Παγωτό Σοκολάτα !!!
4 Ιούλ
Υπερβολικά νόστιμο και υπερθρεπτικό παγωτάκι σοκολάτα!
Με λίγα αλλά εξαιρετικής ποιότητας υλικά 😉 🙂
Πάμε να το απολαύσουμε και μετά σας λέω και τα υπόλοιπα νέα του Νεανικόν!
Θα χρειαστούμε:
200 γρ βούτυρο κάσιους (χωρίς πρόσθετα)
240 ml νερό
6 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές κακάο
1/2 κουταλάκι τριμμένη φυσική βανίλια (χρησιμοποίησα αυτή)
1/4 κουταλάκι αλάτι
50 γρ φυσικό βούτυρο κακάο
(όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου/προκύπτουν περίπου 6 μπάλες)
Σε ένα μπολ τοποθετούμε σταδιακά όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο κακάο. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη. Στην συνέχεια λιώνουμε προσεκτικά και υπομονετικά το βούτυρο κακάο σε μπεν μαρί και το προσθέτουμε όπως είναι λιωμένο στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε πάλι πάρα πολύ καλά.
Αν θέλουμε μεταφέρουμε την κρέμα στην παγωτομηχανή , εγώ το έβαλα απευθείας στην κατάψυξη και βγήκε υπέροχο!
Για να φτιάξω την κομπόστα κεράσι πήρα μία χούφτα κεράσια, αφαίρεσα τα κουκούτσια και μαζί με ελάχιστο νερό και μία κουταλιά μέλι τα έβρασα για 10 λεπτά σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Άφησα να κρυώσει και στόλισα το παγωτάκι μου λίγο πριν το σερβίρω 🙂
Κατά τα άλλα, να σας πω πώς δύο νέες δημιουργίες είναι διαθέσιμες online μέσω jamjar. Ένα τετραδιάκι για τις κυκλάδες και μία δροσερή καρτ ποστάλ για το πιο μπλε νησί του κόσμο! Την Αμοργό!
Κάπου εδώ να σας θυμίσω πως η κάρτες και τα τετράδια τα τυπώνω σε ένα χειροκίνητο τυπογραφικό πιεστήριο που εντόπισα παρατημένο σε ένα παλιατζίδικο πριν 6 χρόνια! Τις μήτρες (σφραγίδες) τις σκαλίζω με το χέρι σε λινόλεουμ και κάθε χρώμα (χρησιμοποιώ παριζιάνικα ειδικά μελάνια λαδιού) τυπώνεται χωριστά. Το αποτέλεσμα είναι πολύ μοναδικό 🙂
Αυτά, σας χαιρετώ με την γλύκα του γλυκού βερίκοκου που απολαύσαμε στο προηγούμενο post! Πρέπει να ομολογήσω ότι μετά από 10 μέρες στο ψυγείο η γεύση του απογειώθηκε 🙂