Η Βυσσινάδα του Νεανικόν !!!

23 Ιούλ

Η καλύτερη δροσερή βυσσινάδα! Την φτιάχνω κάθε χρόνο!

Την έχω αναφέρει κ σε άλλα post την συνταγή, αλλά είπα να την καταγράψω και στο σημερινό για να την χαρώ ξανά 🙂

Θα χρειαστούμε:

1300 γρ ζουμερά βύσσινα

600 γρ σταφυλόμελο (2 μπουκάλια) (άθερμο πετιμέζι)

Αδειάζουμε (λίγα λίγα για να είναι πιο εύκολο) τα βύσσινα μαζί με τα κουκούτσια και τα κοτσάνια τους σε ένα σουρωτήρι το οποίο τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Με το χέρι πιέζουμε πολύ καλά και επίμονα να λιώσουν και να βγουν τα ζουμιά τους. Έτσι στο μπολ έχουμε το χυμό, τον οποίο εάν θέλουμε τον περνάμε από λεπτή σήτα για να βγει πιο καθαρός (κάτι που δεν κάνω γιατί δεν με ενοχλεί να έχει μικροσκοπικά κομματάκια μέσα του 😉 )

Μεταφέρουμε τον χυμό μαζί με το πετιμέζι και βράζουμε το μείγμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να φτάσουμε στους 105 βαθμούς (χρησιμοποιώντας ένα ειδικό θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής). Ανακατεύουμε απαλά και αφαιρούμε τυχόν αφρό που σχηματίζεται. Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο μπουκάλι και συντηρούμε στο ψυγείο.

Για να σερβίρουμε ρίχνουμε σε ένα ποτήρι 3 δάκτυλα βυσσινάδα και συμπληρώνουμε με παγωμένο νερό και παγάκια. Απολαμβάνουμε!!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, είτε σταφυλόμελο  είτε άθερμο πετιμέζι. Στην πρώτη περίπτωση με το σταφυλόμελο θα έχετε ένα πιο καθαρό κόκκινο χρώμα ενώ με το άθερμο πετιμέζι λίγο πιο καφετί. Και στις δύο περιπτώσεις το βύσσινο επικρατεί και η γεύση είναι τέλεια!

Καλύτερα όμως να αποφύγετε ένα κλασσικό πετιμέζι, από αυτά τα πολύ βρασμένα και κάπως βαριά στην γεύση τους. Το άθερμο πετιμέζι (που βράζεται σε χαμηλή θερμοκρασία) και το σταφυλόμελο (που φτιάχνεται από ανοικτόχρωμα σταφύλια κ επίσης βράζεται σε χαμηλή θερμοκρασία) έχουν υπέροχη ήπια γεύση. Τα βρίσκουμε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Αυτά για την βυσσινάδα μας 🙂 Να σας πως οι δημιουργίες μου κ μία ειδική καρτποστάλ είναι διαθέσιμες στην υπέροχη Αμοργό! Στο μοναδικό και όμορφο βιβλιοπωλείο στην περιοχή Κατάπολα.

Επίσης να σας πω πως τα αγαπημένα μου Zalo (στο Ηράκλειο Κρήτης), Koukoubook (Ρέθυμνο) και Living Green (Εξάρχεια και Κηφισιά) ανανεώσαν το στοκ τους με τα προϊόντα του Νεανικόν 🙂

Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε την παντοδύναμη γαζωτική μηχανή μου! Πολύ παλιά αλλά πλήρως λειτουργική. Με αυτή ράβω τα καπελάκια, τις εσπαντρίγιες, τις tote bags και τώρα μία νέα τσάντα θαλάσσης που σύντομα θα σας δείξω!

Τέλος αν δεν είδατε το προηγούμενο post, πάτε μία βόλτα μιας και πρόκειται για σούπερ σοκολατένιο παγωτάκι 🙂

Αυτά! Πολλές καλές βουτιές! Τα ξαναλέμε σύντομα!

2 Responses to “Η Βυσσινάδα του Νεανικόν !!!”

  1. Natassa's blog tips 03/08/2021 at 08:23 #

    Θέλω να φτιάξω βυσινάδα αλλά δεν έχω καλό και μεγάλο μπουκάλι

  2. Geoege G 24/10/2021 at 08:09 #

    Εγώ θα σταθώ στο κουτί της θρεψινης… Μεγάλωσε γενιές και ήταν λατρεμένο σνακ των παιδιών.

Leave a Reply