακά.
      Τίποτα άλλο και γίνεται τέλειο !!

  14. Iris mama goes vintage 23/06/2015 at 22:48 #

    Άρη μεταμορφώνεις ότι πιάνεις με έναν μοναδικό τρόπο… Θα συμφωνήσω μαζί σου το παγωτό είναι τόσο γεμάτο που δεν του χρειαζόταν τίποτα επιπλέον… Χαίρομαι ιδιαίτερα που δεν χρειάζεται παγωτό μηχανή … θα το φτιάξω πανεύκολα.. Μου άρεσαν και οι θήκες γιατί το σχήμα τους δείχνει το παγωτό εμπορικό με την καλή έννοια!!!!!

    • aris 23/06/2015 at 22:52 #

      Ναι ναι, και έτσι αρέσει σε μικρούς και μεγάλους !!

  15. Natasa S 23/06/2015 at 23:06 #

    Το παγωτό με έπεισες να το δοκιμάσω αν και έχω ακόμα ενδοιασμό για το αβοκάντο. Φαίνεται λαχταριστό και απόλυτα θρεπτικό! Οι θήκες δείχνουν εξαιρετικές, με’γειά σου! Τις αξιοποίησες με τον καλύτερο τρόπο!

    • aris 24/06/2015 at 18:57 #

      Νατασα, το αβοκάντο δεν γίνεται αντιληπτό, απλά μας δίνει την λιπαρή υφή 😉 Απαραιτήτως όμως να είναι ώριμο !

  16. Athena Craftcooklove 24/06/2015 at 05:51 #

    Εκπληκτικά!! Πολύ μου αρέσουν!! Μα πρέπει τέλοσπάντων να δοκιμάσω το αβοκάντο στα γλυκά!! Πρέπει να είναι τέλειο άσε που είναι και από τα αγαπημένα μου!! Οι θήκες της Silikomart είναι πολύ ωραίες όντως και βοηθούν πολύ στις δημιουργίες!! Την καλημέρα μου Άρη!!

    • aris 24/06/2015 at 18:58 #

      Thanks ! Ναι, το αβακάντο είναι πολυεργαλείο ! Και τόσο θρεπτικό !

  17. Beauty Follower 24/06/2015 at 10:24 #

    Μμμμμμ ξυλάκι παγωτο φουλ σοκολάτα!!!!! Οπως ακριβώς το θελω 😉
    Αρχιζουμε να μετράμε πόσα παγωτα θα φάμε το καλοκαιρι?!

    • aris 24/06/2015 at 18:58 #

      Ααα, εγώ με τα παγωτά του Νεανικόν είναι αδύνατο να κρατήσω αριθμό, είναι τόσα πολλά !!! 🙂

  18. Tante Kiki 24/06/2015 at 12:44 #

    Σοκολάτα με αβοκάντο και σταφίδες!!!!!!!!! Λατρεύω το συνδυασμό από τότε που τον χρησιμοποίησα σε μπράουνις. Τέλεια έγιναν τα παγωτίνια σου Άρη!! Μπράβο και για τις υπέροχες φωτογραφίες!!

    • aris 24/06/2015 at 19:01 #

      Ναι, είδες !! Μια χαρά συνδυάζονται !! Βέβαια γευστικά υπερισχύει το κακάο – το οποίο φυσικά πρέπει να είναι καλής ποιότητας !! Όπως κάθε υλικό μας 😉

  19. tanja@the green mixer 24/06/2015 at 21:13 #

    Αυτο το αβοκάντο έχει κάψει καρδιές τα τελευταία χρόνια. Με έπεισες λοιπόν, θα το ανεβάσω στη λίστα μου (κάπου εχει χαθεί στο ενδιάμεσο). ΚΑι τον σπόρο τον βουτάμε σε νερό και μετά τον φυτεύουμε αν εβγαλε φύλλα (όχι πάντα, αλλα τις πιο πολλες φορές)

    • aris 24/06/2015 at 21:39 #

      Ναι, μία συνάδελφος μου ζήτησε κουκούτσια, τα στερέωσε με οδοντογλυφίδες σε ένα ποτήρι και τα έχει βάλει στο παράθυρο !! Για να δούμε θα βλαστήσουν ;;

  20. evangelia vlassopoulou 24/06/2015 at 21:28 #

    Ναι, αυτό το κράκ είναι όντως ακαταμάχητο. Η δική σου γέμιση όμως κλέβει την παράσταση. Τα υλικά είναι όλα τόσο θρεπτικά και υγιεινά, πραγματικά ένα παγωτό που θα έπρεπε να φτιάχνουν οι μανούλες στα παιδιά τους

  21. Marion 25/06/2015 at 21:55 #

    Παγωτό με αβοκάντο θέλω να φτιάξω. Και φυσικά με αβοκάντο Κρήτης εννοείται 😉

    Πολύ ωραίο το παγωτό, το σχήμα.. ολα. Μπράβο Αρη.
    Το παρουσίασες πολύ ωραία.
    Και οι φόρμες αυτές πολύ παιχνιδιάρικες.

    Να σαι καλά 🙂

  22. mia maria 26/06/2015 at 09:23 #

    Καλέ πως το έχασα εγώ αυτό;;;
    Πολύ ωραία η ιδέα σου, το παγωτο φαίνεται πολύ λαχταριστό!
    Και τι ωραίες φόρμες!!

    • aris 27/06/2015 at 15:31 #

      Έλα ντε ;; Δεν θα είχε κάνει refresh, κάποιες φορές κολλάει και κασσάρει 🙁

  23. mia maria 26/06/2015 at 09:26 #

    Τώρα κατάλαβα πως το έχασα! Στα αγαπημένα μου δείχνει ακόμα την Black Forest!! Γιατί άραγε δεν ενημερώθηκε;

  24. Dimitra Decorasylum 26/06/2015 at 10:49 #

    Αυτό είναι παγωτό που τρώνε και το στόμα και τα μάτια!!!
    Καλημέρα Άρη.

    • aris 27/06/2015 at 15:32 #

      Έτσι είναι Δήμητρα, τα γλυκά λένε πρέπει και να δείχνουν και να είναι νόστιμα 😉

  25. my little cosy world 26/06/2015 at 15:57 #

    Πολύ ωραία και υγιεινή συνταγή! Θα το δοκίμασε! Όσο για το σχήμα «απαιχτο»!!! Καλό Σαββατοκύριακο!

  26. Καλημέρα!
    Πρόσφατα ανακάλυψα το blog σου και πραγματικά έχω ενθουσιαστεί!
    Πάντα ήμουν γλυκατζού, όμως έχοντας ξεκινήσει εδώ και 1 χρόνο ποιοτική διατροφή, έχω διαπιστώσει ότι η ζάχαρη, το βούτυρο και κυρίως το άσπρο αλεύρι με «χαλάνε». Μου χαλάνε τη γεύση και μου ρίχνουν την διάθεση.
    Παρ’ όλ’ αυτά θέλω να έχω την γλύκα στη ζωή μου. Καλύπτω αυτήν την ανάγκη κυρίως με μέλι, σταφίδες, δαμάσκηνα αποξηραμένα και παστέλια (χωρίς ζάχαρη).
    Ανακαλύπτοντας το blog σου, με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα ότι μπορούμε και εμείς να απολαύσουμε ποιοτικά, κανονικά γλυκά, με θρεπτικά συστατικα που θα μας φτιάχνουν την διάθεση!
    Άπειρα ευχαριστώ! Συνέχισε έτσι!
    Με την πρώτη ευκαιρία θ’ αγοράσω υλικά να φτιάξω κάποιες από τις δημιουργίες σου!
    Να είσαι καλά!
    🙂

    • aris 27/06/2015 at 15:34 #

      Καλώς ήρθες !!! Έτσι το βλέπω και εγώ !! Με απλά και θρεπτικά υλικά μπορούμε όχι απλά η διατροφή μας να μην είναι βαρετή, αλλά να απολαμβάνουμε νόστιμες και ευφάνταστες δημιουργίες !! Και πάνω από όλα να έχουμε δύναμη και ενέργεια 😉

  27. Elena 27/06/2015 at 12:55 #

    Υπέροχο συγχαρητήρια!!!

    • aris 27/06/2015 at 15:35 #

      Ευχαριστώ Έλενα !! Πολλά Φιλιά !! Πότε θα καταφέρουμε να τα πούμε ;; Είμαστε όλοι μες στο τρέξιμο 🙁

Trackbacks and Pingbacks

  1. Σοκολατάκια με γέμιση! | NEANIKON - 13/10/2017

    […] σοκολάτα από πάνω ώστε καλυφθεί το σοκολατάκι μας. Στα post παγωτό ξυλάκι και πασχαλινό αυγό θα βρείτε περισσότερες […]

Leave a Reply